Şimdi Ara

Sabit Diskinizin soğutucusu Sessiz Soğutucusu ve Sessizleştiricisi: Scythe Silent BOX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sisteminizde işlemci, ekran kartı, anakart, güç kaynağı gibi ses merkezlerini sessizleştirmeyi başardıysanız geriye kalan tek ses kaynağı genelde sabit diskiniz olmakta. Bazı modeller vızıltı yaparken bazılarıda fazla derecede tıkırtı yapmakta. Hatta yarattıkları titreşimler kendilerinden bile fazla titreşim kaynaklı ses üretebilmekte. Bunları engellemenin en iyi çözümü sabit diskinizi yalıtıcı bir hapsetmek ve her türlü sorunu yalıtmak.

    Ancak bu durumda azda olsa oluşan ısının bir şekilde dışarı atılma sorunu olacağı kesin. Bu gibi durumlarda genelde bir yandan ısı iletimini bir yandan ses yalıtımını sağlamak ciddi manada bir sorun oluşturuyor. Zira alüminyum plakalar ile iletimi sağlarken ses iletimide artıyor. Scythe ise yeni ürünü ile bu soruna dahiyane bir çözüm bularak kullanıcıların kalbine su serpmiş. Çözümün adı HeatLane mini kapiler (kılcal) ısı pompaları.

    Daha önceden işlemci soğutucularında kullanılması denenen fakat işlemcilerin müthiş ısı artımları karşısında kullanılamayacak duruma düşen sistem nihayet böyle bir yerde kullanım alanı bulmuş durumda. Sisteme göre bir metal sistemin içine döşenmiş olan kılcal ısı borularındaki sıvılar aldıkları ısı ile buhar fazına geçip ilerlemekte ve ısıyı belirlenen yolda taşımakta. Sonra soğuyan faz tekrar sıvı fazına geçince tekrar soğuk kısma doğru yol almakta ve sistem çevrimi devam etmekte. Bunun açıklayıcı resmi aşağıda görebilirsiniz.

    Böyle tek bir ısı pompası 10,000 devir/dakika hızında dönen 3,5" lik bir sabit diskin bile ısısını kabın dışına taşıyabiliyor. Bu sayede tıkırtılardan kurtulan sistem, büyük düşmanlardan birisi olan titreşimide dış kısımda NBR (Nitril Bütadien Kavuçuk) ve iç kısımda SBR (Stiren Bütadien Kavuçuk) maddelerinin çevrimine bırakıyor. Ters monte edilen diskin en çok ses getiren kısmı bu kavuçuklar ile ve dahs sonrasında alüminyum plakalar ile kapatıldığından ses ve titreşim emiliyor.

    Diskin alt tarafına ise bir çeşit termal bant ile bu meşhur kapiler borulu sisteme aktarım yapılıyor. Onun üstüne bir alüminyum plaka daha kapalanıyor ve yalıtım sağlanıyor. Diskin sadece arka kısmında güç ve veri girişi kısımları açıkta kalıyor. Oralardaki fazla boşluklarıda beraberinde gelen kavuçuklar ile izole ettiğiniz anda diskinizin çalıştığını anlamanız bile mümkün olmayacaktır. Bu gibi bir sistemin tek dez avantajı bir sabit diskin 3,5" inck'lik yuvalar yerine 5.25" inch'lik yuvalara takılıyor olması. Bunun içinde bolca 5,25" lik yuvası bulunan büyük bir kasa almanızda fayda var. Ürünün yaklaşık Avrupa fiyatı 40#8364;. Kutu tam tamına 840 gr ağırlığında ve kasanıza bir ağırlık eklemekte. Umarım yakında ülkemizde görürüz.

    Güncelleme: Müjde ürün ülkemize Scythe firmasının distribütörü olacak olan Fireball tarafından getirilmesi planlanıyor. Fiyatıda belli oldu Türkiye satış fiyatı 36#8364; olacak.. Umarım kısa zamanda ülkemizde görürürüz.


    Sayfanın Linki : http://www.ocworkbench.com/2005/scythe/silent%20box/g1.htm








  • Vaad ettiğini ortaya koyabilecek bir ürün gibi gözüküyor.
  • Özellikle eski hard diskler daha atılmayacak kadar büyük ve dayanılmayacak kadar gürültücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icg -- 28 Ocak 2005, 13:08:16 >
  • Silentmaxx ın benzer bir ürününü kullanıyorum benimkinde heat-pipe yok ama dış yüzeyi heatsink şeklinde kanallara sahip ve kasa bağlantı noktalarında titreşim emici lastikler var. HD sesini sıfıra indirdiğini söyleyebilirim. Ayrıca HD sıcaklığı da 10 derece düştü.
  • alet cok guzel ama baslik cok kafa karşstşrşcş
  • bu türkiyeye gelince birisi beni uyarabilirmi kaç paraysa alacam..
  • Haberde yazdım ama burayada ekliyorum. Şahsen bende tüm sabit disklerimi bunla döşemeyi planlıyorum. Hatta

    Güncelleme: Müjde ürün ülkemize Scythe firmasının distribütörü olacak
    olan Fireball tarafından getirilmesi planlanıyor. Umarım kısa zamanda ülkemizde görürürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 28 Ocak 2005, 15:31:06 >
  • tr ye geliş fiyatı ne olur acep ..
    japonya fiyatı 40 sa tr fiyatı 70 ten aşşağı düşmez gibi ..
    o parayada deymez zati
  • quote:

    Orjinalden alıntı: viper

    Silentmaxx ın benzer bir ürününü kullanıyorum benimkinde heat-pipe yok ama dış yüzeyi heatsink şeklinde kanallara sahip ve kasa bağlantı noktalarında titreşim emici lastikler var. HD sesini sıfıra indirdiğini söyleyebilirim. Ayrıca HD sıcaklığı da 10 derece düştü.


    Sizin kullandigini nedir tam olarak? Zalmanin ürünü mü?

    Tesekkurler
  • çok güzel bir ürün gelmesini bekleyecezz artık
  • bende isterim güzel bişeye benziyor
  • Fiyatı şimdi tekrar bilgisi geldi Türkiye satış fiyatı 36€'ya olacakmış. Bence oldukça iyi bir fiyat. Normal Avrupa satış fiyatı ise aslında 40€ yani bizde daha bile ucuz olacakmış.
  • süper ne diyeyim uzun süredir bu üründen arıyorduk işte bu yüzden donanimhabere takılıyorum herkes gibi en baba haberler burada..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Fiyatı şimdi tekrar bilgisi geldi Türkiye satış fiyatı 36€'ya olacakmış. Bence oldukça iyi bir fiyat. Normal Avrupa satış fiyatı ise aslında 40€ yani bizde daha bile ucuz olacakmış.

    fiyat iyimiş alınır ozaman
  • ZAlman'ın 36$lık bakır soğutucusundan iyidir. Internal çözüm olarak coolermaster'a bu konuda rakip çıkması iyi oldu. Umarım external çözümleride uygun olur...
  • Alın deneyin de bizde belki alırız.ben pek tatmin olmadım fiyat/per oranını merak ediyorum.
  • Zalman dağil, işte linki
    http://www.silentmaxx.de/sm-hd.php

    quote:

    Orjinalden alıntı: Knightfall

    quote:

    Orjinalden alıntı: viper

    Silentmaxx ın benzer bir ürününü kullanıyorum benimkinde heat-pipe yok ama dış yüzeyi heatsink şeklinde kanallara sahip ve kasa bağlantı noktalarında titreşim emici lastikler var. HD sesini sıfıra indirdiğini söyleyebilirim. Ayrıca HD sıcaklığı da 10 derece düştü.


    Sizin kullandigini nedir tam olarak? Zalmanin ürünü mü?

    Tesekkurler




  • Güzel bir ürüne benziyor valla benin HDD de bayağı bir ses var eski seagate 2 Gb lık kadar ses çıkartıyor mübarek neydi be o günler tıkır tıkır.
  • Çok iyi ya.Ne zaman gelir acaba.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.