Şimdi Ara

## AMD'nin 790FX Yonga Seti 8 Watt'lık Güç Tüketimine Sahip ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'nin 790FX Yonga Seti 8 Watt'lık Güç Tüketimine Sahip ##


    AMD, yeni nesil işlemcileri ile birlikte bu işlemcilere yataklık edecek yüksek performanslı yonga setleri üzerinde de çalışmakta. Yonga seti tarafında firmanın en iddialı çözümü 790FX çip seti olacak. RD790 olarak ta bilinen fakat geçtiğimiz günlerde ufak bir isim değişikliği ile 790FX olarak tanımlanmaya başlanan yeni yonga seti planlarda bir değişiklik olmazsa 20 Kasım'da resmen anons edilecek. Tabi bu arada kullanıcılar tarafından uzun süredir merakla beklenen AMD'nin yeni nesil Phenom ailesi de firma tarafından Kasım ayı içerisinde resmen duyurulacak.

    AMD'nin yeni nesil işlemcilerine yataklık edecek yüksek performanslı anakartlar için hazırlanan AMD'nin yonga seti tarafındaki amiral gemisi 790FX rakip Intel'in X38 çözümü ile de aynı segmentte yer alacaklar. AMD'nin 790FX yonga seti güçlü özelliklerinin yanı sıra düşük güç tüketimi ile de hayli dikkat çekeceğe benziyor. Zira AMD'ye yakın kaynakların ve bazı anakart üreticilerinin de doğruladığı iddia edilen bilgilere göre, yüksek performanslı 790FX yonga seti 8 watt'lık TDP değerine sahip olacak. Tabi durumun bu şekilde olması 790FX yonga setli anakartların pasif soğutmalı çözümler ile son derece serin çalışabileceğini işaret etmekte. Tabi bu avantaj AMD'yi BTX veya DTX olarak bilinen daha minimal kasa ve HTPC'lerin içine de sokabilir. Sunucu tarafında da soket F+ destekli 790FX varyasyonu geniş kullanım alanı bulabilir.

    Yeni nesil Phenom işlemcilere destek veren ayrıca, Quad-Crossfire, PCIe 2.0, HT 3.0 gibi önemli teknolojilere destek te sunan 790FX yonga setinin sadece 8 watt'lık TDP'ye sahip olması son derece önemli ve rakipler ile karşılaştırıldığında adeta rakipsiz olarak kalması gerçekten heyecan verici. Zira yine 790FX yonga seti ile aynı segmentte yer alan ve 12 Kasım'da anons edilmesi beklenen nForce nForce 780a/780i yonga setleri Nvidia'nın kullanmaya başladığı BR04 çipinin de etkisi ile 48 watt, Intel tarafında ise P35'in 16W, X38 yonga setinin ise tek başına 26.5W'lık güç tüketimine sahip olduğu belirtilmekte. Bu arada 790FX yonga setinin SB600/SB700 güney köprüsü ile birlikte toplam güç tüketiminin ise 20 watt'ı geçmediği yine gelen bilgiler arasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 14 Ekim 2007; 19:28:01 >



  • Ben tercüme edip koyacaktım bugün öğlen inquirer'da gördüm. Ama dedim haber editörünün koyması daha iyi olur. Yoksa çok okunmaz tahmin ettiğim gibi koydun buraya iyi oldu. Benim hoşuma gitti bu, artık tasarım yaparken termal özelliklere de çok dikkat ediliyor. AMD, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ile işbirliği içinde hazırlamış, o yüzden bayağı faydalı olmuş bu ortak çalışma, TDP karakterstiği bakımından. Bikaç firmayı daha yanına çekse AMD, daha da elini güçlendirebilir tasarımlarda ve üretimlerde.
  • Bir de native PCIe 2.0 chip diye bi kavram çıkmış, doğal PCIe2 desteği ne demek yani bize yazılımla veya hafif modifiyelerle bu desteği verebilen kuzey köprüleri de mi var?
  • 300 watt sistemde crossfire yaparız artık..
  • süper haber süper başarı

    intel düşünsün artık rakip saglam daha düşük watt ve daha başarılısını yapana kadar

    amd number 1
  • Büyük başarı olur,kesinlikle tercih sebebim olur, hadi inşallah, yalnız inquirer'in isabet oranı çok kötü.
  • ne güzel, artık yavaş yavaş daha stabil sistemler görebileceğiz
  • AMD, ATİ'nin çipsetlerini büyük oranda iyileştirmiş anlaşılan. Bir de bu 790FX'li anakartların fiyatı uçuk olmazsa tadından yenmez olur.
  • performanstan ziyade güç tüketimide önemli işte amd bunu beceriyor
  • Eveett. Güzel.

    Sanıyorum yavaş yavaş Fusion Teknolojisinin ufak örneklerini görmeye başladık. Sanırım artık AMD ev için HTPC lere baya göz dikecek.

    Bildiğiniz gibi Beko Minibig diye birşey çıkarttı. Sitesinde incelediğim kadarı ile fan sesi falan olmadığını söylüyor.

    AMD bu yeni yonga ve işlemcilerle bu yönde adım atarsa Inteli baya zorlar gibime geliyor.

    Neyse bekleyelim de görelim. Şu yeni işlemcilerle ve yeni yongalar gelsin de sonra kesin konuşuruz.
  • bence fazla heyacan yapmayın ürün bir cıksında arkadaşlar amd nin çok böyle iddalarını gördük biraz sabır. karşılaştırılmalı testler yapılsın bakalım ne nedir bilelim.
  • 8 watt inanılmaz bir değer..Daha öncede dediğim gibi sabretmek gerek AMD ATI yi satın alarak bütçesinde çok önemki bir gedik açılmasına yol açtı..Firma bu aralar biraz sarsıntılı dönemler geçiriyor olabilir ama çok da iyi bir imkan var elinde nedir o kendi chipsetini ve GPU sunuda ayrıca üretiyor..790FX PHENOM ve inşallah gecikme olmazda kasımda çıkarsa HD2950XT süper üçlü olacak size sölüyorum ve bu daha başlangıç..
  • 8 watt athlon 3200 çıkarmıştı sanırım, bunu da çıkarır, haberin kolpa olmadığını umuyorum
  • 8 Watt bu bildiğimiz 8Watt değil mi? Bu eğer gerçekse yüksek W lı güç kaynaklarını almanın bir mantığı da kalmaz. Bana bi işler dönüyor gibi geliyor ama ürün bi çıksın hele
  • amd
  • 25W'a gayet güçlü mobil işlemciler yapılırken, chipsetin 8W olması hayal gibi görünmüyor, her ne kadar kolay olmasa da. Bi de şu ekran kartlarının çektiği gücü azaltsalar. Yoksa bu gidişle hep kw lık güç kaynaklaı gerekecek 2-3 seneye...
  • AMD çıkarmadan intel 2W lık güç tüketimlisini sürer piyasaya AMD nin haberlerde yaptığı acarlığı piyasaya sürmede de yapmasını bekliyopruz artık Inteli ben hep microsofta benzetiyorum. Satış ve araklama, geliştirme stratejileri çok benziyor.
  • Yakında 1 kalem pillede çalışır bunlar
  • ASUS STRİKER İNTEL TABANLI BORD 30A GÜC VEREN GÜC KAYNAĞI İSTİYOR 30W DEĞİL DİKKAT EDİN 30AMPER KARŞILICAK GÜC KAYNAĞI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 15 Ekim 2007; 2:26:13 >
  • ben taximde cakmaktan baglayabilcem mi bunu simdi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.