Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.938
Cevap
38
Favori
356.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fotoğrafa olan ilgi ve merakımı bir adım daha ileri götürerek CANON S5 ile başladığım yolculuğa SONY ALFA 100 ile devam etmeye karar verdim.
    Forumda arama yaptım ama SONYnin DSLR modelleri ile alakalı birkaç tanıtım başlığı dışında genel bir paylaşım alanına rastlayamadım.Gerçi bunda SONY nin bu alanda çok yeni olması ve NIKON ve CANON a oranla çok daha az kullanıcıya sahip olmasınında etkisi büyük.
    Belki bundan sonra yeni katılan herhangi bir SONY DSLR fotoğraf makinası sahibi(gerçi şimdilik sadece alfa 100 ve alfa 700 olmak üzere iki modeli var) arkadaşlarımız olursa paylaşımlarımız aynı çatı altında toplansın istedim.

    NEDEN SONY ALFA 100?
    Neden serinin bir üst modeli olan ve çok daha üstün özelliklere sahip olan alfa700 değilde 100 derseniz en büyük sebep tabiî ki maddiyattır.Alfa 100 ün ‘W’ versiyonunu satın aldım.Yani makine ile birlikte 18-70 ve 75-300 kit leslerle beraber satılıyor.Bu veya bu aralıklara yakın iki lens ile birlikte alfa 700 almaya kalksaydım bugün ödediğim meblağanın iki katından fazlasını ödemek zorunda kalırdım.Belki Alfa 700 bu parayı hak ediyordur ama şu bir gerçekki henüz ben bu makineyı hak etmiyorum.

    NEDEN SONY?
    Asıl sebep fiyat performans açısından verdiğim parayı son kuruşuna kadar hak ediyor olması.Body artı 18-70 ve 75-300 kit lenslerle birlikte sıfır artı bir yıl garantili olmak üzere bana 850 dolara mağaloldu.Bu fiyata böyle bir makine ve yanındaki lenslerle birlikte sanırım diğer DSLR üreticisi olan markalarda bulmak nerdeyse imkansız.
    Bir diğer sebep ise SONY nin bu sektöre geçici bir hevesle girmeyip kalıcı olmak istemesidir.Bunu Alfa 100 ün ardında Alfa 700 modelinide piyasaya çıkartmasıyla da göstermiştir bence.Ve inanıyorumki çok yakında yeni modelleride gelicektir.Genelde DSLR kullanıcıları bu işe hangi markayla başlarsa yaptıkları lens yatırımları sonucu o markayla da yola devam ederler.Aslında Alfa 100 piyasaya sürüldüğünde makineyla birlkte 20 küsür lenside üreterek kendisiyle yola çok rahat devam edilebileceğini en başından göstermişti.

    ALFA 100
    Gelelim ALFA 100 e:
    Yeni aldığım için çok fazla kullanma fırsatım olmadı.Sadece bugün deneme amaçlı 80 e yakın çekim yapabildim.Açıkçası diğer DSLR lerlede kıyaslayacak kadar da bilgi sahibi değilim.Ama ilk izlenimlerim olarak hoşuma giden ve gimeyen birkaç özellikleri var.
    Öncelikle beyendiğim yanlarından bahsedeyim:Gövde de ‘Super Steady Shot’ denilen titreşim önleyici bir sistemin olması bence cok büyük bir artı.Okuduğum yorumlarda bu sistemin lensler üzerinde olanların daha başarılı olduğu söyleniyor ama bu da bu özelliğe sahip lenslerin fiyatına yansıyormuş.
    Bir diğer artısı sensör titreşim özelliği.Özellikle son dönemde üretilen pek çok DSLR de bu özellik mevcut.Faka ALFA 100 de diğer makinelardan farklı olarak bu özellik makinenın açılışı sırasında değil kapanırken devreye giriyor.Bence çok mantıklı çünkü insanın nezaman nerde makineyı açıp çekim yapacağı hiç belli olmuyor.Bir başka kolaylık ise vizörün hemen altında iki tane algaç ın bulunması.Bu algaç lar siz gözünüzü vizöre yaklaşırdığınız anda devreye giriyor ve odaklamayı hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.(Sanırım en hoşuma giden özelliği bu)
    ALFA 100 ün body si plastik olmasına rağmen lens bağlantı yuvası metalden yapılmış.Bu da büyük bir lens takıldığı taktirde sanırım makinenın zarar görmemesi için yapılmış.
    Gövde üzerinde bulunan ikinci teker sayesinde fotoğraf çekerken ayarları menüye hiç girmeden hızlı bir şekilde değiştirme imkanınız var.Böylelikle ‘MENÜ’yü çok fazla kullanmamış oluyorsunuz.Sanırım bu da pil ömrüne bir artı olarak yansıyor.Henüz deneme fırsatım olmadı ama farklı forumlardaki ALFA 100 kullanıcılarından adindiğim bilgilere göre dolu bir pille 600 ile 850 arası fotoğraf çekmek mümkünmüş.(İlk fırsatta bunu deneyip kendi elde ettiğim sonucuda sizlerle paylaşacağım.)
    ALFA 100 deki deklanşör butonundaki odaklama ve çekme aralığıda geniş tutulmuş olması odaklamadan fotoğrafı çekmek gibi bir hata yapmanıza mani oluyor.Makinayı elime ilk aldığımda açıkçası elime çok iyi oturduğunu hissettim.Özellikle DSLR ler de body nin ele oturması ne derece önemlidir zaten bilinen bir konu.Tabi bu kullanıcıya göre değişir ama ALFA 100 de benim için bir artı oluşturuyor.

    Gelelim ALFA 100 ün eksilerine:Gönül isterdiki ilk DSLR makinem eksiksiz olsun ama maalesef bu böyle olmuyor.ALFA 100 deki en önemli eksi iso başarısı bence.Yüksek iso larda diğer DSLR lere kıyasla vasat sayılır.Daha önce kullandığım (gerçi hala da kullanmaktayım) CANON S5 e oranla çok başarılı bir iso performansı olmasına rağmen aynı şeyi kendi sınıfındaki diğer makinalarla karşılaştırdığımızda söyleyemiyoruz.(Bir arkadaşımda PENTAX K100 D var ve ıso karşılaştırmasını bu makineyla yaptım.)
    Gerçi yüksek isoda çok fazla fotoğraf çekmişliğim yok ama gönül isterdiki o da iyi olsun.
    İSO olayı dışında şimdilik gözüme çarpan herhangi bir eksisi yok.(Gerçi henüz makinaya alıştığım bile söylenemez.)

    Özetle ilk günlük izlenimlerim bunlar.Makinayı kurcalayıp yeni yeni şeyler öğrendiğimde sizlerle de paylaşmaktan çekinmeyeceğim.

     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


    SONY ALFA 100 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

    • Lightweight and durable magnesium alloy chassis

    • Sony a Alpha/Minolta-A bayonet lens mount

    • 10.2-megapixel Sony CCD sensor with 10M/5M/2.5M image sizes

    • Recording choice of JPEG, RAW, or RAW plus Fine JPEG

    • Super SteadyShot anti-shake system with viewfinder indicators

    • Anti-dust system automatically shakes dust off the imager

    • Large 2.5-inch TFT color Clear Photo LCD Plus

    • Pentaprism viewfinder with 95% coverage and Eye Start AF

    • 9-point AF with Wide, Spot and Focus Area Selection

    • Image adjustments: Contrast, Saturation, Sharpness (5 levels)

    • Shooting modes: Full-auto, Programmed AE with program shift, Aperture priority, Shutter priority, Manual and Scenes

    • TTL metering: 40-segment honeycomb-pattern, Center-weighted or Spot

    • White Balance: Auto, six presets and Manual color temperature

    • Unlimited Continuous 3fps shooting Large/Fine JPEG images, up to 6 RAW

    • Shutter speeds: 30 to 1/4,000 seconds, 1/160 sec. flash sync

    • ISO Range: 100, 200, 400, 800, 1600 (with lo80 and hi200)

    • Built-in TTL popup flash with red-eye reduction.

    • Hot shoe for Sony/Minolta Program Flash units

    • CompactFlash I/II card slot, Microdrive and FAT32 compatible

    • Video Out with selectable NTSC or PAL timing

    • High capacity lithium-ion battery pack and charger included

    • Exif Print, PRINT Image Matching II, PictBridge compatible



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 14 Ekim 2007; 21:55:38 >







  • Ufff bu makina süper. yalnız genelde profesyoneller canon tercih ediyor. nedendir bilinmez. tekno sada adama sorduk, 1300 lük sony ve de fuji vardı. ikisi de aynı fiyat. adam da bize, profesyoneller fuji tercih ediyor dedi. canonda da öyle. sony makina konusunda geri gib sanki. sanki bu şeye benziyor. sony vaio vardır, 4 milyardır, ama 1 gb ram, 80 gb hddsi vardır. bir de dell vardır, 2 milyardır, 2 gb ram ve 160 gb hddsi vardır.
  • Bunlarda ilk gün ki denemelerimden ilk kareler

     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''


     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 26 Ekim 2007; 18:52:01 >
  • ikinci resimin cok harika bende almayı düşünüyorum bu tip bi marka ama şu an araştırmalara devam ediyorum bide şöle bi olay varmakinalardan anlamıyarak araştırma yapıyorum acaba dslr mi alsam yoksa slr-like mi alsam hala buna cevap arıyorum bi acemiye sizin tavsiyeniz ne olur slrlike alsam ileride neden aldım bunu dermiyim dslr alsam acaba onun özellklerini tam olarak kulklanamazsam o kadar para boşunamı gider cok kararsızım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sknxone

    ikinci resimin cok harika bende almayı düşünüyorum bu tip bi marka ama şu an araştırmalara devam ediyorum bide şöle bi olay varmakinalardan anlamıyarak araştırma yapıyorum acaba dslr mi alsam yoksa slr-like mi alsam hala buna cevap arıyorum bi acemiye sizin tavsiyeniz ne olur slrlike alsam ileride neden aldım bunu dermiyim dslr alsam acaba onun özellklerini tam olarak kulklanamazsam o kadar para boşunamı gider cok kararsızım





    hala düşünüyorsan o zaman slr-like model almalısın. kendini boşuna ne strese sok ne de zora.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sknxone

    ikinci resimin cok harika bende almayı düşünüyorum bu tip bi marka ama şu an araştırmalara devam ediyorum bide şöle bi olay varmakinalardan anlamıyarak araştırma yapıyorum acaba dslr mi alsam yoksa slr-like mi alsam hala buna cevap arıyorum bi acemiye sizin tavsiyeniz ne olur slrlike alsam ileride neden aldım bunu dermiyim dslr alsam acaba onun özellklerini tam olarak kulklanamazsam o kadar para boşunamı gider cok kararsızım



    Ilk makinami almadan once bende bu gun senin dustugun celiskinin aynisina dusmustum ve gidip Canon S5 IS aldim.Bu gun bir DSLR sahibi olmama ragmen iyikide ilk makinam S5 olmus diyorum.Fotografcilik konusunda bazi temel kavram ve ayarlari ogrenmeden gidip DSLR almak cokta mantikli degil.Kaldiki yeni aldigim DSLR le ilk gunluk kulanimimda 80 yakin fotoraf cekmeme ragmen sadece 8-10 tanesinde basarili oldugumu dusunuyorum.Gerikalan tum fotograflarimda bilgi ve ayar eksikliginden dolayi istedigim neticegi alabilmis degilim (tabi bu birazda benim beceriksizligim)




  • Bu arada "dpreview" de yeni bir haber dikkatimi cekti.
    SONY 3 yeni DSLR makinayi piyasaya surmeye hazirlaniyormus.Bunlardan ilki NIKON D40 gibi giris seviyesi bir makina olucakmis,ikincisi ise ALFA 100 ayarinda bir DSLR.3 uncusu ise ust seviyede,profesyonellere hitap edecek bir makina olucagi soyleniyor.Ayrica bir diger yenilikte SONY suanda mevcut olan 24 adet lens sayisini bu yeni makinalarla birlikte 40 a cikartilacagi yani yeni 16 lens in daha uretilecegi bildirilmis.
    Bu gelismeler sanirim SONY nin bu piyasaya ne kadar ciddi baktiginin yeterli bir gostergesi olur.

    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1037&message=25143619




  • d40 zaten ebay de 350 dolara kadar inmek üzere. Üstelik dolarda 1.20 Bu arada d40 seviyesinde bir makinanın, d40 a çok az daha özellikler ekleyerek ortalığı süpürmesi bence muhtemel (tabii sadece tahmin, az daha ekleyerek şunu alıyım düşüncesi benim tezime gayet ters duruyor)

    Yeni a100 (a100 seviyesi) nasıl olacak bakalım.
  • Benim merak ettiğim konu şu. Daha önce başka forumlarda 400D nin handling ve ergonomi problemlerinden bahsedilmişti. Buna karşın Alpha 100 ün gerek handling gerek ergonomi-kullanım vs. açısından çok iyi olduğunda bahsedilmişti. Fakat bence Canon un 400D deki tuş + teker kombinasyonu çok iyi ve hızlı. Mesela ISO değiştirmek istediğiniz zaman ISO butonuna basarak tekeri çeviriyorsunuz. Zannedersem 350D de bu değişim işleminden sonra SET tuşuna basmak gerekirken 400D de bu zorunluluk yok. Böylelikle işlem çok hızlı oluyor (ama emin değilim birisi beni doğrulasın)

    Sony de ise üst solda yer alan teker ISO ayarında ise ve siz Fn butonuna bastığınızda ISO ayarını tekerle değiştiriyorsunuz ve daha sonra onaylanamak için deklanşöre yarım basıyorsunuz (Sayın Dnn beni teyit etmek amaçlı doğrularsa sevinirim) Ama bence bu çok çok pratik değil (en azından başka yorumlarda okuduğum kolaylıkta)

    Bu konuda Sayın Dnn ve diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet1980

    Benim merak ettiğim konu şu. Daha önce başka forumlarda 400D nin handling ve ergonomi problemlerinden bahsedilmişti. Buna karşın Alpha 100 ün gerek handling gerek ergonomi-kullanım vs. açısından çok iyi olduğunda bahsedilmişti. Fakat bence Canon un 400D deki tuş + teker kombinasyonu çok iyi ve hızlı. Mesela ISO değiştirmek istediğiniz zaman ISO butonuna basarak tekeri çeviriyorsunuz. Zannedersem 350D de bu değişim işleminden sonra SET tuşuna basmak gerekirken 400D de bu zorunluluk yok. Böylelikle işlem çok hızlı oluyor (ama emin değilim birisi beni doğrulasın)

    Sony de ise üst solda yer alan teker ISO ayarında ise ve siz Fn butonuna bastığınızda ISO ayarını tekerle değiştiriyorsunuz ve daha sonra onaylanamak için deklanşöre yarım basıyorsunuz (Sayın Dnn beni teyit etmek amaçlı doğrularsa sevinirim) Ama bence bu çok çok pratik değil (en azından başka yorumlarda okuduğum kolaylıkta)

    Bu konuda Sayın Dnn ve diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    CANON 400 D yi kullanmadığım için birşey diyemem ama ALFA 100 de bu değişim sizinde tağrif ettiğiniz şekilde olduğu gibi birde soldaki tekerin üzerindeki 'Fn'butonu ile iso ayar menüsüne girip istenilen değer seçildikten sonra yine 'Fn' butonu ile menüden çıkılarak ta ayarlanılabiliyor.Yani deklansör butonunu yarım basarak seçilen değeri onaylamaya gerek yok.Bence burdaki kolaylık 'Fn' button unun teker üzerinde olması.Bence kullanım açısından da en doğru yeri seçmişler diyebilirim.




  • ben de geldim
    donanımhaberdeki en kıdemli alphacıyım sanırım
  • Dnn kardeşim yeni makinan hayırlı olsun güle güle kullan.

    Benim S5 geldi sende yani makina almışsın S3 topiğine bakıyorum bir kaç gündür hareket yok sen aklıma geldin gerisi girmese Dnn kardeşim girer di diye. bizleride unutma arada paylaşımlarımıza bak yorumla sizin gibi ustaların yorumlarına ihtiyacımız var. ilk paylaşımımı yaptım S3 topiğinde

    Saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    ben de geldim
    donanımhaberdeki en kıdemli alphacıyım sanırım

    BİLMEZMİYİM

    Bu arada 'buffalo' ve 'ocaklılar' TEŞEKKÜRLER.
    Sayın 'ocaklılar' a teşekkürlerimi iletirseniz sevinirim.
    Siz farkında olmadan (farklı forumlarda) nerdeyse yaptığınız tüm yorumları okudum.Yüzlerce sayfa desek yalan olmaz.ALFA 100 sahibi olmam da katkınız büyük.
    Forum da NIKON ve CANON topikleri nin yanında birde SONY ALFA topiği olsun istedim.Ve beni yalnız bırakmadığınız için size teşekkürü bir borç bilirim.

    HOŞGELDİNİZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 16 Ekim 2007; 1:24:29 >




  • doğru, ocaklılar abimizin çok katkısı var alpha almamızda. ve o sanırım bir ara donanımhabere girerdi, o nedenle düzelteyim o benden çok daha kıdemli
  • DNN makinan hayırlı olsun tekrar bu topiğide takip edececeğiz artık desene :)
  • ocaklılar gırıyordu hethalde bu forumda bır ker gordum valla yalnıca

    buffalo sen A100 u satmayı dusunuyor musun
    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    doğru, ocaklılar abimizin çok katkısı var alpha almamızda. ve o sanırım bir ara donanımhabere girerdi, o nedenle düzelteyim o benden çok daha kıdemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 16 Ekim 2007; 10:52:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

    ocaklılar gırıyordu hethalde bu forumda bır ker gordum valla yalnıca

    buffalo sen A100 u satmayı dusunuyor musun
    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    doğru, ocaklılar abimizin çok katkısı var alpha almamızda. ve o sanırım bir ara donanımhabere girerdi, o nedenle düzelteyim o benden çok daha kıdemli



    valla niyetim var aslında, yeni çıkacak A700 ü istiyorum, 40D de güzel makine. Ama benim için ibre A700 e daha yakın. A700 ü zeiss 16-80 le kit yapmışlar, fiyatı uygun olursa düşünebilirim aslında.

    ama şu aralar DSLR satmak zor, aslında kolay ama satarken çok zarar ediyorsunuz, dolar anormal düşük, tüm markalar anormal indirimler yaptılar.

    bende a100, 18-200,50mm ve tamron 70-300 var. her üç objektifi de satıp daha iyi bir objektif alma niyetim var.




  • Ben ALFA 100 ü alırken yanında birde alfa 700 vardı.Üzerindeki etiket fiyatı yanılmıyorsam 9600 YUAN dı.(Sadece body si)Buda yaklaşık olarak
    1280-1300 dolara denk geliyor.ALFA 700 le birlikte alacagınız objektifi ise %40 indirimli veriyorlardı.Yani burda ZEISS le birlikte kit olarak satılmıyordu.Objektif tercihinizi kendiniz belirliyorsunuz.
  • A700 alırsan sadece Body gıtmıs olur ama her turlu zarar cok fazla A100 yeter aslında genel cekımler yapıyorsun herhalde ıdare eder senı yav bence hız kasma objektıfe para yatır bu ıslerı bılıyorsun sen Body den daha fazla hısettırecegı kesın kendısını
    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo


    quote:

    Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

    ocaklılar gırıyordu hethalde bu forumda bır ker gordum valla yalnıca

    buffalo sen A100 u satmayı dusunuyor musun
    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    doğru, ocaklılar abimizin çok katkısı var alpha almamızda. ve o sanırım bir ara donanımhabere girerdi, o nedenle düzelteyim o benden çok daha kıdemli



    valla niyetim var aslında, yeni çıkacak A700 ü istiyorum, 40D de güzel makine. Ama benim için ibre A700 e daha yakın. A700 ü zeiss 16-80 le kit yapmışlar, fiyatı uygun olursa düşünebilirim aslında.

    ama şu aralar DSLR satmak zor, aslında kolay ama satarken çok zarar ediyorsunuz, dolar anormal düşük, tüm markalar anormal indirimler yaptılar.

    bende a100, 18-200,50mm ve tamron 70-300 var. her üç objektifi de satıp daha iyi bir objektif alma niyetim var.




  • sony nin türkiye web sitesinde a700 16-80, 16-105 ve 18-70 lens opsiyonlarıyla satılıyor.
    bendeki 18-200 den mennunum ama 18mm de pek tatmin etmiyor beni, yamulma fazla, çözünürllük de düşük kalıyor, 20-25mm ye çekince epeyce topluyor lens.
    a700 le birlikte 16-80 zeiss alırsam hem istediğim geniş açı hem de oldukça güzel bir fokal elde etmiş olurum diye düşünüyorum.
    ama fiiyatına bakmam lazım, 2000 dolardan fazla olacaksa şimdilik zor:(
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.