Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
358.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrica imzamdaki yaziyi okumanizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

Alfacılar slt a65 i nasıl bilirsiniz acaba?

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=64457816
    Bu sorumun kaynağı

a65 iyidir, guzeldir. amator kullanim acisindan diger markalardan bir eksigi yoktur. ozellik olarak "kucucuk ficicik ici dolu tursucuk" bir makinedir 24mp cok onemli degilse 16mp lik ayni kasayi kullanan kardesi a57yi tavsiye ederim. vizor cozunurlugunun biraz dusuk olmasi disinda(a65 e gore dusuk/fujinin vs vizorleriyle karsilastirmayin) a65 ten bir eksigi yok. artan parayla da saglam bir ucayak+filtre seti yada 50mm f:1.8 lens alabilirsiniz.

Açıkçası parasına göre makinanın verdikleri iyi gibi geldi bana, makinanın çekim+fokus hızı ve titreşim engelleme sistemi beni baya cezbetti.

Türkiye garantili almaya param yetmiyor, ancak sanalpazar üzerinden yurtdışı almayı düşünüyorum, pişman olur muyum acaba?

• quote:

quote:

quote:

Alfacılar slt a65 i nasıl bilirsiniz acaba?

http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=64457816
    Bu sorumun kaynağı

a65 iyidir, guzeldir. amator kullanim acisindan diger markalardan bir eksigi yoktur. ozellik olarak "kucucuk ficicik ici dolu tursucuk" bir makinedir 24mp cok onemli degilse 16mp lik ayni kasayi kullanan kardesi a57yi tavsiye ederim. vizor cozunurlugunun biraz dusuk olmasi disinda(a65 e gore dusuk/fujinin vs vizorleriyle karsilastirmayin) a65 ten bir eksigi yok. artan parayla da saglam bir ucayak+filtre seti yada 50mm f:1.8 lens alabilirsiniz.

Açıkçası parasına göre makinanın verdikleri iyi gibi geldi bana, makinanın çekim+fokus hızı ve titreşim engelleme sistemi beni baya cezbetti.

Türkiye garantili almaya param yetmiyor, ancak sanalpazar üzerinden yurtdışı almayı düşünüyorum, pişman olur muyum acaba?

bu konuda birsey diyemeyecegim malesef. yurtdisindan urun alanlarin yorumlarini bekliyoruz

• Yaklaşık 7 ay önce ben ebay üzerinden a33 aldım. Şu anda Allah'a şükür makinemde bir sıkıntı yok.Tabi şuda var benim ürün gümrüğe takıldı %20 vergi ödedim eğer sanalpazardaki ürünler ile ebay üzerindeki ürünler arasındaki fiyat farkı çok değilse saalpazardan alabilirsiniz
  • sony a99 hakkında haber var mı arkadaşlar?

özellikleri, tahmin edilen fiyatı ve çıkış tarihi hakkında.

5d mark 3 ile d800 arasında kaldım ama bir yandan da a99'u bekleyip ona göre hareket etmek istiyorum. olur da d800 ve mark 3'den daha iyi olursa a99'u beklemediğime pişman olmayayım.

önceliğim fotoğraf değil video çekmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 13 Ağustos 2012; 0:11:54 >
  • hocam en son sr5 haberler dolasiyordu alpharumors'ta daha sonra takip etmedim. 24mp 101af noktali bi makineden bahsediliyordu. acikcasi butcem disinda oldugu icin ic gecirmeyeyim diye fazla ilgilenmek istemiyorum ff makinelerle mark3'ten pahali olmaz saniyorum. yoksa satamayacaklarini kendileride cok iyi biliyorlar(dir umarim).

• quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

sony a99 hakkında haber var mı arkadaşlar?

5d mark 3 ile d800 arasında kaldım ama bir yandan da a99'u bekleyip ona göre hareket etmek istiyorum. olur da d800 ve mark 3'den daha iyi olursa a99'u beklemediğime pişman olmayayım.

24mp ve 101(102 de olabilir diyorlar ama hiç sanmam) af noktası olduğu kesin. işte onun dışında a77 gövdesine sanırım benzer olucak, boyut olarak değil de işte a77 nin tam abisi gibi olucak diyorlar.. fiyat olarak 2500-3000 dolar arası demişlerdi.. mark 3 ve d800 den ucuz olucak tabiki ama ben 2000 dolar olmasını beklerdim açıkçası. 2500 dolardan sonrasını da vermem, 3000 dolara taş gibi d800 var.

video çekmek için ben a99 u tercih ederim tabiki. mükemmel bir fokus sistemi ve 102 cross-type af noktası, onun yanında a77 nin hareketli ekranı, onun yanında manuel lensleri çekici yapan focus peaking, şahsi fikrim olarak da sony in video çekimi yorumunu daha çok beğenmem falan filan..

• @marvelous
    o 102 nokta muhabbetini bende duymustum ama nasil olacagina bir turlu kafam calismadi.(cift sayida olmasi) koseye bir yere fazladan bir tane mi ekleyecekler? yoksa ortadaki double cross type denilen tarzda bir sensorde bu yuzden iki tane sayiyor olabilirler mi?
    cift sayida sensor nasil yerlestirilebilir

• quote:

@marvelous
    o 102 nokta muhabbetini bende duymustum ama nasil olacagina bir turlu kafam calismadi.(cift sayida olmasi) koseye bir yere fazladan bir tane mi ekleyecekler? yoksa ortadaki double cross type denilen tarzda bir sensorde bu yuzden iki tane sayiyor olabilirler mi?
    cift sayida sensor nasil yerlestirilebilir

işte ben de bu yüzden çift haneli olmaz diyordum, bir tane ortada mecburen olucak ve simetrik olması için mecburen etrafında çift haneli bir nokta sayısı olacak. neyse hiç farketmez zaten de

o değil de ben lensler için tekrar ufak bir hatırlatma yapayım, satılık temiz minolta 24mm f2.8 ve yn 560 var.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

sony a99 hakkında haber var mı arkadaşlar?

24mp ve 101(102 de olabilir diyorlar ama hiç sanmam) af noktası olduğu kesin. işte onun dışında a77 gövdesine sanırım benzer olucak, boyut olarak değil de işte a77 nin tam abisi gibi olucak diyorlar.. fiyat olarak 2500-3000 dolar arası demişlerdi.. mark 3 ve d800 den ucuz olucak tabiki ama ben 2000 dolar olmasını beklerdim açıkçası. 2500 dolardan sonrasını da vermem, 3000 dolara taş gibi d800 var.

video çekmek için ben a99 u tercih ederim tabiki. mükemmel bir fokus sistemi ve 102 cross-type af noktası, onun yanında a77 nin hareketli ekranı, onun yanında manuel lensleri çekici yapan focus peaking, şahsi fikrim olarak da sony in video çekimi yorumunu daha çok beğenmem falan filan..

focus peaking kavramını açabilir misiniz?

• kısacası netlediğiniz yerler renkli oluyor, video da manuel lens kullanırken işinize oldukça yarar.
  • quote:

1.4 almaniz isabet olmus jamboree. 2,0 tc ler genelde kaliteyi cok daha fazla etkiliyorlar. bakalim tc ile en keskin degeri kac diyaframla elde edeceksiniz. merakla bekliyorum sonuclari. gule gule kullanin

ek: af performansina etkisini de merak ettim simdi bu konuda da yorunlarinizi bekliyorum

Henüz gelmedi ama aynı ekipmanla (A77 + 70-400 + kenko1.4) çekimler buldum
    Tc siz
     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

Tc li

Alan derinliğini biraz daha yumuşatması güzel, croplara bakılırsa netlik kaybı x1.4 optik avantajdan az
    (yani extra detay alabileceğim), AF hızı pek değişmedi demiş eleman ama mantıken biraz yavaşlaması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: jamboree

bokeh daha bi güzel olmuş tc ile:) ikisini aynı botuta getirip baktığımda tc ile detay kaybı daha az gibi. hayırlı olsun tekrar. kuş çekerken kullanacak mısınız bunu yoksa sadece ay için mi aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 13 Ağustos 2012; 13:50:07 >
  • Croplara bakılırsa extra detay geliyor, kuş çekerken de kötü olmaz hani : )

Tcli:
  • af hizi dusuk olmazsa eger(insallah) cok guzel kus cekilir
    birsey daha sorayim: 70-400 makinedeyken bayonetin deformasyonu gibi bir durum var mi? 70-400 bayonete ciddi bir yuk getirir. her zaman da ucayak kullanip halkaya oturtmuyorsunuzdur takip sirasinda falan.

• quote:

af hizi dusuk olmazsa eger(insallah) cok guzel kus cekilir
    birsey daha sorayim: 70-400 makinedeyken bayonetin deformasyonu gibi bir durum var mi? 70-400 bayonete ciddi bir yuk getirir. her zaman da ucayak kullanip halkaya oturtmuyorsunuzdur takip sirasinda falan.

Hep elde kullanıyorum ama sadece makineden tutarak 70-400 ü yatay tutmak mümkün değil zaten, bayonetin durumu iyi, Tc de takınca biraz daha dikkat etmek gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cank1981

Yaklaşık 7 ay önce ben ebay üzerinden a33 aldım. Şu anda Allah'a şükür makinemde bir sıkıntı yok.Tabi şuda var benim ürün gümrüğe takıldı %20 vergi ödedim eğer sanalpazardaki ürünler ile ebay üzerindeki ürünler arasındaki fiyat farkı çok değilse saalpazardan alabilirsiniz

Hocam sorması ayıp ne kadar vergi ödediniz yani daha doğrusu bu vergi ürünün fiyatından %20 olarak mı alınıyor? Ben de ebay dan almayı düşünüyorum ama bu gümrük vergi işlerinden falan hiç anlamıyorum
  • quote:

quote:

Hep elde kullanıyorum ama sadece makineden tutarak 70-400 ü yatay tutmak mümkün değil zaten, bayonetin durumu iyi, Tc de takınca biraz daha dikkat etmek gerekli

Ağır lensler bayonete zarar verir diye korkuyorum Hocam bu tarz tamir işlemleri yapan(sony için) bir yer var mı bildiğiniz?

• quote:

quote:

quote:

Ağır lensler bayonete zarar verir diye korkuyorum Hocam bu tarz tamir işlemleri yapan(sony için) bir yer var mı bildiğiniz?

Sony servis bilmiyorum ama arkadasin sigma 150-500 vardi Os bozulunca istanbulda sigma servise verip yaptirmisti. Sorun ne, gevseklik mi var

• şöyle söyleyim mesela a57 yi 500$+50$kargo olmak üzere 550$aldınız. Sizden kredi kartı eksteresi ve paypal çıktısı istiyorlar. Kargo vergiye dahil değil. 500$ üzerinden %20 vergi ödersiniz ayrıca 5tl de ptt ye ödüyorsunuz yani 100$+5Tl vergi ödemiş olursunuz ki Türkiye'deki vergiler malum gayet karlı bir alışveriş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cank1981 -- 13 Ağustos 2012; 20:41:08 >
  • 
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.