SONY 2008 yılında DSLR sektöründe yine kendinden sıkça bahsettireceğe benziyor.A200 den sonra birde böyle bir modelin fotoğrafları dolaşmaya başladı internette.
Sonunda rahatca kendi makinemi konu$abilecegim/dani$abilecegim alan bulabildim. Birkac sorum olacak;
* HDR cekmek istiyorum lakin her zaman yanimizda tripod veya makineyi sabitleyebilecegimiz yer olmuyor, bu yuzden RAW formatinda cekip Photomatix ile oynadigimizda "gercek" HDR sonucu alinmadigi soyleniyor, $ahsen denedim pek ba$arili $eyler yapamadim.. RAW formatiyla HDR olabiliyor mu ?
* Sony A100'lerde bracket sanirim +0,7 -0,7 olabiliyor, bununla guzel HDR'lar yakalanabiliyor mu ? Akabinde bu araligi buyultecek opsiyon makinede yok sanirim.
ahh ahhh ben ne zamandır 50mm ya da 100mm Minolta arıyorum ama bulamıyorum
bu arada bende yaklaşık 8 aydır Alfa 100 kullanıyorum. kit lensleri ile bile çok güzel fotoğraflar çekiyorum. en yakın zamda tamron 17-50mm f.2,8 xr di lens almayı düşünüyorum. bu lens ile makine gerçek performansını gösterir artık...
Amd-Athlon 64 X2 5200+, MSI-K9N NEO V2, Twinmos 2x1 GB DDR2 800, Palit-8600GT Sonic+, Samsung-320 Gb Sata2 16 Mb Ncq, Asus-1814BLT, Cooler Master-Centurion 5 BB 350W, Samsung - 226bw, A4tech-X750 F1, Logitech Momo Racing Force, Lg LH-T7652SA 5.1, Sony A-100 18-70mm-75-300mm, Sony T-3, Sony HD3, Piranha Tvix, Vs vs vs�
Arkadaşlar bende DSLR fotoğraf makinesi almaya karar verdim. İlk tercihim Nikon D80 fakat bugünde bir markette şu makinayı gördüm özellikleri çok iyi, kararsız kaldım. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler. SONY DSLR-A700K SLR Fotoğraf Makinesi Kameranın 12.2 megapiksel resim çözünürlüğüne sahip Exmor CMOS görüntü algılayıcısı (A/D) analogdan dijitale sinyal çevirme ve çifte noise azaltma işlemlerini sensörün üzerinde gerçekleştiriyor. Noise azaltma işlemi A/D çevirme işleminden önce analog sinyallere uygulanıyor ve ardından dijital sinyallere ikinci bir noise azaltma işlemi uygulanıyor
Objektif Yuvası Sony ayaklık Minolta ve Konica Minolta A-Montaj pimli lenslerle uyumluluk
Objektif Uyumluluğu = Tüm Sony objektif türleri Minolta ve Konica Minolta ?/MAXXUM/DYNAX lensler
Görüntü Algılama
Görüntü algılama türü CMOS EXMOR Görüntü sensörü renk filtresi R, G, B, Birincil renk
Boyut (mm) 23,5x15,6mm (APS-C boyutlu)
Kamera Toplam sensör Pikseli (Mega Piksel) 13,03 Efektif Piksel (Mega Piksel) 12,24 A/D Dönüştürme (Bit derinliği) 12 Otomatik Beyaz Dengesi Beyaz dengesi: ön ayar seçimi Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Flash Beyaz dengesi: özel ayar Beyaz dengesi: renk sıcaklığı tipleri 19 adımlı 2500 - 9900 Macenta / Yeşil telafisi Beyaz denge braketi 3 kare, Seçilebilir 2 adım ISO Hassasiyet Ayarı ISO100 - 3200 dengi, ISO6400'e kadar ISO numaraları genişletilmiş ISO aralığı olarak ayarlanabilir Süper SteadyShot Sistem: CCD-değiştirme mekanizması Süper SteadyShot ölçeği (vizörde) Kamera Titreme uyarısı (vizörde) Süper SteadyShot özelliği Deklanşör hızında yaklaşık 2.5 EV - 4 EV azalma (çekim koşulları ve kullanılan objektife göre değişir) Super Steady Shot uyumluluğu
Minolta ve Konica Minolta'dan tüm Sony Alpha lensler ve A-Montaj pimli lensler Toza Karşı Dayanıklı Toza karşı çift koruma sistemi (anti-statik kaplama ve CCD kaydırma mekanizması) Otomatik Odaklama Sistemi TTL aşama algılama sistemi
Sensör Merkezi Çift Çapraz sensörü ve F2.8 tipi sensörlü 11 nokta Hassasiyet Aralığı (ISO 100 denginde); EV 0 - 18 Eye Start AF Sistemi (açık / kapalı olarak ayarlanabilir) AF Alanı: Geniş odaklama alanı (11 alanla birlikte otomatik) AF Alanı: Spot(Çift merkezli çapraz sensör ve F2.8 sensör tipi) AF Alanı: Yerel odaklama alanı seçimi (11 yerel alan) AF Modları: Kesintisiz, Tek Çekim, Otomatik, DMF (Direkt Manuel Odaklama), Manuel Odaklama Tahmini Odaklama Denetimi (AF-A ve AF-C'de hareketli nesnelerle) Odak Kilidi (Deklanşör düğmesi veya AF düğmesi ile) AF Aydınlatıcı(dahili flaş ile) AF Aydınlatıcı aralığı (metre)7 Otomatik Pozlama Sistemi Işık ölçme türü TTL Işık ölçme hücresi 40 bölümlü, petek desenli SPC Işık ölçme: Çoklu segment Işık ölçme: Spot Işık ölçme: Merkez Ağırlıklı Pozlama: Otomatik Pozlama: Program Otomatik (Program Değiştirme ile) Pozlama: Deklanşör önceliği Pozlama: Diyafram önceliği Pozlama: Manuel Pozlama: Alan seçimi AE (Otomatik Pozlama) Kilidi Pozlama telafisi(+/-3,0 EV, 0,3 veya 0,5 EV adımları) AE Bracketing 0,3 EV / 0,5 EV / 0,7 EV artışı ile, 3 veya 5 kare; ("Drive modu ayarında") Deklanşör Tip Elektronik olarak kontrol edilen, dikey, çapraz, odak düzlem tipi Deklanşör Hız Aralığı (saniye) 1/8000 - 30 ve ampul Flaş Senk Hızı (Süper Steady Shoot Kapalı); saniye 1/250 Flaş Senk Hızı (Süper Steady Shoot Kapalı); saniye 1/200 Dahili Flaş Flaş Kılavuz Sayısı (ISO 100'de metre cinsinden) Flaş Ölçme Sistemi ADI / Ön flaş TTL flaş ölçümü Flaş Telafisi +/-3,0 EV (0,3EV/0,5EV adımları seçilebilir) Geri Dönüşüm Zamanı (saniye cinsinden yaklaşık zaman)3 Flaş Modu Otomatik flaş, Dolu flaş, Arka flaş senk. Flash HVL-F56AM veya HVL-F36AM ile kablosuz kapalı fotoğraf makinesi flaşı ve yüksek hızlı senkronizasyon Kablosuz flaş modu(isteğe bağlı Flaş HVL-F56AM, F36AM ile) Yavaş Senkronizasyon (AEL düğmesiyle hızlı erişim) Kırmızı Göz Azaltma Açılan Flaş Manuel Otomatik Flaş(AUTO, P ve Scene seçim modu ile) Vizör Tip Çatı ayna tipi sabit göz düzeyi sistemi Odaklama Ekranı Küresel Akut Mat Görüntü Alanı (%)95 Büyütme (Sonsuzlukta 50mm lensle)0,9 x Göz Kurtarma Yak. Mercekten 25 mm, Yaklaşık 1 diyopterde mercek karesinden 21 mm Diopter Ayarı -3,0 to +1,0 diyopter LCD ekran Ekran Boyutu (inç)3 Monitör Türü Hibrit teknolojili TFT Xtra Fine LCD Toplam Nokta Sayısı 921,600 LCD açık/kapalı Parlaklık ayarlanabilir Kayıt Drive Modu Tek kare ilerleme, Sürekli ilerleme, 10 saniyelik ve 2 saniyelik zamanlayıcı, Tek kare ilerleme AE braketi, Sürekli ilerleme AE braketi, Beyaz Dengesi Braketi, D-Aralık Braketi Sürekli-İlerleme Hızı (maksimumda saniyedeki yaklaşık kare sayısı) Yüksek: 5 fps Düşük: 3 fps Sürekli İlerleme Sayısı RAW: maks. 17 kare; RAW+JPEG: Maks.11 kare; cRAW: 24 kare; JPEG Fine ve Std: Sınırsız (performans ortam yazma hızına ve çekim koşuluna vb. bağlıdır) Kayıt Aracı Çift CF™ ve Memory Stick DUO™ yuvası. Uyumlu CF™ Tipi I / II / MicroDrive™; MS Duo™ / MS Pro Duo™ ve MS-PRO™ HG Kayıt formatı Jpeg, RAW, cRaw RAW (piksel) 4288 x 2856 Görüntü Boyutu L - JPEG (piksel) 4272 x 2848 Görüntü Boyutu M (piksel) 3104 x 2064 Görüntü Boyutu S (piksel) 2128 x 1424 Fotoğraf kalitesi RAW, RAW+JPEG, cRAW, cRAW+JEPG, Standard (JPEG), Fine (JPEG), Extra Fine (JPEG) Gürültü Giderme (Uzun süreli NR) Açık/Kapalı, 1 saniyeden uzun deklanşör hızlarında kullanılabilir Gürültü Giderme (Yüksek ISO'lu NR) 1600 veya üstüne ayarlanmış bir ISO ayarında Yüksek/Normal/Düşük kullanılabilir Silme İşlevi Klasör veya bellek kartındaki tek, birden fazla veya tüm kareler silinebilir. Klasörler, Dosyaya Gözatma modunda silinebilir. Renk Alanı (sRGB) Renk Alanı (Adobe® RGB) Renk modu/DEC/Yaratıcı tarzlar Standard, Vivid, Neutral, AdobeRGB, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night view, Autumn leaves, B/W, Sepia Dinamik Aralık Geliştirici Kapalı, Standart / Gelişmiş / Gelişmiş manuel (5 lvl) / DRO Braketi Tarih/Saat Baskısı PictBridge ile Oynatma/Düzenleme Bilgi Ekranı Beyaz/Siyah Çıkış Uyarısı İndeks Gösterimi (4,9 veya 25 kare ve klasöre göz atma işlevi) Büyüt (Maksimum büyütme) x13(L) x10(M) x6,7(S) Görüntü Döndürme Otomatik Görüntü Döndürme Genel Kalan Pil Göstergesi Pil Kalan Süre Göstergesi (infoLITHIUM) (% cinsinden) Histogram Göstergesi Exif 2,21 Exif Baskı PictBridge™ Menü Dili İngilizce / Fransızca / Almanca / İspanyolca / İtalyanca / Portekizce / Felemenkçe / Rusça / İsveççe / Danca / Norveççe / Fince / Lehçe / Çekçe / Macarca Bölge Eşleştirme Derinlik Alanı Önizlemesi BASKI Görüntüsü Eşleştirme III Uzaktan Çekim Terminali KÖ Uzaktan Kumanda çekim ve TV'de (sağlanan) görüntüleme için DPOF (Dijital Baskı Sıra Formatı) Kalan bellek alanı göstergesi (CF™) Bip Sesi Açık/Kapalı seçilebilir Dosya Sayısı Belleği Açık/Kapalı seçilebilir Klasör Adı Modu Standart ve Tarih Çalıştırma Sıcaklığı (derece C) 0 - 40 Jaklar Video Çıkış VAR (PAL veya NTSC) HD/HDMI™ Çıkışı VAR, HDMI™ tipi C mini jakı 1920x1080i 59.94/50Hz , 1280x720p 59.94/50Hz, 720x480p 59.94Hz, 720x576p 50Hz USB 2.0 Yüksek Hız USB Modu Mass Strage (PC bağlantısı) / PTP(PictBridge) / PC Remote Güç/Diğerleri Pil Sistemi NP-FM500H Birlikte Verilen Pil NP-FM500H Stamina (CIPA durumunda pil ömrü) 650 Ağırlık (g)Yak. 690g Boyutlar Genişlik (mm) 141,7 Yükseklik (mm) 104,8 Derinlik (mm) 79,7
SONY DSLR-A700K 18-70 Lens SLR Fotoğraf Makinesi=2.617,08 YTL Fiyat olarakta en son çıkabileceğim nokta bu 2.600 YTL bu fiyata hangi makineyi önerirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin.kaya -- 29 Ocak 2008; 11:38:31 >
Dnn hocam, simdi Sony'nin a200 modeli cikti piyasaya.a100'den tek farki birkac eklenti ve daha puruzsuz ISO diyorlar.Sormak istedigim, bu a200'un de kendi AF motoru var mi acaba ? Fiyati hemen hemen a100 ile ayni oldugu icin aklmia takildi bu sorun. Bide, cesitli sitelerde ornek resimlerini gordum.ISO da biraz iyilestirme yapilmis sanirsam.Sizce fiyatina gore a100 mu almak daha iyidir yoksa a200 mu ?
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır donanımhaberi takip etmeme ve Sony A100 sahibi olmama rağmen bu konuya hiç bakmamıştım :) Artık bende aranızdayım. Hala kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardım etmeye çalışacağım. İlk olarak Sony A100'ü alma ihtimaller listesinde olan tüm arkadaşlarım için şiddetle öneriyorum :)