Burada beni şaşırtan sonuç Sharp LCD'lerin hareketli görüntüdeki başarısızlıkları. Oysa LCD olarak Sharp'ı öve öve bitiremiyorlardı, özellikle ABD'de. Demekki film/maç seyretmekde hala ve illaki PDP. Akvaryum sevenler için ise LCD
Burada beni şaşırtan sonuç Sharp LCD'lerin hareketli görüntüdeki başarısızlıkları. Oysa LCD olarak Sharp'ı öve öve bitiremiyorlardı, özellikle ABD'de. Demekki film/maç seyretmekde hala ve illaki PDP. Akvaryum sevenler için ise LCD
Evet ama Samsung'un LED aydınlatmalı LCD'sinin başarısını da göz ardı etmemek lazım. Önceki testte hareketli çözünürlükte full HD LCD'lere ait en iyi performans 600 satır idi. Samsung baya iyi çıkmış. Demek ki gelişme gösteriliyor. Ben 2008-2009 yılında yapılacak testlerde bu konuda da sonuçların başabaş çıkacağını tahmin ediyorum.
Gary Merson'ın bu testleri aslında üreticilere ışık tutuyor. Örneğin 2006 yılında yapılan testte hiç kimse 3:2 cadencein ne olduğunu bilmiyordu ve ilk kez bu şahs-ı muhterem konuya el atmıştı ve 3:2 sonuçları çoğu HDTV'de çok kötü çıkmıştı. Sonra başkaları da 3:2 testlerini reviewlarına eklemeye başladılar. Şimdilerde bu konudaki başarısızlık oranı hem LCD'lerde hem de plazmalarda azaldı. Motion resolution da öyle olacak.
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 25 Şubat 2008; 14:09:00 >
TV forumundaki gerçekten en ilgi çekici başlık. çeviri yapan arkadaşa teşekkürler. fazla yorum yapmıyacağım sadece test yöntemi ile ilgili bulduğum bir linki vereceğim. TV ile çok ilgili degil gibi gözüksede test yöntemi için inceleyebilirsiniz.
Mevzu iki üç sene içinde 50inch ve altı için LCDlere dönecek, LCDlerin teknolojisi plazmalardan daha hızlı ilerliyor. Maliyetleri çok daha hızlı düşüyor. LED backlighting uygulamasının bir çok sıkıntıyı çözeceğine inanıyorum.
konuyu baştan sona okudum son kararim 2 yil daha plazma lcd den uzak kalicam avrupa kupasi sebebiyle izlerim falan diyordum ama vazgeçtim .gördüğüm kadariyla paneller ii işlemciler kötü eldeki veriyi işleyecek işlemci yok gibi .2010 dünyakupasina bakicaz artik zaten blue ray cihazlarda anca ucuzlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser şoze -- 3 Mayıs 2008; 1:35:49 >
panasoniclerin 2000 ytl civarindaki plazmalari iyi tercih olmaz mi sizin için?
Bu başlığın konusu 1080i sinyalde 1080p plazma ve LCD'lerin performansı. Sizin bahsettiğiniz 2000 YTL civarındaki plazmalar 768p. Testle ilintili değil. Yine de çıkarsama olarak plazmaların hareketli çözünürlük konusunda daha başarılı olduğunu ve 768p'lerde de LCD'lere nazaran bu alanda daha başarılı sonuç vereceğini söyleyebiliriz.
Bahsettiğiniz modellerle ilgili detaylı bilgi almak için Panasonic başlığına bakabilirsiniz.
lcd tv neredeyse hiç düşünmemiştim aydınlatıcı bu bilgiden sonra kafamda iice şekillendi plazma almak ,3000ytl ilede hd ready bulunabiliyoken bi panasonic alırım gibime geliyor. tşk. akreus
test sonuçlarında neden bütün panellerin hareketli görüntüdeki satır sayısı verilmemiş? madem hepsi teste sokulmuş, hepsinin sonucu neden yok? cevap: çünkü tüm panellerin 1080 desteği yok ondan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 23 Mayıs 2008; 20:20:00 >
fullhd olanların 1080i yayında kaç satır çözebildiğini göstermiş ama bu sadece o panelde kullanılan işlemcinin gücünü gösterir, panelin ütünlüğüne bir işaret değildir ki bu.
Bunlar tvnin kabul ettiği sinyal formatlarını ifade ediyor. DT sinyalleri ile uyumlu olmakla birlikte ne derece başarılı olacağını göstermez. Bunun için bir sürü faktör var. Video işlemcinin kalitesi, deinterlace ve upscale performansı vs vs.