Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (181. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
103
Favori
2.354.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir soruda ben sorayım. Belki hatırlarsınız bir süre bende kullandım bu ilacı ve aşırı olumlu yönde etkisini gördüm. 3. ayımda suratımda neredeyse hiçbir şey kalmamış gibiydi ve ben doktora gitmekten üşendiğim için(buna ek olarak dudaklarımın hali de var) ilacı bıraktım. Ve şimdi çenemin etrafında yeniden sivilce çıkmaya başladı. Hafiften geçiyor gibiler ama çok çıktı. [20 mg kullanıyordum]

    Ne yapmalıyım? Gidip tekrar başlasam mı ilaca... ?
    Yol gösterirseniz sevinirim. Kolay gelsin.
  • bu ilaca doktorsuz girişsem sorun olurmu?yüzde sivilce lekeleri çok fazla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XII

    bu ilaca doktorsuz girişsem sorun olurmu?yüzde sivilce lekeleri çok fazla

    Hocam kullanmış, görmüş biri olarak bildiklerimi aktarayım. İlaca başlamadan önce kan tahlili yaptırıyorsunuz, eğer değerle tutarsa ilaca başlayabiliyorsunuz. Ayrıca reçete dışında özel bir mavi kağıt var... doktor tarafından imzalı bir şekilde o kağıt olmazsa ilacı alamıyorsunuz.

    Etkili bir ilaç, doktor kontrolünden geçmeden kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janti


    quote:

    Orijinalden alıntı: XII

    bu ilaca doktorsuz girişsem sorun olurmu?yüzde sivilce lekeleri çok fazla

    Hocam kullanmış, görmüş biri olarak bildiklerimi aktarayım. İlaca başlamadan önce kan tahlili yaptırıyorsunuz, eğer değerle tutarsa ilaca başlayabiliyorsunuz. Ayrıca reçete dışında özel bir mavi kağıt var... doktor tarafından imzalı bir şekilde o kağıt olmazsa ilacı alamıyorsunuz.

    Etkili bir ilaç, doktor kontrolünden geçmeden kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

    şimdi ozAman ben direk bir cildiyeci biriyle konuşsam başlamak için doğru bir adım olur heralde?
  • Öncelikle şunu söyleyeyim. Direk olarak bu tedaviye başlayamıyorsunuz. Bundan önce basit losyon vs. veriyorlar. En son ihtimal bu ilaç oluyor...

    Ya da tanıdğınız varsa direk yazması yönünde istekte bulunabilirsiniz.
    Ama doktor kontrolü şart.
  • Janti Hocam sen kaşınmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: type-r

    Janti Hocam sen kaşınmışsın

    Sorma hocam parlak suratı görünce koy verdik. Şimdi sil baştan neredeyse
  • Ben 4 aydır kullanıyorum ondan öncede 4 aylık Tetradox tedavim vardı 4 ay Tetradox'dan sonra bişeyim kalmamıştı ama ilacım bitip 2 hafta sonra yeniden başlayınca doktorumla buna karar verdik , Bende önceden kullandığımdan dolayı kusma olayıda olmadı başladığımdan beri bebek poposu gibi suratım var Allah bozmasın çok mutluyum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: type-r

    Ben 4 aydır kullanıyorum ondan öncede 4 aylık Tetradox tedavim vardı 4 ay Tetradox'dan sonra bişeyim kalmamıştı ama ilacım bitip 2 hafta sonra yeniden başlayınca doktorumla buna karar verdik , Bende önceden kullandığımdan dolayı kusma olayıda olmadı başladığımdan beri bebek poposu gibi suratım var Allah bozmasın çok mutluyum


    Geçmiş olsun. Bebek poposu yerinde bir tasvir olmuş.
  • Valla Type-r senin gibi olacağımı bilsem hemen bugün başlarım ama korkuyorum. Bende son 3 ay antibiotik kullandım 1-2 tane aktif sivilcem ve lekelerim var ama ben başlıyamadım...
  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar çok yararlı konu olmuş emeği geçen herkese teşekkürler. Allah hepimize tedavimiz boyunca ve sonrasında sabır versin. İnşallah tüm sivilcelerimizden kurtulur istediğimiz tertemiz yüze kavuşuruz. Bugün doktora başvurdum ve banada tedavi için Aknetrent verdi sanırım buda diğerleriyle aynı özellikte. Soracağım çok önemli sorularım olacak şimdi tedaviye hemen yarın sabah başlıycam o yüzden cevapları kısa sürede alırsam çok iyi olucak.20 yaşındayım ve 70 kiloyum günlük 60 mg verdi üç öğün sabah öğle ve akşam içicem. Sorularım:
    -- Saç dökülmesi yapar mı ?
    -- Sakkallarımı kesmem zararlımı çok kesmeyim bırakim mi genelde ?
    -- Saunaya girebilirmiyim?
    -- Fitnes ve bady ile uğraşıyorum herhangi bir zararı yan etkisi olur mu?
    -- Yüzmeyede gidiyorum her 2 günde bir bunun bir zararı yan etkisi olur mu?
    -- Alkol kullanmamın herhangi bir sakıncası varmı rakı tüketebiliyorum genelde?
    -- Krem olarak 3 tane vermiş ben bunları tam anlamadım iyimidir yazim bir cevap verin. Excipial LİPO, bepanthen krem ve bepanthen merhem bunların hangisini nereme kullancam?
    Benim sorularım bu kadar inşallah cevap verecek kişiler çıkar. Başkada diyeceğim birşey yok sizin varsa önerileriniz varsa dinlerim. Şimdiden hepimize Teşekkürler arkadaşlar.
  • Yok brader istediğin kadar kullan 8 ay kullandım . İz bıraktığı yetmedi şimdi gene sivilce çıkıyor . Kullanırken giden saçlarda cabası .
  • 8 ay kullandınız ama total dozu almadınız tamamen sanırım , toplam kilonuza göre dozu aşmazsanız tekrarlama oalsılıgı çok yüksekmiş , Yani bir nevi boşa kürek çekmişsiniz.
  • Arkadaşlar 3. ayımın sonuna geldim sayılır 20 + 20 40 mg. kullanıyorum. Evet bir yumuşama ve eskiye göre bir netlik söz konusu ancak lekeler hala olduğu gibi yerinde sayıyor. Bu ilaç kistik akneyi yok ettiği gibi kırmızı lekeleride yok etmeyi başarabilir mi acaba ?
  • arkadaşlar ben bu ilacı 3.5 ay oldu bırakalı vede çok pişmanım sabrettim fazla alevlenme olmadı direk lekeler felan oluştu geçti birtazı 3.5 ay oldu bırakalı ama en küçük bişeye yüzüm kıpkırmızı olyuor derste zorlansam mesela arkadaşlar diyor yine kıpkırmızı oldun aynadan baksam evet cildim kıpkırmızı oluyor bu örnek tabi o kadar hasas olduki leke tedavisine başlıyamadım daha dahada kzaıor sabahları yıkayınca soymuklarda gitmior sabaha kadar tabi yolun başındaysanız dönün diğer ilaçlarla 1 ay çıkıor 1 ay sonra geçior bir yerden sonra durur bence artık sabrım kalmadı ya aynaya bakmyorum kıpkırmızı yüzüm var deli olcam doktor 2 ay sonra 2.5 habire uzattı ne zaman geçicek die bakıyorum leke tedavine başkıyamadım lekelerde aynı dert bende size tavsiye arkadaşlar.
  • Arkadaşlar ilaca başlıyosanız bırakmayacaksınız. Bu kadar basit aslında yoksa geçici çözüm uygulamış olursunuz ki oda ilacı kesitğiniz günleri takiben tekrarlamaya başlar , Kilonuza göre belli bir doz alınmadan tamamen kesilmesi mümkün değilmiş. Ben 4. ayıma girdim lekerim duruyor biraz iyileşme var lekelerde ama Allah'a şükür hiç sivilce çıkmıyor bir daha da çıkmaz inşallah.

    Bu arada kırmızı lekeler tedavi sonuna doğru geçermiş , Soran bir arkadaş olmuştu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuflenmispeynir -- 16 Mart 2010; 23:18:15 >
  • İşta bu,bu forumu bu yüzden seviyorum.

    Bu ilacı kullanmıyorum,ALLAH'a şükür hayatım boyunca hiç sivilce derdim olmadı ama 2 ay önce erkek kardeşime doktorlar vermiş.

    Önce okudum şaşırdım ben ilk defa duydum bu ilacı.

    İlacı sağlık ocağında yazdırmış ama eczane vermemiş uzman doktor kaşesi olacak diye.Gitti Özel Güngören hastanesinde uzman doktora yazdırdı ve aldı.

    Kullanma talimatlarını okurken baya korkutuyor insanı.

    Benim düşüncem bol bol sebzeli yemek yemek ve bol su içmek lazım kullanırken.

    İlacın vücuttan atılması gereken maddelerini terleyerek ve tuvalet ihtiyacı gidirelerek atılıyor vücuttan sanırım.Tanıdık bir doktorun tavsiyesi yatmadan önce ve sabah kalkınca

    tuvalete gitmeyi unutma dediği.Kısırlıktan bahsediliyor yan etkisi olarak ne derece doğru bilemiyorum.

    Sivilce sorunlarının genellikle kötü hava ortamları,oksijensiz ortamlar ve kötü beslenmeden olduğuna inanıyorum.
  • Hocam geçtiğimiz temmuz ayında 7 aylık rouccutane tedavim sona erdi.Daha sonra yüzümde ve sırtımda sivilce çıkışı olmadı.Yalnız çukuluklar ve kırmızılıklara hala çare bulamadım.İki kere meyve asitli peeling yaptırdım.3 kez de kendim %20 lik tca yaptım.Sonuç kırmızılıklar biraz soldu.Çukurluklar halen duruyooooo.Peelingi çukurluklar için öneriyorlar ama pek de bir etkisi olmuyooo.Çukurluklar için ne önerirsinizzzzzz???????
    Peeling in etkisini arttırmak için: peeling öncesi bir- iki hafta acnegun ya da tretin sürmek fayda sağlar mııııııı??????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: type-r

    8 ay kullandınız ama total dozu almadınız tamamen sanırım , toplam kilonuza göre dozu aşmazsanız tekrarlama oalsılıgı çok yüksekmiş , Yani bir nevi boşa kürek çekmişsiniz.

    Total dozu geçtim bile . Gerçi yüzümde sivilce çok yok pekte rahatsız etmiyor ama haftada 3-4 tane çıkıyor mutlaka .
  • Merhaba Hocam roaccutane tedavisine başladım 3.ayım doldu. 20 Sırtım ve kollarımın durumu gayet iyi fakat yüzümde yanaklarım ve çene etrafındaki onlarca beyaz noktadan kurtulamıyorum, sıkmaya kalkarsam her noktadan çıkan beyaz tabaka inanılmaz boyutta çok oluyor ve hergün yeniden doluyor. Özellikle yüzümde bir kıl döndüğünde o gözeneğin iyileşmesi veya cukur kalmamasına mucize gözüyle bakmaya başlayacağım yakında... doktorum roaccutane bunları gecırmez sivilce değil bunlar tedavi etmemiz benim temizlemem lazım dedi. Siz ne önerirsiniz kullandığım ilacın bir yararı olmazmı veya doktoruma bu tedaviyi yaptırmam yeniden olusumu engellermi?
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.