Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
103
Favori
2.352.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoLen-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cronic


    quote:

    Orijinalden alıntı: StoLen-

    Cronic gerçekten merak ediyorum özel değilse , Bu kadar insanı bu ilacı kullanmaktan vazgeçirmek için elinden geleni yapacak ne yaşadın . . Özel değilse bahsedermisin biraz . Sende kullandın 3 ay ne değiştide bu ilaca birden bu şekilde düşman kesildin , ve her kullanan insanı bu ilaçtan vazgeçirmeye çalışıyorsun
    Sana başlayacağım Mg yi söyliyeyim 10 Mg 5 yıldır bu ilacın varlığının farkındayım bu ilacın olumlu ve olumsuz yan etkileri hakkında her şeyi biliyorum aklına ne gelirse bazıları sadece şehir efsanesinden ibaret bunu sende biliyorsun . Belki tedavim 1 yıl bile sürebilir ama ilacın dozunu ayarlıyarak ne kadar yan etki zinciri varsa kırabilirsin bu kadar basit vucud alıştıkca doz yavaş yavaş artırılarak ilaç alınmaya devam edilir. Tutupta 60 kilo birine 40 Mg 50 Mg başlatılırsa yan etkilerinin aniden çıkması normaldir . Ben bunu doğru bulmuyorum. Olay Açık ve net

    Bu ilacı kullanacaksanız eğer;

    1- Günde 3 lt ve üzeri su içeceksiniz
    2- Mümkün olduğunca güneşe çıkmayacaksınız
    3- Aşırı A vitamini içeren yiyecekler ile beslenmekten kaçınacaksınız
    4 - Düzenli beslenme , uyku , spor hayatını oluşturacaksınız
    5 - Eğer yan etkilerinden çekiniyorsanız kesinlikle düşük doz ile başlamalısınız
    6 - Doktor kontrolu ve tahliller
    7- Kolaydı , alkoldu oydu , buydu onları söylemiyorum zaten onlar olmaması gereken şeyler



    Stolen selam,

    Öncelikle bu ilaçtan sadece 5 adet kullanıp kalıcı hasar oluşturmuş olanlar var. Düşük dozla birşey olmaz mantığını unut bi kere!
    Bu ilacın bendeki etkileri:
    1. İmpotans (!) -hala nasıl başıma geldi, kaderim bu muymuş isyan ediyorum
    2. Libido kaybı
    3. Sık idrara çıkma, prostat gibi bişey ama ultrasonda bişey çıkmadı. Mesane iç yapım kurudu sanırım
    4. Kuru saç
    5. Ciltte kuruluk, güneş lekeleri
    6. Işığa hassasiyet, gece körlüğü ve çift görme
    7. Kulak çınlaması
    8. Kas kaybı, güç kaybı, titreme

    Bunların hiçbirisi accutane öncesi yoktu. İmpotans ile bıraktım, diğerleri sonra çıktı.
    Oha dediğini duyar gibiyim. Ama gerçek bu. Sonra internetten araştırdım, yukarıdaki tüm semptomlar accutane-zede sitelerindekilerle aynı. Accutane'ın eserleri bunlar. Herkeste olacak diye bişey yok ama risk var.


    Sen fazlasıyla kafaya taktığın için psikolojikmen böyle hissettiğini düşünüyorum . . . 150 sayfayı okudum hiç bir kimse dememişki bende böyle oldu bende şöyle oldu ablam kullandım 12 ay geçti aradan şuan hamile çok şükür çok sağlıklı arkadaş kullandı artık psikolojikmen kafayı yemişti sivilcelerden şimdi bebek gibi yüzü var kız maşşallah çok sağlıklı , amcamın oğlu kullandı önceden insan içine çıkamazdı şimdi çocuktaki özgüveni kimde arasan bulamazsın. bu korkularını yenmelisin doktorlara gitmissin onlar sende böyle birşeyin olmadığını psikolojikmen olduğunu söylmeişler bu ilacı araştıra araştıra bu şekilde kuruntular hafızanda yer edinmiş inan bana böyle düşünürsen hiç birisi geçmez . . 12 milton insankullanıp olumlu sonuç alıyor , hiç biride bu şekilde birşey söylemiyor . Diyelimki kalıcı yan etkileri sende çıktı karaciğerinde bununla ilgili herhangi bir sorun belirmedimi . onuda geçtim ilacı kullanırken uykun nasıldı ? beslenmen nasıldı ? ne kadar su içiyordun ? ilaca ne kadar sadıktın ? Neden 40 mg ile başladın ? kaç kiloydun ? doktoruna bu kalıcı etkileri söylediğinde nededi ? madem bu ilaç seni bu kadar kötü duruma getirdi neden dava açmadın ? Neden daha farklı yollardan hakkını aramadın ?5 üniversite bitirip Türkiyenin en iyi doktorlarından birisi olan bir kadın ki Amerikada hastanelerde bile çalışmış bu ilacı önerebilecek kadar rahat olamazdı eğer bu ilac bu kadar berbat bir ilac olsaydı . İnan bana . . Yarın Saat sabah 09:30 itibari ile hastanede olacağım ve bu söylediklerinin hepsini doktor ilede konuşacağım eminimki bana gülüp geçecektir . :) Umarım daha iyi olursun .

    Evet dostum, tekrar ben..
    Şimdi, ben bu ilacı bu sene Ocak ve Şubat aylarında günde 40mg olarak kullandım. 20 sabah, 20 akşam olmak üzere.
    Kullanmadan önce internette araştırma yaptım, bazı kişiler vardı bu ilaçla ilgili olumsuz konuşanlar ama ben bana bişey olmaz derdim. (Nedense?)
    Kilom 90 civarıydı (boyum 186 bu arada). O zamanlar en kötü 2 günde bir spora giderdim ve sağlıklı beslenirdim. Sağlığıma dikkat eder, işte ne bileyim günde 3 kere dişlerimi fırçalarım, kola içmem, şeker çikolata mümkün olduğunda yemezdim. Siz pack kasan birisiydim ve sağlık açısından hiçbir problemim yoktu.
    Taki ki o lanet doktora gidene kadar. Aslında doktora bacaklarımdaki yırtıkları göstermek için gittim, acaba mantar olabilir mi diye soracaktım, sordum ve deri çatlağı dedi. İyi dedim. Bir de dedim, yüzümde muhakkak 1-2 sivilce oluyor, kuruyorlar başka bir yerden tekrar çıkıyor, yüzüm yağlı dedim.
    O zaman sana accutane uygulayalım dedi. Ama dedim internette olumsuz yazılar var, zararlı diyorlar dedim, bana dedi ki; "hiiiiç korkma, bildiğin A vitamini bu, internette yazanların hepsi hurafe, hiçbirşeeey olmaz" dedi. O kişiler accutane kullanmasalar da o hastalıkları yaşayacaklarmış, bu ilaç uzun dönem kullanımlı bir ilaç olduğu için denk gelmiştir, sen aldırma dedi. Peki dedim imzaladım kağıdı.
    Ocak ve Şubat aylarında 20mg sabah, 20mg akşam olmak üzere kullanmaya başladım. İnan bana, Mart başına kadar dudak kuruması, cilt kuruması dışında hiçbir şikayetim yoktu. Ne eklem ağrısı, ne kas ağrısı, ne depresyon, ne burun kanaması vs.. Sadece dudak ve cilt kuruması, o kadar.
    Mart ayı başı gibi, bir sabah uyandım, bir şeyler eksikti. Ney bey, bulamıyorum.. işe gidiyorum geliyorum ama ertesi sabah yine bişeyler eksik. Taa ki bir sabah artık sabah ereksiyonu olmadığımı anlayana kadar. O günü iyi hatırlıyorum, o günün haftasında inanılmaz bir libidom vardı, ama aşırı bir şekilde (hastanın Türk filmlerinde ölmeden önce derin nefes alması gibi bişeymiş o libidiom). Sonra baktım ki, sanki penisim vücuduma eklenmiş ve beyin ile arasındaki bağlantı kopmuş gibiydi. İnanamıyordum, daha önce bir iki simulasyonla erekte olan ben, ne kadar uğraşırsam uğraşayım erekte olamıyordum. Hemen googlea girdim, accutane ve sex gibi birşeyler yazdım ve karşıma çıkanlar ile başımdan aşağı kaynar sular indi. Permanent sexual side effects yazıyordu, yani kalıcı cinsel yan etkiler :( Forumlar kurulmuş, insanlar tectübelerini anlatıyor, kimisi 10 senedir çekiyor, kimisi benim gibi yeni vs. : (
    Hemen ilacı bıraktım ve doktorun yanına gittim. Doktor ne yaptı biliyor musun: Benden korktu! Başına bela almıştı ve hemen redetti. Olmaz böyle şey dedi. Dedim internette yazılanlar var ve benim başıma geldi dedim, "dur bakalım, ilgileneyim, beraber atlatırız" vs diyeceğine, sen şekerine baktır dedi ve kan testi verip yolladı beni. Testin sonucunu ertesi gün aldığımda, şekerim sınırın biraz üstünde olmasına rağmen "OOO Sende şeker var, boşver erekte problemini, asıl şekerine baktır, o daha önemli" diyerek resmen beni başından savdı. Hemen yan odadaki iç hastalıkları uzmanına gittim, şekeri gösterdim, dedi ki bu kadar şekerle erekte problemi olmasına imkan yok, bunun sebebi başka şey dedi. Yani dermatoloğum resmen beni başından savdı.
    Akabinde dostum, istanbulda gezmediğim hastane kalmadı. İnan bana florance nightangale, memorial, şifa hastanesi, yeditepe hastanesi, Gata, marmara araştırma hastanesi, acıbadem hastanesine gittim. Full chekuplar yaptırdım, 13.bin TL harcadım, ama malesef birşey bulunamadı.
    Zaman geçtikçe gözlerimde iplikler oluşmaya başladı, 1 ay sonra da kulağım çınlamaya başladı. 3 ayın sonunda kemiklerim ve kaslarım ağrımaya başladı. Bu arada devamlı hastanelere gidiyorum, beyin MRları, kan tahlilleri, ultrasonlar vs.. ama nafile. Sitelerde gördüğüm deve dikeni çayları, yeşil çaylar, gingsengler, saf ballar.. Hiçbirisi işe yaramıyor. : (
    Mental olarak ise o kadar büyük bir pişmanlık yaşıyorum ki anlatamam. Çok çok çok güzel bir hayatım varken, birden hastalıklı bir hayatım olmuştu. Neden, çünkü cahil bi doktor, sonradan öğrendiğim çok zararlı bir ilacı bana dayamıştı. :(
    Bugüne gelelim, ben böyle kaldım. BEN BÖYLE KALDIM ve o doktor dediğimiz insanların hiçbirisi bana yardımcı olamıyor.
    5 aylık araştırmalarım sonucunda kendi teşhisimi kendim koydum; androjen receptör bozukluğu. Kan testlerinde hormonlarım tam görünüyor ama hücre bunu receptörlerinden içeri alamıyor. Aynı şekilde vitaminleri de alamıyor, bu sebeple B12 vitamini ve D vitamini eksikliği yaşadım. Gece körlüğü yaşıyorum, tamamiyle kör gibi bişey değil, sadece loş ışıkta görme kabiliyetin azalıyor. Bunun sebebi de A vitamini eksikliği.. A vitamini alıyorum ama işe yaramıyor. Hücre receptörleri ile ilgili problemim oluştu. Bunu da nasıl anladım, ingilizce accutane-zede sitelerdeki yazılanlardan anladım.
    Şimdi 5 aydır bu cehennemi yaşıyorken, birisi gelip de bu ilacı kullanayım mı dediğinde nasıl kullan derim. Tabi ki kullanma derim. Ben çok araştırdım, inanın bu riski almaya değmez. Bana %000001 ihtimalle ereksiyon problemi yaşarsın deseydi o lanet doktorum, ilacı içmeyi bırak, dokunmazdım bile. Ama cahil oğlu cahil demedi işte..
    Bu yazdıklarımın hepsi doğru, eğer inanmıyorsan ve istanbuldaysan bir torba hastane kağıtlarım ile birlikte istediğin yerde buluşurum seninle. Yeter ki inan ve bu ilacı kullanma diye.
    Neden dava açmıyorum; çünkü ispatlayamam diye düşünüyorum. Merak etme, ilacın üreticisine email attım, cevap geldi, ama şu şekilde "eğer yan etkileriniz varsa ekteki formu doldurup bilmemnereye gönderin" Bu mudur? E peki ben ne olacağım. Sen böyle kalacaksın..
    Bu arada kendimden bahsedeyim, mühendisim ve müdür pozisyonuna çalışıyorum. Çocuk olmadığımı şuradan da anlayabilirsin, üyelik tarihim 2004. Universite yıllarında bu siteye üye olmuştum. Şimdi koca adamım.
    Demem o ki, bence bu ilacı kullanmayın. Ha illa kullanacağım diyorsanız da bilin ve öyle kullanın.
  • Peki bu ilactan kaynaklandığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun Cronic ben 150 sayfa okudum böyle bir şey görmedim belkide söylediklerin gerçek ama ilk defa senden duyuyorum . Umarım iyi olursun kısa sürede
  • arkadaşlar 15 gündür kullanıyorum , şimdilik sadece dudak kurulugu baya olmaya başladı bide çok az yüzümde bazen soyulma gibi pullanma oluyor.daha başındayım inşallah sonuna kadar tedaviye devam edecem.allah yardımcımız olsun :D
  • ben 63. günümdeyim ama halen soyulma olmadı dudak kuruluğu var sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoLen-

    Peki bu ilactan kaynaklandığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun Cronic ben 150 sayfa okudum böyle bir şey görmedim belkide söylediklerin gerçek ama ilk defa senden duyuyorum . Umarım iyi olursun kısa sürede

    Bu sitede de benim gibi çekenler var, PMden mesajlaştığım bir kişi oldu. Ama benim gibi yazmayı tercih etmemiş.
    Neden eminim bu ilaçtan olduğuna, çünkü semptomlar aynı. Yardımlaşma forumlarında kalıcı yan etki yaşayanların hemen hemen hepsi aynı hikayeye sahip. Herkeste erektil problem var, herkeste kulak çınlaması var, herkeste floaters var, herkeste cilt problemleri var..vb Tesadüf olamaz. Kaldı ki ben hiç kimse görmedim ki durup dururken yukarıda saydığım sağlık problemlerinin hepsi birden çıksın. Bu ortak problemlerin hepsi herkeste accutane kullandıktan sonra ortaya çıkmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisikletli kullanıcısına yanıt
    Hic durma kardesim hemen git basla kokten kurtul hic bisey kalmayacak insallah yan etki man etki hikaye yataklara dusmuyon dayanirsin . Sonunu dusunerek kullan gecmis olsun bnmde 10 .günüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim oncelikle gecmis olsun
    Sunu belirteyim ister dusuk dozda kullan istersen yuksek dozda yan etki gorursun . Herkesin bunyesi farkli yan etkiler degisebiliyor . Ama sunu soyleyeym yuksek dozda birden gorursun dusuk dozda yavas yavas. 2.si kusma doneminde icerideki yag tabakalarini once ilac tamamen disari kusuyor . Yani kaderin iceriye bagli ama canini hic sikma bende suan ilaci kullaniyor 10. Gunumdeyim bendede artis var ama sabretmek gerek .
  • Arkadaslar ilaca gunes ve sicaklar bitince baslayacagim 16 yas 183 72kiloyum 2senedir kullanmadigim ilac kalmadi hic bir ilac da sonuc vermedi lanet sivilcelere (aynalara bakamaz oldum) doktorumda roacutanne baslayacagimi soyluyordu 6 7 aydir fakat yasim kucuk oldugu icin vermiyordu.artik zaman geldi catti 1 2 aya kullanima baslayacagim onerileriniz neler neye dikkat etmeliyim genel olaram tedavi sürecinde.
    Edit:kullanimda ilk zamanlar daha fazla akne cikarttigi ve yan etkilerinden dolayi ilactan cekiniyorum ne yapmam gerek:/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingpac -- 20 Ağustos 2014; 15:17:06 >
  • kingpac kullanıcısına yanıt
    Kardesim hic canini sikma sonunda bebek yuzlu olcan insallah bende ilaca baslayali 10 gun oldu . Ilac ilk 1 ay costuruyor sonra yavas yavas azaltıyor . Sen yagli yemekler yeme , gunesde fazla durma cikarsan gunes kremi kullan , bol bol nemlendirici kullan , bol su ic yeter gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accutane Side Effects For Men: Would You Give Up An Erection for Clear Skin?

    http://www.acneremovr.com/accutane-side-effects-for-men-give-erection-clear-skin/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başladım zaten 2. günümdeyim

    Tavsiye etmeyen arkadaş çok iyi karşı çıksada iyi bir muhalefet değil çözüm önerisi yok, yapacak başka bir şeyde yok

    Hepimize geçmiş olur umarım
  • benim 2. ay bitti abartılacak derecede artış olmadı, bu saatten sonra olma ihtimali var mıdır acaba
  • En cok artistan korkuyorum zaten suan bile kotuyken artarsa insan icine nasil cikicaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seninki tam okul dönemine denk gelecek inş artş pek olmaz
  • Ins kardeşim ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingpac

    Ins kardeşim ya

    Bugun 17. Gundeyim yuzumdekiler disinda fazladan 3 tane felan cikti ama oda normal diyorum bu surecde yemeklerede dikkat etmeli bence . Benim gibi sabah patates kizartmasi oglen pizza aksama dogru kafede sicak cikolata misir patlatmasi ve aksam bidaha patates kizartmasi yersen degil rauctan neolursa dayanmaz :) kolayi kestim birtek meyve suyu turlerini iciyorum kahve felan yok patates kizartmasima elveda dedim ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle hepinize geçmiş olsun beyler bende roac kullanmayı düşünüyorum da bu sene sınav senem malum önemli bi sene cok calısmam gerekıyor eğer bu ilaca baslarsam calısmamı engelleyecek etkiler yaratır mı? bir de bu ilacı devlet karsılıyor mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpslnKCK

    öncelikle hepinize geçmiş olsun beyler bende roac kullanmayı düşünüyorum da bu sene sınav senem malum önemli bi sene cok calısmam gerekıyor eğer bu ilaca baslarsam calısmamı engelleyecek etkiler yaratır mı? bir de bu ilacı devlet karsılıyor mu

    Vallaha ben 2 ktu aldim biri 10 digeri 20 mg benden fark olarak 54 tl aldilar hametan adinda birde krem vardi icinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytac18100


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpslnKCK

    öncelikle hepinize geçmiş olsun beyler bende roac kullanmayı düşünüyorum da bu sene sınav senem malum önemli bi sene cok calısmam gerekıyor eğer bu ilaca baslarsam calısmamı engelleyecek etkiler yaratır mı? bir de bu ilacı devlet karsılıyor mu

    Vallaha ben 2 ktu aldim biri 10 digeri 20 mg benden fark olarak 54 tl aldilar hametan adinda birde krem vardi icinde

    kardes farkı 54 tl ise normal fiyatı nasıldır acaba :D senin ssk falan varmıydı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpslnKCK

    quote:

    Orijinalden alıntı: aytac18100


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpslnKCK

    öncelikle hepinize geçmiş olsun beyler bende roac kullanmayı düşünüyorum da bu sene sınav senem malum önemli bi sene cok calısmam gerekıyor eğer bu ilaca baslarsam calısmamı engelleyecek etkiler yaratır mı? bir de bu ilacı devlet karsılıyor mu

    Vallaha ben 2 ktu aldim biri 10 digeri 20 mg benden fark olarak 54 tl aldilar hametan adinda birde krem vardi icinde

    kardes farkı 54 tl ise normal fiyatı nasıldır acaba :D senin ssk falan varmıydı?

    20 lik zoretaninin farkı 24 lira eğer vermek istemiyorsan eczane muadili acnegeni fark almadan veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.