Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> Cevap: ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Thai-Fun

6 Haziran 2008; 8:41:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

günaydın dostum;
şu linkini verdiğim site ve ürünlere bir bak..

http://www.hepsiprojeksiyon.com/tec-lcdplazma-tv-duvar-aski-aparati-ma4086-p-1917.html

http://www.aktivizyon.com/plazmalcdaparati.htm

yalnız aklında olsun verdiğim siteler kullandığım ve tavsiye ettiğim yerler değildir sadece ürün ve özellikler hakkında sana yardımcı olsun diye seçtim..

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetozkan83

teşekkür ederim hocam yalnız hiç anlamam bu konularda bir resim veya nette linki bulunan bir ürünüpaylaşırmısın sana da zahmet veriyorum ama

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
mehmetozkan83

6 Haziran 2008; 9:46:56 

saol thai hocam ultimate diye bir ürün buldum 30 ytl fiyatı var onu almayı düşünüyorum ilgin için çok teşekkürler

gimmeluck

6 Haziran 2008; 16:33:39 

bu cihazi alan arkadaslar 1,5 metreden webte surf vs icin kullanirken gozu cok yoruyor mu?
bir de yazilar nasil net mi?mesela masaustu `bilgisayarim` yazisi ?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
SaBoTeUr

6 Haziran 2008; 18:51:16 

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

bu cihazi alan arkadaslar 1,5 metreden webte surf vs icin kullanirken gozu cok yoruyor mu?
bir de yazilar nasil net mi?mesela masaustu `bilgisayarim` yazisi ?

Ben 1m'den kullanıyorum ve hiçbir rahatsızlık duymadım. Zaten monitorun üstünde bulunan Text, Standart, Game v.s gibi ayarlardan parlaklığı otomatik ayarlayabilirsin mesela ben masaüstünde text, film oyun v.s de standart'ı tercih ediyorum. Yazılar olabileceği en iyi seviyede net ve temiz.

Intel Core2Duo Q9450 - Gigabyte EX38T DQ6 - Axle Nvidia GeForce 9800GX2 - 2 GB Kingston HyperX DDR3 - 250GB+500GB Seagate SATA2 NCQ Hard Disk - Thermaltake Armor+ VH6000BWS - OCZ Power & Cooling 750W Power Supply - 28" Viewsonic VX2835wm - Creative X-Fi Extreme Gamer - Logitech X540 5+1 - Logitech G7 - Toshiba a100-847 4gb ram Notebook
inzu

9 Haziran 2008; 15:12:17 

Viewsonic klübüne az önce ben de katıldım arkadaşlar. Ancak bir sorunum var. Bende daha önce kullandığım monütör ile ps3 arasındaki bağlantı için kullandığım philips marka hdmi-dvi kablo vardı. Yine onu kullandım ama dvi kısmını kadiköyden aldığım bir çevirici ile hdmi yaptım. Ancak özellikle GT5P de grafiklerde bozulmalar oldu. Bununla ilgisi olabilir mi? Yani doğru dürüst bir hdmi-hdmi kablo alsam bu bozulmalar düzelir mi? Yoksa bu bozulmalar başka birşeyden mi kaynaklanıyor?

Bu problemim ile ilgili mesajdı. Birazdan fotoğraflarla birlikte ilk izlenimlerimi de yazacağım.

Ps3, Orta karar bir pc, Dell Inspiron 6400, HTC Touch Diamond, Sony 5+1 Ses sistemi, Nikon D50...

PSN : inzui
inzu

9 Haziran 2008; 15:46:50 

Evet arkadaşlar ben de sonunda büyük ekran çılgınlığına katıldım ve bebeği bugün öğlen eksen'den 1050/12 (finanscard) şeklinde aldım.

Şimdi size ilk izlenimlerimi, beğendiklerimi, beğenmediklerimi vs. anlatacağım.

Öncelikle kutu içeriği gayet yeterli. Bir adet dvi-hdmi bir adet d-sub, bir adet ses ve bir adet de svideo için kablo çıkıyor. Bir tane kitapçık ve kurulum cd si tabi olmazsa olmazlardan.

Cihaz gerçekten kaliteli ve arkadaşlar çok büyük! Yani daha önce 20 inç samsung kullanan benim için gerçekten devasa bişey çıktı ortaya ve ilk başta korktum alışamam diye. Plastiği çok kaliteli. Ekranı parlak ekran değil. Düğmeleri çok sade. Açma kapama tuşu tam ortada ve mavi yanıyor ama ilk başta bulmak biraz sorun oldu bana.

Neyse heyecan içinde cihazı masaya yerleştirdim ve gerekli kablo bağlantılarını yaptım. Burada şunu söylemeliyim kabloların giriş yerleri kötü yapılmış. Ulaşmak zor oluyor. Özellikle D-sub'u takmak ölüm oldu benim için.

Alırken en büyük korkum d-sub ile yani analog monitör bağlantısı ile benim 6600gt den 1920*1200'ü sağlıklı alıp alamayacağımdı. Çünkü ben pc'yi dsub ile PS3 ü de hdmi ile bağlamak istiyordum. Bütün bu korkularım bilgisayarı açıp çözünürlüğü kökleyip apply dedikten sonra yerini coşkuya bıraktı. Herşey harika idi. 1920*1200 de çok net ve canlı görüntü aldım. İşte onunla ilgili fotoğraf geliyor:

Oturma mesafem yaklaşık 1 metre civarı ve beni hiç rahatsız etmiyor. Ekranda çok rahat çalışılıyor. Tabi sd çözünürlüklü divx filmler pek iç açıcı değil ama biraz uzaktan izleyince sorun yok.

Dana sonra PS3 denemelerime geçtim. Burada önceki mesajımda da yazdığım gibi mevcut kullandığım hdmi-dvi kablonun dvi kısmını çevirici ile hdmi'a dönüştürerek görüntü aldım. İlk önce GT5P ile 1080p denemesi yaptım. İlk başta biraz karanlık geldi sonra menüden renk ayarlarından "game" i seçtim ve karanlık sorunu gitti ama grafiklerde yer yer bozulmalar gördüm. Bu canımı çok sıktı açıkçası. Çünkü ben bu ekranı öncelikle ps3'de oyun oynamak için aldım. Umarım bu sorun kullndığım çeviriciden kaynaklanıyordur. Daha sonra 720p olarak Battlefield: Bad Company demosunu oynayarak denedim. Burda görüntü genel olarak iyiydi ama özellikle yazılarda falan yine bozulmalar vardı. Ancak 1080p den üstlerden açıklık olur diyen arkadaşların aksine tam ekran görüntü alınıyor 1080p de. Ayarların içinde bununla ilgili bir menü var. 16:9 falan gibi seçeneklerin en üstünde full screen var. Acaba benim grafik bozulmaları bundan mı kaynaklandı. Neyse umarım bilgisi olan bi arkadaş bana bu konuda yardımcı olur. PS3 ile ilgili fotolar burda:

Son olarak osd menüden bahsedeyim. Düğmelerin yerleşimini ve menüden kullanışlarını beğenmedim. Alışmam zor oldu. Ancak menüsü oldukça detaylı. PIP desteği var bu çok güzel ama PIP d-sub'u desteklemiyor. Yani ps3 oynarken msnden mesaj atan var mı diye bakamıyoruz. Onun dışında menüye girmeden tuşların hepsine kısayollar atanmış. Bu da güzel olmuş. İkinci tuş ile kaynağı seçebiliyorken üçüncü ile renk ayarları dördüncü ile de parlaklık ayarları yapabiliyoruz.

Evet arkadaşlar izlenimlerim bu kadar. Genel olarak çok beğendim cihazı. Kocaman. Yani bu kocamanlık insanı doyuruyor. Fotoğraf bakarken, webde gezerken, film izlerken ve oyun oynarken bu kocamanlığın sizin bütün zevk boşluklarınızı doldurduğunu hissedeceksiniz. Renkler ve parlaklık bence çoook yeterli. Umarım şu ps3deki bozulma sıkıntımı da aşarım ve paramın tam karşlılığını aldım derim.

Ha son olarak hiç ölü pixel çıkmadı. :)

Ps3, Orta karar bir pc, Dell Inspiron 6400, HTC Touch Diamond, Sony 5+1 Ses sistemi, Nikon D50...

PSN : inzui
ScRyedd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Haziran 2008; 18:33:45 

Konsollarda 1080p vermiyormuş. Off Off alıcaktım bende bundan.

Düşmeden bulutlarda koşmam gerek
Küsmeden kuşlara uçmam gerek
Bir gün eğer kaybolursam gökyüzünde
Tanrıdan izin alıp dönmem gerek..
'04 Since

ylönen

9 Haziran 2008; 19:28:15 

quote:

Orjinalden alıntı: ScRyedd

Konsollarda 1080p vermiyormuş. Off Off alıcaktım bende bundan.

inanamıyorum ya gerçektenmi???

gimmeluck

9 Haziran 2008; 19:33:27 

@inzu
goruslerinin yorumlarinin devamini bekliyoruz.

``Bir adet dvi-hdmi `` var kutuda demissin, yani monitorde hdmi girisi var ve ekran kartindan(bende de 6600GT var) dvi cikisini kullanarak baglanmak icin bu kabloyu koymuslar sanirim.
ama bu sekilde monitorden ses alinmaz ki, hoparlorlu bu seviyede bir monitorun icinden hdmi to hdmi kablo cikmasi gerekirdi bence, piyasada hdmi li ekran kartlari da oldugu dusunulurse.
ama bu devede kulak bi kusur :)

EDIT: ben yeni pc toplayarak bu monitoru alip ayni zamanda tv olrak kullanmak istiyorum, digital tv karti da alicam yani.
ama ekran kartini monitorun Hdmi`a girisinebagliycam ama digital tv karindaki digital cikisi nereye takicam.?
ayni anda kullanabilicek miyim??

@ScRyedd
konsolda 1080p vermiyomus da ne demek ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 9 Haziran 2008; 19:38:09 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ylönen

9 Haziran 2008; 19:44:28 

ee ben gran turismo'da 1920*1080 görüntü alıyorum bu 1080p olmuş olmuyormu bu konuyu tam anlamış değilim bilen bir arkadaş açıklarsa çok süper olur.. bu monitör ps3'te 1080p veriyormu vermiyormu???

gimmeluck

9 Haziran 2008; 19:47:31 

quote:

Orjinalden alıntı: ylönen

ee ben gran turismo'da 1920*1080 görüntü alıyorum bu 1080p olmuş olmuyormu bu konuyu tam anlamış değilim bilen bir arkadaş açıklarsa çok süper olur.. bu monitör ps3'te 1080p veriyormu vermiyormu???

1080i olmasin

ylönen

9 Haziran 2008; 19:53:44 

ewt dostum olabilir ben tam bilmiyorum p ile i arasındaki fark nedir??? onuda sölersen tam süper olur

onno92