Şimdi Ara

***PHOTOSHOP DERSLERİ - Eklenmeye devam ediyor ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam... Burda photoshop efektlerinin bazılarının kullanımlarıyla ilgili bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...

Buradaki bazı grafiğe meraklı arkadaşların bilgilerine biraz katkım olsun isterim...Eğer derseneniz İnternette potoshop dersleri var gidip ordan baksın bakacak olan diyebilirsiniz ben baktım nette çok az ders var
    özellikle türkçe olanlar ve de herkes ingilizce bilemeyebilir ve nette yaptıım geniş araştırmalarım sonucu
    grafik dersleriinin çoğu ingilizce ve ben burda bir nebze de olsun kendi bilgilerimide katarak meraklı
    arkdaşlar tarafından incelenmesine katkıda bulunmak istiyorum.....
    Hergün Allah izin verirse burada bir veya iki tane tutorialı sizinle paylaşacağım...

Renkli Border Yapımı

1) File>New 400x90 pixel boyutlarında yeni bir dosya oluşrutun..ve backroundu layer haline getirin

2) D ye basıp backround ve foreground renklerini default ayarlara getirin

3)Tool dan Polygon Lasso aracını seçip resimdeki gibi basit bir şekil çizelim

ve delete tuşuna basıp şeklin ortasını silelim

4)Magic Wand tool ile layerimizi beyaz alan üzerine tıklayarak şekli aşşağıdaki gibi seçili hale getirin

5)Layer>Layer Style>Blending Options tan aşşağıdaki ayarları yapın
    Drop Shadow

Bewel and Emboss

Stain

Gradient Owerlay

Stroke

6) Ok'e basın ve bu şekilde sonuç elde edin

7)Layer'i Duplicate edin

8) Rectangular Tool aracı ile copyaladığınız yeni layerda bu şekilde diktörken veya yuvarlak çizerek delete
    tuşuna basıp istediğiniz etkileri uyguluayabilirsiniz..

9)Backrounda yani arka plana istediğiniz yazı veya resimleri koyabilirsiniz..

10)Sonuç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 30 Ocak 2005, 20:54:28 >

• Mac Tipi Buton Yapımı

1)150x50 boyutlarında yeni bir document oluturun

2)Toolbardan rounded rectangle tool u seçin ayarın fill pixel de kalmasına dikkat edin

bu arada da foreground rengi mavi olabilir

3)İlk önce yeni bir layer açıp aşşağıdaki gibi hap şeklinde bir etki oluşturun

4) Şimdi aşşağıdaki ayarları yaparak şeklimizi renklendirelim
    Yine aynı şekilde Layer>Layer Style>Blending Options tan şu ayarları yapın

Drop Shadow

İnner Shadow

Gradient Owerlay

5) Ok a basıp ayarları ayarları yaptık ve aşşadaki şekile benzer bişi çıkcak ortaya 

6) Yeni bir layer oluşturalım tekrar ve hap şeklindeki layerin üstüne gelip ctrl+clickle seçili duruma getirelim..

7) Select > Modify > Contract > 1 px ile 1pixel içeri girelim

8)Toolbardan rectangular marque tool aracını seçip mouse mizi alt tuşuna basılı tutarak tan aşşağıdan yukarı doğru diğer selectionu kesecek şekilde bir hareket yapalım

10) Bu layeri beyaz la doldurup opacitysini 60 yapalım

İstediğiniz renklerde de yapabilirsiniz

ne şirinler öle değilmi

Hadi bana eyvallah yatmaya gidiyom yarın işbaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 26 Ocak 2005, 23:58:24 >

• Çoook yararlı bi çalışma olmuş teşekkürler... Tam ihtiyacım olan şeyler bunlar...

• saol.
  • Eline sağlık , çok makbule geçti.
    Devamını beklerim.
  • yaw bunu üst konu yapsanıza...
  • ya bunlar guzelde ben hala photosdhop edınemedım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bide şööle bi interface buton yapalım bugün

İlk önce yeni bir döküman açalım ben şööle 300x300 açtım ki çalışma alanım biraz büyük olsun sonra
    yeni bir layer açıp eliptical marque tool ile 27x27 boyutlarında bir daire çizelim ve içini beyaz ile dolduralım

Sonra Layer>Layer Styile>Blending Options a gidip resimdeki ayarları yapalım

Outher Glow Blue: #4991EA

Bevel and Emboss Black: #000000 and Blue: #6EC0FF

gradient color: #FFFFFF > #7BD5FF > #1D589A

Gradient Color: #FFFFFF-> #21577C

Yeni bir layer açın tekrar eliptical marque tool

ile şekildeki gibi bir daire yapın ve içini
    beyaz doldurun

Ctrl+D ile seçiciliği giderdeikten sonra eraser

tool u alıp brush size soft edge 27 ayarlayıp
    şekildeki gibi layerin kenarlarını silin

tabi bu sizin sanatınıza kalmış bişi nereye ışık düşürmek
    istiyosak o şekilde ayar yapıoz :))

Ahanda sonuçta böle bişi elde edeceksiniz

İstediğiniz şekillerde butonlar oluşturabilirsiniz

Ben bunların hepsini kendim yapıp buraya koymuşumdur,, denemediğim şeyleri burda yayınlamam kesinlikle yukarda verilen bilgiler doğrudur...

• çok teşekkürler hocam ellerine sağlık..
  • Walla bravo
    emek vermişsin
    uğraşmışsın
    şimdideniycem
    olmazsa bulurum seni:)
  • Şimdi çok basit bir efekt yapalım herhangi bir resmi manzara resmide olabilir buz tutturalım :)))

Herangi bir resmi alalım İmage>Rotate Canvas>90CW yapıp resmi saat yönünde çevirelim

Sonra Filter>Stylize>Wind den şu ayaarları yapalım

Ok dedikten sonra Tekrar İmage>Rotate Canvas>90CCW yapıp resmi saat yönünün tersinde tekrar eski haline alalım ve Ctrl+U ya basıp Hue/Saturation Penceresini açalım

Ayarları bu şekilde yaptıktan sonra Filter>Artistic>PlasticWrap dan aşşadaki ayarları yapalım..

Eveet sonuç bu

Şimdi arkadaşlar bunlar çok basit bir efekti ve herkes bilir genelde ama burda biz efektlerin nerde nasıl kullanırsak nasıl bişi ortaya çıkar, bunları biraz kavrıyoruz yani..

• Yeni bir document açın 600x600 boyutlarında olaiblir ve backroundu siyahla doldurun
    Text paletiyle beyaz renkte yazınızı yazın

Sonra Layer->Flattern Image diyerek yazı layerini backroundal birleştirin...

Şimdi Filter->Stylize->wind efektini uygulayın (method : Wind Direction: From the left)
    Ctrl+F ile aynı efekti tekrarlayın

“D” ye basıp renk paletini sıfırlayın

Filter->Render->Difference Clouds efektini uygulayın
    Sonra yazı aracı ile tekrar aynı yazıyı yazın orjinal yazının üstüne gelecek şekilde ayarlayın ve layer opacitiy sini %60 olarak ayarlayın
    (Aslında en baştayken ilk yazdığımız yazıyı duplicate yaparak ta halledebilirdik ama elemanlar bu şekilde yapmış neyse...)

Şimdi tekrar Layer->Flatten Image diyerek layerleri birleştirelim..

Filter->Stylize->Extrude efektine gidip ayarları aşşadaki gibi yapın

Ondan sonra Image->Adjustment->Invert deyin

Image->Adjustments->Color Balance ayarlarına gidip

Bu ayarları yapın

Midtones: [ +100 ] [ 0 ] [ -40 ]
    Shadows: [ +70 ] [ 0 ] [ -70 ]
    Highligts: [ +80 ] [ 0 ] [ -40 ]

Eveet sonuç...

Yazı yerine çeşitli şekillerlede aynı şeyi yapabiliriz...

• hocam yaptıgın ismi simdi bu haftasonu ayaklarımı uzatıp tv seyredektim aklıma dusurdun simdi photoshop isini otur butun haftasonu ugras simdi yaktın beni yaktın
    baska ornekler verirsen boyle ayrıntılı onlarıda zevkle okuruz
  • Selam arkadaşlar ilginize çok teşekkür ediyorum...

Bu gün kirli bir buton yapıciiiiz

Herzamanki gibi yeni bir döküman açmamız gerekiyor eğer bıktık diyorsanız yeni bir döcüman açmaktan açmayın dicem ama açmassanızda bir şey yapamayız onun için
    500x500 boyutlarında bişi açak...
    Sonra Layer>NewLayer diyerek yeni bir layer açalım.. İlla menüye gitmemize gerek yok zaten layer paletinin altında da var...
    Ondan sonracığıma Eliptical Marque Tool u seçerek yusyuvarlak bir daire oluşturalım
    Shift tuşuna basılı tutarak yusyuvarlak olmasını sağlayabiliriz...Ve ardından seçili alanın içini Gradien Tool ile Doldurcaz..BackroundColor u Koyu yeşil ForegrounColoru açık yeşil yapıp gradienti de Radial Gradient olarak ayarlayalım ve shift tuşuna basarak dairenin sol üst köşesinden (tam köşeden değil biraz da ortalıyazağız ki açık yeşil olan renk orada bir ışık havası oluşturup daireye 3boyutlu bir hava katsın) alt köşeye doğru rengimizi uygulayalım

Uyguladıktan sonra dairenin etrafındaki seçiciliği gidermeden Edit>Stroke panelinden 2 Pixel Location da Centerde olacak şekilde Siyah bir kontür atalım..

Sonra Bu Daire Layeri ni Ctrl+J ile çoğaltın ve Alttaki Layeri seçip Ctrl+T FreeTransform dan şekildeki gibi biraz küçültün..

Küçülttüğümüz daire yi Tekrar Duplicate Ctrl+J yapıp şekildeki gibi diğer tarafa getirin

Sonra Büyük daire Layerina gelip Ctrl ile Layerin üzerine Tıklayıp seçicilik oluşturun ve Select>TransfromSelection dan Seçiciliği biraz küçültün

Sonra Copy Paste komutu ile yada Ctrl+J ile Seçili alan büyüklüğünnde yeni bir Layer yapın
    Layer>LayerStyile>InnerGlow penceresini açın InnerGlow Default ayarlarında kalabilir OutherGlowa gidip Noise = 21 yapın Rengi biraz açık yeşil yapın ve Size = 7 olarak ayarlayın.. Ordan DropShadowu işaretleyin Ayarlar gene Default kalabilir..

Sonra Backround Layerini gizleyin diğer tüm daire layerleri açık kalsın Layer>MergeWisible yada Ctrl+Shift+E yapın sonra Backrounu tekrar açın. Böylece Butonumuz Backrounddan ayrı kalır.. Filter>Artistic>PlasticWrap efektini Buton Layerine Uygulayın..

En son olarakak Filter-Distort->Glass (ayarlar: 5, 3, frosted 100, işaretli değil) sonra
    Edit->Fade Glass , Color Dodge 56%. Ctrl+u ya pasıp Saturation -60 ayarlayıp olayı bitirin....

En son bir yazı koyupta olayı bitirebilirsiniz)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 28 Ocak 2005, 22:33:39 >

• Bu arada ilgi çok zannedersem teşekkürler.. Eğer buraya böyle dersler koymak isteyen arkadaşlar varsa koysun çok sevinirim...
  • dostum eline saglık.
    keske offline kullanılacak bi sekilde hazırlasaydın ve bizde tutp indirseydik ole daha gusel olurdu.

photoshop bulamayan bi arkadas vardı.

http://kickme.to/fosi ye bi bakı versin.
  • Herkese kolay gelsin arkadaşlar.. Öncelikle “icg” Arkadaşımıza burdan selam ve saygılıarmı gönderiyorum kendisi bana yardımcı oldu saolsun beni kırmadı..

Neyse şimdi şöööle kopmuş bir kol yapalım kendisini kan tutanlar bakmasın sonra tenkit almayalım....

İlk önce elimizi tarayıp yada herhangi bir yerden bulduumuz bir eli layer olarak koyalım... yani elimizi güzel bi biçimde etrafından path ile backroundan ayıralım ki bize ayrı bir layer olarak kalsın...

Sonra kolun kesik olacak kısımını güzel bir şekilde Lasso Tool ile de olabilir güzel bi şekilde keselim..

Onu kırmızı ve magenta renklerini solgulaştırarak cansız göstermemiz lazım..
    Eğer tırnaklar görünüyorsa, koyulaştırın.

Yaralanmış kısmı burada başlıyor...bir et parçasının fotoğrafını çekebilirsiniz
    Biz kasap değiliz dolayısı ile bunu signature fırça ile yapacağız. Yeni bir Layer üstüne kırmızı ile bir flesh seçimi uygulayın ve üzerine Paint fırçası ile yağ parçaları gibi etkiler ekleyin.

Renkler #AE1317 ve #F0B08F olabilir

Filter>Liquify (SIFT+CTRL+X ) den Turbulance aracını kullanın Blur aracını kullanarak ile renkleri karıştırabilirsiniz...

Tool dan Burn aracı ile biraz derinlik katabilirsiniz.

Yaptığımız et tabakasını parçalanmış elin arkasına koyup Transform dan biraz perspektif verip
    3boyut havasını oluşturacak şekilde güzelce keselim..

Yaralanmalar:
    A)Çürük: Smudge/Blur yeni bir layer üzerine kırmızı fırça ile.
    B)Aşınma: Disolve fırçası ile boyayın, sonra Blur uygulayın.

C)Kesikler ve Kan: Kırmızı ile boyayın, texture ekleyin. Colore Burn modu bunun için en iyisidir... dikişleri unutmayın.

Burada tüm ihtiyacınız olan size doğru etkiyi vernenizi sağlıyacak hakim bir eldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 30 Ocak 2005, 20:55:14 >

• beyler bana photoshop lazım nerden bulabilirim acele cvp lütfen
  • mersin de oturuyorsan eğer ben verebilirim
  • www.adobe.com dan indirebilrsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.