@hedayse benim işlemci x2 4400+ ve orjinal fanı senin fanın gibi 3 pinli. ve bende hızı kontrol edemiyorum. abim benimle aynı dönemde sistem toplarken x2 4800+ almıştı. onun orjinal fanı 4 pinli ve o fanı kontrol edebiliyor. biraz riskli olmasına rağmen ben chasis (veya system) fan çıkışına takmıştım 3 pinli cpu fanını (anakartın alt tarafında bi yerde olması lazım) oraya taktım ve windows üzerinden kontrol edebildim, biostarın fan kontrol programıyla. tabi bu ne derece sağlıklı olur bilemem. çünkü sistem ısı sensörü ayrı yerden çalışıyor, cpu ısı sensörü ayrı yerden. yani fan devrini otomatik ayarlarsak sistem ısısına göre fan hızını ayarlayıp cpuya zarar verebilir. (zaten ben sadece deneme için yapmıştım, geri eski haline getirdim, ısıda fazla fark etmemişti) iyi günler.
Anladımm evet bi denemeye değer... Demek ki tahmin ettiğim gibi 3 pin olmsından kaynakladığını sende doğrular nitelikte bişiler yazmışsın... peki sen fanı diğer yere bağladığında biostan felan farklı bir ayar vs. yaptınmı... az sonra bi deniyim bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 4 Mart 2008; 20:56:32 >
Biostar TA690G RS690-SB600 828 Bios/x2 4400+ 2.3@2,9 Ghz CQ açık Def v./2*1 Corsair Xms2 675@829 Mhz 4-4-4-12 1T 2.0 v./Palit HD 2600 Pro Sonic 600-1400 ddr3/Thermaltake Blue Orb II/Samsung 250gb Hdd/Feel Hurricane Gümüş/Be Quiet 450w Psu/Asus Dvd Rw/Samsung 740N Lcd/Creative İnspire 4400 4+1/Hp 1410 PSC
biosta bi ayar yapmaya gerek yok. doğru yere takarsan o şekilde çalışıyor. programın hangi fan çıkışını kontrol ettiğini şu anda bilgisayarın yanında olmadığım için tam olarak bilemiyorum.
arkadaşlar bu anakartın onboard daki gpu hızı neden 57 mhz normali daha yüksek degil mi
Catalyst deki donanım bilgisinde 400Mhz yazmıyor mu? Sanıyorum bunu Everest programında gördünüz.Oradaki değer doğru değildir,dikkate almayınız.Daha önce de değinmiştik bu konuya,1 sayfada vardı galiba açıklaması.Bazı oyunların kendi test programı var,en doğrusu onlardır(mesela F1 2002 gibi) Düşünsenize 57 mhz ile hangi oyunu oynayabilirsiniz? Büyük bir ihtimalle Everest, 2D frekansını yazıyor 3D yerine...
Not: şimdi baktımda bendeki Everest de 400 yazıyormuş..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncular -- 5 Mart 2008; 10:46:13 >
mrb arkadaşlar 3-4 aydır ta690g kullanıyorum oc için almıştım tavsiye üzerine ama ne yaptıysam 2.5 ghz üstüne çıkamadım ozamanki en güncel biosuda yükledim sistem imzamdakidir başka ne yapabilirim şuanki en güncel biosu yüklesem ne değişir ve şuanki en güncel bios nedir ?
birde 800mhz olan ramlerimi 700mhz olarak görüyo oc le 800e çıkarttım
ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
bisorumdaha olucak sonradan aklıam geldi biosu güncellerken bios ayarlarını default yapmama gerek varmı oc li şekilde yapsam sorun olurmu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektro67 -- 6 Mart 2008; 10:09:15 >
son bios u bende yükledim. vga 400 mhz gözüküyor, everestte de biosta da bi sorun yok yani. sadece canımı sıkan bi konu var. ne yaptıysam 3.0 ghz ve üzerine oc yapamadım.
son bios u bende yükledim. vga 400 mhz gözüküyor, everestte de biosta da bi sorun yok yani. sadece canımı sıkan bi konu var. ne yaptıysam 3.0 ghz ve üzerine oc yapamadım.
OC işinde standart yoktur! Yani illa 3.0 Ghz üstü olacak, diye birşey yok.Bunu etkileyen çok faktör vardır,ilk önce işlemci revizyonun yeni ve hatalı olmaması lazım.İkinci etken de belleklerdir, mutlaka kaliteli ve OC için yapılmış bellekler olmalı,ve tabi ki onların da iyi overclock olabilmeleri garanti değildir.Bu ikiliyi de en güzel şekilde idare eden anakart oluyor.Burada bunu belirteyim,bazen bios güncellemeleri bazı anakartlarda ters etki de yapabilir,bunu anlayabilmek için bios güncellemesi yapmadan sistemi default ayarlarda mutlaka test etmektir. Yeni bios yükledikten sonra aynı değerlere ulaşamıyorsanız,eski bios'a dönmelisiniz,illa yenisi olacak diye bir kaide yok.Hangi bios ile en stabil ve problemsiz çalışıyorsanız, en iyisi o'dur.Son olarak da Güç kaynağı (Power Supply) geliyor.En az, gerçek 350W olması, ve tabiki kaliteli ve riple seviyesi en düşük değrlerde olmalı. Bunlar sağlandığı takdirde gerisi artık deneme-yanılma işine kalıyor @eagle58 arkadaşımızın yaptıklarını buradan öğrenebilirsiniz: http://forum.donanimhaber.com/m_19922525/tm.htm Umarım biraz yardımcı olmuşumdur,herkese OC işinde, Allah kolaylık ve sabır versin
Düzeltme: gereksiz satırları çıkarttım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncular -- 17 Mart 2008; 14:45:15 >
arkadaşlar ben 5200+ ile kullanıyorum.. son biostan tan sonra aşırı ısınma oldu, gerçi kablo tv den de şüpeleniyorum ama, oda sıcaklığı 24 derece, anakart 40 derecenin üstüne çıktı işlemci 45-49 arasına çıktı.. (stok fan) normal sıcaklıkları nedir acaba...
Arkadaşlar 6400+ almak istiyorum Ta690g anakartıma.Resmi sitesinde 6000+ ya kadar destek yazıyor.Sizce çalışır mı?Hatta ben 6400+ yı alıp 3.8 falan yapmak istiyorum elimde iyi bir hava soğutma var merak etmeyin.
Biostar TA690G ile birlikte 6400+ kullanan varsa lütfen söylesin.
P5KSE///e6750@3.4@rated FSB 1700///MUSHKİN Enhanced High Performance 2x1gb Dual DDR2 1066 5-5-5-15@2.1V///MSI HD4850(700/2000)///Seagate 500gb 32mb///Dexonic+Tagan 480W PSU+5 adet kasa fanı///NEC DVDRW///Microsoft Multimedia Black Value Pack 13 Ekime kadar yokum