Şimdi Ara

GeForce 8800GT'nin teknik özellikleri ve fiyat bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
36.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı arenasında bir süredir yaşanan sessizlik AMD-ATi'nin Radeon HD 2900 Pro modelini piyasaya sürmesiyle birlikte yeniden hareketlenmeye başladı. Radeon HD 2900XT modeli ile aynı özelliklere sahip olan, farklılık noktasında ise sadece saat hızları daha düşük olarak gelen Radeon HD 2900 Pro modelinin kolaylıkla HD 2900XT'ye modlanabilme yeteneğinin de ortaya çıkması, bu karta olan talebi daha da arttıracak gibi gözüküyor. Tabi Radeon HD 2900GT'nin de gelme ihtimalinin söz konusu olması üstüne üstlük Kasım ayına yönelik olarak 55nm üretim teknolojisine sahip olan RV670 gpu'su üzerine kurgulanacak Radeon HD 2950 serisinin de piyasaya düşecek olması AMD-ATi'nin en büyük rakibi olan Nvidia'nın da mevcut projelerini hızlandırmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Nvidia'nın rakip AMD-ATi'nin duyurduğu ve duyuracağı yeni modellerine cevap olarak hazırlamakta olduğu ilk model daha önce bazı haber ve datalarını verdiğimiz GeForce 8800GT modeli olacak. Firmanın yeni ekran kartı 65nm üretim teknolojisi ile üretilen G92 grafik işlemcisini esas alacak. İçinde bulunduğumuz günlerde artık neredeyse GeForce 8800GT'nin detayları kesinleşti gibi. Bu yazımızda GeForce 8800GT'nin olması kuvvetle muhtemel özelliklerine bakacağız. Nvidia'nın ay sonu veya Kasım ayının başında çıkması beklenen kartı hem GeForce 8600GTS hemde 320MB'lık GeForce 8800GTS modelinin yerini alacak. Şimdi isterseniz detaylara birlikte bakalım.

Nvidia'nın 65nm üretim teknolojisi ile üretilecek G92 gpu'sunu esas alan GeForce 8800GT modeli yeni üretim teknolojisinin de verdiği avantaj ile tek slot tasarıma sahip. Yenilenmiş bir soğutma ünitesi ile gelen ekran kartının grafik işlemci hızının 600MHz olacağı ifade edilmekte. Tabi saat hızları özellikle iddialı firmaların hazırlayacağı özel seri modeller de (Top Edition, XXX, Sonic gibi) değişkenlik gösterebilir. Bellek noktasında ise GeForce 8800GT'nin işki farklı varyasyonu olacak. Zira kartın hem 256 hemde 512MB'lık modelleri hazırlanmakta. GDDR3 tipi bellek kullanılan GeForce 8800GT'nin bellek frekansı ise 1800MHz olacak gibi gözüküyor.

Saat hızlarından sonra kartın değinmemiz gereken 2 çok önemli noktası daha bulunuyor. Bilindiği gibi hem AMD-ATi hemde Nvidia tarafında ciddi bir model boşluğu bulunuyordu. Zira AMD-ATi'de 128-bit bellek veri yoluna sahip modelin hemen üstünde 512-bit'lik model, Nvidia tarafında ise 128-bit'lik tepe modelin hemen üzerinde 320-bit bellek veri yoluna sahip olan model yer alıyordu. Radoen HD 2900 Pro ile 256-bit'lik DirectX 10 destekli ilk modelini piyasaya süren AMD-ATi'yi takine Nvidia da GeForce 8800GT ile 256-bit bellek veri yoluna sahip yeni nesil ilk ekran kartını da pazara sunmuş olacak. Hatrılanacağı üzere özellikle orta segmentte pek çok kullanıcı 256-bit'lik yeni nesil ekran kartı sıkıntısı çekiyordu.

GeForce 8800GT üzerine değinmemiz gereken bir diğer nokta ise firmanın yeni gpu mimarisinde anahtar rol üstlenen shader yani genel işlem ünitesi. Elimize ulaşan yeni bilgilre göre GeForce 8800GT üzerinde 112 adet genel işlem birimi yer alacak ki bu rakam GeForce 8800GTS 320MB'ın sahip olduğu 96 üniteden çok daha fazla. Aynı şekilde Nvidia, yeni hazırladığı GeForce 8800GTS 640MB'lık model de 112 adet genel işlem birimi kullanacak. Tabi bir diğer önemli noktada shader ünitelerinin hızları. Gelen bilgilere göre, GeForce 8800GT'nin shader üniteleri 1.5GHz'de çalışacak ki firma özellikle yeni ekran kartlarında önemli fark yaratan shader hızlarını ciddi şekilde arttırmayı da planlıyor.

GeForce 8800GT'nin son kullanıcı açısından en can alıcı noktası olan fiyatlara geldiğimiz ise en azından yurt dışı için 256MB'lık modelin 199$, 512MB bellek ile gelecek olan modelin ise 249$'lık fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Tabi GeForce 8800GT modelinin piyasaya giriş yapması ile birlikte GeForce 8600GTS'in fiyatında da ciddi bir indirim olabilir. Yapılan yorumlara ve çıkan söylentilere göre, GeForce 8600GTS'in fiyatı 160-170$ seviyelerine gerileyebilir ama bu konuda net bir bilgi şu an için bulunmuyor.

• Haber için teşekkürler

Özellikle shader birimlerinin oldukça fazla olması çok güzel bir gelişme. Muhtemelen kart bu haliyle 2900Pro ve yeni çıkacak 2950Prolara iyi bir rakip olacak...
  • ilk cevabi ben yaziom oley

nedense bu kartlara bi turlu guvenemiyorum ben ya 640 yada 320 mb oldugundan

bi dengesizlik olusturcak gbi gelio bana

sole 256 yada 512 mb lik versiyonlari ciksa icim isincak valla

haber icin tesekkur
  • valla bunun 512 liği ile 2900 pronun 512 liği arasındaki karşılaştırmadan sonra karar vereceğim artık.

Ve tabili fiyat çok önemli iki modelk rasında 50 dolar hangisi ucuz olursa tahminediyorum diğerini siler
  • tuh be 2. olmusum

pardon yanlis okumusum arkadaslar

ozur ozur ozur
  • işte beklediğim haber teşekkür ederim fx 57

oh beee rahatladım
  • Gt nin shader hızlarınıda overclock edebilme özelliği performansa nasıl yansıycak asıl merak ettiğim soru bu???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartın görüntüsüne bittim
  • quote:

Radoen HD 2900 Pro ile 256-bit'lik DirectX 10 destekli ilk modelini piyasaya süren AMD-ATi'yi takine Nvidia da GeForce 8800GT ile 256-bit bellek veri yoluna sahip yeni nesil ilk ekran kartını da pazara sunmuş olacak.

hd 2900pro 512 bit değil miydi , öteki türlü xt'ye modlanabilirliği kalmıyor.

2950 serileri 256bit olucaktı sanırım
  • 2900 lerin korkulu rüyası

Fiyat + bulunabilirlik olarakda sanırım geniş bir kitleye hitab edecek.

Vatana millete hayırlı olsun

quote:

bluetooth:

NV 8800GT scores 11760 in 3Dmark06

We have got the initial scores of GeForce 8800GT runnning on a ASUS P5K-D board with Core 2 Quad Q6600 processor. It scored 11760 in 3dmark06. The Core runs at 600MHz while memory is at 1800MHz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 9 Ekim 2007; 13:18:58 >
  • yine birçok eksik var.
    dx 10.0 mu, 10.1 mi
    pcıx 1.0 mi 2.0 mi

anlaşılan bu kart çıkana kadar bizm fx, 10 konu daha açacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

yine birçok eksik var.
    dx 10.0 mu, 10.1 mi
    pcıx 1.0 mi 2.0 mi

DX10 Destekli olacak Muhtemelen
  • DX9 ile DX10 arasında ne ne kadar abartılı ve büyük derecede fark varki ? 10.0 ile 10.1 arasında o kadar fark olsun ?
  • Crysis için orta seviye kart çıktı nihayet.
    Artık HD2950Pro ile 8800GT min arasından seçim yaparız inşallah.
    Bu ay sonunda Crysis demosu çıkınca Ak koyun-Kara koyun belli olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

yine birçok eksik var.
    dx 10.0 mu, 10.1 mi
    pcıx 1.0 mi 2.0 mi

ben bi haberde pci 2.0 destekli die okumştum
  • PUSUYA yattım bekliyorum. F/P hangidi ise onu alıcam.
    256bit dx10 tadından yenmez...
  • Nvidia da 9800 serisi ne zaman çıkacak acep?
  • bu kartın ek güç girişi var mı yok mu anlayamadım...
  • Bu nasıl kart böyle?

TMU sayısı söylenmemiş (muhtemelen 48 veya daha fazla), ama 112 işlemci ne yahu? 1.5 ghz 112 işlemci...

1350 mhz GTX'e o kadar yakın bir değer ki. 1.55'e çıkarsanız teorik paralel işlemci gücü düz GTX'ten fazla oluyor 1720 yaparsanız düz Ultra'yı azıcık geçiyor

Düz 320/640 MB GTS@96 zaten ezilip gitmiş (elbet, 112 işlemcili 640 MB GTS'yi unutmuyoruz).

Bir de 65nm :)

GT'nin belleklerini 2.0'a çıkarsanız 1.6 ghz GTS ile eşit oluyor band genişliği. Biraz daha çıktı mı, şahane olur. Ki, belki de GT'nin belleklerinin gecikmeleri daha sağlamdır.

Bomba gibi bir kart olacağı kesin görünüyor.

GTS 320'yi satmayı düşünürdüm, böyle bomba bir kart olacağı kanısına sahip olsa idim. Bu haberden sonra GTS 320 alan çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Ekim 2007; 17:18:24 >

• Nvidia döktürmüş...

112 Adet 1.5 GHz Paralel işlemci, 600/1800 Saat Hızları, 256-Bit, 512MB GDDR3 = 249$

Süper bir kart olacağa benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 9 Ekim 2007; 17:24:38 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.