Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acoustic Energy Aego M ve diğer iyiler :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Cevap: Acoustic Energy Aego M ve diğer iyiler :) Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Rëaksiyon

24 Mayıs 2008; 15:57:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Resen, maalesef MP3 çalarlar hakkında pek bilgim yok ama test ettiğim Apple'ın performansı çok iyiydi. Tabi içindeki parçalar kayıpsız formatdı bunun etkisi çok büyük.

Bende Sony NW-S603 modeli var hoparlörlere taktığımda performansı fena değil ama evde 50 YTL'lik bir TEAC marka player var onu takınca performansı Sony'den çok daha iyi.

Tavisyem ne alırsan al ama kayıpsız formatı desteklemesine dikkat et. (özellikle .flac formatı)

quote:

Orjinalden alıntı: Resen

Alcoholik; nerdeyse google'da yer alan A5 ve Aego'yla ilgili tüm yorumları okudum. Daha öncede belittiğim gibi Aego iyi, ancak benim için A5'in daha uygun olduğuna karar verdim. Elimde meditasyon ürünü bir Mp3 player var. Bu cihazla A5' den verim alacağımı zannetmiyorum. Bu nedenle "en iyi Mp3 hangisidir" diyerek googlede araştırma yaptım. Bir sürü yorumlar okudum. Sony, Apple, Creative, İriver, Cowon, Philips, Sandisk gibi markaların değişik modellerinin tavsiye edildiğini gördüm. Apple bu katagoride öncü firmalardan ancak fiyatlarını hakediyor mu bu konuda şüphelerim var. Cowon çok pahalı gibi. Sony bilinen bir marka, ancak geçmiş yıllardaki ürün kalitesi şu an yok gibi. İriver çok öğülmüş. Samsung ve Philips'in ürünleri konusunda (özellikle de ses kalitesi hakkında) şüphelerim var. Sandisk'in Sansa Clip modelinin fiyatına göre ses kalitesinin iyi olduğu yorumları yapılmış...

Sadece, A5'le birlikte kaliteli müzik dinleyebileceğim. Parasını hakeden bir Mp3(videoya ihtiyacım yok) tavsiyesi istiyorum...................(Bu forumun konusu Mp3 playerler değil ama sorunum A5'le alakalı sayılmaz mı)

gladiator34

24 Mayıs 2008; 22:39:33 

Cowon mp3 player FLAC ve OGG destekler ve iyi performans veriyor.Ben Aego'da denedim ve başarılı idi.

DARTHNAZi

28 Mayıs 2008; 22:39:29 

Bende Aego M kullanıcıları arasına katıldım.. Megaworks müzikte resmen baş ağrıtıyor.Müziğin tadına yeni vardım diyebilirim

---Core 2 duo 8400---XFX 8800 ULTRA XXX edition ---2 gb Corsair Xms2 DDr2-800_1200mhz---Asus Maximus Formula---BENQ 24 FP241VW-BENQ 20.1 FP202W---
Creative X-fi---10000rpm Raptor ADFD 16mb-2x Wd 500 gb Sata 2 16mb---Logitech G15-G7-Z5500---FSP EPSİLON 800W
Resen

29 Mayıs 2008; 12:06:38 

İşin uzmanından A5 yorumu:(Uzman ben değilim)

Bu hoparlor ayrıntı, detay, temiz ses vermek icin yapılmıs. Yani burda sizin muzik tarzınız onem kazanıyor. Daha once dedigim gibi oda gereginden fazla buyukse alt frekanslar yetersiz gelebilir. Bu gibi durumlarda sub kullanılabilir. A5 tede bu ihtiyaca yonelik sub cıkısı koymuslar. Sub kullanmak pop ve turevi muzik icin gereklidir gibi bir yanılsama olmasın. Sub sistemin daha govdeli calmasını saglar. Muzikal olanıda vardır olmayanıda. Sert olanıda vardır yumusak derin calanıda. A5 Bookself ler de kevlar kon ve ipek tweeter kullanılmıs. Buda bu hoparlorun yumusak dogal calan detayları vermeye odaklı muzikal bir urun oldugunu gosteriyor. Kevların mid seslerdeki basarısı bilinir. B&W den hatırlarsınız. Tweeter da ipek kullanılmıs sert, sivri ve tırmalayan degilde dogal yumusak tiz ses uretir. Siz sub eklemekle bu karakteri degistiremezsiniz. Mesela Pop ve turevi icin JBL Northridge serisi begenilir. Cunku baslar gereginden fazla, midler geride, tizler ise tweeter yapısından dolayı parlaktır. Bir nevi V ekolayzer pozisyonu. Yani suslu ses uretir. Pop ve turevi icin uretilmistir. A5 te daha cok muzikal odaklı uretilmistir. Sub sadece eklentidir ve A5 gibi bir bookshelf speakera kaliteli muzikal sub almak gerekirki uyum bozulmasın.
Siz blues, jazz, klasik muzik dinliyorsanız detayın onemi vardır. Enstrumanları tek tek duymak, vocal seslerin geriye gitmedigi sahnenin onunuzde belirdigi dogal bir ses ararsınız. Gereginden fazla bas, yada sert tiz sesler rahatsız eder. Flat dinlemek istersiniz. Tum enstrumanlar, vocaller olması gerektigi tonta ne bir fazla ne bir eksik birbirinin onune gecmeden kafa agırtmadan tane tane ayrıstırılabilen bir ses istersiniz. Piyanonun sesi yada zilin sesi akustik ortamda duydugunuz gibi cıkmalıdır. Mumkun oldugunca dogru calmalıdır. İste burda flat calan dogal ses veren hoparlor cok onem kazanır.
Ama pop ve turevi dinliyorsanız zaten bu detaylara ihtiyac yoktur. Cunku sanatsal degildir. Bol suslenmis bir ses arar kulak. Daha fazla bas, tiz ve volume on plana cıkar. Burdada dogal calan degilde suslu ses ureten bir hoparlor tercih edilir. A5 gibi hoparlorler yavan gelebilir.
Hoparlorler belli bir muzik turu ve kitle icin tasarlanır, uretilir. A5 inde bir sub ilavesi ile bu karakteri degismez.
Bir Norah Jones, Diana Krall, Richard Clayderman vb sanatcıları A5 te dinlemek cok keyifli olurken, suslu ses ureten hoparlor o tadı asla vermez.

Aradığımı buldum. Ancak adını söylemiyeceğim.
Rëaksiyon

29 Mayıs 2008; 12:18:13 

Kesinlikle Doğru bir tespit, özellikle Jazz türünde A5'in performansı çok tatmin edici diyebilirim, ama bu demek değilki diğer müzik türlerinde kötü, yine güzel ama özellikle Jazz, Blues ve Klasik müziklerde kalitesi daha çok ön plana çıkıyor.

Ben genelde Rock türevleri ve Jazz türünde müzik dinliyorum ve performansında oldukça memnunum.

quote:

Orjinalden alıntı: Resen

İşin uzmanından A5 yorumu:(Uzman ben değilim)

Bu hoparlor ayrıntı, detay, temiz ses vermek icin yapılmıs. Yani burda sizin muzik tarzınız onem kazanıyor. Daha once dedigim gibi oda gereginden fazla buyukse alt frekanslar yetersiz gelebilir. Bu gibi durumlarda sub kullanılabilir. A5 tede bu ihtiyaca yonelik sub cıkısı koymuslar. Sub kullanmak pop ve turevi muzik icin gereklidir gibi bir yanılsama olmasın. Sub sistemin daha govdeli calmasını saglar. Muzikal olanıda vardır olmayanıda. Sert olanıda vardır yumusak derin calanıda. A5 Bookself ler de kevlar kon ve ipek tweeter kullanılmıs. Buda bu hoparlorun yumusak dogal calan detayları vermeye odaklı muzikal bir urun oldugunu gosteriyor. Kevların mid seslerdeki basarısı bilinir. B&W den hatırlarsınız. Tweeter da ipek kullanılmıs sert, sivri ve tırmalayan degilde dogal yumusak tiz ses uretir. Siz sub eklemekle bu karakteri degistiremezsiniz. Mesela Pop ve turevi icin JBL Northridge serisi begenilir. Cunku baslar gereginden fazla, midler geride, tizler ise tweeter yapısından dolayı parlaktır. Bir nevi V ekolayzer pozisyonu. Yani suslu ses uretir. Pop ve turevi icin uretilmistir. A5 te daha cok muzikal odaklı uretilmistir. Sub sadece eklentidir ve A5 gibi bir bookshelf speakera kaliteli muzikal sub almak gerekirki uyum bozulmasın.
Siz blues, jazz, klasik muzik dinliyorsanız detayın onemi vardır. Enstrumanları tek tek duymak, vocal seslerin geriye gitmedigi sahnenin onunuzde belirdigi dogal bir ses ararsınız. Gereginden fazla bas, yada sert tiz sesler rahatsız eder. Flat dinlemek istersiniz. Tum enstrumanlar, vocaller olması gerektigi tonta ne bir fazla ne bir eksik birbirinin onune gecmeden kafa agırtmadan tane tane ayrıstırılabilen bir ses istersiniz. Piyanonun sesi yada zilin sesi akustik ortamda duydugunuz gibi cıkmalıdır. Mumkun oldugunca dogru calmalıdır. İste burda flat calan dogal ses veren hoparlor cok onem kazanır.
Ama pop ve turevi dinliyorsanız zaten bu detaylara ihtiyac yoktur. Cunku sanatsal degildir. Bol suslenmis bir ses arar kulak. Daha fazla bas, tiz ve volume on plana cıkar. Burdada dogal calan degilde suslu ses ureten bir hoparlor tercih edilir. A5 gibi hoparlorler yavan gelebilir.
Hoparlorler belli bir muzik turu ve kitle icin tasarlanır, uretilir. A5 inde bir sub ilavesi ile bu karakteri degismez.
Bir Norah Jones, Diana Krall, Richard Clayderman vb sanatcıları A5 te dinlemek cok keyifli olurken, suslu ses ureten hoparlor o tadı asla vermez.

Resen

29 Mayıs 2008; 14:16:08 

gimmeluck

15 Haziran 2008; 20:04:12 

Acoustic Energy AEGO M su an piyasada var mi?
alternatifleri neler?

goaomr

17 Haziran 2008; 16:35:48 

Arkadaşlar selamlar . Müzik dinlemek için 500 ytl civarına müzik seti veya 2.el anfi + hoparlör almayı düşünürken 2.1 leri araştırdım ve aşağıdaki modeller arasında kaldım. Aslında halen test edemediğim için 90watt rms nin yeterli olup olmadığını bilemiyorum. Dinlediğim müzik genelde House olup alacağım sistemi aynı zamanda djset kaydetmek için de kullanacağım.
Şunu belirtmeliyim ki dengeli bir ses veren bir hoparlör benim için uygun. Aynı zamanda apartmanı inletmek gibi bir niyetim de yok.

ALTEC LANSiNG MX5021
Altec Lansing FX6021
KLIPSCH Personal Audio Products ProMedia GMX A-2.1
ACOUSTIC ENERGY AEGO M

Bir de güçlü ses ürettiği belirtilen Logitech Z2300 var ama bilgisayar malzemesi üreten bir firmaya pek güvenemiyorum açıkçası. Dediğim gibi kaliteli ve yeterli düzeydeki bir ses benim için yeterli.

Özellikle ALTEC LANSiNG MX5021 ile ACOUSTIC ENERGY AEGO M arasında kaldım.
Bence Altec 'in ayar özellikleri ve kumanda gibi (Acoustic energy'nin bass ayarı uyduruk gibi sanki) ve kutu içeriği

Acoustic Energynin ise ses kalitesi daha yüksek sanırım.

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goaomr -- 19 Haziran 2008; 14:11:00 >

emre6128

17 Haziran 2008; 16:47:54 

ben 3-4 ay aego m kullandım al tak bas ayarını ikinci kademeye getir ses ayarını 3/4 oranında aç ses seviyesini ses kartı yazılımından ayarla ve hiçbir ekstra özellik açmadan keyifle müziğini dinle tiz ve mider harika baslar yumuşak ve dolgun ve çok sade ağır bir görünümü var tercih senin

"Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak Eğer Uğruna Ölen Varsa Vatandır"
Resen

23 Haziran 2008; 9:17:52 

quote:

Orjinalden alıntı: goaomr

Arkadaşlar selamlar . Müzik dinlemek için 500 ytl civarına müzik seti veya 2.el anfi + hoparlör almayı düşünürken 2.1 leri araştırdım ve aşağıdaki modeller arasında kaldım. Aslında halen test edemediğim için 90watt rms nin yeterli olup olmadığını bilemiyorum. Dinlediğim müzik genelde House olup alacağım sistemi aynı zamanda djset kaydetmek için de kullanacağım.
Şunu belirtmeliyim ki dengeli bir ses veren bir hoparlör benim için uygun. Aynı zamanda apartmanı inletmek gibi bir niyetim de yok.

ALTEC LANSiNG MX5021
Altec Lansing FX6021
KLIPSCH Personal Audio Products ProMedia GMX A-2.1
ACOUSTIC ENERGY AEGO M

Bir de güçlü ses ürettiği belirtilen Logitech Z2300 var ama bilgisayar malzemesi üreten bir firmaya pek güvenemiyorum açıkçası. Dediğim gibi kaliteli ve yeterli düzeydeki bir ses benim için yeterli.

Özellikle ALTEC LANSiNG MX5021 ile ACOUSTIC ENERGY AEGO M arasında kaldım.
Bence Altec 'in ayar özellikleri ve kumanda gibi (Acoustic energy'nin bass ayarı uyduruk gibi sanki) ve kutu içeriği

Acoustic Energynin ise ses kalitesi daha yüksek sanırım.

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler : )

Forumu baştan sona okursan aradığın cevapları bulacaksın.

zek

23 Haziran 2008; 10:19:53