AA : Anti-aliasing AF : Anisotropic filtering HDR : High dynamic range rendering (bu 3 ü için wikipediadan ingilizce bilgi bulabilirsiniz )
Bunlar nedir ne işe yarar? bu özellikleri açınca arada gerçekten fark oluyor mu? Orta seviye ekran kartlarında bazı oyunlarda aa, af, hdr falan açınca 20fps nin altına düşüyor. Bu yüzden aa, af ve hdr nin gerekli olup olmadığını merak ediyorum.
Elbette 8800gts si olan aa, af yi sonuna kadar açsın, fakat orta-giriş seviye ekran kartı almak isteyen arkadaşlar(ben gibi ) aa-af-hdr kullanmak konusunda kararsız kaldım, eğer ki bu özellikler çok önemliyse daha üst modeller düşünecem, eğer gereksizse bütçeme uygun daha alt model alacam
Antialiasing: Önünde bulunan herhangi bir obje yada geometrik herhangi bir cisimin kenarlarındaki tırtıkları önlemeye yarar... Anisotropic filtering: Ekran kartları belli bir çevreyi işleyerek önümüze sunar... Uzaktaki görüntüler daha kalitesiz olur... Uzaktaki görüntüyü daha net görmemize yarar... HDR: Basit açıklamak gerekirse; ışığın yansıması... Ama Vurduğu objelerin cinsine göre yansıma... Yani bir metal ile toprak aynı şekilde yansımaz... HDR budur...
Ben kendi yorumumla dile getirdim... Yanlışım olabilir...
hazir yorumlayip dile getirmekten acilmisken soz , "Urfaliyam Ezelden"i de yorumlayabilir misin? sizin yorumunuzla bu sarki bir baska olucaktir.
Gece gece ne kotu espriler yapabiliyorum ben pardon...
quote:
Orjinalden alıntı: HiTBoY
Antialiasing: Önünde bulunan herhangi bir obje yada geometrik herhangi bir cisimin kenarlarındaki tırtıkları önlemeye yarar... Anisotropic filtering: Ekran kartları belli bir çevreyi işleyerek önümüze sunar... Uzaktaki görüntüler daha kalitesiz olur... Uzaktaki görüntüyü daha net görmemize yarar... HDR: Basit açıklamak gerekirse; ışığın yansıması... Ama Vurduğu objelerin cinsine göre yansıma... Yani bir metal ile toprak aynı şekilde yansımaz... HDR budur...
Ben kendi yorumumla dile getirdim... Yanlışım olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedLabel -- 6 Ekim 2007; 1:52:01 >
Benim gibi oyunu ilk açtığı gibi oynayanlar için bu terimler çok garip
Geçen yeni aldığım 8600gt sonic+ ' ı yiğenimin sisteme takıp denemek istedim benim anakart yokta Neyse bu söylenenleri cod2 de açtım oyun açıldı da ortaya bişey cıkmadı bende kapattım normale döndü
Anakartım gelsin bunların ne oldugunu daha ii anlama fırsatı bulurum sanırım
HDR veya bloom efekt benim için oyunlarda olmazsa olmazlardan. O ışık yansımaları oyuna apayrı bir hava katıyor. AA ise o kadar olmamakla birlikte, eğer çok performans kaybı yaşamıyorsam tabiki açarım, bazen köşelerde tırtıklara gözüm takıldığında sinirim feci bozulabiliyor Af ise çoğu oyunda açma gereği bile duymuyorum, hele de performans kaybı yaşatırsa(misal world in conflictte kartın yerlerde sürünmesine yol açıyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 6 Ekim 2007; 10:49:03 >