arkadaslar PIONEER DV-696 almayı dusunuyordum ama izmirde veya internette bulamadım.. bende Türkiye distribütörü Digicom u aradım.. 696 nın ellerinde olmadıgını ve artık gelmeyecegini belirtti onun yerine 696 nın yeni modeli olarak DV-600 oldugunu belirttiler...
acaba DV-600 alsam DV-696 gibi divx ve dts lerde sorun yasamadan izleyebilirmiyim..
Audio Features DV-696AV-K 192 kHz/24-bit D/A Converter Yes
Built-in Dolby Digital Decoder (5.1 channel) Yes
Built-in DTS Decoder (5.1 channel) Yes
Dynamic Range Control Yes
Virtual Surround Yes
Bass Management Yes
Delay Adjustment Yes
Dialogue Yes
Total Harmonic Distortion 0,0025 %
Frequency Response 4 – 44.000 Hz
Signal-to-Noise Ratio 115 dB
Dynamic Range 100 dB
Video Features DV-696AV-K PureCinema Progressive Scan: PAL/NTSC Yes
Video Signal D/A Converter 108MHz/12-bit
I/P Simultaneous Output Yes
Video Adjust Yes
Terminals DV-696AV-K Euro-SCART 1
RGB Video Output (on Euro-Scart) Yes
HDMI Video Output Yes
Component (Y'Pb'Pr') Yes
S-Video Output 1
Video Output 1
5.1-Channel Audio Output Yes
Coaxial Digital Output 1
Optical Digital Output Yes
Miscellaneous DV-696AV-K Remote Control Unit Yes
Auto Power-Off Yes
Power Requirements 220 – 240 V/ 50/60hz
PIONEER DV-600 özellikleri :
Main Features DV-600AV-S Plays DVD-Video, DVD-R/-RW, DL-R/-RW, DVD+R/+RW, DL+R/+RW DVD-Audio, SACD SVCD, VCD CD, CD-R/RW DivX, WMV movie files MP3, WMA music files JPEG photo's
Terminals 1 x HDMI out, 1 x USB host (front-in), 1 x Euro-SCART, 1 x Component out, 1 x S-Video out, 1 x Coaxial out,1 x Optical out
Ben Pionerr 696-AV DVD playerımı 2000 YTL'ye HTPC aldığım için satıyorum. Fiyatı 350 YTL. İstanbulda elden teslim edeceğim. DVD player ve Divx player olarak çok çok iyi bir player'dı. Takılma kitlenme yaşatmadı. 6 Ay kullandım. Garantisi devam ediyor. İlgilenenler PM arasınlar.
pioneer dv-600 av 'nin format desteği daha fazla. şu an için iyi dvd-divx playerlardan birisi denilebilir. usb-hdmi.5.1 analog ve digital çıkış. Tr karakter sorunuda yok bildiğim kadarıyla pioneer lerde. ayrıca kendi sitesinde firmware guncellemeleri mevcut. fiyatı yaklasık. 350-400 ytl civarında olmalı.
Ayrı bir konu açmaktansa buraya sorayım. Pioneer DV-696 olsun veya 600AV olsun: 5 hoparlör ve 1 subwoofer'ı arada amfi receiver olmadan (çözülmüş ses veren) bu 6 analog çıkışa DİREKT bağlayarak kullanan var mı? Kullanan varsa ses şiddeti ve kalitesi nasıl? Buraya yazarlarsa çok makbule geçer
EĞER 5 hoparlör ve 1 subwoofer arada amfi receiver olmadan bu 6 analog çıkışa direkt bağlayarak kullanılamazasa o zaman bu 6 analog çıkışın mantığı ne? Yani mutlaka amfi-receicer gerektiriyorsa, tek bir kabloyla çözülmemiş 5.1 digital sesi amfi-receivera göndermek dururken, (hele hele güncel HDMi girişli receiverlara HDMi kablo ile göndermek dururken) 6 anaolg çıkışı 6 analog kabloyla amfi-receiver'a bağlamanın bir mantığı var mı?
pioneer dv-696 av/s'i yaklaşık 1 senedir kullanmaktayım. 5+1 anfili anolog çıkışlı ses sistemiyle kullanıyorum. 696 dan başka,evde 3 tane daha dvd playerım var. 696 yı alma sebeplerim. panel tv ye hdmı bağlantı yapmak,720p,1080i görüntü almak 5+1 anolog çıkışının olması dts dvd filmlerde ses alamıyordum,pioneer'5+1 ses sisteminde dts ve dolby olmasada çözüyor. bu dvd nin en önemli tercih sebeplerinden biriside,cd player olarak kullanılabilmesi yani her dvd player stero performansta başarılı değil,bir artısıda sacd multi decoder barındırması sorunsuz bir cihaz diyebilirim. fiyat kesinlikle dv600 den yüksek,bulmakta zordur. dv600 yeni modelidir,özellikleri daha fazla,696'yı almaktansa,şu an ben olsam dv600 ü tercih ederdim.