Şimdi Ara

Ipod Touch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
0
Favori
53.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mp3 çalar ve kişisel medya oynatıcıları konusunda pazar payı olarak önemli bir yere sahip Apple firması şimdi de Ipod Touch modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor.

    Tasarım açısından Iphone'un çizgilerini taşıyan medya oynatıcısı gsm özelliği ve kameranın olmamasıyla Iphone'dan tamamen ayrılıyor. Telefon ve kamera gibi özelliklere önem vermeyen teknoloji meraklıları Ipod Touch'a yönelebilir. Cihazın 8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı flash belleğe sahip versiyonu yer alıyor. Flash bellek kullanımının özellikle darbe tehlikesi ve performans açısından iyi düşünüldüğü söylenilebilir. Firma tarafından 8 GB'a 1750'ye kadar; 16 GB'a ise 3500'e kadar 128 kbps AAC formatında ses dosyalarının yüklenebileceği belirtilmiş. Ekstra hafıza kartı slotuna yer verilmeyen medya oynatıcısı 110x61x8 mm boyutunda ve 120 gram ağırlığında tasarlanmış. Ipod Touch, yeni nesil Ipod Nano'dan sonra en ince yapıya sahip model. Pek çok komplike özelliği barındıran bir cihaz için 8 mm'lik inceliğin şaşırtıcı olduğunu söyleyebilirim. Cihazın ebatları pek çok kullanıcı için taşıma esnasında pek bir problem oluşturmayacaktır.

    Ipod Touch'da 3.5 inç boyutunda ve 320x480 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Iphone'un devrimsel arayüzüne sahip cihazda firmanın ''multitouch'' adını verdiği dokunmatik ekran teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji günümüzde kullanılan klasik dokunmatik ekranlara oranla çok daha esnek bir yapı sunuyor ve parmaklar aracılığıyla herşeye müdahale edilebiliyor. Örneği tek parmak hareketiyle fotoğraflar arası geçiş yapılabilir, fotoğrafların belli bölgelerine yakınlaştırma yapılabilir, hızla şarkı / albüm seçilebilir veya 16:9 formatında video izleyebiliriz. Tüm işlemler çok kısa sürede gerçekleştirilebiliyor. Cihazda hareket algılayıcısına yer verilmiş. Böylece cihazı yatay konumda tuttuğumuzda ekran otomatik olarak yatay hale geçiyor. Cihaza eklenen ışık sensörü de ortamın ışık seviyesine göre ekranın parlaklığını ayarlayarak pil tasarrufu sağlıyor.

    Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden birisi WI-FI (802.11b/g) desteği ve Safari internet tarayıcısı. WI-FI aracılığıyla her türlü hotspot noktasından internete bağlanabiliyoruz. Safari, kullanışlı bir arayüz sunuyor. Tek parmak hareketiyle sayfaya yakınlaştırma yapabiliyoruz. Ekran çözünürlüğü yüksek olduğu için internet kullanımı daha zevkli hale geliyor ve en büyük video paylaşım sitelerinden Youtube'un desteklenmesi yüzleri güldürüyor.

    Ipod Touch, diğer Ipodlarda olduğu gibi iTunes yazılımını kullanıyor. iTunes yazılımı için Ipod'un en iyi dostu diyebiliriz. iTunes ile favori televizyon programları, en yeni filmler, mp3 ve Ipod oyunları satın alınabiliyor. Mp3 satın almadan önce ön dinleme seçeneği mevcut. Starbucks noktalarından da kahvenizi yudumlarken mp3 satın alabiliyorsunuz.

    Ipod Touch, AAC, mp3, wav, H.264 (1.5 mbps), mpeg4 (2.5 mbps), bmp, gif, tiff, psd ve png gibi pek çok popüler dosya formatını destekliyor. Cihaz, 640x480 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare video oynatabilme yeterliliğine sahip.

    22 saate kadar müzik dinleme ve 5 saate kadar da video oynatma süresine sahip cihazda lityum iyon batarya kullanılmış. 1.5 saat içinde yaklaşık %80'i dolan bataryanın tamamen dolması 3 saatte tamamlanıyor. Bataryayı USB kablosu ya da opsiyonel olarak satılan şarj adaptörü ile şarj edebiliyoruz.

    Cihazın 8 GB'lık versiyonu 299 dolar; 16 GB'lık versiyonu ise 399 dolar civarında Amerika'da piyasaya sürüldü. Ipod Touch'ın kasım ayında ülkemizde piyasaya sürüleceğine dair söylentiler bulunuyor. Bununla beraber cihazın Iphone ile benzer zamanlarda piyasaya sürülme olasılığı da söz konusu. Ülkemizde vergilerle beraber fiyat artış gösterecektir.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/ipodtouch/




  • Bizim burada bu ürün gelene kadar fiyatlar ipod phone ile aşağı yukarı aynı düzeyde olur.
  • Resim linkleri yanlış sanırım , resimler görünmüyor.
  • Buna ramen neden hala bu forumda Apple ürünlerini tek bir başlık altında göremiyoruz hayret doğrusu?...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: phenomenon_alc

    Buna ramen neden hala bu forumda Apple ürünlerini tek bir başlık altında göremiyoruz hayret doğrusu?...



    Yani...Adam mac os ile sorununun çözümünü bulamaması bi donanım sitesi için büyük eksiklik..
  • SÜPER HABER!
    KASIMDA IPHONE ! ÇOK İYİ
  • Touch 8gb İspanya'da 250€ idi. Keşke alsaymışım, burada 600-700 liralardan ilan vermişler satıyorlar.
    140€'ya (120+20€ vergi, tax free ile geri alabiliyorsunuz) yeni Ipod Nano aldım geldim, ülkemizde 350 liradan satışa çıktı. Türkiye'den aldığım eski Ipod Nano'mu satıp üzerine 40-50 lira koyarak yenisi almış oldum. Ne güzel değil mi :)
    İşin özü, bu aletleri kesinlikle ülkemizden almamak lazım :) World Wide garanti 1 yıl, ülkemizden alınırsa 2 yıl gerçi galiba ama olsun.
  • Resimler nerde yaws??
  • bu aleti kullanmış biri olarak derim ki o fiyatı kesinlikle hakediyor.

    internete giriş olsun resimleri izlemek ve müzik dinlemek çok eğlenceli yapılmış.
    youtube kısa yol tuşu da iyi düşünülmüş bir özellik

    çevirdiginiz yöne göre sayfa şekil alıyor.

    gerçekten mükemmel yapmışlar.

    tek sorunu kapasitesinin düşük olması. bukadar özelligi yanında barındıran bir alet için 8 -16 gb bence az olmuş.
    keşke harici bellek takılabilseydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 5 Ekim 2007; 14:07:06 >
  • merak etme second generation falan yapıp arttırırlar kapasiteyi. Müzik ve video oynatma zamanlarını yükseltip tekrar sürerler piyasaya. Ipod videolar şu anda çok daha verimli durumda bu açıdan (eskilerine göre). Bu ürünün de tasarımı çok hoş ve wireless olması da iyi düşünülmüş. Bence oldukça etkileyici bir ürün ancak Türkiye fiyatları cep yakacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LINEBACKER


    keşke harici bellek takılabilseydi.



    Peki ya harici pil takılamamasına ve servislere 90-100 euro'lara ödemeye mahkum olmamıza ne diyorsun?
  • ne zaman böyle bir haber okusam içim cızz ediyor.. çünkü zamanında creative zen micro için verdiğim 500YTL hala içime oturuyor.. (ama ne yapiim o zaman o iyiydi şimdi şu hale bak gelde oturmasın)
  • benimde kullanma şansım oldu arkadaşlar ve gerçekten çok güzel alet hiç bir eksiğini göremedim.
  • insalah gelecek haftaya sahibim!
    gercekten uzun suredir boyle birsey icin hevesim olmamisti.
  • iphone'u mu beklesem bunu mu alsam bilemedim :)
  • yav kasım da iphone çıkacaksa ben şimdi touchı boşunamı aldım

    ama olsun ikisinide ayrı ayrı kullanırım
  • Merhaba;

    Bence, parası yeteri kadar oLan herkesin aLması Lazım. Ben çok memnunum

    iLker GoLer |
    iBook G4 1.33 - 12'
    iPod Touch - 16Gb
    SONY Vaio - BX197 - 17'
  • iPhone Kasım ayında falan gelcek diye birşey yok...Almanyada Kasım ayında satışa çıkacak Tmobile sözleşmeli aynı AT&T ile Amerikada olduğu gibi...
  • quote:

    Cihazın 8 GB'lık versiyonu 299 dolar; 16 GB'lık versiyonu ise 399 dolar civarında Amerika'da piyasaya sürüldü. Ipod Touch'ın kasım ayında ülkemizde piyasaya sürüleceğine dair söylentiler bulunuyor. Bununla beraber cihazın Iphone ile benzer zamanlarda piyasaya sürülme olasılığı da söz konusu. Ülkemizde vergilerle beraber fiyat artış gösterecektir.


    kaçınılmaz bir olay bu.zaten başımıza ne geliyorsa bu vergiler yuzunden geliyor.artık bizede +200$ dan aşağı fiyat geçirmeden ülkeye sokmazlar cihazı.satan firmalarda der sonra biz dunyanın gümrük parasını verdik cart curt bizde tuttuğumuza satalım.ülkemizde aynen bu satış politikaları işliyor.bu kafayla hiç bir yere varamayacağımızı acaba nezaman öğrenecez.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldagezen -- 5 Ekim 2007; 23:44:20 >
  • ipod touch 8gb
    587,09 YTL+KDV




    ipod touch 16gb
    755,31 YTL+KDV


    ''referans apple store''

    daha duser bence fiyatları 8gb'lık urunun kdv dahil 550 civarı olması tr fiyatlarında basarılı olur bence...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.