Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PIRANHA TWIX ÇiFT SİM KART

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> Cevap: PIRANHA TWIX ÇiFT SİM KART Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
serkanevreka

11 Şubat 2008; 11:24:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: guest olmakistemiyom

Arkadaşlar bu telefon hakkında yorum yaparken, kendi sınıfındaki diğer markalar ile karşılaştırırsanız daha iyi olur bence.

ben aldığımda birçok yerde 599 YTL'ye satılıyordu. kampanya ile 450 YTL'ye almıştım. Şu anda 300-350 YTL'ye bulunuyor. bu fiyat aralığında bile olmasın çift hatlı telefonlar içinde bence halen en iyilerinden. diğer telefonların hepsini en azından elime alıp inceleme fırsatı buldum. küçük ve hafifliği ile ön plana çıkan diğer markaların birçoğu oyuncak gibi. arkadaşların bir kısmı malzeme kalitesiz demiş ama, bir de diğer markalara bakmalarını öneririm.

alıntı yapmadan yukarda bazı arkadaşların bahsettikleri konularda birkaç açıklama yapmak istiyorum:

1- ses kalitesine bir kaç arkadaş iyi değil demiş, bir kişi de K700i kadar sesi çıkıyor demiş. eşimde k700i var. benim telefon çalarken, onun telefonunun sesi duyulmaz oluyor. müzik çalarda kullandığınız ekolayzer ayarları, aletin gelen aramadaki zil sesini de etkiliyor. ben "rock" ayarında kullanıyorum. gayet başarılı. bir defa sterio ses veriyor.

2-kişilere farklı zil sesi atıyabileceğiniz gibi, her türlü parçayı zil sesi olarak da kullanıyorsunuz.

3-aletin dahili hafızası 256 mb. ama bunun sadece 2 mb'ını kullanmanıza izin veriyor. bu yüzden, kamera ayarlarında, bluetooth ayarlarında, video kaydedicide vb. hafıza olarak harici hafıza kartını seçmeniz gerekiyor. bunu yapınca her türlü özellik sorunsuz çalışıyor.

4-aslında sensör çözünürlüğü 320x240. interplasyon ile 2 mp (1600x1200) yapılmış. bu nedenle 320x240 çözünürlüğe kadar 4x dijital zoom yapıyor. 1mp ve 2mp çözünürlükte zoom yok. sensör dandik olunca fotoğraf kalitesi de çok kötü. isterse 10 mp olsun birşey değişmez bu yüzden.

5-General Mobile, okadar reklam yaptı, 850 YTL-750 YTl ye telefon sattı, bu telefonları kullana kişilerin birçoğu pişman oldu. bazılarında çift hat aynı anda çalışmadı, bazılarında da konuştuğu karşı taraf ile bir türlü anlaşamadı. ben bu telefonu 1,5 ay oldu kullanıyorum, şimdiye kadar çift hatla ilgili hiçbir sorun yaşamadı. birkaç arkadaş çalışıp çalışmadığını test etmek için aynı anda iki hattımı da aradılar. ama her iki hattımda aktif olarak çaldı ve ayrı ayrı cevap verebildim.

6-ekran 262.000 renk. çözünürlük çok iyi değil gibi ama bana yeteri geliyor. çok fazla renk olmasada film bile seyrediyorum. videoları 3gp formatına çevirmek lazım. 3gp video converte kullanıyorum.

7- ben mesaj yazarken dokunmatik ekranı ve ekran kalemini kullanıyorum. yaklaşık 9 senedir Nokia kullanmış biri olarak, bende başta tuşlarda sorun yaşayacağımı düşündüm. hatta 5-6 senedir T-9 kullanıyordum ve çok hızlı mesaj yazıyordum. ama menülerde gezereken de, mesaj yazarkende, oyun oynarkende ekranı kullandığım için tuşların şekli beni pek alakadar etmiyor, ekran üzerinden mesaj daha hızlı yazılıyor. ister "f" klavye isterseniz "q" klavye kullanarak mesaj yazıyorsunuz. bir har için on defa tuşa basmaya gerek yok. sözlük kullanan içinde,tuşa bir defa basmanız ile ekrandan direk kullanacağınız harfe bir defa dokunmanız arasında bir fark olacağını zannetmiyorum.

ben aletin satıcısı ya da reklam sorumlusu değilim. çift hatlı telefonun amacı aynı anda çift hattı çalıştırabilmesidir. onun dışındaki özellikler ekstradır ve 9 yılın ardından bana artık gereksiz gelmeye başladı. fotoğraf makinesi olarak Sony A-100 ve T-3 kullanan biri olarak ( ikisine toplamda 2.500 para saydım zamanında) bu telefon değil, en iyi fotoğraf çeken telefonu verseniz benim işime yaramaz. Sony HD3 20 gb mp3 çalar kullanıyorum. bu aleti bilen bilir, çok az telefon bunun kalitesinde müzik çalar (sennheise Mx200 kulaklık). birçok insan küçücük ekranda film ya da klip seyretmekten ne zevk alıyor bilmiyorum ama bu sınıftaki en büyük ekran bu alette. eğer film seyredecekseniz yine bunda seyretmeniz en iyisi

Telefonun eksileri yok değil. elbetteki var. daha önceki yazılarımda da bahsettim bunlardan. ama asıl amacı unutmadan, çok fazla para vermeden çift hatlı bir telefon kullanmak istiyorsanız bence başka markaya bakmayın. bazı arkadaşlar yedek parçadan bahsetmiş. telefonun garantisi 2 yıl. suya sabuna değdirmez, düşürüp ekranı falan kırmazsan 2 yıl yedek parça sorunu yaşamazsın. garanti kapsamı dışındaki durumlarda, d,ğer markaların yedek parçası çok olsa ne olacak zaten? o yedek parçalar ya yan sanayi, ya da çıkma parçalar. seni yarı yolda bırakmayacağı ne malum? orjinal parça takayım desen, telefonun yarı fiyatını veriyorsun zaten. iki yılın sonunda bozulursa da, sonuçta alırken ucuza aldın, diğer markalara vereceğin fazladan para ile tekrar bu tarz daha ucuza belki bir telefon daha alır bir iki sene daha garantili kullanırsın...

bu tarz bir telefon almak isteyenlere tavsiyem ya biraz daha beklesinler, diğer markalarda yeni modellerini çıkardıktan sonra farklı alternatiflari değerlendirsinler (fiyat ne olur bilemem) ya da sadece konuşacağım diyen varsa, en uygun fiyata nerden bulurlarsa Piranha'yı alsınlar.

Dostum yaptığın yorumlar ve bizi aydınlattığın için teşekkürler

נυѕт ƒєєℓ -αℓℓαн'ıм вιтмєѕιи вυ яüуα!
Eski nickim: serkanbardak18...
Zookerman

11 Şubat 2008; 12:34:40 

yukarıdaki arkadaşımın "bazı arkadaşlar"die tabir ettiği kişi olarak yazımı tekrar okuması gerektiğinin düşüncesindeyim.ben bazı arkadaşların yazısını 3 kere okudum ve anlatmak istediğini anladım.zaten bende farklı bişey söylediğime inanmıyorum.

ben telefon hakkindaki "objektif"görüşlerimi yazdım ve defalarca dedim ki "alan arkadaşlar güle güle kullansın,inşşallah sorun yaşamazlar"
ben burada telefonu kötülememekle beraber,dürüst bir şekilde inceleme yaptım. alacak arkadaşlara ışık tutsun diye.
nedense "diğer telefonlar"sözcüğü çok kullanılıyor bir telefon araştırması yapılırken. çünkü her telefonun bir yedeği vardır.yani onu almazsın onun parası ile diğerini alırsın.
lafı uzatmaya gerek yok aslında. ben yorumlarımı en "objektif ve tarafsız"yaptım. umarım alacak arkadaşlara faydam dokunmuştur
bu arada k700i'nin sıfırını kullanan ve sıfırının zil sesini bilen bir arkadaşla bu telefonun zil sesi yüksekliğini dinleyen bir arkadaş,benim düşündüklerimi düşünecektir.(k700i telefonlar ilk alındığı bir ay içerisinde muazzam ses verirler,sonra düşüşe geçer)

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zookerman -- 11 Şubat 2008; 12:33:57 >

guest olmakistemiyom

11 Şubat 2008; 15:03:08 

Zookerman arkadaş, "bazı arkadaşlar derken" herkesten bire bir alıntı yapmadan, bir kaç kişinin yorumundan bazı noktalara değinmek istedim. sadece seni kastedmedim. senden önce soru soranlar vardı onlarada cevap vermek istedim. değilse kimseyi küçük görür bir tavırla söylemedim. eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim. sonuçta ben de kullandığım bir telefon hakkında görüşümü belirttim.

ayrıca senin söylediklerinin hepsine karşı olduğumuda söylemedim. sadece k700i'den şans eseri eşimde de var, o telefonun da sesi iyidir, ondan daha yüksek ve kaliteli ses aldığımı söyleyerek bende görüşümü belirttim. yani bende objektiflik konusunu abarttığımı düşünmüyorum.senin öyle olmadığını da söylemedim.

sonuçta ikimizde fikrimizi buradan yazıp almak isteyen kişilere yardımcı oluyoruz. amaç paylaşım tartışma yaratmak değil...

Amd-Athlon 64 X2 5200+, MSI-K9N NEO V2, Twinmos 2x1 GB DDR2 800, Palit-8600GT Sonic+, Samsung-320 Gb Sata2 16 Mb Ncq, Asus-1814BLT, Cooler Master-Centurion 5 BB 350W, Samsung - 226bw, A4tech-X750 F1, Logitech Momo Racing Force, Lg LH-T7652SA 5.1, Sony A-100 18-70mm-75-300mm, Sony T-3, Sony HD3, Piranha Tvix, Vs vs vs�
darnglove

11 Şubat 2008; 17:25:16 

aynı anda iki hat aktif olamıyor diye biliyorum ben ne kadar doğru tabii kullananlar daha iyi bilirler

İSTANBUL-KADIKÖY
aspirinim@hotmail.com
REFERANSLARIM :somali , maerd , FATALIST , jackalmordor , cj , hakan1018 , treach , goldenflame , eskidende , xeon82 , HECTORTROY , Carazar, visor , polkerem , onkaplan , akdum , magic_ocean , gergozen , epilasa , akin9934 , Du4L!Ty , praqq , barisozer83 ,burak9006 , Merichack , ishtare

guest olmakistemiyom

11 Şubat 2008; 20:56:25 

quote:

Orjinalden alıntı: darnglove

aynı anda iki hat aktif olamıyor diye biliyorum ben ne kadar doğru tabii kullananlar daha iyi bilirler

aynı anda iki hat da aktif sadece aynı anda iki hatlada konuşulamıyor. aynı anda ikiside çalabiliyor. önce birini açıp, daha sonra o hattı beklemeye alıp diğer hatla sorunsuz konuşulabiliyor.

Amd-Athlon 64 X2 5200+, MSI-K9N NEO V2, Twinmos 2x1 GB DDR2 800, Palit-8600GT Sonic+, Samsung-320 Gb Sata2 16 Mb Ncq, Asus-1814BLT, Cooler Master-Centurion 5 BB 350W, Samsung - 226bw, A4tech-X750 F1, Logitech Momo Racing Force, Lg LH-T7652SA 5.1, Sony A-100 18-70mm-75-300mm, Sony T-3, Sony HD3, Piranha Tvix, Vs vs vs�
nirvanaman

11 Şubat 2008; 21:25:15 

bana da çift kartlı tel düşünürken cazip geldi şu aralar fiyatları baya düşmüş durumda. düşünmekteyim

BUYRUN DÜKKANIMA
http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=478960
Zookerman

12 Şubat 2008; 13:33:45 

quote:

Orjinalden alıntı: guest olmakistemiyom

Zookerman arkadaş, "bazı arkadaşlar derken" herkesten bire bir alıntı yapmadan, bir kaç kişinin yorumundan bazı noktalara değinmek istedim. sadece seni kastedmedim. senden önce soru soranlar vardı onlarada cevap vermek istedim. değilse kimseyi küçük görür bir tavırla söylemedim. eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim. sonuçta ben de kullandığım bir telefon hakkında görüşümü belirttim.

ayrıca senin söylediklerinin hepsine karşı olduğumuda söylemedim. sadece k700i'den şans eseri eşimde de var, o telefonun da sesi iyidir, ondan daha yüksek ve kaliteli ses aldığımı söyleyerek bende görüşümü belirttim. yani bende objektiflik konusunu abarttığımı düşünmüyorum.senin öyle olmadığını da söylemedim.

sonuçta ikimizde fikrimizi buradan yazıp almak isteyen kişilere yardımcı oluyoruz. amaç paylaşım tartışma yaratmak değil...

eyvallah baba. sürç-ü lisan ettysek affola

kenya64

12 Şubat 2008; 22:36:32 

Artık 300 YTL nin altına alınabiliyor, çift hattı adam gibi çalıştırabiliyorsa bu fiyata yeterli zaten.

^*Shimal
windshair

12 Şubat 2008; 23:15:09 

son günlerde epey gündeme oturdu bu telefon.. fiyat çok cazip (gerçi hala 349 un altında bulamadım) özellikler var üstüne var :) 4 telefon taşımaktan bezmiş biri olarak araştırmalarım neticesi artı ve eksilerini toparlıyalım..

+ uygun fiyat
+ çift hat
+ 2.8" ekran
+ çift hoparlör ile tatmin edici ses
- kalitesiz kameralar (bence aldatmaya yönelik bir durum hele öndeki kamera ??? ne için var hala tam bi cvp bulamadım )
- 2. hattın sinyal gücündeki düşüklük ( bu çift hatlı oluşundaki artıyı duruma göre değiştirip f/p oranını baştan aşşağı etkiler)
- bluetooth ile yaşanan sorunlar ; adop desteği olmaması
- iri kıyım bir kasa - ki kimine göre görünüşü çok çekici nede olsa bir ekran kalemi var ve pda havalarında -
- tuş takımı - ki her zaman iki elinizi kullanıp mesaj yazmak için uygun olmuyorsunuz aynı şekilde manuel numara girmek , veya gelen msjı okumak için yön tuşları kullanmak yerine göre işkence olabilir-
- ve alanında deneyimsiz deneme tahtası olma durumunda olabiliriz.!! gm gibi trajik örnekler hala duruyor. ve mms ve gprs ayarları için operatorlerin bu markayı ciddiye alıyor olmasıda gerekiiyor.. lg olarak tanıtıp bu sorunu aşan bi arkadaş vardı ama gprs ayarlarındada aynı durum geçerlimi bilemiyorum..

neticeye gelirsek bende almayı çok istiyorum ama eksileri artıları götürüyor ; 2 hattı düşe kalka idare edebileceğini tam olarak kanımsarsam alıcam. zaten hangi telefonu 1 seneden fazla kullanıyoruz ki .. ( ben gibi ; aile sıkıldığım telefonlarla iletişimde :) ) tam olarak artı sayamasamda teknik servisinin arkasında durduğunu ve java yüklediğine dair bi kaç yerden bilgi alıyorum , buda java tabanına tam oturmadığını gösterir bi durum.. arkadaş alıp elime konuşturacak karizması yeter düşüncesindeyseniz alınabilir ancak !! 2 mp kamerasına , bluetoothuna aldanmamak lazım..

face1tr

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Şubat 2008; 23:31:24 

çift sim kartlı, tv alıcılı, dokunmatik ekranlı, 3mp kamera, 3800mah batarya..,
ve arkasında apple(logosu bulunan) yazan, 380 YTL ye doğubankda satılan cihazlar hakkında bi bilgisi olan var mı?
kenya64

12 Şubat 2008; 23:34:34 

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

çift sim kartlı, tv alıcılı, dokunmatik ekranlı, 3mp kamera, 3800mah batarya..,
ve arkasında apple(logosu bulunan) yazan, 380 YTL ye doğubankda satılan cihazlar hakkında bi bilgisi olan var mı?

Ne olaki bu

yazılanlara bir de wi-fi ekle yarın alayım hemen

^*Shimal
face1tr

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Şubat 2008; 23:38:49 

sanırım oda var?

yazılımıda türkçe, üzerinden radyo anteni gibi bişey de çıkıyor, oldukça pratik yapmışlar.., bu sayede tv alıcısı ile televizyon izleyebiliyorsun..
form olarak w960 a benziyor, bi farkla, arkasındaki apple logosunu vurgulayan siyah kapak dışında w960 dan farklı olarak tamamı gümüş renkte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 12 Şubat 2008; 23:39:37 >
kenya64

12 Şubat 2008; 23:39:53 

Tipini falan görebileceğimiz bir site var mı ?

^*Shimal
face1tr

Sisteme Gözat

12 Şubat 2008; 23:42:37 

ne yazık ki baya bi baktım ama yok.., belki bi ara buraya resim eklerim..
kenya64

12 Şubat 2008; 23:43:35 

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

belki bi ara buraya resim eklerim..

Süper olur

^*Shimal
alexxson

13 Şubat 2008; 0:19:43