1) ederinin altında satıldı lisans bir rekabet ortamı olmadığı için ihalede. devlet zarara uğradı. 2) 3g'yi sadece tcell getirse haksız rekabet olurdu ve tekel olurdu bu alanda tcell. bunu da biz kullanıcılar cebimiziden öderdik.
Diğer ülkeler kaç yıldır 3.nesil teknolojiyi kullanıyor bizde ise diğer oparatörlerin resti sonucu tüketici kaybediyor. Bence burada çok büyük bir haksızlık var. sanki numara taşınılabilirliği hep gündemde olan bir şeydi. vodafon yada avea türkiyeye gelirken devlet biz numara taşınabilirliği yasasınımı çıkartacaz dedi. türkiyenin şartları belli idi. resti devlete çekiyorlar kabeden biz oluyoruz bence kesinlikle haksızlık. eğer haksız rekabet olmasın diyorlarsa onlarda gisin. umarım bir dahaki sefere böyle şeyler olmazda 3G çıkar. (sırf gıcıklığına numara taşınabilirliğide çıkmaz işallah)
Diğer ülkeler kaç yıldır 3.nesil teknolojiyi kullanıyor bizde ise diğer oparatörlerin resti sonucu tüketici kaybediyor. Bence burada çok büyük bir haksızlık var. sanki numara taşınılabilirliği hep gündemde olan bir şeydi. vodafon yada avea türkiyeye gelirken devlet biz numara taşınabilirliği yasasınımı çıkartacaz dedi. türkiyenin şartları belli idi. resti devlete çekiyorlar kabeden biz oluyoruz bence kesinlikle haksızlık. eğer haksız rekabet olmasın diyorlarsa onlarda gisin. umarım bir dahaki sefere böyle şeyler olmazda 3G çıkar. (sırf gıcıklığına numara taşınabilirliğide çıkmaz işallah)
Neden AVEA ve Vodafone'nun suçu olsun. Telekominikasyon başkanı numara taşınmasıyla ilgili açıklamayı yapmıştı. Numara taşınma sistemi aktif olmadığı sürece kullanıcılar mağdur olacak. Bu da Turkcell'in yararına olacak. Turkcell'de müşteri kaybedeceği için numara taşımaya karşı dava açtı. Eğer iptal olursa dava yani Turkcell kazanırsa siz o zaman 3G'yi rüyanızda görün. Aha da buraya yazıyorum. Ne zaman Turkcell numara taşıma olayını kabul eder o zaman 3G'yi görürsünüz Türkiye'de. Derseniz ki o zaman Japonya vs. ülkelere göçerim orası beni bağlamaz. Oralarda 4G'yi kullanırsınız. Ama Turkcell müşteri kaybedeceğini bildiği için numara taşıma sistemini kabuletmiyor. Çünkü 0532'li numarayı adam AVEA veya Vodafone yapacak numara Turkcell'in ama hat ve fatura diğerlerinin olacak. Bu da Turkcell'e eksi hesap demektir. Zarara gitmesi demektir. Şimdiye kadar soyacağı kadar soydu zaten daha ne savunuyosunuz Turkcell'i
Neden AVEA ve Vodafone'nun suçu olsun. Telekominikasyon başkanı numara taşınmasıyla ilgili açıklamayı yapmıştı. Numara taşınma sistemi aktif olmadığı sürece kullanıcılar mağdur olacak. Bu da Turkcell'in yararına olacak. Turkcell'de müşteri kaybedeceği için numara taşımaya karşı dava açtı. Eğer iptal olursa dava yani Turkcell kazanırsa siz o zaman 3G'yi rüyanızda görün. Aha da buraya yazıyorum. Ne zaman Turkcell numara taşıma olayını kabul eder o zaman 3G'yi görürsünüz Türkiye'de. Derseniz ki o zaman Japonya vs. ülkelere göçerim orası beni bağlamaz. Oralarda 4G'yi kullanırsınız. Ama Turkcell müşteri kaybedeceğini bildiği için numara taşıma sistemini kabuletmiyor. Çünkü 0532'li numarayı adam AVEA veya Vodafone yapacak numara Turkcell'in ama hat ve fatura diğerlerinin olacak. Bu da Turkcell'e eksi hesap demektir. Zarara gitmesi demektir. Şimdiye kadar soyacağı kadar soydu zaten daha ne savunuyosunuz Turkcell'i
farkındamısın bilmiyorum 3g lisansı şartname ile veriliyor şartname biraz değiştirilirse 3g gelir. ben ülkemi seviyorum sadece sırf kazançları artacak diye (oparatör ayırmıyorum ama ortada) 3g lisansına girmeyip iptal ettiren zihniyeti KINIYORUM.
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşım. yazdıklarını okudum ama bişey çıkartamadım. ünal arkadaşın dedikleri de doğrudur. şartname ile veriliyor demişsin evet ihale ile verilyor. ancak ihaleye düşük teklif veren ihakleden elenir. bunu da biliyo musun. sadece turkcell girdiği için ihaleye teklif düşük geldi ve ihale iptal edildi. şartnamenin değişmesi için tk başkanının dediği davanın sonuçlanması gerekiyor. ama turkcell aleyhine sonuçlanması gerekiyor.
Türkiye'nin ilk operatörü turkcell'dir ve zamanında cebini doldurmuştur. ihale şartları değiştirilirse değiştirilsin ama numara taşıam sistemi bir çok avrupa ülkesinde varken bizde olmaması saçma. eğer ülkeni seviyosan numara taşınmasına evet diyeceksin dedirteceksin. yoksa 3g'yi zor görürsün bu ülkede. turkcell de kasası boşalacağı için bu durumda kabul etmiyor ve dava açıyor şimdi lisansı iptal ettirenler mi suçlu yoksa turkcell mi sen karar ver.
vodafone bu ihaleye girer en yüksek teklifi verir çıkardı işin içinden o zamanda turkcell ihaleyi iptal ettirirdi. bu bir gerçek. çünkü turkcell herşeyin ilkini yapmak için ugrasıyo ya. bununda kendisinde olmasını isteyecektir cebinin dolmasını istedği gibi bunuda isteyecektir ve ihale yine iptal edilecekti.
3g'yi turkcell alsaydı hoşgeldin tekelcilik diyecektik. tekel olacaktı bu durumda.
ayrıca kazançları artacak diye bişey yok ortada. ihaleye giren turkcell kazanan turkcell iptal ettirenler vodafone ve avea burda kimin kazancı artacaktı ihale iptal olmasaydı düşün bakalım.
Ağladığımı kimseye söyleme anne onlar beni kral biliyorlar. Bırak bilsinler. Kızdımı dünya’yı yıkar sanıyorlar. Bırak sansınlar. Ağladığımı kimseye söyleme anne onlar bir şerefsiz için ağladığımı bilmiyorlar