Şimdi Ara

## CeBIT Bilişim Eurasia 2007 Gün 1 / 3 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük altıncı bilişim fuarı olma özelliği taşıyan ve ülkemizde de kullanıcıların yanı sıra yazılı ve sözlü görüntülü yayın organlarının büyük ilgi gösterdikleri CeBIT Bilişim Eurasia dün kapılarını ziyaretçilere açtı. 2-7 Ekim 2007 tarihleri arasında gezilebilecek fuarda dünya genelinde veya sadece ülkemizde faliyet gösteren büyüklü küçüklü bir çok firmanın ürünleri ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak mümkün.


    Bu yazımızda ilk gününde Cebit fuarında gördüklerimizi ve fuar hakkındaki izlenimlerimizi paylaşacağız sizlerle;


    Fuarda en çok dikkatimizi çeken şey GPS Navigasyon cihazları / yazılımları ve dijital fotoğraf çerçeveleri üreten veya ithal eden firmaların çokluğuydu. Geçtiğimiz sene GPS Navigasyon cihazı ve yazılımı adına NavTurk'den başka alternatifimiz yokken bu sene Hollanda bazlı bir firma olan Navking, uygun fiyatlı navigasyon cihazları ile teknoloji marketlerde görmeye başladığımız Piranha (NavTurk yazılımını kullanıyor), daha çok tarayıcı ve fotoğraf makinaları ile tanıdığımız bir firma olan Mustek, yeni gördüğümüz bir firma olan Navia, dünya çapında denizcilik ve havacılık alanındaki başarılı navigasyon cihazları ile tanınan Garmin gibi yeni alternatiflere sahibiz.



    İşin en güzel tarafı ise Navking ve Garmin'in yazılımlarının Symbian S60 destekli telefonlar, PC'ler ve Windows Mobile Phone'larda da çalışabilmesi. Tek lisans parası ödüyorsunuz ve aldığınız yazılımı elinizdeki bütün destekli cihazlarda kullanabiliyorsunuz. Arabanızdayken PDA'nızı yoldayken cep telefonunuzu, çok hızlı ve hassas çalışmalar gerektiğinde de dizüstü bilgisayarınızı yön bulma için kullanabilirsiniz.



    Yön bulma cihazlarının en ilginçlerinden biri de Nokia'ın yurtdışında satışta olan fakat henüz ülkemizde satışa sunulmamış telefon modeli Nokia 6110 Navigator'dı. 320x240 16 milyon renk destekli ekrana ve Symbian işletim sistemine sahip olan telefon yüksek çözünürlükte dijital fotoğraf makinası, video kayıt yetenekleri, 3G gibi bir çok gelişmiş özelliğe sahip. Ayrıca navigasyon işini de oldukça hızlı bir şekilde yerine getiriyor. En kısa yolu bulma, yeni rota belirleme gibi işlemlerdeki hızı bakımından piyasanın en hızlı GPS navigasyon cihazlarıyla rekabet edebileceği söyleniyor.


    Yazının başında da belirttiğim gibi Cebit'de navigasyon cihazları yanı sıra her stand da bir de dijital fotoğraf çerçevesi takılıyor insanın gözüne. Piranha, Mustek gibi firmalar bir yana Sapphire'in de bu işe el atmış olması konunun popülerliği hakkında ip uçları veriyor.



    Sapphire'in standında tabi ki bu fotoğraf çerçevesinden başka diikat çekici ürünler de vardı fakat ekran kartı ve anakart üreticisi Sapphire'i bu tip ev elektroniği alanında da ürünler üretirken görmek şaşırttı bizleri.



    Sahip olduğu uzaktan kumanda ile de yönetilebilen çerçeve, fotoğraf görüntüleme, fotoğrafların ardıl gösterimi, müzik eşliğinde fotoğraf göründüleyebilme, MPEG, DAT, AVI video dosyalarını oynatabilme, elektronik kitap fonksiyonu, CF, MS, SD, XD, MMC kartlardan ve USB belleklerden bilgi okuyabilme gibi özelliklere sahip. Ayrıca 800x600 piksel çözünürlüğe sahip net ve parlak ekranı da sağdan soldan ve yukarıdan oldukça geniş bir görüş açısı sunuyor. Bu saydığım açılar arasında alttan bakış yok zira popüler teknoloji haber sitesi Pclabs.gen.tr editörlerinden Özkan Erden, çerçeveye alttan bakıldığında hiç bir şey görülemediğini keşfetti. Bu dijital fotoğraf çerçevesini duvara asmak isteyenler için kötü haber.



    Özkan'ı araştırmacı kişiliğinden dolayı tebrik etmek gerek :)


    Sapphire'ın standında çerçeve dışında performans ve sessizlik üzerine odaklanmış iki farklı sistem de fuarda görülesi şeyler arasında yer alıyorlar. Ek olarak sizlere daha önce haberini yaptığımız Sapphire'in çift HD2600XT grafik yongasını taşıyan Sapphire HD 2600XT Dual'de kullanıcıların ilgi odaklarından biriydi.



    Fuarın yine ilgi çekici standlarından biri de Fireball'a aitdi. Silver Stone ile ortak kurulan standda kazı kazanla Silver Stone kasa kazanma şansı, Silver Stone'un yeni güç kaynakları ve kasalarını görme ayrıca LN2 hız aşırtma şovunu izleme fırsatı bulabilirsiniz. Açılışın ilk gününde düzenlenen LN2 hız aşırtma şovu hafta sonunda da devam edecek ilgilenenlere duyrulur. Fakat belirtmekte fayda var LN2 hız aşırtma şovu fuarın İş Dünyası kısmında yapılıyor. Bu kısıma girebilmek için form doldurmanız gerekmekte, 5 dakikanızı ayırarak dolduracağınız form sonrası alacağınız kart ile girebileceğiniz İş Dünyası bölümünde hız aşırtma şovu yanı sıra diğer firmaların da standlarını gezebilirsiniz.



    Büyük ödül olan Silver Stone Sugo SG01 HTCP kasa ve forum üyelerimizden Rockford Fosgate'in kendi modladığı kasa.


    Fuarda Tunçmatik'in standını da ziyaret etmeden geçemedik. UPS üretimi yapan ve bir Türk markası olan Tunçmatik, geçtiğimiz günlerde Amerikan devi AETON'ın Powerware UPS ürünlerinin de Türkiye temsilciliğini alarak iş dünyasına yönelik ürün çeşitliliğini arttırdı.



    Tunçmatik standında boy boy UPS'ler ve çeşitli enerji ürünleri mevcutlar. Bunlardan en dikkat çekici olanları ise firmanın evrensel dizüstü şarj cihazları ve şarjlı pilleri. Şu sıralar kablosuzlaşma yolunda ilerleyen teknoloji de şarjlı piller önemli bir konumdalar ve firma da bunu görmüş olacak ki 2700mAh lik güçlü pilleriyle bu pazara girmeyi planlıyor.



    CoolerMaster, Microlab, Snopy, Mikado gibi bir çok markanın Türkiye temsilciliğini yapan Segment Bilgisayar'ın standı da gezilmeye değer standlar arasında yer alıyor. Xclio kasanın forum üyelerimizden Teodora tarafından modlanmış hali de standda görebileceğiniz ilgi çekici şeylerden biri.



    Fuarda görülmesi gereken bir diğer ilginç şey ise Doğa Entegre Geri Dönüşüm Endüstrisi A.Ş'nin kullanıcıları biraz olsun bilinçlendirmek için atık PC donanımlarıyla oluşturduğu Truva atı. Üzerinde eski 370pin celeronlardan LX anakartlara kadar bir çok donanımın yer aldığı Truva atı, her sene bir çok parçasını değiştirdiğimiz bilgisayarlarımızın çevre için nasıl gizli bir tehdit olduklarını oldukça güzel vurguluyor.



    Tüm gün boyunca fuarın oldukça küçük bir kısmını gezebildik. Cebit'i bir günde gezmek imkansız şimdilik gezebildiğimiz küçük bir kısmı sizlere yazıyla aktarmaya çalıştık, hafta sonuna doğru ise bir video ile birlikte olacağız...



    Video röportajlar için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_18168078/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 6 Ekim 2007; 14:48:44 >



  • bende c.tesi ziyaret etmeyi düşünüyorum fuarı.. bilgisayar adına neler war acaba oc falan ?
  • truncu kasayı gördüm çok şık ve bir o kadarda gereksiz

    http://forum.donanimhaber.com/m_18094635/mpage_1/key_//tm.htm#18097857
  • Hacı ben geliyorum İstanbul'a 6 Ekim Cumartesi günü
    Yeter bu kadar hasret, gidip bende gezicem bu fuarı kaçırmıyacam bu sefer
  • Yok artık.O turuva atı ne kadar mükemmel birşeydir öle ya.


    2. tercihler olmsaydı ücretsiz gidecektim bu fuara
  • O truva atını sadece resimde görüyor olmak kötü oldu

    Ne yapalım artık gelecek seneye
  • okul nedeniyle gidemiorm ama özellikle 5 ekimde gitmek isterdim :D
  • Baran kardeşimin(Rockford Fosgate) kasası cidden süper oldu
  • bişey sorcam. ben fuara gitmeye çok istiyorum. öğrenciyim istanbul maltepede oturuyorum. fuara gitmek bana 40-50 ye falan patlar. yani gitmeye değer mi?

    bide gidersem anca cumartesi dersane çıkışı saatten 13:00 den sonra yola çıkarım artık kaçda orda olurum ne kadar gezerim bilemiyorum. yani o kadar para verip de gitmelimiyim?
  • Bravo... keşke bizimde imkanımız olsa ve gezip ögrene bilsek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: joven

    cebit fuarı yıldan yıla teknoleji fuarı olmakdan ziyade cep telefonu fuarına döndü yazık çok yazık


    +106
  • Gidenler pişman olup dönüyorlar.
  • Bir resimde benden 2600XT DUAL .Ama eski zevki yok hakikatten...
    http://img162.imageshack.us/my.php?image=spa0014wp1.jpg
  • yani anlaşılan boşuna paramı heba etmeyeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: joven

    cebit fuarı yıldan yıla teknoleji fuarı olmakdan ziyade cep telefonu fuarına döndü yazık çok yazık

    kesinlikle yani şöyle gercek teknolojik gelişmeleri göremiyoruz ki hep telefon ne yani telfon mu seçmeye gidiyoruz analmadım ki.
  • O değilde Türk Telekom' un 30Mbit VDSL2 ne olacak acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DeWe_07

    O değilde Türk Telekom' un 30Mbit VDSL2 ne olacak acaba


    önce adam gibi normal adsl mizi ucuzlatıp, hız artırımı yapsınlar onlar
  • Cuma (kesin), Cumartesi ve Pazar günleri (hafta sonu 2 günden biri iptal olabilir) bende fuar alanında olacağım. Gelen arkadaşlar ile sohbet etme hatta belki iftar açma durumumuzda olabilir ama fuar içi ve karşısında yer alan fahiş fiyatlı (bu seneki fiyatları bilmiyorum ama geçen sene sadece 330ml'lik su 1,5 yada 2 YTL kadardı )hızlı yemek firmasına bir alternatif yaratmamız gerekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 3 Ekim 2007; 23:05:15 >
  • bende cuma günü ziyaret edecem özellikle firebal un standını cok merak ettim şimdiden ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Cuma (kesin), Cumartesi ve Pazar günleri (hafta sonu 2 günden biri iptal olabilir) bende fuar alanında olacağım. Gelen arkadaşlar ile sohbet etme hatta belki iftar açma durumumuzda olabilir ama fuar içi ve karşısında yer alan fahiş fiyatlı (bu seneki fiyatları bilmiyorum ama geçen sene sadece 330ml'lik su 1,5 yada 2 YTL kadardı )hızlı yemek firmasına bir alternatif yaratmamız gerekecektir.

    Bu sene diet kola 4ytl...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.