ben aslında bu projeye 8 yıl önce yine katılmıştım P II 350 işlemcim ve dial-up ile hala kullanıcı adım ve parolam geçerlimi, katıldığım proje ne oldu haberim bile yok, zaten 1 ay kadar katılmıştım sonra taşınma işi falan çıktı pc format yedi öylece kalmıştı.
O dediğin SETI idi muhtemelen. Hatta ekran koruyucu modunda çalışıyordu. Ekran koruyucusu vardı, o devreye girince SETI de arka planda çalışıyordu, diğer zamanlar çalışmıyordu.
2004 yılından itibaren BOINC altyapısına geçildi. SETI de bu uygulamadan nasibini aldı. Artık uygulamalar tek programda istenilen herhangi bir platformda çalışabiliyor ve bunun için ekran koruyucuyada gerek yok. Makinayı istediğin gibi kullan performansını etkilemiyor ve boşta kalan hesaplama gücünü değerlendiriyor.
Bu uygulamadan nasibini almayan uygulamalarda var, örneğin folding@home gibi. Çalıştırmak için kendi programını kurmanız gerekiyor.
evet doğrudur ekran koruyucu ile devreye giriyordu
Oraya birşey yazmayacaksın, yukarıdaki projelerden birine tıklayınca o aşağıda çıkıyor zaten. Projelerin ne olduğunu da yani içeriklerini ilk mesajda açıklamıştım orayı okumuşsundur. Kafana göre hangisini istiyorsan onu seç. Mesela iklim araştırmalarına önem veriyorsan climateprediction'ı seçebilirsin. Ya da kanser aids gibi hastalıkların ilaçlarının araştırmalarına önem veriyorsan benim gibi WCG yi seçebilirsin. Ya da dünya dışı varlıkların izini araştırmak istiyorsan SETI'ye katılabilirsin.
Benim katılmadığım kalmadı, denemek babından ama bu aralar WCG'ye katılıyorum sadece. İlaç geliştirilmesine önem verir oldum bu aralar. Ama daha önceleride climateprediction'a çok zaman katılmıştım. Aynı anda birkaçına birden katılabilirsin. Mesela başlangıç için, Einstein, WCG, climateprediction iyi bir üçlü olacaktır.