ben aslında bu projeye 8 yıl önce yine katılmıştım P II 350 işlemcim ve dial-up ile hala kullanıcı adım ve parolam geçerlimi, katıldığım proje ne oldu haberim bile yok, zaten 1 ay kadar katılmıştım sonra taşınma işi falan çıktı pc format yedi öylece kalmıştı.
O dediğin SETI idi muhtemelen. Hatta ekran koruyucu modunda çalışıyordu. Ekran koruyucusu vardı, o devreye girince SETI de arka planda çalışıyordu, diğer zamanlar çalışmıyordu.
2004 yılından itibaren BOINC altyapısına geçildi. SETI de bu uygulamadan nasibini aldı. Artık uygulamalar tek programda istenilen herhangi bir platformda çalışabiliyor ve bunun için ekran koruyucuyada gerek yok. Makinayı istediğin gibi kullan performansını etkilemiyor ve boşta kalan hesaplama gücünü değerlendiriyor.
Bu uygulamadan nasibini almayan uygulamalarda var, örneğin folding@home gibi. Çalıştırmak için kendi programını kurmanız gerekiyor.
evet doğrudur ekran koruyucu ile devreye giriyordu
Oraya birşey yazmayacaksın, yukarıdaki projelerden birine tıklayınca o aşağıda çıkıyor zaten. Projelerin ne olduğunu da yani içeriklerini ilk mesajda açıklamıştım orayı okumuşsundur. Kafana göre hangisini istiyorsan onu seç. Mesela iklim araştırmalarına önem veriyorsan climateprediction'ı seçebilirsin. Ya da kanser aids gibi hastalıkların ilaçlarının araştırmalarına önem veriyorsan benim gibi WCG yi seçebilirsin. Ya da dünya dışı varlıkların izini araştırmak istiyorsan SETI'ye katılabilirsin.
Benim katılmadığım kalmadı, denemek babından ama bu aralar WCG'ye katılıyorum sadece. İlaç geliştirilmesine önem verir oldum bu aralar. Ama daha önceleride climateprediction'a çok zaman katılmıştım. Aynı anda birkaçına birden katılabilirsin. Mesela başlangıç için, Einstein, WCG, climateprediction iyi bir üçlü olacaktır.
Yok açık kalmasına gerek yok. kapatıp açınca o kaldığı yerden devam eder.
quote:
Orjinalden alıntı: ELITTURK
bu climate prediction sizlerde kaç saat sürüyor ben seçtiğim zaman 1300 saat kaldı diyor o yüzden kaldırıyorum.
Sende az diyormuş yahu bende 1500 saat felan diyordu. climate prediction ın özelliği o işlerin hesaplanması uzun sürüyor ama puanları günlük olarak veriyor. Sabah 9 muydu 10 muydu ne, o zaman alıyorsun puanını günlük olarak. Gayette baba puan verir bu arada. Tavsiye ederim.
Fakat pc yi kapatınca climateprediction'ın şöyle bir sorunu var, kısa aralıklarla kapatıp açarsan birkaç kez, PC'nin çöktüğünü zannedip tez elden hesapladıklarını yolluyor ve yeni iş indiriyor. Bu da puan kaybına neden oluyor. O yüzden ben hibernate e alarak kapatıyodum pc mi onu çalıştırırken. Gerçi hala hibernate diyerek kapatıyorum. Böylece açılması daha kısa sürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 6 Ocak 2008; 1:36:21 >
Yok açık kalmasına gerek yok. kapatıp açınca o kaldığı yerden devam eder.
quote:
Orjinalden alıntı: ELITTURK
bu climate prediction sizlerde kaç saat sürüyor ben seçtiğim zaman 1300 saat kaldı diyor o yüzden kaldırıyorum.
Sende az diyormuş yahu bende 1500 saat felan diyordu. climate prediction ın özelliği o işlerin hesaplanması uzun sürüyor ama puanları günlük olarak veriyor. Sabah 9 muydu 10 muydu ne, o zaman alıyorsun puanını günlük olarak. Gayette baba puan verir bu arada. Tavsiye ederim.
Fakat pc yi kapatınca climateprediction'ın şöyle bir sorunu var, kısa aralıklarla kapatıp açarsan birkaç kez, PC'nin çöktüğünü zannedip tez elden hesapladıklarını yolluyor ve yeni iş indiriyor. Bu da puan kaybına neden oluyor. O yüzden ben hibernate e alarak kapatıyodum pc mi onu çalıştırırken. Gerçi hala hibernate diyerek kapatıyorum. Böylece açılması daha kısa sürüyor.
o puan sorunu uygulamayı direkt bilgisayarı kapatırken kapanınca oluyor diğer projelerle de. ben onun için önce programdan durduruyorum sonra menüsünden çıkış yapıp programı kapatıyorum. ardından bilgisayarı kapatıyorum. yeniden açtığımda veri kaybı falan olmuyor kaldığı yerden devam ediyor.
Buğra sen geldiysen ben gidiyorum. Ah be serin ve sessiz hocam şu üyelikleri filan bi açıklasak, konunun ilk mesajına yazsak, konu aşırı uzadı, aslında içinde gerekli cavaplar var ama başlığa düzenli şekilde yansıtmak lazım, ben mi yapsam da sana hazır versem ama çok üşeniyorum yahu
yaw ben serverdan oturumu kapat yaparak çıkıyordum program otomatik duruyormuş neyse ilk günden farkına varmam iyi oldu oturumları açık bırakayım bari.
Buğra sen geldiysen ben gidiyorum. Ah be serin ve sessiz hocam şu üyelikleri filan bi açıklasak, konunun ilk mesajına yazsak, konu aşırı uzadı, aslında içinde gerekli cavaplar var ama başlığa düzenli şekilde yansıtmak lazım, ben mi yapsam da sana hazır versem ama çok üşeniyorum yahu
Dur gitme nereye
Yaptım ben dün akşam zaten yanlış sitedeymişim CoolnQuiet arkadaşım yardım etti sağolsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuGrAx -- 6 Ocak 2008; 13:50:22 >
Bugrax / Windows 7 Ultimate / PC 2.66@3.40 / 600W / 2Gb ram 1066* / 500Gb HTPC kasa. / 1TB Harici Disk Toshiba Regza 32'' HD Lcd TV. / Nvidia! / Gamepad 2x / Fifa10'/ NFS. Logitech Extreme3D Pro Joystick / FS09' / FSX. BlueRay / HD Film Arşivi / Creative GigaWorks G500 Sınırsız İnternet / Torrent Download. / Apple İphone 3G 16Gb. Dizilerim : How İ Met Your Mother, Ghost Whisperer, House M.D , My name is Earl , Trauma .
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=setiathome buradan 28. veya 29. iletiyi okursanız berkeley üniversitesinden projeye katılanlara sertifika verildiği yazıyor. geçen kaynak sormuştunuz. ne kadar doğru bilmiyorum ama sertifika gonderseler aslında fena da olmaz.
Ben araştırayım şu mevzuyu. Haber veririm sonra.
Sertifikayı buldum. Eski sitelerine bir tane pdf dosyası koymuşlar. Type Your Name Here yazan yere tıklayıp kendi ismini yazıyorsun ve renkli bir printer dan çıktı alıyorsun. Sertifika bundan ibaret. Bu da linki:
bende şöyle imzalı mühürlü bir sertifika bekliyordum. olsun hesaplamaya devam bu arada vista ultimate 64 bit ile yaptığım default hızdaki x2 3800+ nın değerleri bu kadar fark olucağını beklemiyordum.
Sertifika hoşmuş yine de, diplomayı alamıycam bu gidişle iki sene daha bari bi sertifikam olsun Birincilik için emeği geçen herkes sağolsun varolsun, daha da iyi olucaz millet biraz farkına varınca
bende şöyle imzalı mühürlü bir sertifika bekliyordum. olsun hesaplamaya devam bu arada vista ultimate 64 bit ile yaptığım default hızdaki x2 3800+ nın değerleri bu kadar fark olucağını beklemiyordum.
Dedim ben size 64bit in işlem hizları çok farklı oyunlarda vs programlarda çok farkedio ama 64bit olcak program ve oyunlar..
3k az yahu. 4k yı geçenler var ara ara. Ayrıca 3k ile aylık 90k alırsın. Bethrezen in aylık puanı 102k. Evdeki PC'ye de kurmanın yolları gözüküyor.
bencede az ama neden anlamadım
bazen bakıyorum işlem yapmadan öyle duruyor ve kuyrukta iş yok, yani sürekli yapmıyor bazen duruyor ve loglara bakıyorum görev istemiş ama görev verilmemiş ...
Server olduğu için, program işlemci kullanılırken hesaplamayı durdurur. Durmasının nedeni o. Hatta bu iyi bir özellik. İş olayıda, climateprediction'da bir işin hesaplanması 1300-1500 saat arası sürüyor bu da yaklaşık 40-60 gün arası bir süre. Bitmeye yakın veriyor climateprediction'da. Ancak SETI böyle değil. Fakat bu aralar bir gariplik var bende de önceden 10-15 iş kuyrukta beklerdi. Şimdi işler diğerleri bitmeye yakın geliyor. Birşeyleri değiştirdiler galiba.
08.01.2008 02:15:36||Benchmark results: 08.01.2008 02:15:36|| Number of CPUs: 2 08.01.2008 02:15:36|| 3245 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 08.01.2008 02:15:36|| 7332 integer MIPS (Dhrystone) per CPU 08.01.2008 02:15:37||Resuming computation
Alperuzi'nin kim olduğunu buldum. Forum üyesi değil, dışarıdan katılmış takımımıza denemek amaçlı. boincstats.com'da kişisel sayfasında web adreside var oradan bakabilirsin.
Alperuzi'nin kim olduğunu buldum. Forum üyesi değil, dışarıdan katılmış takımımıza denemek amaçlı. boincstats.com'da kişisel sayfasında web adreside var oradan bakabilirsin.
Aman iyi iyi de , şu koskoca forumdan bu kadar az kişinin bu işle ilgilenmesine üzülüyorum
Daha öncede söylediğim gibi, bu yeni bir uygulama. Zamanla kullanıcı sayımız daha da artacaktır. Türkiye'nin en iyi grid takımı olacağız yahu, merak etme.
%100 güvensem gidip maliyenin tüm bilgisayarlarına kuracam sistemi sonra tahtın başındaki tek isim olcam ama o yemiyor artık lotodan para çıkarsa qx9650'li iki üç pc yapıp zirveyi zorlarım
@serin ve sessiz kaptanım, yine de hemen olsa ne olurdu ki neyse sabır, sabır, yalnız ben galiba bu forumda çok kalmıycam, şu bana küfür eden namussuza cezasını vermezlerse ben kalamıycam daha fazla, ne olacak di mi bir kişi gitse bişey kaybetmezler nasıl olsa. küfürü yiyen gitsin eden değil.. politikaya bakın hele
Bugün günlük puanda nixniz 1. oldu. Her ne kadar Kumandan'ın E5320 si tek host bazında nixniz'in qx9650 @ 4 GHz. inden günlük olarak daha çok puan alsada. Nixniz elindeki diğer hostları masaya sürmüş durumda. Bakalım bu duruma Kumandan'ın E6600 @ 3.6 GHz.lik makinası katılınca durum ne olacak. Bu arada
İlave olarak, bugün hiickimse'de neredeyse 1k almış. Gayet güzel bir değer günlük puan için. Aramıza yeni katılan alperuzi de fena puan almamış, beni geçmiş. Benim puanlar 1-2 gündür anlam veremediğim şekilde 800 ün altında çıkıyor. Hadi hayırlısı.
Bu arada reos kim yahu. Yeni farkettim, takımda bu nickte birisi var. Kimdir o bilen var mı? Yoksa ben mi kaçırdım.
AbsoluteZero ve Bethrezen'den birkaç gündür ses çıkmıyor. Neden acaba, bu konuya girmez oldular herhalde. Bethrezen'in Phenom 9500'lü sistemi birkaç gündür 0 puan alıyor. Ne oldu acaba?
Bugün takım olarak tarihimizdeki en yüksek puanı aldık. Ülke çapında günlük puanda da Turk Seti Team'in arkasından ikinci takımız. Böyle giderse 6 gün sonra 9. yuz.
aslında benim p3 den de puan gelicek ama 3800+ nın 10 saatte yaptığı bir primegrid işlemini 400 saatte yaptığı için daha birkaç hafta daha puan alamayacağım. laptop konusunda emin değilim serin ve sessiz hocam makinayı 24 açık tutmaya korkuyorum. adamlar 24 saat açık tutalım diye değil rtaşınabilir olsun diye yapmışlar gibi geliyor. sen hep açık mı tutuyorsun?
Yakında katılabilirim. Tabi 7/24 açık tutma olayı biraz ters(?)
Bu arada takım olarak Team Donanımhaber'e başarılar.
7/24 açık tutmak zorunda değilsin. Windowsu kapatmadan önce programa sağ tıklayıp snooze diyerek durduruyor daha sonrada çıkıyorsun. O zaman veri kaybı olmuyor ve windows yeniden başladığında BOINC kaldığı yerden devam ediyor. Veyahut istersen programı durdurabiliyorsunda.
quote:
Orjinalden alıntı: muhacir
aslında benim p3 den de puan gelicek ama 3800+ nın 10 saatte yaptığı bir primegrid işlemini 400 saatte yaptığı için daha birkaç hafta daha puan alamayacağım.
Hey gidi P3 be ne hallere düşmüş ona güldüm.
quote:
Orjinalden alıntı: muhacir
Laptop konusunda emin değilim serin ve sessiz hocam makinayı 24 açık tutmaya korkuyorum. adamlar 24 saat açık tutalım diye değil rtaşınabilir olsun diye yapmışlar gibi geliyor. sen hep açık mı tutuyorsun?
Benim laptop bazen 24 saat bazende 18-20 saat arası açık. Sıcaklık sorunu için bir program var RM Clock diye belki duymuşsundur. Kullanımını burada anlatmıştım. http://forum.donanimhaber.com/m_18030233/tm.htm Onu kullanabilirsin. Bende onu kullanıyorum zaten. Laptop'ın fanı hep makul hızlarda dönüyor, rahatsız etmiyor. BOINC'i durduğumda arada fan tamamen duruyor. Core mimarisinin güzellikleri işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 8 Ocak 2008; 23:28:05 >
Yakında katılabilirim. Tabi 7/24 açık tutma olayı biraz ters(?)
Bu arada takım olarak Team Donanımhaber'e başarılar.
7/24 açık tutmak zorunda değilsin. Windowsu kapatmadan önce programa sağ tıklayıp snooze diyerek durduruyor daha sonrada çıkıyorsun. O zaman veri kaybı olmuyor ve windows yeniden başladığında BOINC kaldığı yerden devam ediyor. Veyahut istersen programı durdurabiliyorsunda.
Tamam o zaman yakın zamanda bende katılayım bari. E6750@3800 MHz ile.
Gerçi Xeon E5320, QX9650, Phenom 9500 gibi sistemler yanında pek göze batmayız ama
@CollnQuiet Konuyu her zaman takip ediyorum ama isler cok yogun oldugu icin cevap yazamiyorum. Phenom'a nazar mi deydi nedir gigabyte'in en son F3 bios guncellemesini yaptim ve anakart sizlere omur. Garantiden yeni anakart gelmesini bekliyorum.
Bizim firmada yogun olarak Dell serverlar ile calisiyoruz. Xeon islemcili olanlara caktirmadan Boinc kurmaya calisacagim. Sonucta bunu musteriden habersiz yapicagim o yuzden cekiniyorum.
@Kumandan Liderlik icin fazla umitlenme derim
aslında o hesaba gore 40 kat yavaş değil ama normalde windows yuzde 1-2 kullanıyor ya. p3 de bu yuzde biraz artıyor. internet explorer bir iki flash lı site açtın mı zaten ie kullanıyor yuzde 50 ne kalıyor p3 e. yani biraz da hak vermek lazım di mi
geçen sene einstein'ın genel görelilik kuramı ile ilgili bir işlemin işletilmesine yardımcı olmuştum... yayman iyi olmuş herkezi bilime destek çıkmaya davet ediyorum
Şu anda laptop'uma pek ihtiyaç duymadığım için evde 7/24 uzaylı aramaktadır. Aynı konumda olan, ve Core gibi verimli işlemcileri olan arkadaşları da buradaki arkadaşlar gibi bilim dünyasına katkıda bulunmaya davet ediyorum! :)
Takımımızın özellikle SETI yada başka bir projeye destek verme gibi bir misyonu söz konusu değil senin de bildiğin üzere. İsteyen istediği projeyi seçip katılıyor. Hatta takım olarak günlük puanda en yüksek puanı WCG'den alıyoruz. Ama kimbilir belki dünya dışı varlıklardan dünyamıza sinyal geldiğini ispatlayabilir SETI projesi.
Ayrıca grid hesaplama teknolojisi sayesinde işlemcilerimizi daha verimli kullanmış oluyoruz ki, bu en az bilime destek vermek kadar önemli bence.