İşlemciyi hem default hem de O/C lu kullananlar var. Aslında o değerleri de tabloya eklesek güzel olacak. Aynı zamanda bu tablo işlemcinin hesaplama gücünü de ölçtüğünden bir nevi klavuz da olabilir.
@ CoolnQuite, hocam işlemcin overclock'lu mu? Eğer değilse, T7300 ile alınan integer puanının T7700 ile alınandan fazla olmasının sebebi 64 bit'lik işletim sistemi mi? Yoksa benim çekirdeklerde bi yeşillenme, filiz verme mi söz konusu?
İşlemciyi hem default hem de O/C lu kullananlar var. Aslında o değerleri de tabloya eklesek güzel olacak. Aynı zamanda bu tablo işlemcinin hesaplama gücünü de ölçtüğünden bir nevi klavuz da olabilir.
O/C'lu olduğunu bildiğim birtek nixniz var onuda düzelttim. Diğer arkadaşlarda belirtirlerse bu durumu, listeyi ona göre hazırlamaya devam ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: M.B.T
@ CoolnQuite, hocam işlemcin overclock'lu mu? Eğer değilse, T7300 ile alınan integer puanının T7700 ile alınandan fazla olmasının sebebi 64 bit'lik işletim sistemi mi? Yoksa benim çekirdeklerde bi yeşillenme, filiz verme mi söz konusu?
64 bit işletim sisteminden dolayı. Integer puanım o yüzden yüksek. 32 bit Vista kullanırken 4 bin küsürdu integer puanım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 29 Aralık 2007; 19:17:15 >
bu da benim x2 3800+ ün o/c siz hali. 32bit xp kullanıyorum kafama takılan benim x2 3800+ nasıl olurda xp 2500+ nın gerisinde kaldığı. super pi de 20 saniye fark attığı işlemci karşısında bu kadar ger,de kalmamalıydı düşünüyorum. birde benim pentium m 1.7 nin bile 2500+ yı geçmesi lazımdı. helal olsun o 2500+ ya kaç ghz de çalıştığını merak ettim şimdi
çekirdek başına;
1859 whetstone 2764 dhrystone
resim upload edemiyorum. arıza çıkarıyor site.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 30 Aralık 2007; 11:19:08 >
bu da benim x2 3800+ ün o/c siz hali. 32bit xp kullanıyorum kafama takılan benim x2 3800+ nasıl olurda xp 2500+ nın gerisinde kaldığı. super pi de 20 saniye fark attığı işlemci karşısında bu kadar ger,de kalmamalıydı düşünüyorum. birde benim pentium m 1.7 nin bile 2500+ yı geçmesi lazımdı. helal olsun o 2500+ ya kaç ghz de çalıştığını merak ettim şimdi
çekirdek başına;
1859 whetstone 2764 dhrystone
resim upload edemiyorum. arıza çıkarıyor site.
ben celeron d 2.66@3.0 tek çekirdek işlemciyle hemen hemen seninkine yakın puanlar alıyorum. arkaplanda çalışan gereksiz programları ve servisleri kapat.
CPU benchmark sonuçları, Windows XP Pro SP2, Boinc v5.10.30 ile;
1) T7700 CPU @2.4 GHz, 2GB DDR2 RAM - Number of CPUs:2 ---> 2301 floating point MIPS (Whetstone) per CPU ---> 5510 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
2) AthlonXP 2500+ @1.83 GHz, 1GB DDR-400 RAM - Number of CPUs:1 ---> 1817 floating point MIPS (Whetstone) per CPU ---> 3049 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Takım içi sıralamada ilk 3 sabit gidiyor ama 4.lük için sıkı bir çekişme var
şunlara nerden bakıyoruz yahu bu arada 5 günde 1022 puan alabildim anca e2160@ 3.4ghz işlemci
Tablo güncellenmiştir tekrar. Floating Poınt ve Integer puanlarını çarptıkten sonra çıkan değeri işlemci çekirdek sayısı ilede çarptım ve buna göre sıraladım işlemcileri. Malum BOINC'in benchmark değeri her bir çekirdeğin hesaplama gücünü veriyor, işlemcinin toplam hesaplama gücünü değil.