BOINC programının 5.10.30 versiyonu yayınlandı. İşletim sisteminize göre (32 ya da 64 bit) uygun olan versiyona buradan ulaşabilirsiniz arkadaşlar. http://boinc.berkeley.edu/download_all.php
arkadaşlar malum. boinc de işlemciler için bir benchmark programıda var. neden sıralama oluşturmuyoruz. hem belki bir veritabanı açarsak katılım çok daha yoğun olabilir!
Olabilir, böyle birşey yapabiliriz. Böylelikle aramızdaki tatlı rekabet yeni bir boyut kazanmış olur. Konuyu başlatan ilk mesajda bu puanların listesini tutabilirim.
Diğer arkadaşların katılımı ise tamamen onların özgür iradesine kalmış, isteyen katılır, istemeyen katılmaz.
İlk ben başlayayım o zaman. İşletim Sistemim 64 bit Vista, BOINC versiyonum 5.10.30, puanlarım ise:
1821 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 5835 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Hala ülke bilgin International olarak gözüküyor, bir bak istersen. Ayrıca tebrikler, takımımızın QX9650 ye sahip ilk kullanıcısı oldun. AbsoluteZero Enginering Sample olan işlemciye sahipti ama sen Retail yani perakende olarak satılan işlemciye sahipsin.
Bu arada bilmeyen arkadaşlar için: Günlük puanlar akşam 8 civarı yayınlanıyor arkadaşlar.
eğer benç sırasındaki tum yazıların bulunduğu resmi upload ederseniz orada işlemci ram işletim sistemi hdd ye ait bilgilerde var mesela 5. satırdan işlemci bilgisine ulaşabilirsiniz.
benim p3 550 nin değerleri: diğer işlemcilerinden test sonuçlarını yakında vericem.
21.12.2007 23:36:02|| Number of CPUs: 2 21.12.2007 23:36:02|| 2010 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 21.12.2007 23:36:02|| 3896 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Version 5.10.28
_____________________________
İletişim bilgilerim: Özgür ÖZDENER msn: ozgboy@hotmail.com 7750BE, TMG A2 cooler, Biostar 780G, Crucial 2x1 gb. 1066, 2x320 Gb Sata2 Seagate 16 Cache Raid 0, Asus 350 watt psu, LG DVDWR, Asus Vento kasa vs vs.
başarılar sze arkadaşlar ama ben folding@home da takılıyorum. folding@home for ever bnce daha güvenilir bir program arkasında sony, google, amd gibi firmaların desteği var. güvenilirliği kesin denilebilir.
başarılar sze arkadaşlar ama ben folding@home da takılıyorum. folding@home for ever bnce daha güvenilir bir program arkasında sony, google, amd gibi firmaların desteği var. güvenilirliği kesin denilebilir.
boinc berkeley universitesinin başlatıp diğer universitelerinde projeleri ile katılıp buyudğu bir olusum. yani bionic de folding@home gibi onlarca proje var.
foldinathome da stanford üniversitesinin proteinler için yaptığı bir proje. ama pek çok proje boinc i tercih ediyor. mesela bir zamanların efsane seti@home bile artık boinc kullanmakda. çünkü çok daha kullanımı basit ve bir proje barındırıyor bunyesinde.
yani korkmana gerek yok. foldingathome ne kadar guvenliyse boinc projeşeride o kadar guvenlidir.
22.12.2007 01:12:45||Running CPU benchmarks 22.12.2007 01:13:17||Benchmark results: 22.12.2007 01:13:17|| Number of CPUs: 4 22.12.2007 01:13:17|| 4068 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 22.12.2007 01:13:17|| 8460 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Bende gokborad adı ile yeni katıldım.Böyle bir çalışmaya ortak olmak çok hoşuma gitti.Birde şunu soracağım aynı kullanıcı ismi ile birden çok bilgisayarda çalışma yapabilirmiyim? Ona göre iş yerindeki bilgisayarada kurmayı düşünüyorum...
Bende gokborad adı ile yeni katıldım.Böyle bir çalışmaya ortak olmak çok hoşuma gitti.Birde şunu soracağım aynı kullanıcı ismi ile birden çok bilgisayarda çalışma yapabilirmiyim? Ona göre iş yerindeki bilgisayarada kurmayı düşünüyorum...
programı makineye kurduktan sonra add project tuşuna bas ardından gelen ekranda proje seçip ilerleyince kullanıcı adı ve şifre girdiğin bir ekran geliyor No, New User seçeneğini seçip yeni kullanıcı oluşturabilirsin. ardından projenin sayfası açılarak Team Donanimhaberi bulup girmelisin. unutma takımımız her projede yok ilk sayfada proje isimleri yazılı.
Bende gokborad adı ile yeni katıldım.Böyle bir çalışmaya ortak olmak çok hoşuma gitti.Birde şunu soracağım aynı kullanıcı ismi ile birden çok bilgisayarda çalışma yapabilirmiyim? Ona göre iş yerindeki bilgisayarada kurmayı düşünüyorum...
programı makineye kurduktan sonra add project tuşuna bas ardından gelen ekranda proje seçip ilerleyince kullanıcı adı ve şifre girdiğin bir ekran geliyor No, New User seçeneğini seçip yeni kullanıcı oluşturabilirsin. ardından projenin sayfası açılarak Team Donanimhaberi bulup girmelisin. unutma takımımız her projede yok ilk sayfada proje isimleri yazılı.
O konuda sıkıntı yok genede açıklama için teşekkür ederim.Benim sormak istediğim aynı kullanıcı adı ile iki ayrı program çalıştırma imkanı varmıdır? Olmuyor ise tabiki ayrı ayrı kullanıcı adı kullancağım.
aynı kullanıcı adıyla da olur yine o proje seçtiğin ekrandan sonra Yes, existing user seçeneğini seçip email ve şifreni girdikten sonra projeyi ekleyebilirsin.
aynı kullanıcı adıyla da olur yine o proje seçtiğin ekrandan sonra Yes, existing user seçeneğini seçip email ve şifreni girdikten sonra projeyi ekleyebilirsin.
Hoşgeldin aramıza öncelikle. Aynı account bilgisiyle istediğin kadar makineye BOINC'i kurabilirsin. Örneğin benim iki makinem var. Bethrezen'in 10 a yakın makinesi var. Hepsi aynı account altında. Takıma katılınca, takım sayfasındaki diğer arkadaşların makinelerinide görebilir hale geliyorsun.
Hoşgeldin aramıza öncelikle. Aynı account bilgisiyle istediğin kadar makineye BOINC'i kurabilirsin. Örneğin benim iki makinem var. Bethrezen'in 10 a yakın makinesi var. Hepsi aynı account altında. Takıma katılınca, takım sayfasındaki diğer arkadaşların makinelerinide görebilir hale geliyorsun.
Merhaba,
Hoşbulduk.Bilgilendirme için teşekkürler.Bir kaç bilgisayara yaymaya çalışacağım.BU arada katılımı az buldum aslında.Koskoca donanımhaber'den bu kadar gönüllü çıkması gerçekten ilginç...
Aslında konu genelde Donanım bölümüne takılanları ilgilendiriyor. Yoksa donanımhaberde hemen herkonu ile ilgili bölümler mevcut bilindiği üzere. Ayrıca yeni bir uygulama, zamanla kullanıcı sayımız artacaktır.
BOINC vasıtasıyla kullanılan Grid hesaplamanın faydalarını anlatan güzel bir yazı buldum, paylaşayım dedim, belki aklında hala sorular olan arkadaşların bir nebze olsun bu soruları gitmiş olur:
Dünya üzerindeki her dört kişiden biri hayatının bir bölümünde kanser hastası olacak. yüksek ölüm oranı, varolan tedavilerin yan etkileri ve tedavilerin yüksek masrafları bu hastalığı araştırmalar için en önceliklilerden biri yapmaya rahatlıkla yetiyor.
Kanser tedavisi için bir ilaç bulmak, en basit anlatım şekliyle potansiyeli yüksek olan proteinleri denemek, birbirleriyle olan ilişkilerine bakmak ve en aktif olanları bir üst seviyeye geçirip, orada tekrar kendi aralarında eşleştirmekten oluşuyor, bir bakıma hangisinin kilidi açacağını görmek için elde olan bütün anahtarları denemek gibi, sadece kanser araştırmalarında dünyadaki bütün anahtarların sayısından daha fazla seçenek var. yoğun bir elemeyle bile, olasılıkların sayısı kullanılabilecek olan protein başına iki yüz milyondan daha fazla. bütün olasılıkları denemek, en gelişmiş supercomputer’larla bile, şu anki araştırmacıların çocuklarının araştırmanın sonunu göremeyeceği anlamına geliyor.
Gelecekte her zaman bu tip hastalıkların çözümünün bulunmuş olacağını, dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olacağını düşündük, ama aslında bunun sorumluluğu da biraz bu günlerdekilere düşüyor. ve bu süreçte yer almak için doktor ya da araştırmacı olmamıza gerek yok, grid sayesinde bu katkıyı evimizden bile yapabiliriz.
Grid teknolojisinin lokomotiflerinden biri olan united devices, bulunduğu yer ya da sahip olduğu kaynaklar ne olursa olsun, internete bağlı her şahıs ya da organizasyona varolan işlemci, uygulama, veri, network gibi kaynakları güvenli bir ağda birleştirme imkanı tanıyor. başka bir deyişle, bu proje sayesinde devam etmekte olan araştırmalara para ya da zaman bağışlayacağınıza işlemci gücü bağışlıyorsunuz. sonuç ise, united devices kanser araştırma projesi ve şarbon araştırma projesi dahilinde 6.300 yıllık hesaplamayı 14 gün gibi rekor bir sürede gerçekleştiren sanal bir süperbilgisayar. bu mucizenin nasıl gerçekleştiğini görmek için grid teknolojisine biraz daha yakından bakalım:
Türkçe’de, ızgara ya da şebeke gibi karşılıkları olan “grid” kelimesinin ismini verdiği teknoloji aslında bu iki kavramı da içinde barındırıyor. grid’in avantajı fiziksel olarak ayrı yerlerde bulunan birçok bilgisayarın birbirine bağlanarak ortak bir işlemci gücü ve veri saklama alanı havuzu oluşturması ve bu havuza bağlı her bilgisayarı büyük bir süperbilgisayarın parçalarından biri haline getirerek kendi performanslarının çok üzerine ulaşmasına olanak sağlaması.
Grid’i, bilgisayar kronolojisinde bir atlayış olarak görebiliriz. günümüzün bilgisayarları, on sene öncesinin süperbilgisayarlarından kat kat güçlü, normal bir bilgisayar artık yüz gigabyte’a yaklaşan bir saklama kapasitesiyle geliyor ki, bu da doksanların başında bütün bir bilgisayar merkezinin toplayamadığı bir hacim. göreceli olarak yavaş sayılan adsl bağlantıları ise 1985’te sanat eseri sayılan 56kbit’lik bağlantılardan kat kat daha hızlı. grid teknolojisiyle bilgisayarın yapmasına imkan verilen performans artışı sayesinde, geleceğin hızına ve kapasitesine bugunden ulaşmak mümkün. en azından, gelinmesi hayal edilen nokta bu, çünkü henüz grid bir rüyanın başlangıcı olmaktan öteye gitmiş değil.
Rüyaları gerçekleştirmek için bir araç olarak tasarlanan grid’in kendisi de şu an için bir hayalin parçası. dünya üzerinde, united devices ya da seti@home gibi çeşitli uyarlamaları gerçekleşmişse de, grid teknolojisi varılmak istenen noktadan şimdilik çok uzakta. bugün, çoğu grid küçük ve araştırma bazlı; henüz büyük bir okyanusun sadece kıyısındalar. gelecekte ise, bütün bu bilgisayarlar birleşecek ve grid’in bilimin emrine sunduğu tek bir motor olarak hizmet verecek. petaflop’larca işlem gücünü, petabyte’larca veriyi, dünya üzerindeki birçok simülasyon ve modelleme programlarının yanısıra, uydular, teleskoplar, alıcı ve vericiler gibi diğer araçlar ve bütün bu kaynakları keşfetmeniz ve yönetmeniz için gereken kaynakların emrinizde olacak. asıl rüya, bu kaynaklarla neler yapabileceğiniz.
Grid’in çeşitli kullanım alanları: • temel parçacıklar ve onların arasındaki etkileşimler üzerinde çalışabilmek için yüksek enerji fiziği’yle uğraşanlar yakında yılda 10 petabyte veri üretecekler, ve binlerce fizikçi bu bilgiler üzerinde çalışmak isteyecek. işte grid’in ideal bir kullanım alanı. • bundan on sene önce, biyologlar için bilgisayarda tek bir molekülü simüle etmek büyük bir olay olurdu. şimdi proteinlerle etkileşimlerini görmek için binlerce molekülü canlandırmak istiyorlar. • uydular aracılığıyla uzaydan gelen resimler gibi, gönderilmesi gereken verinin ebatlarının çok büyük olduğu durumlarda grid teknolojisi işlemleri verinin olduğu bilgisayarda yapmaya olanak sağlayacak. • jeologlar, atmosferdeki ozonun oranını uydudan gelen gözlemlerle tutuyorlar. sadece bu iş için, uzaydan yere günde yüz gigabyte kadar veri alıyorlar. • insanın genetik kodunun sırlarını çözmek için dna’mızı oluşturan ve türümüzün karakteristik özelliği olan üç milyar çeşit kimyasal üniteyi incelemek tonlarca verinin birleştirilmiş bilgisayarlarca incelenmesi olmadan mümkün olmazdı. • evrenin bildiğimiz şeylerin kütlesinden arda kalan, yüzde 99.6 lık bölümünü oluşturan karanlık madde’nin (dark matter) araştırılması, • bir kilometrekareye kadar detaylı anında hava durumu tahminleri yine grid teknolojisiyle mümkün olacak gelişmeler. • bu ve benzeri bilimsel amaçların yanı sıra, birleşmiş milletler, dünya bankası gibi uluslararası organizasyonların ve hükümetlerin sorumluluğunda olan ekonomik planlama, şehir planlaması, doğal felaketlerle mücadele gibi alanlarda da grid’den faydalanmak mümkündür.
Sonuç olarak, grid sayesinde karmaşık bilimsel hesaplamalar yapmak isteyen akademisyenler, yer ve zaman kavramı olmaksızın ortak bir havuzdaki işlemci gücünden, verilerden, örneklerden ve hatta benzer tecrübelerden yararlanma imkanı buluyorlar. ister karmaşık küresel ısınma modellerini hesaplayan bir meteorolog olun, ister yerçekimi deneyleri yapın, grid ile tanışmanız, düşük güçlü bir bilgisayar ile yüksek potansiyeli olan merkezcil verilere ve hesap gücü yüksek sistemlere ulaşmanıza olanak tanıyor.
Grid’in bir başka avantajı da, kullanmak istediğiniz programı kendi bilgisayarınıza kopyalamak zorunda olmayışınız. diyelim ki, moleküler simülasyon yapmaya ihtiyacınız var, bunu yüklemek yerine zaten çalışmaya hazır bir meslektaşınızın bilgisayarından kullanabilirsiniz. ya da, daha kolayı grid sizin için bu programın kurulmasının ve çalıştırılmasının avantajlı olacağı bir kaynak bulabilir. aynı şekilde, değişik kaynaklardan gelen verileri analiz etmek için onları bir bilgisayarda toplamanıza da gerek yok. eğer bu kaynaklar grid ağına dahilse, verileri o bilgisayarlarda işleyip sadece sonuçları inceleyebilirsiniz.
Bu işin ekonomik, ticari, siyasi bir çok boyutu var.
1- Bu adamların bu proje ile ortaya çıkardıkları çözümlerin ucu bize ne kadar dokunur, geçmişte ne kadar dokunmuştur? 2- Ülkemizde zaten kısıtlı olan internet trafiğini bu tür uygulamalar ile madde 1'deki çekimser durumu da göz önünde bulundurarak bu projeye adamak ne kadar mantıklıdır? 3- Kullandığımız pc'ler yük altında daha fazla elektrik harcamaktadır, bunu hepimiz biliyoruz. Türkiye gibi elektrik konusunda derin sorunları bulunan bir ülkede bu projeye elektriği harcamak ne kadar mantıklıdır? (Bireysel değil kitlesel düşünün.) 4- Bu uygulama ile ortaya çıkarılan çözümler, bağımsız kaynaklar tarafından ortaya çıkarılıyormuş gibi düşünülebilir. Fakat ülkelerin (özellikle abd'nin) iç ekonomisinin bu tür durumlarda ne kadar büyük rol oynadığını biliyor musunuz ve çözümün gerçekten insanlığa armağan olacağının garantisini kim verebiliyor? Bugün bir üniversite desteği ile 3-5 öğrenci tarafından geliştirilmeye başlanan google projesi dünyanın en büyük ilk 10 ticari kuruluşundan biri haline gelmiştir, unutmayalım.
Bu maddeler genişletilebilir. Bunları hesaba katarak ben bu olaya girmem durumunda kendimi pek iyi hissedeceğimi düşünmemekteyim. Sizler de klasik Türk iyimserliği ile değil, mantık ile değerlendirin her şeyi.
Başarılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeVeRaL -- 25 Aralık 2007; 2:22:17 >
Mantık bu uygulamaya katılmayı gerektiriyor zaten. Gerçi bunu ilk mesajlarımda açıklamıştım ama yine anlatayım:
PC'mizin işlemci gücünü aslında %90 (belkide daha fazla) hiç kullanmıyoruz. Eğer sende işlemci kullanımını gösteren bir program kullanıyorsan bunu farketmişsindir. Bilindiği üzere işlemcinin tam yükte ve boştayken çektiği güç farkı yaklaşık 50 W. Şimdi toplam sistemin çektiği güç normal bir PC için 250-300W diyelim. Daha fazlası da, daha azıda var ama biz bunun ortalama olduğunu düşünelim. Bu durumda bu 250-300W'lık elektrik kullanımının %90'ı boşa gidiyor yukarıda açıkladığım nedenle. Fakat biz burada bunun üzerine 50W daha ekleyerek işlemcimizin her zaman tam kapasite kullanılmasını sağladığımız gibi PC'mizi de istediğimiz gibi kullanıyoruz. Yani herhangi bir performans kaybı söz konusu değil.
Şimdi düşünelim, hangisi daha mantıklıdır: 250-300W tüketip bunun %90'ının bir işe yaramaması ve bunu haklı görmek mi. Yoksa 300-350W aralığında tüketip bu esnada PC'mizi istediğimiz gibi kullanmamız (En ağır oyunlar dahil) ve neticesinde bilmem ne kanseri tedavisi için ilaç geliştirilmesi gayretlerini hızlandırmamız mı daha mantıklıdır.
Birazcık derin düşünen veya yüzeysel düşünmeyen birisi için bence 2. seçenek daha mantıklıdır. Zaten benim bu uygulamaya katılma nedenimde buydu. Yani duygusallık değildi zannetiğiniz gibi. Hele Türk duygusallığı hiç değildi.
Birde şöyle bir durum var: Bazı ekran kartları boştayken 100W çekiyor. Tam yükte ise 200W'a yaklaşıyor bu. Şimdi bu uygulamaya katılmayıpta bu ekran kartlarından birisini kullanan bir kullanıcı (ki bu ekran kartları bilindiği üzere çok popüler forumumuzda) çıkıpta elektrik israfından ya da bu uygulamaya katılmanın kitlesel olarak elektrik tüketimini artıracağını iddia etse bu ne kadar akla yatkın bir düşünce olur. Sizin var diye söylemiyorum. Ancak bu forumdaki çoğu kullanıcı için bu böyle. Oyunların ülkemiz kullanıcıları arasında da popüler olduğunu düşünürseniz, tüm ülke kullanıcıları için de bu iddia edilebilir. Ancak istatistik yapılmadığı için bu konuda kesin konuşamıyorum ne yazık ki.
Bilgilerin paylaşımına gelirsek. Elde edilen buluşlar veya kazanımlarda diyebiliriz. Zaten tüm kamuya açık ki. Elde edilen kazanımlar yayınlanıyor zaten. Örneğin rosetta geçenlerde yaptı bunu ve hatta bir dergide yayınlandı. WCG'de öyle. Burada şunu düşünmemiz lazım. Bilim kimsenin tekelinde değil ki, alsın onu ve istediği gibi manipüle etsin. Sonuçta bu ülkeye katılan dünyanın her ülkesinden kullanıcı var ve hiçbiri kendini bu adamlara kullanıdıracak kadar enayi değil merak etmeyin.
Google'a gelirsek. Kurucuları olan 2 kişi, doktora öğrencisiyken buluyorlar fikri ve önce yahoo'ya gidiyorlar destek bulmak için yahoo'nun o zamanki ceo'su fikri beğenmiyor. Beğense yahoo'nun değeri şimdikinin 2 hatta 3 katı olabilirdi belki. Gerçi bu ceo sonradan istifa etti (belkide kovuldu bu yüzden kim bilir.) Bunlarda yalvar yakar hocalarının desteğiyle alman bir işadımından 1 milyon dolar buluyor ve şirketi kuruyorlar sonrada google patlıyor zaten bilindiği üzere. Yani başından beri ticari bir uygulama bu google. Burda ise tıpkı linux gibi bir oluşum söz konusu geliştiriciler ve katılımcılar dahil kimsenin para pul istediği yok.
Milletin tek isteği ilerde 4 kişiden birinin yakalanma ihtimali olduğu kansere karşı bir çare bulunması.
indirdim kurdum world community grid 'de takıma katıldım ama clima prediction.net'de takım seçeneği göremedim. şu anda ikisinde işlem yapıyor ama tasks kısmında ikisinden toplam 7 görev olmasına rağmen sadece ikisi aktif. hepsi aktif olmuyor mu acaba?
Bir de ilk mesajda imzanızdaki linkte kendi adımı nasıl görücem. takıma nasıl giricem tamamı ile. İşlemci e2160 @3.4Ghz ramler 850mhz cl 4 4 4 12. hem cpu hem de 1gb ram kullanıyor işlem halindeyken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiickimse -- 25 Aralık 2007; 14:33:46 >
climateprediction'dada var takımımız. Biraz daha dikkatli aramanı öneririm. 2 çekirdekli olduğu için işlemcin aynı anda 2 işlem yapabiliyorsun. 4 çekirdekli işlemcin olsaydı aynı anda 4 işlemle uğraşırdı cpu. Diğerleride sırada bekleyenler. O ikisi bitince sıradakilere geçecek BOINC.
İsmin takım listesinde biraz geç çıkıyor. 1-2 gün sonra diyelim. Bazen 1, bazen 2 gün sürüyor. İşlemcin iyi O/C olmuş, bakalım BOINC'i kaldırabilecek mi.
CPU benchmark sonuçları, Windows XP Pro SP2, Boinc v5.10.30 ile;
1) T7700 CPU @2.4 GHz, 2GB DDR2 RAM - Number of CPUs:2 ---> 2301 floating point MIPS (Whetstone) per CPU ---> 5510 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
2) AthlonXP 2500+ @1.83 GHz, 1GB DDR-400 RAM - Number of CPUs:1 ---> 1817 floating point MIPS (Whetstone) per CPU ---> 3049 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Takım içi sıralamada ilk 3 sabit gidiyor ama 4.lük için sıkı bir çekişme var
climateprediction'dada var takımımız. Biraz daha dikkatli aramanı öneririm. 2 çekirdekli olduğu için işlemcin aynı anda 2 işlem yapabiliyorsun. 4 çekirdekli işlemcin olsaydı aynı anda 4 işlemle uğraşırdı cpu. Diğerleride sırada bekleyenler. O ikisi bitince sıradakilere geçecek BOINC.
İsmin takım listesinde biraz geç çıkıyor. 1-2 gün sonra diyelim. Bazen 1, bazen 2 gün sürüyor. İşlemcin iyi O/C olmuş, bakalım BOINC'i kaldırabilecek mi.
boinc i yemişim ya birinci olayım da görün =p hehe bunlar bir yana da , stok fanla bile 3.2 de stabil bu, fuzuli fana para verdim
bi testi bitirdi ama sonunda hesaplama hatası yazmış. resim ekliyorum. bu arada diğer takıma da bakarım akşam şimdi gidiyorum, pc yi açık bırakarak ardımda
Senin O/C yeterince stabil değil anlaşılan, hesaplama hatasının nedeni o. RAM voltajını biraz daha yükseltmek sorunu çözebilir. Aramıza hoşgeldin bu arada.
Ayrıca Phenom 9500 ve QX9650 si olanlar var aramızda, onlar varken biraz zor birinci olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 25 Aralık 2007; 17:07:53 >
İnsanların çoğunun belkide ilk kez burada duyduğu bir konu. O yüzden yavaş yavaş katılım olacaktır benim tahminim. Ama zamanla sayının baya bi artacağını düşünüyorum. Sonuçta yararlı olduğunu düşündükçe insanlar katılmak isteyeceklerdir.
İnsanların çoğunun belkide ilk kez burada duyduğu bir konu. O yüzden yavaş yavaş katılım olacaktır benim tahminim. Ama zamanla sayının baya bi artacağını düşünüyorum. Sonuçta yararlı olduğunu düşündükçe insanlar katılmak isteyeceklerdir.
Yalnız koca bi günde anca alsan alsan 180 puan alıyosun. ohooo, bitmez wallahi bu iş, benim hemen derece yapmam lazım internet cafede on tane bilgisayardan girsem filan nasıl olur ki
YAv diğer takımlara filan bakiyorum da sürüsüne karınca gibiler:) 500 kişi filan takım üyelerinin sayısı:D
Benchmark i güncellim bari
Ama xp 64 biti silmek zorunda kaldım uyuz oluom multimedya desteklemiyo:)
Xp 64bit : 27.12.2007 23:12:45||Benchmark results: 27.12.2007 23:12:45|| Number of CPUs: 4 27.12.2007 23:12:45|| 4098 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 27.12.2007 23:12:45|| 12193 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Vista 32 Bit:
28.12.2007 02:42:33||Benchmark results: 28.12.2007 02:42:33|| Number of CPUs: 4 28.12.2007 02:42:33|| 4008 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 28.12.2007 02:42:33|| 10183 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Bu arada xp 64bit te crysis %35 Performans artio haberiniz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nixniz -- 28 Aralık 2007; 2:51:53 >
Aşağıda yazacaklarım ve yukarda yazdıklarım tamamen kişisel fikirlerimdir, seninle herhangi bir tartışma içinde değilim, amacım fikir paylaşımıdır. Klasik "her zaman haklı forum kullanıcısı" pozisyonuna düşmek forumda en büyük korkum olduğundan bunu belirtiyorum.
Öncelikle Google ile ilgili yanlışımı düzelttiğin için teşekkür ederim. Cayır cayır parasını yediğim bir şirketin tarihini bilmemek benim ayıbım olarak yukardaki mesajımda ilelebet varolacaktır
Asıl kafama takılan ve beni bu uygulama konusunda rahatsız eden şu: ben bu teknolojiye destek vermenin bize yararı olacağını düşünmüyorum. Demişsin ki "bilim kimsenin tekelinde değildir". Dostum, kanser ve bilimum benzer hastalıklara çare bulunmak gerçekten istenseydi, bu hastalıklar çağımızda bir nevi nüfus kontrol yöntemi özelliği taşımasaydı ve bizler de diğer bir çok gelişmiş ülkedeki gibi hizmetler konusunda saygı gören insanlar olsaydık ben derdim ki "bilim kimsenin tekelinde değildir". Fakat ben sana bunu ne yazık ki söyleyemiyorum.
Dergilerde yayınlanan bu ve benzeri uygulamalarla ulaşım süresi kısaltılmış olan tedaviler & çözümler & buluşlar hiçbir şeyin göstergesi, ispatı, kanıtı olmamakla birlikte bu uygulamalar ile işlenen verinin, ekranda ekran koruyucu olarak gördüğümüz veya rapor olarak aldığımız veriler olduğunun garantisi yok.
Elektrik tasarrufu konusunda yazdıkların aşağı yukarı gerçeği yansıtsa dahi ben tekrar mesajıma atıfta bulunarak şunu belirtiyorum; ülkemizde bu konuda çok ciddi sıkıntı var ve ben 0.0000000000001 kw elektriğin dahi bize yararının dokunmayacağını düşündüğüm BU uygulamaya kurban gitmesi taraftarı değilim. Bu adamların tarihte ne zaman bize yararı dokunmuş ki yarın yararları dokunacak. Belki bu söylediğim çok popülist gelebilir fakat gerçekten böyle olduğunu düşünüyorum.
Aslında şimdiden bu uygulamada sıralamada yer almak ve listede bulunmak bir amaç haline geldiyse kullanıcılar tarafından, hatta oc testi niteliği taşımışsa uygulama, bu olaya içten duyulan saygı zaten gözler önündedir.
Yalnız koca bi günde anca alsan alsan 180 puan alıyosun. ohooo, bitmez wallahi bu iş, benim hemen derece yapmam lazım internet cafede on tane bilgisayardan girsem filan nasıl olur ki
İstediğin kadar sisteme aynı accountla kurabilirsin BOINC'i
@ SeVeRaL
Sonuçlar yayınlandığı için onları alıp kullanmak ilaç üreticilerine kalıyor. Bizim ilaç üreticimiz olmaması büyük bir sorun tabii ama global arenada rekabet eden şirketler olduğu için yine serbest pazar ekonomisi gereğince fiyatların uygun olmasını bekleyebiliriz. Gerçi şöylede bir durum var. Bethrezen'in dediği gibi adamlar o ilaçları yüksek fiyattan satsa bile en azından tedavi için bir şansımız olur. Ama bu uygulamaya katılmazsak, ki BOINC'te 1 milyon dan fazla kullanıcı var ve toplam hesaplama gücü en hızlı süper bilgisayardan daha fazla, böyle bir şansımız bile olmaz.
Tabii ki bizim bilim adamlarımız yada yazılım geliştiricilerimiz böyle birşey yapsa ona katılırız veya BOINC için bir uygulamayı paralelleştirseler ve BOINC'e verseler o projeyi hesaplatmaktan memnun oluruz ve hatta büyük bir gurur duyarız ama yok ne yazık ki. O yüzden bizimkiler bu işe girene kadar bence BOINC'e devam etmek makul görünüyor.
Elektriğide dert etmeyin, devletin işi bize elektrik üretmek, devlet elektrik üretemiyor diye bizim kısıntıya girmemiz gibi birşey düşünülemez. Öyle birşey olursa bu yerimizde saymayı kabullenmek olur. O kadar kaynakları var, biraz akıllıca kullansınlar ve bize ihtiyaç duyduğumuz temel unsurları sağlasınlar. Bizler böyle düşündüğümüz sürece de bu adamlar bu zihniyetle böyle gelmiş böyle gider derler. Örnek: 21. yy. dayız ve hala elektrikler gidiyor istanbul'da. Avrupa'da ise sadece depremden önce gidiyor o da adamlar bilinçli olarak kestiğinden. Kısacası İdarecilerimiz adam gibi adam olursa elektriği dert etmeye gerek yok. Zaten olmazlarsa geçmiş dönemlerde olduğu gibi sürünmeye devam ederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 28 Aralık 2007; 8:42:22 >
helal size ya.. kota muhabetti olmasa bende gelirim. Bu arada bize kota gibi bi saçmalık getirerek bilgi çağında bilgiyi sınırlayan, bilime katkıda bulunmak istediğimizde bi şekilde engel olan sevgili TürkTelekoma burdan kocaman bir ............................................................... eee şey, ban, sadece ban
_____________________________
p4 2.4gHz | 1 gb ddr 400 | x1950GT (655 - 1610 ) ddr3 256 mb agp | 80gb hdd |22" LG Flatron L222WS| Creative 5+1 A500| x7 series mouse+keyboard - Creative Zen Stone İncelemem & Logitech g25 More Than Words... | Canon EOS400D + 18-55 kit lens | |Casper Nirvana Intel Core2Duo 2,2 cpu, 1 GB ram, 140 GB HDD, nVidia 8400 gpu|
helal size ya.. kota muhabetti olmasa bende gelirim. Bu arada bize kota gibi bi saçmalık getirerek bilgi çağında bilgiyi sınırlayan, bilime katkıda bulunmak istediğimizde bi şekilde engel olan sevgili TürkTelekoma burdan kocaman bir ............................................................... eee şey, ban, sadece ban
Arkadaşlar, işlemci ve benchmark değerleri tablosunu oluşturdum ve ilk mesajın sonuna ekledim. Değerlerini gönderenler bilgilerinin doğruluğunu kontrol ederlerse memnun olurum. Ayrıca diğer arkadaşlarda İşlemci, benchmark değerleri ve işletim sistemleri (32 ya da 64 bit dahil) bilgilerini gönderirlerse onlarıda listeye ekleyebilirim.
Sıralama içinde Floating Point ve Integer puanlarını çarptım ve çarpımı büyük olandan küçük olana doğru sıralama yaptım. O tablodaki sıralama bir nevi işlemci sıralaması oluyor.