İşlemci sürekli son güç çalışacak ve ısınacak karşılığında bu adamlar bir projeyi bitirip örneğin aids aşısı parayı vuracak sonra ne olacak bana para ile satacaklar.
Eczacı : buyrun Alıcı: Ben aids aşısı alıcaktım. Eczacı: buyrun 36,000 USD Alıcı : Ama ben world community üyesiyim hatta ilk 1,000 e girdim Eczacı: Yok ben anlamam Alıcı: Bari indirim yapın Eczacı : hadi canım tezgahı meşgul etme
ASUS M3A78 - AMD ATHLON X2 7850 BE @ 2700 mhz- HIS 4830 - KINGSTON 2GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE Honda Civic Performas Açık hava filtresi + Clarion DXZ 785 + hpmininote + M audio fasttrack pro+ RCF W300 +Vifa XT25TG30 + scanspeak discovery R2604 8320 +Hertz HV 200 + Helix A4 + DLS A7 + DLS A3 Dual Mono + Techlink Interconnect . Audison sigorta ve şase dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
Bu çalışma herkese açık, sonuçlarıda herkese açık bilimsel olduğu için. Özel şirketlerin faydalanması diye birşey sözkonusu değil. Yoksa WCG'ye katılan 75 binden fazla kullanıcıdan biri itiraz ederdi mutlaka değil mi? Yada BOINC'teki toplam 1 milyonu aşmış kullanıcılardan birisi çıkar ve: "Hey durun, siz ne yapıyorsunuz bu adamlar sizin sırtınızdan para kazanıyor derdi, değil mi?"
Zaten bir çok kimse bunu dile getiriyor. Ben bunu 4 sene evvel denemiştim. Bayağı zaman kullandım hatta o dönem 750. filan olmuştum. Bilgisayarı kasmaktan başka işe yaramıyor. Kimi insanlar bilgisayarının gücü ile skor yapmak kimisi stress testi olarak kullanıyor. Kullanana bişey demem ama bilgisayar boş duracağına bunu kullanın demek çok yanıltıcı çünki toplamda 10 sene olan cpu ömrü bununla yarı yarıya düşüyor buna %30 dan fazla overclock eklersen hele ki stock fan ile işlemcinin elinde kalması an meselesi. Dersen ki ben uzun zamandır kullanıyorum. Bende uzun süre kullandım Hiç bir getirisi yok götürüsü çok fazla. ekşi sözlükte uzun uzun tartışmaları oldu yinede işin içinden çıkılamadı
ASUS M3A78 - AMD ATHLON X2 7850 BE @ 2700 mhz- HIS 4830 - KINGSTON 2GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE Honda Civic Performas Açık hava filtresi + Clarion DXZ 785 + hpmininote + M audio fasttrack pro+ RCF W300 +Vifa XT25TG30 + scanspeak discovery R2604 8320 +Hertz HV 200 + Helix A4 + DLS A7 + DLS A3 Dual Mono + Techlink Interconnect . Audison sigorta ve şase dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.
Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.
İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.
Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.
Her yerde bu ibare geçer hatta 12 sene kullananlar var. her 2 senede herkes değişmiyor. Ayrıca bilim dünyasının elindeki kaynaklar çok da dar değildir. Her insan hür iradeye sahiptir ancak 3 kuruşluk hayır için elinde ki işlemci pert olabilir (bu arada çok düşük de olsa bu ihtimal var)
Gelelim kendini insani olarak tatmin etme konusuna. Bu aynı sadaka vermek için sokakta ki dilenciye para vermek gibi sadece tatmindir.
Arkadaşım kulaktan dolma değil elimde 8 senelik işlemci var ve türkiyede ki en eski işlemci değil herhalde 3-4 sene ewwelinden folding@home tarzı programları kullanmışım daha ne kulaktan dolması. Ayrıca mesajım tartışma yaratmak için değil detay vereyim dedim
1-2 saat önce "World Community Grid"e kayıt oldum. Henüz gözükmedi ismin takım üyeleri listesinde ama yarına girer herhalde.
Bilgisayarın boşta durduğu çok oluyordu, bir de genelde çok zorlu işlemler yapmıyorum. Bu iyi oldu. Saol CoolnQuiet bilgilendirdiğin için
Takım listemizde görünmeye başladın, sanırım 2 gün sonra güncelleniyor takım listesi. Ayrıca ilk mesajıma takım arkadaşlarımızı ve puanlarınıda ekledim. Puanlar ve liste değiştikçe güncelleyeceğim.
Ben 10/31 de World Community Grid'e uye oldum ve Team Donanimhaber'e katildim ama bugun ayin 2 si olmasina ragmen uye listesinde goremiyorum kendimi. WCG'in teams sayfasinda uyeyim ve diger uyeleri gorebiliyorum ama boinc stats adresinde herhangi bir takima uye olarak gozukmuyorum. Bu durumda ne yapabilecegim hakkinda bir fikriniz varmi acaba?
Saygilarimla
Bi dakka WCG'ye bakayım ben, orada gözüküyorsan herşey yolunda demektir. Baktım şimdi, evet görünüyorsun ancak puanın sıfır gözüküyor orada, herhangi bir işi gönderirsen yada iş göndermiş olmana rağmen puanın gözükmüyorsa sorun güncellenmeyle ilgilidir. yakında boincstats'te gözükürsün bizim takımda merak etme.
Güncelleme prosedürü biraz yavaş işliyor anladığım kadarıyla boincstats sayfasında.
Bu arada hoşgeldin takımımıza, ayrıca bir arkadaş daha katılmış onun nikide nismogy. Onada hoşgeldin diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 2 Kasım 2007; 17:19:22 >
Bi dakka WCG'ye bakayım ben, orada gözüküyorsan herşey yolunda demektir. Baktım şimdi, evet görünüyorsun ancak puanın sıfır gözüküyor orada, herhangi bir işi gönderirsen yada iş göndermiş olmana rağmen puanın gözükmüyorsa sorun güncellenmeyle ilgilidir. yakında boincstats'te gözükürsün bizim takımda merak etme.
Güncelleme prosedürü biraz yavaş işliyor anladığım kadarıyla boincstats sayfasında.
Bu arada hoşgeldin takımımıza, ayrıca bir arkadaş daha katılmış onun nikide nismogy. Onada hoşgeldin diyorum.
Korkulacak birsey yok demk ki
Toplamda 16 tane is gonderdim ama bunlardan 12 tanesi validate olmayi bekliyor. Kendi accountuma girdigimde 1425 puanim gozukuyor, herhalde bir dahaki guncelleme ile duzelir.
Elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya calisacagim, artik bizimde adimizi duyurma zamani geldi.
Ben ABD'de bilgisayar satis sistemleri kuruyorum. Elimden geldigince kurdugum her server'i bizim gurubumuza dahil edicegim. 1 hafta icinde bir aksilik olmazsa 10 makina dahil edebilirim.
Saygilarimla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Kasım 2007; 13:08:48 >
Valla süper olur, takım olarak coşarız o zaman. Bekle bizi xtremesystems biz geliyoruz.
670 bin adet PS3 mü, yalan haber bu yahu. Sony o kadar PS3 satmayı başarabildi mi ki. Şaka bir yana gerçekten çok abartı ve şişirme bir rakam olmuş. Devlet kurumları özellikle satın aldı ve bu iş için kullanıyorsa onu bilemem ama normal ev kullanıcılarının hele hele oyun tutkunlarının sırf bu iş için PS3'lerini açık tutacağını aklım pek almıyor. Oyun oynarlarken sistem tüm gücünü oyuna kanalize ediyor zaten.
Nasıl ki pc ler bu iş için açık kalıyor. Ps3 ler de kalabilir ve pc 350- 400 watt çekerken ps3 190 watt çekiyor hatta yenileri 165watt. Ayrıca yapılan program PS3 için optimize olduğundan çok fazla işlem gücü elde ediliyor. Düşünün 8 çekirdek ve RSX grafik çipi Ayrıca rakamlar abartı değil bu haberi ben birkaç kaynakta okudum. Ben şahsen PS3 olsa bu iş için kullanmam ama eminim kullanan çok vardır
Seti@home boinc folding@home banane kardeşim bilime faydam olucak bana parayla geri dönücek ilkercom arkadaşa katılıyorum madalyamı vericekler bize ha kendini tatmin için yaparsın anlarım ama ben yardım etmem bu tür yerlere analiz sonuçları üniversite farmlarına akıyor bulunan veriler özel şirketlerle paylaşılıyor sonrada seri üretime geçiyolar ama sonuçta gene parası olmayan ölmeye mahkum ediliyor bırakın bunları ya Allah hepimize uzun ömürler versin bu yeterli.
Seti@home boinc folding@home banane kardeşim bilime faydam olucak bana parayla geri dönücek ilkercom arkadaşa katılıyorum madalyamı vericekler bize ha kendini tatmin için yaparsın anlarım ama ben yardım etmem bu tür yerlere analiz sonuçları üniversite farmlarına akıyor bulunan veriler özel şirketlerle paylaşılıyor sonrada seri üretime geçiyolar ama sonuçta gene parası olmayan ölmeye mahkum ediliyor bırakın bunları ya Allah hepimize uzun ömürler versin bu yeterli.
Bunu zaten millet benchmark gibi kullanıyor bizim takım 13,500 puan aldı gibi tavırlar. Ama hobidir vs dir gençler kendini meşgul etsin bizi bağlamaz.
keşke böyle bir sistem işe yarasa da aidsin çaresi bulunsa ben parayla da almaya razıyım.
Yazik vallahi. Su yazdiklarinizi okuyunca nasil uzuldum anlatamam.
Ben Help Conquer Cancer (Kanseri Fethetmemize Yardim Edin) adli uygulamaya yardimci oluyorum cunku cok sevgili dedemi kanser sebebiyle kaybettim. Sorun dedemin parasi olmamasi degil, kanserin tedavisinin olmamasiydi.
Ben isterim ki bizim zamaninda cektigimiz acilari baskalari cekmesin. Aids, Kanser, Sitma gibi hastaliklar artik insanlarin korkulu ruyasi olmasin cunku bunlarin bizlere cektirdigi acilari yasamayan bilemez. Hani bir atasozu vardir "Bekara Kari Bosamak Kolaydir" diye. Bu tanima aynen uyuyorsunuz.
Varsin parayla satsinlar ama nereye kadar boyle yapabilecekler ki? Hastalik tamamen ortadan kalktigi zaman belki bizler degil ama gelecek nesiller rahat edicek. Ben evliyim ama daha cocugum yok. Allah nasip eder de ilerde olursa, insallah benim cocugum boyle hastaliklarla mucadele etmez. Dusunsenize kendi cocugunuzun ciddi bir hastaliga yakalandigini. Milyarlar versen neye yarar tedavisi olmadiktan sonra.
Amacimiz hastaliklara bir care bulunmasi. Grubumuza katilip yardimci olursaniz ne guzel, yok istemem diyorsaniz lutfen kalabalik yapmayin, yardimci olucaklari da rahatsiz etmeyin.
Saygilarimla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Kasım 2007; 21:43:52 >
download olarak aylık 100 200 mb demişsiniz de upload değerleri nedir. pc 7/24 açık emule çalışıyor sürekli upload değeri yüksekse emulenin ul sini düşürmem lazım böyle bişeyi de yapmam yani benle filmleri paylaşan kardeşlerime ul yapmak varken başkasına vermek ayıp olur
netlimiter kullanan biri anlık değerleri gösterse daha iyi olacak..
dediğim gibi dl/ul cüzi rakamlarsa seve seve kullanırım 24 saatin 2 saati anca başındayımdır zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 3 Kasım 2007; 22:13:23 >
Valla onu hiç ölçmedim ancak upload'unda olsa olsa bu kadar olacağını düşünebiliriz çünkü paket sana geliyor ve hesaplama tamamlandıktan sonra aynı paket aldığın servera upload ediliyor ama boyutunu ölçmek mümkün değil tabii ki.
Anlık değer diye birşey yok. BOINC programı hesaplayacağı paketi indiriyor ve zorluk seviyesine göre birkaç saat, birkaç gün veya birkaç ay hesaplamaya başlıyor. İşi bitincede geri yolluyor.
Eğer upload oranı çok büyük bir sorun ise bu konuda climateprediction'ı tavsiye edebilirim. İndirdiğin paketin hesaplamasının tamamlanması yaklaşık 1 ay sürüyor. Program serverın kaynak yönetimini ayarlayabilmesi için 5-6 saatte bir haberleşiyor ama bu haberleşme sadece hesaplamanın ne durumda olduğuna ilişkin. Bu yüzden bunu kullanabilirsin eğer upload senin için çok önemliyse ancak yukarıda da dediğim gibi upload'un sorun olacağını zannetmiyorum fakat bunu şu an ispat edebilecek veriler yok elimde. O yüzden istediğin gruplara katılarak dene istersen öncelikle daha sonra upload miktarından memnun kalmazsan, katıldığın projelerden Detach diyerek ayrılırsın ve sadece climateprediction'a katılırsın.
Climateprediction'ın özelliği o zaten, hesaplanması çok uzun süren paketler yolluyor. Bitiyor hocam merak etme, önemli olan report to deadline sütunu var, oradaki tarihten önce bitirmen. Benimkine mesela 1500 saat diyor ama %10'u bitti bile. Ben de bu aralar climateprediction'la, LHC'ye katılıyorum. İklim tahminiyle, LHC'deki başlayacak deneylere faydamız dokunsun biraz.
Listeye baktım şimdi, yine gözükmüyorsun daha doğrusu eski liste devam ediyor. Yalnız WCG'de saffetgulnar diye bir arkadaş var BOINC Combined'da o arkadaş görünmüyor. Birde yine WCG'de nismogy diye bir arkadaş var oda görünmüyor toplam listede. İlginç. Neyse bir iki gün daha bekleyelim, yine çıkmazsa birşeyler düşünürüz. Bu arada hangi nickle kaydoldun projelere?
Eyvallah. Ben bireysel ve takım puanına odaklandığımdan dikkatten kaçmış anlaşılan. Ancak bu liste tam olarak gerçeği yansıtmıyor çünkü international diye bir ülke var gördüğün gibi. Kişisel bilgi sayfasında bir kullanıcı ülkesini seçmediği zaman onu international diye kabul ediyor uygulama. International puanları gerçekten olması gereken ülkelere dağılsa o zaman gerçek bir sıralama olmuş olur.
Bu sırada ülke sıralamasını yeniden inceleme şansım oldu. Çok kötü durumdayız. Bütün teknılojide ilerlemiş ülkeler bizim kat kat üstümüzde. 3 nci Dünya ülkelerinin bile bazılarının gerisindeyiz. 47 nci sıradayız. Nüfusu bizim onda birimiz olan ülkeler bile bize fark atmış.
İletişim bilgilerim: Özgür ÖZDENER msn: ozgboy@hotmail.com 7750BE, TMG A2 cooler, Biostar 780G, Crucial 2x1 gb. 1066, 2x320 Gb Sata2 Seagate 16 Cache Raid 0, Asus 350 watt psu, LG DVDWR, Asus Vento kasa vs vs.
Ben gözü ekşi sözlük'ün takımına diktim, o yüzden sıralamayı vermiyordum. O takımı geçmek için 1 milyonu geçmek gerekiyor puan olarak. O da birkaç ayımızı alır herhalde. Bakalım, nasip kısmet.
Ben de aranıza katıldım arkadaşlar.Şu anda sadece WCG ve SETI@home projelerini ekledim.Tasks kısmında sadece bir tane SETI@home projesi olmasına karşın 5 tane WCG projesi (4'ü Help Conquer Cancer 5.07 diğeri de Discovering Dengue Drugs - Together 5.10) mevcut.Bunlardan ikisi çalışıyor şu anda diğerleri boş boş duruyor.Neyse benim bilgisayar da çoğu zaman boşta duruyordu bari bir işe yarasın.
Ben gözü ekşi sözlük'ün takımına diktim, o yüzden sıralamayı vermiyordum. O takımı geçmek için 1 milyonu geçmek gerekiyor puan olarak. O da birkaç ayımızı alır herhalde. Bakalım, nasip kısmet.
Öncelikle tebrikler donanımhaber takımını kurduğunuz için, ülkemizde insanlar bu tip şeylere önyargılı ama bence gayet güzel bir amaç için yapılan birşey. Ben de ekşi sözlük takımındayım, Ekşi sözlük takımını geçmek kolay olmıycak zira sadece 1. sıradaki üyenin 1.600.000 küsürdü puanı son baktığımda. Tabii kastettiğiniz boinc credilerimi yoksa world community grid puanı mı anlamadım ama wcg puanını geçmek oldukça zor ekşi sözlüğün. (Sizi de gaza getiriyim de ülke puanımız yükselsin )
Ben de aranıza katıldım arkadaşlar.Şu anda sadece WCG ve SETI@home projelerini ekledim.Tasks kısmında sadece bir tane SETI@home projesi olmasına karşın 5 tane WCG projesi (4'ü Help Conquer Cancer 5.07 diğeri de Discovering Dengue Drugs - Together 5.10) mevcut.Bunlardan ikisi çalışıyor şu anda diğerleri boş boş duruyor.Neyse benim bilgisayar da çoğu zaman boşta duruyordu bari bir işe yarasın.
Eğer işlemcin 2 çekirdekli ise aynı anda 2, 4 çekirdekli ise 4 uygulama çalışıyor. Kısacası her uygulama farklı bir işlemci çekirdeğinde çalışıyor. O yüzden aynı anda 2 farklı uygulama çalışmakta. Diğerleride çalışmakta olan uygulamaların tamamlanması durumunda devreye girmek için bekleyen uygulamalar.
2-3 güne sende gözükürsün takım listemizde. Hoşgeldin aramıza.
quote:
Orjinalden alıntı: der Rebell
Öncelikle tebrikler donanımhaber takımını kurduğunuz için, ülkemizde insanlar bu tip şeylere önyargılı ama bence gayet güzel bir amaç için yapılan birşey. Ben de ekşi sözlük takımındayım, Ekşi sözlük takımını geçmek kolay olmıycak zira sadece 1. sıradaki üyenin 1.600.000 küsürdü puanı son baktığımda. Tabii kastettiğiniz boinc credilerimi yoksa world community grid puanı mı anlamadım ama wcg puanını geçmek oldukça zor ekşi sözlüğün. (Sizi de gaza getiriyim de ülke puanımız yükselsin )
Toplam BOINC puanını kastediyorum, ayrı ayrı uygulama puanlarını değil ayrıca seni de aramızda görmekten memnun oluruz. Bizim ortamımız daha sıcak ve daha bilinçli kullanıcılardan oluşur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 12 Kasım 2007; 14:17:39 >
Toplam BOINC puanını kastediyorum, ayrı ayrı uygulama puanlarını değil ayrıca seni de aramızda görmekten memnun oluruz. Bizim ortamımız daha sıcak ve daha bilinçli kullanıcılardan oluşur.
Davetin için teşekkürler ama şu an sözlükte ilk 15 e girmeye çalıştığımdan ve işlemcim de zavallı tek çekirdekli bir amd (64 3000+ @2.7) olduğundan donanım haber takımına ayırabilecek pek bir gücüm yok Ama ilerde 4 çekirdekli bir penryn alınca 1 çekirdeği donanım haberin
Davetin için teşekkürler ama şu an sözlükte ilk 15 e girmeye çalıştığımdan ve işlemcim de zavallı tek çekirdekli bir amd (64 3000+ @2.7) olduğundan donanım haber takımına ayırabilecek pek bir gücüm yok Ama ilerde 4 çekirdekli bir penryn alınca 1 çekirdeği donanım haberin
Aynı anda tek takımda olabiliyorsun, birden fazla takımda değil. Senide aramızda görmekten herzaman memnun oluruz ama seçim senin tabii ki.
Aynı anda tek takımda olabiliyorsun, birden fazla takımda değil. Senide aramızda görmekten herzaman memnun oluruz ama seçim senin tabii ki.
Aynı projede olmasa da örneğin WCG'de ek$i takımında, atıyorum seti@home'da donanım haber takımında olma gibi bir şansım var sanırım. Hiç olmadı farklı kullanıcı adı kullanılırsa olabilir diye düşünüyorum.
Hoşbulduk. donanimhaber.com un üye sayısı dikkate alındığında bu konuya ilgi gösteren üye sayısı gerçekten çok az. Bilgisayarım neredeyse 24 saat açık hiç olmazsa bir işe yarasın dedim. Bu arada söyleyeyim sadece einstein a üye oldum. İşlem gücünün bölünmemesi için.
Üye olduğun uygulama sayısı farketmez. İster 1 taneye üye ol, ister hepsine. BOINC programı uygulamalar arasında geçiş yaparak hallediyor hepsini. Tek uygulama seçmenin güzelliği eğer sistem RAM miktarın az ise ortaya çıkıyor. Sistem RAM miktarın 2 GB ve üzeri ise hiçbir sorun yok, istersen 16 farklı uygulamaya aynı anda üye olup çalıştırabilirsin. Nereden mi biliyorum. Ben denemiştim de oradan.
Bende bu aralar 64 bit işletim sistemine geçtim. Sistemi formatladığımdan bu aralar günlük puanım düşük gözüküyor. Geçiş nedenim ise 64 bitte daha verimli hesaplama yapması programın ve dolayısıyla daha fazla puan vermesi. Alınan puan değeri bir yerde kullanıcının yaptığı katkınında ölçüsü durumunda neticede. İlerleyen zamanlarda 64 bit işletim sistemi etkisinin hesaplama üzerindeki etkisini paylaşırım takım arkadaşlarımla.
Böyle bir kanıya nerden vardığıma gelince de. Geçenlerde boincstats.com adresinde dolaşırken Q6600 işlemciye sahip bir kullanıcı gördüm tesadüfen, günlük olarak aldığı puan 4500 küsürdü. Normalde 2 bin 3 bin arası olması lazım çünkü ben 2 çekirdekli işlemcimle 1000-1200 arası puan alıyorum günlük o da olsa olsa bunun 2 katı olması lazım fakat puanı acayip yüksekti. Üstelik bunu günlük olarak alıyordu. İşletim sistemi hanesine bakayım dedim, xp'nin 64 bit versiyonunu kullanıyordu. Muhtemelen 64 bit işletim sistemi hesaplamaları pozitif olarak etkiliyor diye düşünerek bende 64 bit vista kurdum. İlerleyen zamanlarda göreceğiz artık etki pozitif mi negatif mi.
Bende bu aralar 64 bit işletim sistemine geçtim. Sistemi formatladığımdan bu aralar günlük puanım düşük gözüküyor. Geçiş nedenim ise 64 bitte daha verimli hesaplama yapması programın ve dolayısıyla daha fazla puan vermesi. Alınan puan değeri bir yerde kullanıcının yaptığı katkınında ölçüsü durumunda neticede. İlerleyen zamanlarda 64 bit işletim sistemi etkisinin hesaplama üzerindeki etkisini paylaşırım takım arkadaşlarımla.
Böyle bir kanıya nerden vardığıma gelince de. Geçenlerde boincstats.com adresinde dolaşırken Q6600 işlemciye sahip bir kullanıcı gördüm tesadüfen, günlük olarak aldığı puan 4500 küsürdü. Normalde 2 bin 3 bin arası olması lazım çünkü ben 2 çekirdekli işlemcimle 1000-1200 arası puan alıyorum günlük o da olsa olsa bunun 2 katı olması lazım fakat puanı acayip yüksekti. Üstelik bunu günlük olarak alıyordu. İşletim sistemi hanesine bakayım dedim, xp'nin 64 bit versiyonunu kullanıyordu. Muhtemelen 64 bit işletim sistemi hesaplamaları pozitif olarak etkiliyor diye düşünerek bende 64 bit vista kurdum. İlerleyen zamanlarda göreceğiz artık etki pozitif mi negatif mi.
Dediğin gibi deneyimlerini paylaşırsan ben de geçebilirim 64 bit'e. Bekliyoruz.
İletişim bilgilerim: Özgür ÖZDENER msn: ozgboy@hotmail.com 7750BE, TMG A2 cooler, Biostar 780G, Crucial 2x1 gb. 1066, 2x320 Gb Sata2 Seagate 16 Cache Raid 0, Asus 350 watt psu, LG DVDWR, Asus Vento kasa vs vs.
Tek kullanıcı hesabı ile değişik projelere üye olunamıyormu acaba? SETI ye üye olmuştum aynı isimle ikinci kullanıcı gibi görünüyorum boinc takım sıralamasında.