Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Grid Hesaplama Nedir ve Haydi Donanımhaber Takımımızı Oluşturmaya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Cevap: Grid Hesaplama Nedir ve Haydi Donanımhaber Takımımızı Oluşturmaya Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
DreaMeat

Sisteme Gözat

29 Ekim 2007; 23:40:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

1-2 saat önce "World Community Grid"e kayıt oldum. Henüz gözükmedi ismin takım üyeleri listesinde ama yarına girer herhalde.

Bilgisayarın boşta durduğu çok oluyordu, bir de genelde çok zorlu işlemler yapmıyorum. Bu iyi oldu. Saol CoolnQuiet bilgilendirdiğin için

DFI LanParty DK P35-TR2S , Intel E7200 @3200, 4GB TeamXtreme Dark 1066 MHz (2048x2) , Sapphire HD3650 256 MB , Western Digital 250 GB (WD2500KS) + Western Digital 320 GB (WD3200KS) + Seagate 7200.7 160 GB(external) , Creative X-Fi Fatal1ty , Aopen H600b, High Power 560Watt Modüler PSU
CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Ekim 2007; 8:31:23 

Hoşgeldin takımımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 31 Mayıs 2008; 7:46:08 >

ilkercom

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 13:45:55 

İşlemci sürekli son güç çalışacak ve ısınacak karşılığında bu adamlar bir projeyi bitirip örneğin aids aşısı parayı vuracak sonra ne olacak bana para ile satacaklar.

Eczacı : buyrun
Alıcı: Ben aids aşısı alıcaktım.
Eczacı: buyrun 36,000 USD
Alıcı : Ama ben world community üyesiyim hatta ilk 1,000 e girdim
Eczacı: Yok ben anlamam
Alıcı: Bari indirim yapın
Eczacı : hadi canım tezgahı meşgul etme

GA- M57SLI S4 - AMDATHLON X2 @ 2400mhz- SAPPHIRE X1950GT @700/1450- KINGSTON 3GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE
Honda Civic Performas Açık hava filtresi + RCF W380 (Modified) Audison SRx2s + Focal 130V2 . Audison sigorta dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 16:01:05 

Bu çalışma herkese açık, sonuçlarıda herkese açık bilimsel olduğu için. Özel şirketlerin faydalanması diye birşey sözkonusu değil. Yoksa WCG'ye katılan 75 binden fazla kullanıcıdan biri itiraz ederdi mutlaka değil mi? Yada BOINC'teki toplam 1 milyonu aşmış kullanıcılardan birisi çıkar ve: "Hey durun, siz ne yapıyorsunuz bu adamlar sizin sırtınızdan para kazanıyor derdi, değil mi?"

ilkercom

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 16:17:03 

Zaten bir çok kimse bunu dile getiriyor. Ben bunu 4 sene evvel denemiştim. Bayağı zaman kullandım hatta o dönem 750. filan olmuştum. Bilgisayarı kasmaktan başka işe yaramıyor. Kimi insanlar bilgisayarının gücü ile skor yapmak kimisi stress testi olarak kullanıyor. Kullanana bişey demem ama bilgisayar boş duracağına bunu kullanın demek çok yanıltıcı çünki toplamda 10 sene olan cpu ömrü bununla yarı yarıya düşüyor buna %30 dan fazla overclock eklersen hele ki stock fan ile işlemcinin elinde kalması an meselesi. Dersen ki ben uzun zamandır kullanıyorum. Bende uzun süre kullandım Hiç bir getirisi yok götürüsü çok fazla. ekşi sözlükte uzun uzun tartışmaları oldu yinede işin içinden çıkılamadı

GA- M57SLI S4 - AMDATHLON X2 @ 2400mhz- SAPPHIRE X1950GT @700/1450- KINGSTON 3GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE
Honda Civic Performas Açık hava filtresi + RCF W380 (Modified) Audison SRx2s + Focal 130V2 . Audison sigorta dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 16:35:55 

İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.

Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.

ilkercom

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 16:47:32 

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.

Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.

Her yerde bu ibare geçer hatta 12 sene kullananlar var. her 2 senede herkes değişmiyor. Ayrıca bilim dünyasının elindeki kaynaklar çok da dar değildir.
Her insan hür iradeye sahiptir ancak 3 kuruşluk hayır için elinde ki işlemci pert olabilir (bu arada çok düşük de olsa bu ihtimal var)

Gelelim kendini insani olarak tatmin etme konusuna. Bu aynı sadaka vermek için sokakta ki dilenciye para vermek gibi sadece tatmindir.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 16:55:18 

Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmektense, teknik bilgilerle hareket etseniz bence iyi edersiniz.

ilkercom

Sisteme Gözat

31 Ekim 2007; 22:32:39 

Arkadaşım kulaktan dolma değil elimde 8 senelik işlemci var ve türkiyede ki en eski işlemci değil herhalde 3-4 sene ewwelinden folding@home tarzı programları kullanmışım daha ne kulaktan dolması.
Ayrıca mesajım tartışma yaratmak için değil detay vereyim dedim

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

1 Kasım 2007; 20:31:28 

quote:

Orjinalden alıntı: DreaMeat

1-2 saat önce "World Community Grid"e kayıt oldum. Henüz gözükmedi ismin takım üyeleri listesinde ama yarına girer herhalde.

Bilgisayarın boşta durduğu çok oluyordu, bir de genelde çok zorlu işlemler yapmıyorum. Bu iyi oldu. Saol CoolnQuiet bilgilendirdiğin için

Takım listemizde görünmeye başladın, sanırım 2 gün sonra güncelleniyor takım listesi. Ayrıca ilk mesajıma takım arkadaşlarımızı ve puanlarınıda ekledim. Puanlar ve liste değiştikçe güncelleyeceğim.

Bethrezen

Sisteme Gözat

2 Kasım 2007; 16:34:37 

Merhaba

@CoolnQuiet

Ben 10/31 de World Community Grid'e uye oldum ve Team Donanimhaber'e katildim ama bugun ayin 2 si olmasina ragmen uye listesinde goremiyorum kendimi. WCG'in teams sayfasinda uyeyim ve diger uyeleri gorebiliyorum ama boinc stats adresinde herhangi bir takima uye olarak gozukmuyorum. Bu durumda ne yapabilecegim hakkinda bir fikriniz varmi acaba?

Saygilarimla

http://www.boincstats.com/signature/user_1305716.gif
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

2 Kasım 2007; 17:14:14 

Bi dakka WCG'ye bakayım ben, orada gözüküyorsan herşey yolunda demektir. Baktım şimdi, evet görünüyorsun ancak puanın sıfır gözüküyor orada, herhangi bir işi gönderirsen yada iş göndermiş olmana rağmen puanın gözükmüyorsa sorun güncellenmeyle ilgilidir. yakında boincstats'te gözükürsün bizim takımda merak etme.

Güncelleme prosedürü biraz yavaş işliyor anladığım kadarıyla boincstats sayfasında.

Bu arada hoşgeldin takımımıza, ayrıca bir arkadaş daha katılmış onun nikide nismogy. Onada hoşgeldin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 2 Kasım 2007; 17:19:22 >

Bethrezen

Sisteme Gözat

2 Kasım 2007; 18:05:12