Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Donanımhaber Grid Takımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> Cevap: Donanımhaber Grid Takımı Sayfa: <<   < önceki  9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
AndryTR

Sisteme Gözat

12 Şubat 2009, 10:34:10  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ben de aranıza katıldım. Aklıma takılan bir şeyi hemen sorayım dedim. Şu anda kendisi bir şey indiriyor. Kalan süre olarak yaklaşık 5 saat varmış. Bilgisayarı kapattıktan sonra aynı yerden devam eder mi indirmeye? Bir de o dosya indikten sonra ne yapacak?

She loves me not, she loves me still, but she'll never love again...

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

12 Şubat 2009, 14:01:43  

İndirdiği dosyalar CPU'nun hesaplayacağı dosyalar. İndirme çok kısa sürer. Senin söylediğin süre o parçanın tahmini hesaplanma süresi. PC'yi kapatırken sağ tıklayıp snooze der ve boincten çıkar sonra da PC'ni kapatırsan veri kaybı olmaz kaldığı yerden devam eder hesaplamaya. Bitince de servera geri gönderir. Hoşgeldin bu arada.

Continuum: Every application on every device
ELDRUN

18 Şubat 2009, 11:06:32  

Arkadaşlar bir sorunum var. Benim Word Community Grid'de 4 yıl öncesinden zaten account'um varmış. Parolamı girdim online oldum sitede. Program değişmiş, BOINC diye bir şey çıkmış, siteden indirdim ve kurdum onu. Buraya kadar sorun yok. Fakat paketleri alıyor bir kaç saat içinde tamamlıyor sonra göndermeye hazır diyor. Gönderdiyor mu ne yapıyor bilmiyorum ama tamamlanmış görevlerde gözükmüyor. Üstelik siteye girip son paket ne zaman gönderilmiş diye bakınca 4 yıl öncesi gözüküyor. Üstelik sitede Device Manager kısmına bakınca 4 yıl önceki Agent Type ve yanında device name'im kullanıcı adımla aynı gözüküyor üstte anytime'ı seçersem, fakat agent type'ı boinc olan'ın yanında device name'im windows-d3df5f8gf tarzı bir şey yazıyor kullanıcı adım değil.

Nasıl halledebilirim bilgisi olan var mı?

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

18 Şubat 2009, 13:51:46  

quote:

Orjinalden alıntı: ELDRUN

Arkadaşlar bir sorunum var. Benim Word Community Grid'de 4 yıl öncesinden zaten account'um varmış. Parolamı girdim online oldum sitede. Program değişmiş, BOINC diye bir şey çıkmış, siteden indirdim ve kurdum onu. Buraya kadar sorun yok. Fakat paketleri alıyor bir kaç saat içinde tamamlıyor sonra göndermeye hazır diyor. Gönderdiyor mu ne yapıyor bilmiyorum ama tamamlanmış görevlerde gözükmüyor.

O işleri gönderiyor ancak tasks sekmesini güncellemesi biraz zaman alıyor fakat messages sekmesine bakarsan upload ettiğini görürsün. Ayrıca projects sekmesine gelir ilgili projeyi seçer ve update dersen tamamlanmış işleri tasks sekmesinden de kaldırır. Bu, biraz güncellemeyle ilgili bir durum. Endişe edecek birşey yok. BOINC çıktığından beride bu durum böyle.

quote:

Orjinalden alıntı: ELDRUN

Üstelik siteye girip son paket ne zaman gönderilmiş diye bakınca 4 yıl öncesi gözüküyor. Üstelik sitede Device Manager kısmına bakınca 4 yıl önceki Agent Type ve yanında device name'im kullanıcı adımla aynı gözüküyor üstte anytime'ı seçersem, fakat agent type'ı boinc olan'ın yanında device name'im windows-d3df5f8gf tarzı bir şey yazıyor kullanıcı adım değil.

Nasıl halledebilirim bilgisi olan var mı?

Buda güncelleme prosedürü ile ilgili bir durum. Yeni bir sistemle katıldıysan BOINC'e, ilgili host'un gözükmesi 1-2 gün bazen 3 gün bile sürebiliyor. Bu süre dolduktan sonra ilgili bilgilerin çıktığını göreceksin. Ayrıca hostları, WCG den değil boincstats.com sitesinden takip edebilirsin. Ben bizim takımla ilgili bütün bilgileri oradan takip ediyorum. Kim, günlük ne kadar kredi yapıyor. Hangi CPU yu kullanıyor. İşletim sistemi nedir vs. hepsi bir tıkla elimin altında. ;)

Takıma bekleriz bu arada. Takıma henüz katılmadın galiba. Takıma nasıl katılabilirim diye sormazsın umarım. Birkaç saatini ayırarak konunun ilk mesajını okuyabilirsin. :)

ELDRUN

19 Şubat 2009, 7:52:39  

Teşekkürler cevapların için. Host'ta gözükmediği için sorun var sanıyordum, sorun yokmuş iyi.

Teklifin için sağol fakat başka bir takıma üyeymişim zaten.

theistman

Sisteme Gözat

27 Şubat 2009, 3:24:57  

Buna benzer bir uygulamayı bir türk üniversitesi yapamazmı çokmu zor acaba, sonuçta son 4-5 yıl içinde pc kulllanımı oldukça arttı ülkemizde neredreyse şehir merkezlerinde tv gibi bişi oldu olmayan ev yok tübitak buna önderlik ederse ülkemize büyük katkısı olur diye düşünüyorum amerikan olduğu için soğuk bakıyorum bu projeye şimdilik bir türkün yapmasını beklicem.

Epirus

Sisteme Gözat

27 Şubat 2009, 4:27:18  

quote:

Orjinalden alıntı: theistman
...
Buna benzer bir uygulamayı bir türk üniversitesi yapamazmı
...

Belki de yapıyordur, haberiniz olmamıştır:

http://www.grid.org.tr/

Akademik Personel olmak, sabit IP adresine sahip olmak, bi dolu prosedürle uğraşmak gibi şeyler gerekiyor.

Detayları okursunuz...

http://www.wikipedia.org
3X3CUT0R

Sisteme Gözat

1 Mart 2009, 12:33:53  

Bende katıldım WCG ye 5dkda bişiler down. etti ama 5 saat gibi bişiler yazıyor
Edit:Düzeltiyorum 10 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3X3CUT0R -- 1 Mart 2009; 12:23:28 >

3X3CUT0R

Sisteme Gözat

9 Mart 2009, 15:18:43  

şimdiden 8K puan oldu bütün gün açık olsa nası 0lur acaba
yok mu gridin klübü bu sitede üye olalım ? (66 kişi var görünüyor)

ikista

Sisteme Gözat

19 Mart 2009, 3:19:03  

Ben de katıldım takıma.

Yanlız birşey sorucam bionic sadece işlemciyi mi kullanıyor? Orta sınıf bi ekran kartının hesap gücü işlemciden daha yüksek. folding@home destekliyor ekran kartını.

Michael Jackson
1958 - ∞
erws

26 Mart 2009, 24:35:37  

para kazanan varmı aramızda ?

ingilizce , edebiyat ve türkçe dersi verilir...orta okul lise ve öss hazırlık irtibat için : 0506 715 02 33 istanbul bahçelievler ŞahiN ErsuN-BurcU ErsuN

PergamoN-PagaN UO SharD www.pergamonuo.com
Türkiye'de en uzun ömürlü , emeklerin boşa gitmediği , editin olmadığı , kaliteli oyuncusu ve kaliteli yönetimi ile TEK Ultima Online Shard 88.255.117.102 port:22 www.PergamonUO.com
erws

26 Mart 2009, 24:40:29  

seti ye ne oldu açılmıyor sayfası haberi olan varmı ?

ingilizce , edebiyat ve türkçe dersi verilir...orta okul lise ve öss hazırlık irtibat için : 0506 715 02 33 istanbul bahçelievler ŞahiN ErsuN-BurcU ErsuN

Türkiye'de en uzun ömürlü , emeklerin boşa gitmediği , editin olmadığı , kaliteli oyuncusu ve kaliteli yönetimi ile TEK Ultima Online Shard 88.255.117.102 port:22 www.PergamonUO.com
erws

7 Nisan 2009, 20:51:03  

kaç gün geçti bir soru sordum daha cevap yok. birileri baksın lütfen.

seti ye ne oldu diye sormuştum.

ve bana sadece türkiyeye açılmıyor gibi geliyor.

_Beramus_

13 Nisan 2009, 17:07:14  

Bu uygulamanın varlığını ilk defa duydum.Bence internet üzerinden yaygınlaştırılabilir.
Bir sorum olucak: İşlemci performansı %100 çalıştığında bilgisayarda donmalar meydana gelir. (çoğu virüs bunu amaç edinmiştir) Bu uygulama biz işlemcinin %20-10 luk kısmını kullanıyorken ,bu programda çalıştığında bilgisayarda donmalar yaşanır mı? veya 2 uygulama çalışıyorken performans %80-90 arasında iken yeni açtığımız uygulamada sıkıntı yaşar mıyız?

Runes of Magic Tr
IIIgestapoIII

15 Nisan 2009, 12:49:09  

Paylaşım çok hoş olmuş özenle okudum, tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIgestapoIII -- 15 Nisan 2009; 0:50:47 >

nixniz

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2009, 11:18:19  

Bırak setiyi :) arada kilitlenio sayfaları doğal bişi

FLU Ya Hucum edin Domuz Gribi Antivirus ü için KASIYoruz şuan..

SaiNtS ANYWHereeE
Boinic Grid Manyağı :)
BoincStats Takım Sıralamamız
nixniz

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2009, 18:26:23  

1m puanım nere gitti çok merak ediyorum

SaiNtS ANYWHereeE
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

12 Mayıs 2009, 19:00:43  

Duruyor işte yerinde, bir yere gitmemiş. :)

nixniz

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2009, 13:19:45  

gitmişti yazı yazdım düzelttiler :)

SaiNtS ANYWHereeE
aerodyne

18 Mayıs 2009, 13:21:42  

Selamlar arkadaşlar,

Projeye katılmadan önce çok kısa bir sorum olacak: paketi çözme işlemi sırasında programı kaldığı yerde dondurup, sonra tekrar başlatabiliyor muyuz ?
Sorma amacım çok kısa süre kullandığım bilgisayarda kendi hesaplama işlerim olduğunda bağlantıyı kesip sonrasında tekrar başlatmayı planlamam.

Şimdiden teşekkürler.

Timeo hominem unius libri
Temren

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2009, 6:41:59  

aklıma bir şey takıldı bu işle ilgili, aslında önemsiz bir şey ama

şimdi çift çekirdekli işlemcilerde iki tane thread görüyoruz. iki farklı iş yapıyor
eğer işlemci üç veya daha fazla çekirdekli olursa yaptığı thread sayısı da o şekilde artacak mı? program triplecore veya quadcore destekliyor mu?

fortuneteller

19 Mayıs 2009, 24:17:53  

quote:

Orjinalden alıntı: aerodyne

Selamlar arkadaşlar,

Projeye katılmadan önce çok kısa bir sorum olacak: paketi çözme işlemi sırasında programı kaldığı yerde dondurup, sonra tekrar başlatabiliyor muyuz ?
Sorma amacım çok kısa süre kullandığım bilgisayarda kendi hesaplama işlerim olduğunda bağlantıyı kesip sonrasında tekrar başlatmayı planlamam.

Şimdiden teşekkürler.

Problem olmaz. İstediğin zaman durdurup kaldığın yerden devam edebiliyorsun.
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2009, 24:27:26  

@Temren

Ne kadar thread varsa o kadar farklı iş aynı anda çalışıyor. Örneğin i7 lerde 8 tane iş aynı anda çalışıyor. Grid'in mantığı paralelleştirmeye dayandığından, çekirdek ya da cpu sayısı sorun değil kısacası.

alperuzi

21 Mayıs 2009, 16:08:53  

Ben bu arada Seti'ye tekrar başladım. Nvidia 8800GT ile baya hızlı ilerliyor :) Tüm gün çalıştırsam çok uçuk rakamlar gelir herhalde...

Intel Core i7 920 -- 6GB DDR3 OCZ Platinum - DFI Lanparty - FSP Bluestorm -- MSI GF8800GT & Zerotherm GX515 G.E. @660/1900 -- Western Digital Caviar Black 500GB
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2009, 16:19:31  

Seti'nin GPU puanları bizim takım listemizde görünmüyor bu arada. i7 920 ile aldığın puanlar var bizim takım listesinde.

ATI 4000 serisi kartı olan arkadaşlar:

Milkyway@Home ATI 4000 serisi kartlara destek veriyor. Optimize edilmiş kodla da HD 4850, 4 çekirdekli bir intel işlemciye nazaran 27x e kadar hızlanma sağlıyor. http://www.brightsideofnews.com/news/2009/3/25/updated-ati-4800-series-rules-in-milkywayhome.aspx projeye katılarak ekran kartınızın GPGPU performansını deneyebilirsiniz.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

4 Haziran 2009, 16:55:20  

6.6.31 versiyonu yayınlandı. İndirmek için: http://boinc.berkeley.edu/download_all.php

erws

10 Haziran 2009, 3:18:27  

seti nin sayfası açılıyormu sizlerde?

aha açılmış :D

hesabımı 2 Aug 2005 de almıştım ve son günlerde sitesine giremediğim için bu iş yattı diyordum ama şimdi sitesi yeniden açık. siteye ulaşamama problemini benden başka yaşayan varmı?

bide puanlardan bahsedıyorsunuz fakat puanlar nedır ben goremedım de ne işe yarıyor getirisi mi var? setinin de getirisini açıklayabılecek olan varsa beklıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erws -- 10 Haziran 2009; 3:29:11 >

caadas

Sisteme Gözat

13 Haziran 2009, 16:24:03  

Cpu time: 410:56:10 Proje: Climateprediction.net Durum: Uploading

Aylardır çalıştırdığım proje upload yapmıyor. Message kısmında Temporarily failed upload of paket adı.zip: can't resolve hostname diyor. Dün geceden beri durum böyle. Bir kaç saatlik periyodlarla tekrar upload denemesi yapıyor ama yine paket gitmiyor. 5-6 aylık proje boşa mı gidecek? Sonlara doğru yeni paket de indirdi ama korkumdan başlatmıyorum; suspend yaptım. Yine böyle olacaksa boşa cpu harcayacağına diğer projelere çalışsın dedim.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

14 Haziran 2009, 15:37:45  

Serverları çökmüştür. Biraz daha bekle, bazen olur. WCG de bende yaşıyordum arada bir. Projenin deadline ı önemli. O tarihi geçmemişsen beklemesi sorun değil. Sitelerinde de şöyle bir uyarı yazısı var. 10 Haziran tarihli.

"Upload serverlarında kapasite sorunu yaşıyorlarmış, serverlardan biri power supply hatası yaşamış ama power supply ını hemen değiştirmişler fakat diğer serverların yükünü hafifletebilsin diye yeni RAID dizilerinin gelmesini bekliyorlarmış . Daha fazla bilgiyi buradan takip edebilirsiniz diyorlar: http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/forum_thread.php?id=6644#37126"

@ erws

Puan olayı başlangıçta bizim kendi aramızdaki bir rekabetti, kim ne kadar katkı sağlamış diye ama şimdilerde puandan çok projelerin ne yaptığı ve sağladığımız faydayla ilgiliyiz. Puanlarını, takımımıza katıldıysan boincstats.com adresinden team donanimhaber diye aratarak ya da katılmadıysan da kendi kullanıcı adınla aratarak görebilirsin.

SETI ye takılmadığım için server çökmesini ne sıklıkla yaşar ya da bizim ülkenin IP lerini mi blokluyor sitelerine bir bilgim yok.

--------------
Bu arada, 12 Nisan'da Norveç'ten Odd Magnar Strindmo isimli vatandaş 47. Mersenne asal sayısını bulmuş. Sayı tam olarak şu: 2^42.643.801-1. Sayı bilinen en büyük 2. asal sayı, 12.837.064 haneli ve geçen Ağustos'ta bulunan Mersenne asalından sadece 141.125 hane daha küçük. Asal sayı 12 Haziran'da teyit edilmiş farklı kişilerce de. Ayrıntılı bilgi: http://www.mersenne.org/

Bu arada 46. Mersenne Asalının bulunması TIME dergisi tarafından 2008'in en iyi 50 buluşu arasında 29. seçilmiş. http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1852747_1854195_1854157,00.html

caadas

Sisteme Gözat

15 Haziran 2009, 2:01:05  

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet
Serverları çökmüştür. Biraz daha bekle, bazen olur. WCG de bende yaşıyordum arada bir. Projenin deadline ı önemli. O tarihi geçmemişsen beklemesi sorun değil. Sitelerinde de şöyle bir uyarı yazısı var. 10 Haziran tarihli.

"Upload serverlarında kapasite sorunu yaşıyorlarmış, serverlardan biri power supply hatası yaşamış ama power supply ını hemen değiştirmişler fakat diğer serverların yükünü hafifletebilsin diye yeni RAID dizilerinin gelmesini bekliyorlarmış . Daha fazla bilgiyi buradan takip edebilirsiniz diyorlar: http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/forum_thread.php?id=6644#37126"

Cevap için teşekkürler. Deadline 2010 yılına kadar uzanıyor. O yönden rahatım. WCG bende hiç sektirmeden tıkır tıkır çalışıyor. Herhangi bir upload sorunu daha önce hiç yaşamamıştım.

Mersanne sayılarını bulana büyük para ödülleri veriyolardı değil mi? Elemana piyango çıkmış. Ne şans... :)

CanceleratoR

21 Haziran 2009, 2:18:17  

CoolnQuiet'e özel mesaj attım ama buraya yazmadan da duramadım:

yazınızda, oc yapan arkadaşlara BOINC kullanmama önerisinde bulunmuşsunuz. ben şöyle yapıyorum, BOINC'de advanced menüsündeki preferences içerisinde, processor usage bölümü var. orada "on multiprocessors systems, use at most ..." bölümüne yüzde vererek, CPU'nun kaç çekirdeğinin kullanılabileceğini belirlemek mümkün. mesela benim iki çekirdekli CPU'm var. yüzde 50 dediğimde, 1 çekirdeği kullanıyor. bu durumda işlemciyi yüzde 50 oranında kullanmış oluyor ve oc li olsa bile ısınma vs sorunu çıkmıyor. denemedim ama herhalde 4 çekirdekli işlemciler için yüzde 25lik dilimler halinde kaç çekirdeğin kullanılabileceği belirlenebilir.

bu yöntemin diğer bir yararı da, ram kullanımını azaltması. ayar yapılmadan 2 çekirdek kullanılırken, BOINC hesaplamaları yapan 2 adet alt program çalıştırıyor ve ram kullanımı 2 kat oluyor. tek işlemci kullanılırken, tek alt program çalışıtırıyor, ram kullanımı azaltılmış oluyor. görev yöneticisinden görebilirsiniz.

bu arada, bahsettiğim ayarın altındaki "use at most .... % of cpu time" kısmından da işlemcinin yüzde kaç gücünün kullanılacağını ayarlamak mümkün. ama bunun dezavantajı, yukarıda bahsettiğim gibi 2 alt program çalışması ve ram kullanımının artması. ama tabi yararı da, hassas şekilde işlemcinin ne kadarının kullanılabileceğini ayarlamaya izin vermesi. yani ille % 100 ya da % 50 değil de, atıyorum % 72 kullandırmak mümkün. oc yapan arkadaşlar bunu da kullanabilirler.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

26 Haziran 2009, 22:08:26  

http://www.bit-tech.net/news/bits/2009/06/26/ibm-develops-crypto-peeking-tech/1 IBM, tamamen kriptolanmış verileri tıpkı kriptolanmamış veriler gibi işlemeyi sağlayan bir yöntem bulmuş. Bu ne anlama geliyor. Grid hesaplama sayesinde artık, askeri, ulusal yüksek hesaplama gerektiren uygulamalarda hesaplanabilecek. Bütün veri her aşamada kriptolanmış olacak ve CPU, kriptolanmış bu veriyi hesaplayacak ve geriye döndürecek, tıpkı veri kriptolanmamış gibi, böylece grid hesaplamanın tüm aşamalarında veri güvenliği aynen sağlanacak. Bu olay, şimdiye kadar imkansız olarak görülüyordu.

Aynı yöntem, PC mimarisinde de kullanılabilir, o da işin farklı boyutu. Komponentler arasında dolaşan veri tamamen kriptolu olur, sadece output u normal olur ki, onuda PC yi kullanan görebilir sadece çünkü CPU veya aynı şekilde GPU, kriptolanmış bu veriyi, tıpkı hiç kriptolanmamış gibi kullanabilir.

CanceleratoR

1 Temmuz 2009, 12:55:31  

BOINC TÜRKÇE ÇEVİRİ

arkadaşlar, http://boinc.berkeley.edu/translate/ adresinde boinc programı ve sitesinin Türkçe'ye çevirisini yapmak mümkün. ama önce siteye üye olmak ggerek ve birsürü biraz karışık prosedürden sonra sitede çeviri hakkını veriyorlar. neyse ben aldım. önce programın çevrisine başladım ancak oldukça uzun ve yorucu bir iş. İsteyen arkadaşlara çeviri yapılacak dosyayı gönderip yardım kabul edebilirim. Ya da bu siteye üye olma konusunda yardımcı olabilirim. üye olmak isteyenler için şurası iyi bir başlangıç olacaktır:
http://boinc.berkeley.edu/trac/wiki/TranslateIntro

Programın ve sitenin Türkçeye çevrilmesi demek, daha çok kişinin rahatlıkla kullanabilmesi demek. Yalnız, program çevirisi konusunda deneyimli kişiler olması tercihptir. Kalitesiz bir çeviri bazen İngilizcesinden daha kötü olabiliyor. Yanıt bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 1 Temmuz 2009; 11:19:06 >

kaiser_q

3 Temmuz 2009, 1:42:55  

ya arkadaşlar yeni katıldık ta boinc i indirdim einstein@home u seçtim.ama program bir şey yapmıyorha bre downloading work from the server diyor nasıl olacak acaba

Somewhere Over The Rainbow
caadas

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 3:46:32  

CoolnQuiet, demek artık PC'lerimiz askeri amaçlar için de kullanılacak. İlk mesajındaki soru cevap kısmındaki evhamlı kullanıcı soruları aklıma geldi. Bundan sonra hiç kurmazlar artık.

Benim yine bir sorum var. Format sonrası BOINC programını (sıfırdan kurmadan) eskiden olduğu gibi Windows ile beraber aç şeklinde ayarladım ama her seferinde sistem başlangıcında ekrana penceresi geliyor. Yani kendi kendine sessizce tray alandan açılmıyor. Programı tekrar kurmadan nasıl eski haline getirebilirim? Tekrar kurarsam projelerin tamamlanan yüzdeleri uçar herhalde. 1 proje de yarım kalsın, o kadar önemli değil ama "climateprediction.net" çok fazla işlem gücü gerektiriyor. Yeni paketi işlemek haftalar sürüyor. Bu yüzden sormuştum. Sizin kısayollarınızda BOINC'e ait ek bir parametre var mı? Veya başlat menüsündeki başlangıç kısmında olabilir, aklıma bu geldi. Mesela şöyle bir şeydir, kısayola sağ tıkladık, özelliklere girdik. Hedef kısmında 2. tırnaktan sonra şöyle bir ibare olabilir. (belki)
"C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" -minimize on startup

CanceleratoR nickli arkadaşa çevirilerinden ötürü teşekkür ediyorum. İngilizcem malesef ileri seviye değil.

CanceleratoR

3 Temmuz 2009, 7:30:35  

quote:

Orjinalden alıntı: kaiser_q
ya arkadaşlar yeni katıldık ta boinc i indirdim einstein@home u seçtim.ama program bir şey yapmıyorha bre downloading work from the server diyor nasıl olacak acaba

downloading diyorsa, internet bağlantın varsa ve BOINC güvenlik duvarı tarafından engellenmemişse indirip çalıştırmaya başlar. İlk indirme biraz zaman alabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: caadas
Mesela şöyle bir şeydir, kısayola sağ tıkladık, özelliklere girdik. Hedef kısmında 2. tırnaktan sonra şöyle bir ibare olabilir. (belki)
"C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" -minimize on startup

CanceleratoR nickli arkadaşa çevirilerinden ötürü teşekkür ediyorum. İngilizcem malesef ileri seviye değil.

"C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" /a /s olacak.
Rica ederim. Çeviri büyük ölçüde tamamlandı. Kısa süre sonra deneme amaçlı çeviri dosyasını ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 3 Temmuz 2009; 7:31:53 >

caadas

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 21:47:49  

quote:

Orjinalden alıntı: CanceleratoR
"C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" /a /s olacak.

Teşekkürler, işe yaradı.

CanceleratoR

4 Temmuz 2009, 12:40:48  

Düzeltme: BOINC Manager artık BOINC sitesinden Türkçe olarak indirip kurulabilir durumda. BOINC Manager İndir

BOINC MANAGER TÜRKÇE DİL DOSYASI

Manager'ın Türkçe dil dosyası hazır. İşte Türkçe BOINC Manager:

Muhtemelen bundan sonra çıkacak ilk sürümde BOINC Manager Türkçe olacak. Ancak, dosyayı hemen yüklemek isteyenler şunları yapabilir:

1- Buradan dil dosyasını indirin: BOINC-Manager.mo (sağ tıklayıp "Farklı kaydet" deyin)

2- Dosyayı BOINC Manager'ın kurulu olduğu klasörde (kurarken değiştirmediyseniz "C:\Program Files\BOINC") bulunan "locale" klasöründeki "tr" klasörüne atın. "tr" klasörü yoksa oluşturun. Yani "C:\Program Files\BOINC\locale\tr" içerisine atacaksınız.

3- BOINC Manager'da Advanced>Options menüsünde dil olarak Turkish'i seçin.

4- BOINC Manager'ı yeniden başlatın. Ve Türkçe BOINC Manager karşınızda

Çeviride gördüğünüz hataları ve önerilerinizi bekliyorum. Yalnız, Görünüm menüsündeki Advanced View ve Simple View öğeleri, benden kaynaklanmayan bir sorun nedeniyle çevrilmiyor. Ayrıca Basit görünümdeki Messages, Pause vs... yazan bölüm de aynı şekilde çevrilmiyor. Aynı sorunlar Türkçe dışındaki dillerde de var, denedim. Yine de çözmeye çalışıyorum.

İyi hesaplamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 13 Kasım 2009; 10:52:38 >

CanceleratoR

7 Temmuz 2009, 15:21:55  

BOINC Manager'ın Türkçe dil dosyasında bir çok eksiği ve hatayı giderdim. Bugünden önce indirenler, son halini tekrar indirebilir.
Bu arada tatile gidiyorum, haftaya pazartesiye kadar hoşçakalın.

Said6

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2009, 20:32:39  

Bu programı kurduk dosyaları indirdi diyelim sonrasında sürekli internet bağlantısı gerektiriyor mu?
İnternet bağlantısı olmadan da hesaplayıp sonra bağlanınca mı upload veya download ediyor?

edit: takımda kaç kişi var ve konu biraz yavaş gitmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Said6 -- 7 Temmuz 2009; 20:34:16 >

caadas

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2009, 12:25:37  

Sürekli internet bağlantısı gerekmiyor. Ancak yeni projeler indirmek ve çözülenleri geri göndermek için internet ara sıra lazım oluyor. Bu ihtiyaç sıklığı projeden projeye farklılık gösterebilir. Tabi bilgisayarının hızı da etkili. Mesela benim PC, World Community Grid bünyesindeki kanser hesaplamalarından birini 4 buçuk saattir işletiyormuş ve henüz işlemin %66'sını tamamlayabilmiş. Ama bu 4 buçuk saat gerçek zaman değil. Cpu time denen zaman birimi. Yani işlemcinin bu proje için çalıştığı zamanlarda işleyen bir saat. Mesela işlem gücünün %50'sini World C. Grid için harcasam yine orda 4:30 yazacaktı ama gerçekte geçen süre 9 saat olacaktı. Şu an benim PC aynı anda 3 farklı projeye sahip. Bunlardan ikisi eşzamanlı olarak çalışırken birisi kendi sırasının gelmesini bekliyor. CPU kullanım oranını da fazla ısınma olmasın diye %70'e çektim. Bu haliyle her bir proje yaklaşık 1 günde bitiyor. Burdan da günde sadece bir kez internet bağlantısının yeterli olacağı sonucu çıkarılabilir. Tabi teorik olarak. :)

Takımda galiba şu an 118 üye var.
>>Üye sıralaması ve çeşitli istatistikler için tıklayın.<<

CanceleratoR

17 Temmuz 2009, 22:55:14  

Arkadaşlar, BOINC ve bağlı projelerin hesap ayarları ve mesaj panoları gibi bölümlerinin Türkçeleştirmesi çalışması sürüyor. Şu anda BOINC sitesine http://boinc.berkeley.edu ve seti projesinin hesap ayarları sitesine girdiğinizde Türkçe olduğunu göreceksiniz. Ancak dikkat edeceğiniz gibi özelikle BOINC ana sayfasında bazı sorunlar var. Bunları kısa sürede çözeceğim.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

19 Temmuz 2009, 13:54:55  

Eline sağlık, türkçeleştirme fena gözükmüyor. Bende boinstats.com'u türkçeleştirmiştim.

CanceleratoR

24 Temmuz 2009, 19:46:20  

quote:

Orijinalden alıntı: CoolnQuiet

Eline sağlık, türkçeleştirme fena gözükmüyor. Bende boinstats.com'u türkçeleştirmiştim.

Teşekkürler, senin de eline sağlık. BOINC ana sitesi ve projelerdeki hesap ayarları vs bölümlerinin Türkçeleştirmesi tamamlandı. SETI sitesini BOINC ekibiyle aynı ekip geliştirdiği için Türkçeleştirmeyi hemen devreye soktular. Ama SETI dışındaki projelerin her birinin ayrı site admini var ve her birinin Türkçeleştirmeyi sitelerine eklemeleri gerekiyor. Yani SETI dışındaki projelerin sitelerinde hayata geçmesi biraz zaman alacak gibi.
Şu anda tüm projelerin site çevirilerinin tek merkezden yapılabilmesi üzerinde çalışılıyor BOINC ekibi. Ayrıca BOINC ana sayfasında da çevrilemeyen bölümlerin çevrilir hale getirilmesi için çalışıyorlar.
Ben de SETI sitesinin tamamının çevirisini yapıyorum şu anda. Yakında o da yayında olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 24 Temmuz 2009; 19:50:42 >

caadas

Sisteme Gözat

18 Ağustos 2009, 16:20:22  

Arkadaşlar benim yine bir sorunum var ama neden kaynaklandığını bilmiyorum. Normalde 3 tane proje yürütüyordum. BOINC iki projeyi nedense download etmiyor. Size günlük kaydın resmini vereyim oradan yorum yaparsınız.
İlk resim biraz uzun, orjinal boyuta getirirseniz net okuyabilirsiniz.

Edit:
ClimatePrediction pojesi aynı anda iki görev yürütüyordu. Birisini suspend yapıp çalışmayan projeleri update yaptım. BOINC ilk başta bir sürü veri paketi indirdi ve çalışmayan iki proje de tekrar eskiden olduğu gibi düzenli çalışmaya başladı.
BOINC mesajlarında çalışmayan projeler için W'ont finish in time yazıyordu. Sanıyorum ClimatePrediction yüzünden görevlerin zamanında bitirilemeyeceğini öngörüp yeni görev kabul etmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 28 Ağustos 2009; 18:21:57 >

tolgayuk

6 Eylül 2009, 20:45:14  

Hocam grid sistemi gerçekten insanlığa fayda sağlamak açısından mantıklı görünüyor ama benim aklıma birşey takıldı.

Konu anlatımının başından beri sistem kaynaklarımızın tam kullanılmadığı zamanlarda insanlığa faydalı projelere destek vermek amacıyla sistemimizi kullandırabileceğimiz yazıyor. Peki benim sistem kaynaklarını zorlayan bir işim var, örneğin 3DMax'de bir film çalışması yapıyoruz ve 12 saat sistem kaynakları tam olarak çalışıyor. İşte bu anlarda ben de bu sistemden veya benzer bir sistemden faydalansam olmaz mı? Aslında böyle onbinlerce bireysel kullanıcıların devreye girmesi güvenlik ve çalışılan projelerin kapsamı konusunda biraz tereddüt yaratır ama sonuçta karşılıklı fayda esasına göre çalışmayacak bir sistem gibi görünmedi bana.

Grid sisteminde böyle birşey yapabilmek mümkün müdür ya da böyle bir paylaşım yapmak için başka bir sistem var mı?

Türk ve Osmanlı Tarihi Kulübü
CanceleratoR

6 Eylül 2009, 22:21:54  

tolgayuk,
İlgili projeleri çalıştıran ana programı (yani BOINC'i) ister her zaman, isterseniz sadece bilgisayar boşta olduğunda çalışacak şekilde ayarlamak mümkün. hatta bilgisayar boştayken daha çok, kullanımdayken daha az kaynak kullanacak şekilde ince ayar yapmak da mümkün.

Bu arada SETI projesinin sitesi (http://setiathome.berkeley.edu) Türkçe olarak yayında. Diğer bazı projelerin de hesap ayar ve forum kısımları Türkçe olarak yayına girdi.
BOINC Manager'ın da yeni sürümü 6.10 yayınlanmaya hazır, son testleri yapılıyor. Bu sürüm Türkçe seçeneğiyle gelecek bir aksilik olmasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 6 Eylül 2009; 22:24:49 >

Yas3r

12 Eylül 2009, 15:07:35  

kota dostu değil

CanceleratoR

12 Eylül 2009, 22:23:00  

quote:

Orijinalden alıntı: Yas3r

kota dostu değil

bu sayfanın toplam boyutu yaklaşık 1,5 mb (tarayıcınızda Safyayı farklı kaydet yaparak görebilirsiniz). BOINC'de ilk kurulumda 10-20 mb iniyor. Projeler çalışırken de günde 5 mb bile indirme yapmıyor. bu sitede birkaç sayfa dolaştığınızda BOINC'den daha fazla harcama yapıyorsunuz.

caadas

Sisteme Gözat

9 Ekim 2009, 24:33:20  

Bugün Boinc içine seti@home projesini de ekleyiverdim. Ancak Ekşisözlük'te anlatılanlara göre boinc yerine DOS tabanlı bir istemci kurulursa işlem zamanlamaları 30 saatlerden 3 saatlere kadar düşüyormuş. Ve bunu adam taa 2003'de yazmış. Boinc üzerinden hesap bitiş süresine baktığımda gerçekten de 20 saate yakın bir işlem süresi kaldığını yazıyor. Bu süreyi kısaltmak için ben de komut satır tabanlı istemciyi kurmak istiyorum. Acaba nerden buluruz? Programın ismi sanırım setidriver olarak geçiyormuş.

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

9 Ekim 2009, 23:06:01  

Eski istemci o. İş yapısı daha farklı olabilir. Yoksa o kadar zaman farkı olmaz. Kod işletme konusunda windows vista veya 7 de çok iyi. XP daha iyidir. En azından linux kadar iyi. O yüzden dert etmene gerek yok bence. Seti'nin ilk istemcisiydi yanılmıyorsam o. Sonra onlarda boinc altyapısına geçtiler. Dolayısıyla o bilgi tarih olmuş olabilir.

CanceleratoR

10 Kasım 2009, 12:32:16  

BOINC Manager Artık Türkçe

Çeviri ve testler bitti ve sonunda BOINC Manager 6.10.18 sürümüyle birlikte Türkçe olarak yayınlandı. Buradan kurabilirsiniz: BOINC Manager İndir

Kurduktan sonra Türkçe olarak açılmadıysa,
- BOINC Manager'da Advanced>Options menüsünde dil olarak Turkish'i seçin.
- BOINC Manager'ı yeniden başlatın. Türkçe BOINC Manager karşınızda.

Bu arada BOINC Manager 6.10 sürümüyle birlikte artık ATI ekran kartlarını da destekliyor. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz. Kısaca, ekran kartını hesaplama işinde kullanabilmek için kartın hesaplama yapabildiğine emin olun ve en son sürücüleri kurun (son 1-2 yıldır çıkan kartlar genelde destekliyor).

-NVIDIA ekran kartlarıyla şu anda GPUGrid, Seti Beta, Seti@Home, Aqua@Home, Einstein@Home, Milkyway@Home ve Collatz Conjecture projeleri çalıştırılabiliyor.
-ATI ile de Collatz Conjecture ve Milkyway@home çalıştırılabiliyor.

Ekran kartı kullanımıyla ilgili daha detaylı bilgiyi ve sık sorulan sorulara cevapları güncel şekilde buradan alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 13 Kasım 2009; 10:46:42 >

Sayfa:   <<   < önceki  9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> Cevap: Donanımhaber Grid Takımı Sayfa: <<   < önceki  9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: Nvidia, AMD ve Thermaltake standları
Fuar turumuza Nvidia, AMD ve thermaltake standları ile devam ediyoruz.
Monster, Performans Canavarı Dizüstü
Monster'ın GTX280M Ekran kartlı, QX9300'lü ve 256GB SSD'li dizüstüsü test masamızda!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız