Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.244
Cevap
6
Favori
74.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Projects sekmesinden projeleri seçip no new tasks dersen artık yeni işleri almaz BOINC bu şekilde mevcut olanları bitirdikten sonra yenisine geçebilirsin sorunsuz.

    yaptım. cok teşekkür ederim.
  • Ben de varım. İki senedir cpu hesaplama projelerinde aktiftim. Daha önce ekşi sözlük cpu power takımındaydım. Dün gece DH takımını görünce direk iptal ettim sözlüğü.,

    Forum içinde ortak bir imza tasarlayarak daha çok kişinin dikkatini çekebiliriz sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 20 Ağustos 2008; 16:57:21 >
  • İmzamız var zaten, önceki sayfalarda da kodunu felan vermiştim ama henüz bir logo ya da resim bulabildiğimiz söylenemez. İyi bir teklifin olursa onu değerlendirebiliriz.

    Hoşgeldin bu arada aramıza.
  • @ caadas hoş geldin.
    Tam gaz devam..
  • Uzun zamandır boinc programını güncellemek için adres bulamamıştım.http://boinc.berkeley.edu adresi bomboş bir sayfa çıkarıyordu. Az önce verilen linkler sayesinde son sürüme yükselttim. Sormak istediğim bir iki şey var. Eskiden işlemci çekirdek sayısını seçme şansımız vardı. Yeni sürümde bunu kaldırmışlar galiba. Nereden ayarlanıyor?

    Birde şu iki değer arasında ne fark var? Eski sürümlerde bu ayar yoktu.


    _________________



    Görüldüğü gibi ilk resimdeki ayarlarla işlemci tepe noktasına ulaşıp bir süre sıfır yükte çalışıyor. Ortalamada %60 değere ulaşıyor. İkinci resim daha sürekli bir işlemci kullanımına sahipken ortalama yine %60 seviyesini koruyor. Bu durumda hangisini seçmem deha doğru olur? Sanki ikinci resim işlemci ömrü açısından daha mantıklı gibi geldi. Üstelik voltaj dalgalanması daha az olur diye düşünüyorum. PSU da rahat eder. Ne dersiniz?

    Edit: ikinci resimdeki gibi ayarladığım takdirde aynı anda hesaplanan proje sayısı bire iniyor. Diğer türlü çift işlem yapabiliyor. Bu arada tek çekirdekli hyperthread işlemcim var. (P4 Northwood 3.2 Ghz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 20 Ağustos 2008; 19:32:15 >




  • Keşke bende hergün pc basına gecebilseydim
  • @ caadas

    İki ayarda aynı kapıya çıkıyor aslında ama ikincisi çekirdeklerin %60 sını kullanırken ilki işlemci zamanlarının %60 ı nı kullanıyor. Diyelim ki 2 çekirdekli bir cpu un var ve ikinci ayarı %50 yaptın o zaman sadece tek çekirdek çalışırdı ama %100 de çalışırdı o tek çekirdek. Gerçi görev yöneticisinden baktığında 2 çekirdek sürekli %50 de çalışıyor gibi görünüyor ama bu aynı olay tek çekirdekte çalışan uygulamalarda da başıma geldiğinden örneğin super pi gibi bunun gerçekte böyle olmadığını söyleyebilirim.

    İlk örnekte dediğin gibi 2 çekirdeği %50 de veya senin seçtiğin gibi %60 da çalıştırmak için işlemci zamanlarıyla oynuyor yani bir ara işlemci kullanımı %100 oluyor daha sonra %0 oluyor. Bu şekilde ortalamayı tutturmaya çalışıyor ama söylediğin gibi PSU ve işlemci sağlığı açısından ikinci seçenek daha makul görünüyor.




  • Cevap için sağol. Peki şu an listede görünen cagdas nickli kişi ben mi oluyorum? Kaydolurken üç projeye de caadas olarak giriş yapmıştım. Ama bilgisayarımdaki kullanıcı adı cagdas. Acaba pc'deki isme mi bakıyor? Sanki geçmiş sayfalarda böyle bir şey okumuştum.

    Acaba Boinc 6.2.18 (32bit) sorunlu mu? Her açtığımda ik üç kere görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Sunuculara bağlanamadığı gibi takılıp kalıyor. Eski sürümde böyle bir sorun yoktu.
  • Hangi isimle kaydolmuşsan o gözükür. Bilgisayarındaki kullanıcı adını göstermez o listede.

    Bende herhangi bir sorun yok, şimdiki sürümlerdede böyle birşey başıma gelmedi. İşletim sisteminden kaynaklı birşey olabilir gibime geliyor. Windows eskiyse format zamanı gelmiş olabilir.
  • Şimdi baktım caadas adıyla 19. sıradan giriş yapmışım. cagdas olan başkasıydı galiba. Listeden de çıkmış zaten.
    Programı Windows'un kurulu olduğu sürücüye yükledim. Sanki sorun düzeldi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 21 Ağustos 2008; 23:19:34 >
  • @ caadas

    mesajına cevap yazdım ancak "mesajı gönderdiğiniz kişi cevapları kabul etmiyor gibisinden bir hata mesajı çıktı" msn adresini yolla istersen. Senin mesajlar geliyor ama benimkiler gitmiyor ya da sana mesaj gönderilemiyor ya da sistemde bir sorun var. :)
  • bende coğrafya öğrencisi olarak iklimle yakından ilgileniyorum, küresel ısınma ile ilgili çalışmalara başladım nick "kliene" bu arada.

    çalışmaya başladım fakat yaptığım işlemleri göremiyorum graphics avilable yazıor göremiycekmiyim ben projemi:SS

    edit: benchmark testini de yaptım 3097-5606 normal midir imzamdaki işlemciyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 31 Ağustos 2008; 4:46:03 >
  • Hoşgeldin takımımıza.

    Grafikleri görebilmen lazım show graphics deyince, hesaplama başladıktan sonra biraz bekle istersen. Benchmark değerlerinde işlemcine göre normal.
  • işte sorun orada show graphics seçeneği kapalı çözümü var mıdır ki?
  • Tasks sekmesinde hesaplanan işlerden birinin üzerine tıklayarak onu seçmen lazım. Show graphics seçeneği o zaman aktif olur.


  • seçiyorum yine çıkmıyor bir de ss koyayım dedim ilginç ama seçenek açılmıyor.
  • O zaman başka projelerle dene. Belki CP de sorun vardır. Diğerlerini denedikten sonra kaldırırsın tekrar sistemden. Ayrıca CP'ye katılan diğer arkadaşlarda fikirlerini belirtirse iyi olur.
  • evet einsteine başladım onda grafik var sağolasın:D cp deymiş sorun iyi forumlar.
  • heyyyy selamlar herkeze

    ben tatildeyken Bethrezen iyice arayı kapatmış :)



    Bu arada ekrankartları ne durumda son duyduğuma göre
    pek stabil değilmiş GPU lar için bu hesaplamalar
  • Folding'in clientında ben herhangi bir sorun yaşamadım ama nvidia kartla katılıyordum ben, ATI kartlarda durum nasıldır onu bilemiyorum. Bu aralar sıcaklardan dolayı katılamıyorum, laptop ısındığından yazı yazmak imkansız hale geldiği için :) ama Nehalem'in çıkışı ile birlikte dönüşüm muhteşem olacak. ;)
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.