Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
6
Favori
74.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alikemalmetin

    arkadaşalar fazla olmamak sartı ile biraz bu sayfalara baktım.. sizlere saygı duyuyorum.. sizin de bana saygı duymanızı düşüncelere anlayışlı karşılamanızı bekliyorum..

    1. benim bir yığın para verip aldığım pc yi neden başkaları tepe tepe kullansın.. (tabi para vermiyorsa..)
    2. bana hiç inandrıcı gelmedi.. bilimle pek alakalı gelmedi senin anlıcan.. çünkü altyapısı elverişli değil.. böyle bir araştırma için milyonlaca pc ve sistemin sürekli açık olması gerekmez..
    3. öğle bir zaman geliyorki bilgisayarlarınız günde 8 saat çalışacakken 24 saatlik kullanımlara geçiyor puan kazan ma uğruna.. ve 6 saat fazladan çalışma, bununda elektrik harcaması ayda 2 ytl değildir herhalde.
    4. bence internet dünyası kontol altında tutuluyor.. insanlar pc nizin içinde olduğu için tüm faliyetlerinizi kontrol edebiliyor.
    5. bene bu araştımanın merkezinde olanlar bu işlerin kaymağını yiyor.. sizlerde yardım cı oluyorsunuz... birleri birilerine iş veriyor o birileride sizin bilgisayarınızı kullanarak işi yapıyor onlar para alıp sizler sadece puan savaşı yapıyorsunuz...
    6. yaptıklarınıza saygı duyuyorum. yasalar dahilinde illegal bişey yapmıyorsanız kimse karışamaz. sizleride anlayışla karşılıyorum. benide anlayışla karşılamanızı bekliyorum..



    Herkesin düşüncelerine saygı duyuyorum ama olaya dışarıdan baktığın çok açık,biraz araştırma yapsan haerşeyin çok farklı olduğunu sende göreceksin saygılar.

    BURADAN BAŞLAYABİLİRSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 13 Nisan 2008; 19:53:41 >




  • Einstein@Home'un LIGO S4 çalışması sonuçları yayınlanmış. İsteyen arkadaşlar, çalışmanın nasıl yapıldığı ve elde edilen neticeleri buradan inceleyebilirler:http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0804/0804.1747v1.pdf
    Bu da arxiv.org'daki ilgili sayfa:http://arxiv.org/abs/0804.1747v1

    Kısaca özetlemek gerekirse, hızla dönen nötron yıldızlarından geldiği düşünülen quasi-monokromatik sinyallerin (ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok) tespiti için yapılan çalışmada LIGO S4 aracılığıyla toplam 510 saatlik verinin analizi, gönüllü olan 100 bin PC'de yapılmış ve elde edilen neticeye bakılırsa, analiz edilen bu sinyaller içinde istatistiksel olarak belirgin bir nötron yıldızının varlığına işaret eden sinyal bulunmuyormuş.

    PrimeGrid@Home'da ilk mega asal sayısını bulmuş. 265711*2^4858008+1 olan bu asal sayı tam 1462412 haneden oluşuyor. Bulan kişi Scott Gilvey, Makinası ise C2D E4500@2.2 GHz. imiş. Proje şimdiye kadar 16 Sierpinski asalı bulmuş ve geriye 13 tane kalmış. Daha fazla ayrıntıya buradan ulaşabilirsiniz:http://www.primegrid.com/forum_thread.php?id=891#8688

    PrimeGrid projesi tarafından bulunan bütün asal sayıları web sitelerinde yayınlanmaktadır. İsteyen arkadaşlar DVD versiyonlarını indirerek DVD'ye yazabilirler. Programcı arkadaşlara lazım olabilir mesela, kriptolojide felan kullanabilirler.

    (Asal sayı bulmak ne işe yarar diyenler için: Asal sayılar sayesindedir ki günümüzde 128 bit, 256 bit vs. gibi şifreleme teknikleri kullanılabilmektedir. Günümüz elektronik para transferinin güvenliği temelde asal sayılara dayanmaktadır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 15 Nisan 2008; 8:57:49 >




  • Bende bugün katıldım team donanimhabere...
  • Hoşgeldin aramıza.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Hoşgeldin aramıza.


    hoşbulduk...şimdilik seti araştırmasına katkıda bulunuyorum...iki üç alien bulmayı umut ediyorum...
  • Şimdi mesela bu araştırmalara destek veriyoruz ama birisinin bitiş süresi 38 saat...Akşam suspened diyip yada demeden pc yi kapattığımızda sabah kaldığımız yerden devam edebiliyor muyuz?...Çünkü pc yattığım odada gürültüsü fazla olmasada uyuyamıyorum yinede...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 18 Nisan 2008; 21:15:45 >
  • Programı kapatmadan önce sağ tıklayarak snooze demeli ve daha sonra exit demelisin. Snooze demeden direk exit dersen birkaç dakikalık hesaplama boşa gidiyor. Ancak snooze/exit dediğinde kaybı olmuyor ve tekrar başlattığında kaldığın yerden devam ediyor program.
  • PrimeGrid yeni bir asal sayı daha bulmuş durumda. 3*2^4235414-1 olan asal sayı, tam olarak 1.274.987 haneli ve Kanada'dan Dylan Bennet bulmuş. İşlemcisi C2D @ 1,66 GHz (Default hızı bu olan bir C2D yok ama bu şekilde belirtmişler, sanırım burda bir hata var.) RAM'ide 2 GB imiş. Asal sayı olup olmadığını kontrol etme testi tam olarak 15 saat 30 dakika sürmüş. Bulunan asal sayı bilinen en büyük asal sayılar sıralamasında 14. lüğü almış durumda.

    Kaynak:http://www.primegrid.com//all_news.php#46
  • Takım olarak Türkiye 4'üncüsü olmuş durumdayız. Bu hızla 12 gün sonra 3'üncüyüz
  • bende indirdim programı.climate-iklimle ilgili olanının sonuçlarını bende çok merak ettiğim için bir katkıda bulunmak istedim.elimden geldiğince diğer dallarda da yardımcı olucaz bilime inşallah.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SiLVeR_FoX

    bende indirdim programı.climate-iklimle ilgili olanının sonuçlarını bende çok merak ettiğim için bir katkıda bulunmak istedim.elimden geldiğince diğer dallarda da yardımcı olucaz bilime inşallah.



    H.g aramıza
  • takıma nasıl katılıcam arkadaşlar
  • projeleri bitirdikten sonra otomatik olarak karşıya yüklüyor mu? bir tane proje bitirdim mesajlarda upload bitti diyor ama biten
    proje tasks bölümünden kalkmadı sonunda ready to report yazıyor tamamlan projeleri upload ettikten sonra abort deyip kaldırmam mı gerekiyor?o kadar işlem yalan olmasın cevap yazarsanız iyi olur
  • hic bir müdahale gerekmiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiKa

    hic bir müdahale gerekmiyor

    tamam teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyndmr -- 21 Nisan 2008; 13:36:42 >
  • 6,762 bi 8bin e gelemedim yav :)
  • LHC@Home uygulamasından da kısaca bahsetmek yararlı olur. Zira, bu uygulama dünyanın en büyük parçaçık fiziği hızlandırıcısındaki çarpışmalardaki yörünge hesaplamalarını yapmaktadır. Adı, LHC (Large Hadron Collider) olan bu en büyük çarpıştırıcının inşaası yeni tamamlandı ve bu yıl içerisinde deneylere başlayacak. Yerleşim olarak İsviçre'nin başkenti Cenevre'nin altında bulunuyor. Ülke olarak isviçre'nin seçilmesinin nedeni. İsviçre'nin tarafsız bir ülke olması yani hiçbir savaşa katılmayacağını (meşru müdafaa hakkı hariç) taahhüt etmiş durumda, diğer ülkelerde buna uymayı ve diğer ülkelerinde buna uymasını sağlamayı taahhüt etmiş durumda. İsviçre'nin seçilme nedeni bu. Yerleşim hakkında bilgi için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

     Donanımhaber Grid Takımı


    Resimdeki şehir, cenevre. Görüldüğü gibi şehrin altı neredeyse tamamen oyulmuş durumda. Bu projeye Avrupa Birliğinin, milyarlarca euro aktardığını söylememe gerek yok herhalde. Resim herşeyi anlatıyordur. Konumuza dönecek olursak. Çarpışma için en uygun yörüngeler hesaplanarak, iki parçacığın tam ATLAS'ta çarpıştırılması gerekiyor. ATLAS, çok büyük bir dedektör, çarpışma neticesinde ortaya çıkan enerji dağılımını kaydediyor. Daha sonra bu veriler analiz edilerek parçacıkların yapısı anlaşılmaya çalışılıyor. Parçacıkların yörünge hesabının ne kadar önemli olduğuna dair aşağıdaki aydınlatıcı videoyu izleyebilirsiniz. Buradaki parçacıkların, atomdan daha küçük olduğunu ve hesaplamaların inanılmaz hassas olması gerektiğini hatırlamak uygun olur.



    Videoyu net olarak izleyebilmeniz için, tam ekran yapmanız iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 29 Nisan 2008; 13:20:31 >




  • işletim sistemim Vista Ultimate 64bit, BOINC 5.10.45
    2236 floating point MIPS
    4966 integer MIPS

     Donanımhaber Grid Takımı
  • İşlemcin nedir?
  • İşlemci değişikliği

    Çıkan işlemci C2D E4400



    Giren işlemci C2Q Q6600@ellenmemiş

    Windows Vista 64bit


    29.04.2008 19:08:10||Benchmark results:
    29.04.2008 19:08:10|| Number of CPUs: 4
    29.04.2008 19:08:10|| 2242 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
    29.04.2008 19:08:10|| 6920 integer MIPS (Dhrystone) per CPU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 29 Nisan 2008; 19:09:07 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.