Bu arada aramıza yeni bir arkadaş katılmış Stranger nickli. Hepimizin adına ona hoşgeldin diyorum. Bu arada kimdir Stranger tanıyan var mı, ben ilk kez gördümde takım listesinde.
M.B.T.'ye gelince, galiba laptopa O/C yaptı, aldığı puanlar q6600 bile geçiyor o yüzden arada.
OC yapmadım ama 24 saat açık, desktop gibi kullanıyorum acaba OC de yapsam mı? Yaw sokmayın aklıma bu fikirleri, yakmayalım makinayı, 70 derecede zati
Bide BOINC günlük krediyi her zaman düzgün vermiyo bana, Sigortasız işçi muamelesi yapıyo. Bazen total kredi artarken günlük kredi artmıyo, ertesi güne ekliyo.
Ben yeni üye oldum 3 projeye kaydoldum Ancak ilki olan clima.. için 4000 küsür saat yazıyor. Sonraki projeleri öne alamazmıyım yani önce kısa olanları yaptırmanın yolu var mı?
YasiKa's ArMoR DFI LP UT CFX3200-DR\G | AMD Opteron 170 | HIS X1950Pro IceQ3 Turbo 512MB | Corsair TWINX2048-3500LLPRO v1.3 | Samsung SP2504Cx2 RAID-0 | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor-VA8000BWS+TP750W | LG L1970HR-BF | Logitech G15+G3+Momo Racing Force | TT GammaPad | Powercom IMD1000AP | Corsair Voyager 2GB Sıvı Soğutma Sistemi EK Supreme Plexi + EK-NF4 rev1.1 Acrylic Top | Magicool Pro II UV | Thermaltake P500 | Swiftech MicRes | Durelene 7/16'' hortum | Tt UV + Swiftech Hydrx sıvı
Aramıza hoşgeldin YasiKa. İşlemcin tek çekirdekliyse 3 proje arasında belirli süreler içinde otomatik geçmesi gerek. Bu süreyi de Advanced-->Preferences menüsünden ayarlayabilirsin(advanced view modunda). Örneğin, 60 dakikaya ayarlarsan bir projeyi 60 dakika çalıştırıp ikinciye geçer, onu da 60 dakika çalıştırıp 3.ye... Ya da istersen sol menüdeki "suspend" butonuna tıklayarak projeyi durdurabilirsin.
Aramıza hoşgeldin YasiKa. İşlemcin tek çekirdekliyse 3 proje arasında belirli süreler içinde otomatik geçmesi gerek. Bu süreyi de Advanced-->Preferences menüsünden ayarlayabilirsin(advanced view modunda). Örneğin, 60 dakikaya ayarlarsan bir projeyi 60 dakika çalıştırıp ikinciye geçer, onu da 60 dakika çalıştırıp 3.ye... Ya da istersen sol menüdeki "suspend" butonuna tıklayarak projeyi durdurabilirsin.
suspend modu işlemi sıfırlamıyor değil mi tekrar en baştan sanırım 60 dk seöenmeği iyi fikir sağolun..
YasiKa's ArMoR DFI LP UT CFX3200-DR\G | AMD Opteron 170 | HIS X1950Pro IceQ3 Turbo 512MB | Corsair TWINX2048-3500LLPRO v1.3 | Samsung SP2504Cx2 RAID-0 | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor-VA8000BWS+TP750W | LG L1970HR-BF | Logitech G15+G3+Momo Racing Force | TT GammaPad | Powercom IMD1000AP | Corsair Voyager 2GB Sıvı Soğutma Sistemi EK Supreme Plexi + EK-NF4 rev1.1 Acrylic Top | Magicool Pro II UV | Thermaltake P500 | Swiftech MicRes | Durelene 7/16'' hortum | Tt UV + Swiftech Hydrx sıvı
BOINC stabilite testleri içinde uygundur. Bu bir kez daha kanıtlanmış anlaşılan.
Takım listemizde gözüküyorsun, gayet güzel katılmışsın. Yeni katıldığından puanın düşük biraz ama günlük puanın zamanla oturacaktır. Tekrardan hoşgeldin takımımıza.
Hocam sende q6600 varmış, sistem bilginde opteron bilmem kaç yazıyor. Onu düzelt istersen. Bugün 1k üzeri günlük puan alınca işlemcine bakayım dedim. Birde ne göreyim core 2 quad 2.4 GHz yazıyor. Sonra jeton düştü tabii. Yoksa günlük o kadar puan normal değildi.
Benim buradan vardığım sonuç; Q6600 gerçekten çok sağlam işlemci, o işlemciye sahip olanlar direk kendilerini hissettiriyor.
@ nixniz
Hocam bugün coşmuşsun yine, 6k ya yakın günlük puan almışsın. Tebrikler.
@ hiickimse
Hocam birkaç gündür sağlam puanlar alıyorsun, host sayında bir patlama yaşanıyor adeta ama senden hiç ses seda çıkmıyor ? Bugün E2140 süper iş çıkarmış 2k ya yakın puan almış. Ne yaptın 4 GHz'e felan mı O/C yaptın.
@ Ozgboy
Hocam senin q6600 ne oldu yahu. Seninde o işlemciyle kafadan günlük 1k yı geçmen lazım. Bir sorun mu var yoksa?
Konu tekrardan puan kapışmasına döndü ama diğer arkadaşlarda idare etsin biraz. Nede olsa aynı zamanda işlemcilere ilgi duyan kullanıcılar olduğumuz için onların performanslarıda konuşulmayı hakediyor bence. Projelerle ilgili ayrıntılı bilgilerde gelmeye devam edecek, kimse merak etmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 31 Ocak 2008; 20:32:18 >
sistemde opty170 yazıyor hala değiştirmeye üşendim
q6600 özellikle multimedya için inanılmaz bir deneyim.. rar-unrar, encode, 3gp dönüştürme vb 4 çekirdeğin de hakkını veren uygulamalarda nefesini kesiyor insanın. almayı düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle öneririm.
geçen gün kardeşimle konuşuyorduk, elimde 97 üretimi bir p3 vardı, nereden nereye diye..
bu arada seti@home a özel bir ilgi duyuyorum, yalnız uzaylı bulamayacağımızı da açıkça ifade edeyim. başka boinc uygulamaları araştırıyorum, kanser yada aids le ilgili bir tanesine kayabilirim
q6600 özellikle multimedya için inanılmaz bir deneyim.. rar-unrar, encode, 3gp dönüştürme vb 4 çekirdeğin de hakkını veren uygulamalarda nefesini kesiyor insanın. almayı düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle öneririm.
geçen gün kardeşimle konuşuyorduk, elimde 97 üretimi bir p3 vardı, nereden nereye diye..
bu arada seti@home a özel bir ilgi duyuyorum, yalnız uzaylı bulamayacağımızı da açıkça ifade edeyim. başka boinc uygulamaları araştırıyorum, kanser yada aids le ilgili bir tanesine kayabilirim
O zaman WCG ya da Rosetta'ya katılabilirsin Hocam. İkiside aynı işi yapar, Rosetta'nın grafikleri daha güzeldir ama WCG günlük daha yüksek puan verir. Rosetta'nın nedense düşük çıkar günlük puanları. Gerçi puan önemli değil bu konuda ama kendi aramızda puanı yaptığımız katkının bir ölçüsü olarak kullandığımızdan önemsenmeyecek gibide değil. O yüzden WCG'yi öneririm, zaten bende ona takılıyorum bu aralar.
@ muzeg
Takım listemizde gözükmeye başladı. Hoşgeldin tekrar, herşey normal görünüyor herhangi bir sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 1 Şubat 2008; 7:58:06 >
Hocam senin q6600 ne oldu yahu. Seninde o işlemciyle kafadan günlük 1k yı geçmen lazım. Bir sorun mu var yoksa?
Sorma TEDAŞ'ı basacağım yakında. Günde 50 defa elektrik gidiyor. Bilgisayarı açık bırakıp gidiyorum evde. Döndüğümde bakıyorum elektrik gidip gelmiş ve kapanmış. Bir gittimi en az yarım saat gidiyor. UPS falan da dayanmıyor. Elektrikler bir düzene girsin 24 saat on.
Hocam birkaç gündür sağlam puanlar alıyorsun, host sayında bir patlama yaşanıyor adeta ama senden hiç ses seda çıkmıyor ? Bugün E2140 süper iş çıkarmış 2k ya yakın puan almış. Ne yaptın 4 GHz'e felan mı O/C yaptın.
Aslında girmeyecektim yine foruma ama bir baktım ki biri benim profille foruma girmiş, şifremi değişeyim dedim nerede göremedim sinir oldum, ayrıca galiba yakında atılcam forumdan tamamen. Doğru söyleyen dokuz köyden kovuluyor, geçen birisi kafasına göre kural dışı bi konu açmış, ben de uyardım birşeyler yazdım, rahatsız edici mesaj diye benim mesajı şikayet etmişler uyarı puanı limitiyle 4 gün uzaklaştırıldım. Eskiden kural dışı konu açana da ona cevap yazana da ceza geliyodu şimdi uyarana ceza geliyor, büyük konuşmiyim ama çok uzun süre foruma girmeyecektim mecbur kalmasam
Orjinalden alıntı: CoolnQuiet Bekleriz birader. Sınavında başarılar bu arada.
Teşekkürler. Sınav işini de boinc işini de hallettim ama benim bir sorum var. Ben bazen rapidden dosya indirirken mecburen modem resetliyorum. Bunun boince bir zararı olur mu? Ayrıca ön sayfalarda sistem bilgilerinden bahsedilmiş. Bu bilgileri nereye girmemiz gerekiyor?
Modem resetlemenin hiçbir zararı olmaz. Advanced view e geç ve orada advanced dan run cpu benchmarks çalıştır. Buraya yaz değerlerini. Serin ve sessiz beyefendi ilk sayfaya ekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgboy -- 1 Şubat 2008; 21:26:24 >
Modem resetlemenin hiçbir zararı olmaz. Advanced view e geç ve orada advanced dan run cpu benchmarks çalıştır. Buraya yaz değerlerini. Serin ve sessiz beyefendi ilk sayfaya ekler.
Yazan bunlar. İşlemci de AMD TurionX2 1.9 GHz
Benchmark results: Number of CPUs: 2 1785 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 3304 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
Evet darısı tüm diğer arkadaşların başına. AbsoluteZero'dan haberim yok, dönermi dönmezmi bilemiyorum ama dönerse 1.lik koltuğundaki arkadaşı zor günler beklediği kesin.
Evet darısı tüm diğer arkadaşların başına. AbsoluteZero'dan haberim yok, dönermi dönmezmi bilemiyorum ama dönerse 1.lik koltuğundaki arkadaşı zor günler beklediği kesin.
hüeühe evet 12 günde 59bin puan aldı sanırım abso :) benimde ek takviyeler yapmam gerek :P
Linkini verdiğim haberde küresel ısınmaya karşı bilim adamlarının hayata geçirmeyi planladığı çalışmaların birinden bahsediyor ve haberin içeriğine bakarsanız bilgisayar simülasyonlarının sonucunda uygulamaya başlanacağı belirtilmiş.Bu tür haberler çabalarımızın reel kanıtı olarak düşünülebilir.
Folding@home projesine katılan PS3 sayısı 1 milyonu geçmiş durumda. Folding@home projesi Stanford üniversitesinin yürüttüğü bir proje. Protein katlama ve açma simülasyonları yapıyor, böylelikle Alzheimer, Huntington ve Parkinson gibi hastalıklara ve çeşitli kanser hastalıklarına çare bulmaya çalışıyor.
Geçen mart ayından itibaren yani bir yıldan daha az bir sürede projeye 1 milyondan fazla PS3 kullanıcısı katılmış. Buna göre projeye günde 3000, dakikada ise 2 PS3 kullanıcısı katılmış oluyor.
Folding@home yetkililerine göre; 10.000 PS3'ten oluşan bir takım, 100.000 PC'nin yaptığı hesaplamaya eşit bir güce sahip. Kabaca 1 PS3, 10 PC gücünde diyebiliriz. Biraz 10 kaplan gücünde oldu galiba. PS3'lerin projeye katılmaya başlamasından sadece 6 ay sonra hesaplama gücü 1 petaflop'u geçmiş. Bu değer bir dağınık hesaplama (distributed computing) ağında ulaşılmış en yüksek hesaplama gücü. Zaten dünyadaki en hızlı bilgisayar olacak IBM'in yeni süper bilgisayarıda ancak bu güce sahip. 16 Eylül 2007'de Folding@home projesi, PS3'ler sayesinde Guiness rekorlar kitabına dünyanın en güçlü dağınık hesaplama ağı olarak girmiş durumda. Projede PS3'lerin hesaplama yüzdesi ise yaklaşık olarak %74. Geri kalanı ise PC'lere ait.
BOINC altyapısının bütün hesaplama gücü ise 800-900 Teraflop civarında. Proje, BOINC altyapısına halen geçmemiş durumda. Kendi başına çalışan bir uygulama olarak hayatına devam ediyor. Tıpkı önceleri SETI'nin yaptığı gibi. Bu, bence kötü birşey çünkü BOINC altyapısında olsa bizde katılabilirdik ama bu durumda katılamıyoruz. Ayrıca PS3'ün hesaplama gücü gerçekten müthiş.
Hoşgeldin aramıza. Projelere katılırken girdiğin username, nickname'in oluyor. İlk kez katılırken, no new user seçeneğini daha sonra ise yes existing user seçeneğini seçiyor ve kullanıcı adınla şifreni giriyorsun. Bu kadar basit.
Birde açık olsa günlük 9k alacaktın herhalde Hocam.
Kullanırkende açık tutabilirsin. BOINC kendini senin kullanımına göre kısıyor. İşlemci gözünde en düşük öncelik derecesine sahip olduğundan, işlemci birşey hesaplamak durumunda kalırsa hemen BOINC'i arka plana atıyor. Bunu BOINC çalışırken benchmark programlarıyla bench alarakta görebilirsin. Yaklaşık yine aynı skorları alırsın.
İstediğin kadar makinayı kullanabilirsin hocam. Aynı kullanıcı adı ve şifre ile ya da mail adresi ile. Aynı olsun yeter. Örneğin Bethrezen'in 10'dan fazla host'u var boincstats'den bakarsan.
Birde açık olsa günlük 9k alacaktın herhalde Hocam.
Kullanırkende açık tutabilirsin. BOINC kendini senin kullanımına göre kısıyor. İşlemci gözünde en düşük öncelik derecesine sahip olduğundan, işlemci birşey hesaplamak durumunda kalırsa hemen BOINC'i arka plana atıyor. Bunu BOINC çalışırken benchmark programlarıyla bench alarakta görebilirsin. Yaklaşık yine aynı skorları alırsın.
online crysis oynadığım için evde farkediyorda dediğin gibi işyerinde yapıyorum zaten.
WCG'ye katılabilmek için zaten önceden siteye girip kullanıcı adı ve şifre alman gerekiyor. Siteye girebilmek içinde bu kullanıcı adı ve şifreyi kullanıyorsun.
Alırsın hocam merak etme. O işlemciyle her istediğini yaparsın.
Yalnız o rozetleri puana göre değil, işlemci zamanına göre veriyor yani işlemci kapasitesinin bir önemi yok ama sadece WCG'ye katılırsan 14 gün sonra 4 rozetin birden olur. 4 çekirdeğin faydaları.