Şimdi Ara

Mürekkepli fotoğraf baskısına son: ZINK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dijital fotoğraf makinalarının hızla yaygınlaşmasının ardından filmli fotoğraf makinalarının pabucu resmen dama atılmış durumda. Halen ufak bir kitle belirli amaçlar için film'e kayıt yapan fotoğraf makinaları kullansa da, dijital fotoğraf makinası kullanan tüketicilerinin sayısının yanında bu grup oldukça ufak kalıyor. Bir de çektiği resmi anında baskı yapan fotoğraf makinaları var ki hem resim kalitesi hemde kullanış olarak pek iyi değiller. Şu anki duruma bakıcak olursak eğer, film üzerine kayıtla beraber fotoğrafçılara gidip resim bastırma alışkanlığı da bir hayli azalmış durumda. Bir çok fotoğrafcıda dijital ortamdan baskı yapabilme imkanı bulunsa da, insanlar artık resimleri internet üzerinden birbirleriyle paylaşıyor, dijital albümler yaratıyor ve resimlerini, cep telefonlarında, cep bilgisayarlarında, hatta müzik çalarlarında bile taşıyabiliyor.

    Günümüz baskı teknolojilerinde, ister fotoğraf veya resim ister yazı olsun bir çok yönden dijital ortamın sunduğu nimetlerden yararlanamıyor. Baskı işinin büyük bir bölümü hala mekanik yollarla halledilmekte. Baskı kafası kayan, kartuşu bizen, düşük kaliteli ve kötü baskı yapan yazıcılar, insanları dijital ortama doğru yönlendiren bir diğer sebep. İnsanları fiziksel baskı yapmaktan soğutan bu etkenlerin bulunmadığı ZINK isimli baskı tekniği, fotoğraf tutkunlarını tekrar kağıt üstüne resim baskısı yaptırmayı hedefliyor. ZINK imaging isimli firma, yine aynı isimle geliştirdiği ZINK teknolojisinde mürekkep kullanmadan baskı yapabliyor, nasılmı?

    ZINK'in bütün marifteti kullandığı özel kağıtta gizli. Kağıdın en üstünde koruyucu bir katman yer alırken, bu katmanın altında sarı, cyan ve magenta renk kristallerini içeren 3 farklı katman, ve en altta da beyaz renkli kağıt tabanı yer alıyor.ZINK bilimadamları tarafından geliştirilen bu kristallere Amorphochromic kristaller deniyor ve en canlı ver gerçekci baskıyı sunmak için geliştirildiğinden özellikle bahsediyorlar.

    Baskıdan önce Amorphochromic kristaller renksiz bir yapıdalar. ZINK baskı kağıtları beyaz alt katmandan dolayı da normal bir fotoğraf kağıdı gibi gözükmekteler. ZINK baskı yapabilen bir cihaz, bu renk kristallerini ısı ile aktif hale getirip renklendiriyor. Verilen ısının miktarı ve süresi ise rengi belirliyor. Yine ZINK mühendisleri tarafından geliştirilen bir yöntemle 3 tabakadaki kristaller birbirlerine etki etmeden renklendirilebiliyor. Böylece bir katmandaki kristaller aktifleştirilirken, diğer katmanlarda bir değişim söz konusu olmuyor. Bu adresten firmanın internet sitesine gidip, kristallerin nasıl renk değiştirdiğini gösteren videolara göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

    Genel olarak ZINK'in avantajlarını sayacak olursak, en başta mürekkep, kartuş veya toner ihtiyacı duymaması. Sistemin kesinlikle en cezbedici yönü bu. Baskı kağıdınız ve enerjiniz olduğu sürece fotoğraf çıkarmaya devam edebilirsiniz. Bir diğer önemli husus ise ürünün taşınabilirliği. Fotoğraf kağıdından biraz daha büyük bir ürün ile baskıları gerçekleştirmek mümkün. Dahili fotoğraf makinası içeren baskı aletleriyle çektiğiniz anda resimleri kağıt üstüne basabilmeniz mümkün. Birde işin ekonomik boyutu var tabiki. Günümüzde orjinal renkli baskı kartuşları printerların fiyatlarından bile daha yüksekte. ZINK'de ise tek masrafınız fotoğraf kağıdı olacak. Bu kağıtların fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi olmasa da, pahalı olmayacağı yönünde. Eğer ZINK baskı makinaları ve kağıtları uygun fiyatlarla tüketiciye ulaşabilirse, bir çok kişinin almak isteyeceği bir ürün olacaktır.


    Sayfanın Linki : www.zink.com








  • ismi biraz kötü olmuş zınkama hertürlü argeye
  • kartuş ve toner firmaları kesin bombalar bu firmayı yalnız süper birşey ya , mürekkepsiz bir baskı
  • nefis , benim gibi kartuştan, kafadan , yazıcıdan dertli olanlar için güzel bi ürün

    gelsin bakalım kaç yılda gelecek o da meçhul
  • Son derece yaratıcı bir fikir, ama eminim bu iş sadece resim basmayla sınırlı kalacak. Yoksa kartuş firmaları gerçekten firmayı kapattırır haksız rekabet var diyerek falan ama neresi haksız onuda bilemiyorum. Gelince kesin almayı düşünüyorum.
  • Seyrettiğimiz bilim kurgular gerçek oluyor
    Büyük ihtimal çözünürlükte yüksek olacak.Isı miktarı ve süresi ile renklendirme olacağı için eski tip banyolu baskılar gibide kaliteli olacaktır.
  • +1907
    quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    Seyrettiğimiz bilim kurgular gerçek oluyor
    Büyük ihtimal çözünürlükte yüksek olacak.Isı miktarı ve süresi ile renklendirme olacağı için eski tip banyolu baskılar gibide kaliteli olacaktır.
  • adamlar yapıyor abi




    biz ancak yiyip içip.... fotoğraf çekelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 3 Ekim 2007; 14:44:33 >
  • Gelişme diye buna derim ben Şimdiki teknolojide ucuza kartuş dolumu yapabiliyorduk ancak bunda olay kağıt cinsinde bitiyor. Yani kağıdın yapısı ve resmi bastıktan sonraki saklama koşulları gibi bir dizi detaylı bilgiye de ihtiyaç duyacağız. Bunun yanısıra bu işlemler büyük bir ihtimalle sadece fotoğraf işlerinde kullanılacaklar, kimsenin yazı çıktısında bunu harcayacağını da sanmıyorum. Asıl sorun şu; devamı gelecek mi? ve kalitesi mürekkep püskürtme ile mi yoksa laser printer çıktı kalitesi ile mi kıyaslanacak?
  • İnsallah ucuz bir fiyatda olurda herkes bu teknolojiye gecebilir..

    Ama bence kagıtlarının fiyatları pekde ic acıcı olamayacak..
    Cunku cok ucuza mal etseler bile zink firması halefi fotograf murekkepleri ile aynı fiyat seviyesine gelmek isteyecek malum ya da cok az altına..
  • bence kağıdı son derece pahalı olur ve dijital baskıdan bir avantajı olmaz
  • sloganı : "Zınk diye geldi,hiç gitmeyecek"
  • bu kağıdı oda ısısında saklamak gerekir mi acaba çok soğuk ya da sıcak havaları beğenmeyip bozulmasın sonra. kağıt tomarıının içine bir de termometre mi konulacak vs. vs.
  • bu yeni bir haber değil piyasa çıkması bence çok yakın olmayacak yıllardır var zaten bu firma ya maliyeti düşürmeye çalışıyorlar yada bir sorun var..
  • quote:

    In October of 2005, current ZINK Imaging management, in conjunction with private investors, purchased the ZINK™ Technology and related physical assets and hired the innovation team that now make-up ZINK Imaging. In July of 2007, ZINK Imaging purchased a manufacturing facility from Konica Minolta, adding the facility's team to the ZINK family.


    en erken 1.5 yıl sonra görürüz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoxeD

    bu yeni bir haber değil piyasa çıkması bence çok yakın olmayacak yıllardır var zaten bu firma ya maliyeti düşürmeye çalışıyorlar yada bir sorun var..


    Adamlar yeni olgunlaştırmışlar demek, böyle bir teknoloji için 2 yıl son derece normal bir süre. Baştan sona yeni bir teknoloji üretiyorlar sonuçta Eskiden hazır ürünleri yoktu ama şu anda kristallerin görüntülerini bile gösterebiliyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PongoLLe

    bence kağıdı son derece pahalı olur ve dijital baskıdan bir avantajı olmaz


    olayı anlayan bir kullanıcı tepkisi. 1000 tanesi 3YTL den satabileceklerse kağıtlarını güzel ama yok kağit basi 30-50YTL derlerse fizik kartlari gibi gereksizleşir.

    ( 1000 tanesi 3 YTL olan boş beyaz kağit tabii ki o kadar olmasini beklemiyorum)
  • baskı teknoşojisinde bence dönüm noktalarından biri gibi..
    hadi hAYırlısı bakalmı..
  • hele bir cıksın nasıl olsa ucuzlar
  • önemli olan baskının kalitesi ve kalıcılığı, bunları göz önüne aldıktan sonra teknolojinin kalıcılığı belli olur bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.