Şimdi Ara

Asus'dan sınırlı sayıda üretilecek G2S Extreme Limited Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Donanım dünyasının lider isimlerinden Tayvan merkezli Asus durmak bilmiyor. Firma hemen hergün farklı bir segmente yönelik olarak hazırladığı yeni ürün ve teknolojilerini duyurmakta. Bir süredir dizüstü bilgisayar dünyasının en aktif oyuncularından biri olan firma, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak çok geniş yelpazede ürün gamına sahip. Özellikle iddialı dizüstü bilgisayar üreticileri arasında "extreme" sınıfına giren ve "desktop replacement" olarak ifade edilen taşınabilir olan fakat ondan da öte masaüstü bilgisayarların sağladığı donanımsal gücü nispeten taşınabilir dizüstü bilgisayar kasası içerisinde kullanıcılara sunmayı hedefleyen üreticiler, bu noktada son derece iddialı konfigürasyonlara sahip özel modeller hazırlayabiliyorlar. Asus ta daha çok oyunculara yönelik olarak hazırladığı GP2 serisine yeni, özel ve muhtemelen limitli sayıda üretilecek G2S Extreme Limited Edition modelini dahil ediyor.

    Amaç oyun oynamak olduğunda bilgisayarın taşınabilir yada masaüstü tipinde olup olmaması pekte önemli değil. Zira oyundan en yüksek keyif ve verim elde edilmek isteniyorsa imkanlar çerçevesinde olabilecek en güçlü bilgisayarı kurmakta fayda var. Asus'un G2 serisi ile yapmakta istediği de bu aslında. Firmanın oyunculara yönelik olarak hazırladığı dizüstü bilgisayar ailesinin son temsilcisi G2S Extreme Limited Edition modeli oluyor. Asus'un yeni ve kas yapmış güzeli özellike kullanılan güçlü işlemcisi ile dikkat çekiyor. Zira bilgisayar üzerinde Intel'in dizüstü bilgisayarlar için geliştidirdiği ve "extreme" serisinin mobil anlamda ilk temsilcisi olan Core 2 Extreme X7800 işlemcisi dizüstü bilgisayarın kalbini oluşturmakta. Tabi bu işlemci tam olarak ne işer yarar derseniz, Öncelikle 2.6GHz'lik saat hızı, 800MHz FSB ve 4MB seviye 2 belleği ile performans anlamında gerçekten dikkat çekici bir model. Tabi işlemcinin yetenekleri bunlar ile bitmiyor. Kullanılan X 7800 extreme serisi bir işlemci olduğu için işlemcinin çarpan kilidi açık. Bu sayede dizüstü bilgisayarı alan kullanıcılar sadece çarpan arttırımıyla dahi rahatlıkla işlemcilerini overclock edebilecekler.

    Intel'in geçtiğimiz Mayıs ayında anons ettiği en yeni mobil platformu olan Santa Rosa temelli G2S Extreme Limited Edition üzerinde 667MHz'de çalışan 2GB DDR-2 ana sistem belleği görev yapıyor. Ana sistem belleğine ek olarak ürün üzerinde 1GB'lık Turbo Memory kullanılıyor ki bu artının avantajı Windows Vista kullanımda ortaya çıkacak. Bellek konusundaki kısmen en önemli eleştrimiz, açıkçası yüksek performans odaklı hazırlanan ve en iyisini isteyenlere hitap ürün üzerinde en azından 800MHz'de çalışan çok daha performanslı bellek çözümleri kullanılabilirdi. Belleklerden söz etmişken buradan hemen diğer depolama birimlerine atlamakta fayda var. Asus'un G2 serisinin en yeni üyesi olan G2S Extreme Limited Edition üzerinde 200GB'lık 7200rpm dönüş hızına sahip disk yer alıyor. Ayrıca yine dizüstü bilgisayar üzerinde HD DVD/DL DVD yazıcı da bulunmakta. Asus bu modeli ile anlaşılan format düellosunda tercihini HD DVD'den yana kullanmış gibi gözüküyor.

    Konumuz oyun odaklı hazırlanan özel bir dizüstü bilgisayar olduğuna göre, bu konuda devreye ekran ve ekran kartı girmekte. Ürün üzerinde Nvidia'nın DirectX 10 destekli GeForce 8600M GT çözümü kullanılmış. 256MB GDDR3 bellek ile gelen ekran kartının dahili hafızası desteklenen Turbo Cache teknolojisi sayesinde 1024MB'a kadar arttırılabiliyor. Ekran kartı konusunda açıkası Asus tercihini daha iddialı bir çözüm olan GeForce 8700'den yana da kullanabilirdi. Ekran kartının yanı sıra sıra monitöre geldiğinde bizi devasa bir ekran karşılıyor. 17,1" büyüklüğünde olan WUXGA Glare ekran yüksek çözünürlüğünün yanı sıra ASUS'un Video Intelligence adını verdiği özel teknolojisini de desteklemekte. Tabi bu ekran beni kesmez diyenler için dizüstü bilgisayar üzerinde standat çıkış noktalarının yanı sıra geleceğin standartı olarak görülen ve tek kablo üzerinden yüksek tanımlı ses/ görüntü aktarımı sağlayan HDMI çıkışı da yer alıyor ki bu bağlantı sayesinde dizüstü bilgisayarınızı destek veren bir Plazma veya LCD TV'ye kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

    ASUS G2S Extreme Limited Edition'ın diğer özelliklerine baktığımızda, belirttiğimiz gibi dizüstü bilgisayar Santa Rosa temelli olduğundan dolayı doğal olarak Wireless 4965AGN adaptörüne sahip ve bu sayede 802.11a/g/n desteği sağlanabiliyor. Sayın editörüm bunlar da beni kesmez diyorsanız bilgisayarın üzerinde Bluetooth 2.0+EDR desteğinin de olduğunu ifade edelim. Ayrıca analog/digital TV alıcısı Asus'un yeni güzelinin ekstraları arasında ki yerini almış durumda. Görüntülü mesajlaşma uygulamalarına yönelik olarak 1.3MP'lik dahili kamerası da olan Asus G2S Extreme Limited Edition, tasarım anlamında da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Serinin diğer üyeleri gibi son derece iddialı ve dinamik bir tasarıma sahip olan ürün ses konusunda da serinin genel başarısını devam ettirecek gibi gözüküyor. Ekstra kısayol tuşları ve zengin bağlantı alternatifleriyle de menüsü zenginleştirilen Asus'un en yeni güzeli G2S Extreme Limited Edition'ın bu ay sonuna doğru satışa çıkması beklenirken fiyatının ise yaklaşık olarak 3500 Avro olacağına dair işaretler var. Tabi dizüstü bilgisayarın özel bir işlemciye sahip olması ve az sayıda üretilecek olması da fiyatları etkileyen en önemli kritlerlerin başında geliyor.


    Sayfanın Linki : http://notebookitalia.it/asus-g2s-extreme-limited-edition-con-processore-x7800-overcloccabile.html








  • Hocam bu dizüstü muhteşem bir cihaz.Alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.
  • yurtdışında olsam bi önceki versiyonu alıp(1850 dolar) işlemciyi değiştiririm.sanırım daha ucuza gelir.
  • 29 eylülde izmir vatan'dan bu Dizüstünü özelliklerini nette inceleyerek gidip son kalmış kutusu açılmamış olanını (şansıma) aldım.Herkes sahip olduğunu över ama ben nette iyice inceleyip de gidip aldığım için yazdıklarım abartılı değil, çok işlevli-özellikli-kuvvetli ve de yakışıklı bir cihaz.Altına bir de Zalman soğutucu aldım çift fanlı...Benim aldığımın işlemcisi 2.2GHz ve 2GB hafızalı.Zaten Ülkemizde böylesi satılıyor.Bu B.sayarı müzik ve fotgraf dosyalarını işlemekte ev dışı çalışmalarımda kullanacağım.
    Mikrosoftun sitesinde canlı vista testi yaptırdım ve başarım olarak 5 üzerinden 4.3 aldı ki 4-5 arası vista için en uygun B.sayarlarmış. Epey bir vaktimi vista-bios güncellemeleri ve favori programlarımı yüklemekle ve ayarlarla geçirdim.Şimdi sıra sürücü güncellemeleri ile iso olarak OS'nin yedeklenmesine geldi.
    Vistadaki, eski OS'lerde çalışan programların vista altında da çalışmasına olanak tanıyan sihirbazı sayesinde de benim diğer masaüstü XP Pro larda rahatça çalışan P.shop 7ME ve Nero 7 de hiç ummadığım halde vistadaki bu özellik sayesinde çalıştı.
    Oyun B.sayarı olarak lanse edilmesine rağmen multimedya ağırlıklı ve dosya çevirimi gerektiren işlemlerde eğer batarya koruma modunda çalışılmıyorsa masa üstlerine yakın bir performan veriyor.Şimdilik memnuniyetsizliğim bir tek Vistanın W98SE ve XP'e göre daha yavaş olması.Ama o da Dizüstü ile ilgili değil.Umuyorum ki daha sonra nette açıklanan bazı ayarlamaları yapınca vista biraz daha hızlanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyer -- 1 Ekim 2007; 12:48:06 >




  • ben de katılıyorum sana fx57. 8700gt ve ddr2 800 mhz ram olmalıydı bu üründe ki g serisi oyunculara hitap eden bir seri. Ekran kartı en iyi çözün olan 8700 gt olmalıydı (su an için) (ayrıca lüzumsuz pahalı olacağı kanısındayım)
  • kullanılan işlemci ram ve ekran kartı olabilecek en iyi çözümler değil ... ama extreme adını almış.. bu kelimede artık özelliğini yitirdi... monster bile daha iyisini yapardı herhalde...
  • esas gaming trex dinozor notebooklarda
  • toshiba x200 oyunlarda bunu tokatlar.8700M GT var.
  • Kimseyi memnun etmek mümkün değildir. Uzun zaman herşeyi inceledim ve tüm diğerleri yerine de esas olarak bu dizüstünde karar kıldım ve şu ana kadar da şahsen pişman değilim.Firması kullanıcı için her türlü işlevselliği ve olanağı düşünmüş.Ama bir kabahatları var ki bu cihazı Türkiyeye ihraç etmeden önce Türk forumlarındaki ağalara danışıp öyle imal etselerdi daha iyi olacaktı..Gavur işte bizim gibi düşünecek değil ya.! Biz herşeyin iyisini biliriz ama nedense hep onlar icat ederler, imal ederler bizler de kullanırız.Ama burun kıvırmaya gelince vallahi işte onu çok iyi yapıyoruz vesselam.
    Haa bu arada monster mi? Telefon ettiniz mi sizinki servisten ne zaman dönecekmiş??




  • Arkadaşım ürünü satın aldın diye hemen sahiplenmene gerek yok firmayı. Biz nacizhane fikrimizi belirttik. Herkez aynı seyi söylüyorsa vardır bu insanların da bir bildiği
  • Yanlış algılama yaygın bir huy ne yazık ki.Millet fikrini söylüyor oluyor da cihaz sahibi fikrini söyleyince mi kötü oluyor.Asusun ve diğer markaların canı cehenneme.Ben işime yarayanı alırım. Almadan öncede de balıklama gidip şan olsun diye makine almam, inceler öyle alırım. Makineyi görmeden, kullanmadan afakiden laf söyleyip durmak işte o çok kolay.Geç o makinenin karşısına kullan, ondan sonra konuştuğun, yazdığın anlam kazansın.Fikir söylemekse benimki de fikir...Haa erkes aynı şeyi mi söylüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyer -- 4 Ekim 2007; 8:27:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.