Şimdi Ara

Bu fiyata 22' MIRAI 522W100(Dvi)_İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 hafta öncesine kadar 19" AGNeovo F-419 kullanıcısıydım.Neovo ikinci Lcd monitörümdü ancak değişen trendlere uyarak artık değiştirme vaktimin geldiğine karar vererek araştırmaya başladım.22" olarak il göze çarpan LCD tabiki Samsung 226BW oldu.

Öncelikle Mirai'yi almadan önce ciddi olarak Samsung 2265BW almaya kararlı olduğumu belirteyim.Bir çok kullanıcının ilk tercihi olan bu monitör benim de öncelikli tercihimdi.Ancak her güzelin bir de fiyatı var, Samsung 226BW fiyatı 635Ytl civarında.

Tam bu sıralarda MIRAI 522w100 dikkatimi çekti.Firmayı ilk defa duymama rağmen kısa bir araştırmayla hiç de yabana atılacak bir üretici olmadığı ortaya çıktı.Bir çok yabancı sitede de kendinden söz ettiren bir firma olduğunu öğrendim.
    http://www.mirai.eu/

Tercihimin yavaş yavaş bu ürüne kayma nedeni tamamiyle duygusal aslında ama bu duygusallık da az değil; yaklaşık 190Ytl.

Mirai 22" 522w100: 436Ytl
    Samsung 22" 226BW: 623Ytl
    (Aşağıdaki linklerde ürünlerin fiyatları mevcut.)
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4474
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=3897

Peki bu fiyat farkına nelerden ödün veriyoruz onlara bakalım:

2ms-5ms farkı
    Lcd'ler şu anda 12 ms tepki süresi ve altında ürünlerle rahatlıkla oyun oynanabilecek düzeydeler, bundan kimsenin şüphesi olmasın.Neovo 12ms idi, hiç sorun yaşamadım.Mirai ise 5 ms.2ms olmasını pek bir şey değiştirmiyor diye düşünüyorum.Monitörü kullandıkça da araştırmalarımın beni yanıltmadığını gördüm.

700:1-1000:1 Kontrast Farkı
    Kontrast farkı belirgin.Ancak 700:1 değeri de bir monitör için oldukça iyi bir değer, bunun şu an için bir eksiklik yaratmadığı kanısındayım.

Gelelim monitörümüze:

Bu monitörde en önemli unsur, bir çoğumuzun kabusu: 2 yıl ölü pixel garantisi verilmesi.

Özellikler:
    Boyut: 22" widescreen (56cm)
    Çözünürlük: 1680 x 1050
    Aspect Ratio: 16:10
    İzleme Açıları: 170° (H) / 160° (V)
    Tepki Süresi: 5 ms (Tr:2 = Tf:3)
    Kontrast Oranı: 700:1
    Parlaklık: 300 cd/m²
    Renk Sayısı : 16.7M
    Yatay Tarama: 30-82kHz
    Dikey Tarama: 56-76Hz
    Eğme: 20º yukar/ 0º aşağı
    Sinyal Giriş: VGA/DVI-D
    Ses Giriş/Çıkış: 3.5mm stereo jack
    Hoparlör: 2 x 2W integrated
    Güvenlik/ EMC: TUV-GS, CE, CB, Nemko, Gost-R

Fiziksel Özellikler:
    Boyutlar: 400 x 511 x 189 mm
    Ağırlık: 4.6kg

Ürün basit bir kurulum yapsında.Parça montajı gibi bazı zorluklarla karşılaşmadım.Kolayca kurdum.

Ürünün Dvi ve Analog bağlantoları yanyana.Kutudan her iki bağlantı içinda kablo çıkıyor, bu önemli bir artı.

Ürünün bir eksiği, yükseklik ayarının olmaması.Ama bu özellik bir çok Lcd de yok.Ürünün eğim ayarı da resimde ki gibi yeterli düzeyde.

Ürünün malzemesi ve tasarımı gayet sade ve başarılı.Ürünün üzerinde dahili hoparlörler var.Konulmasaydı fiyat daha da uygun olabilirdi.

Ortam Testleri:

Ofis:
    Parlaklık ve kontrast gözü rahatsız etmiyor.Yazılar keskin ve rahatlıkla okunabiliyor.Renkler çok canlı, dolayısıyla resim ve grafiklerde.Ofis ortamında kullanacaklar için daha iyisine ve pahalısına gerek yok dediritiyor.

Oyun:
    Pes6, Bioshock, MOAH Airborne ile sorunsuz geçti testi.Yeni oyunların tümünde WS-Geniş ekran desteği var, gerçekten wide screen de oyunun tadına doyum olmuyor, tabi iyi bir ekran kartıyla.

Film:
    Widescreen de dvd ve divx keyfide maksimum düzeyde.Dvd ve divx filmleri izlediğim monitör çok yakından izlendiğinde Lcd lere has klasik hafif karıncalı bir görüntü vermekte.Digital uydu, analog tv testlerinde de aynı durum geçerli.Uzaktan izlendiğinde tamamen sorunsuz.

NOT:Testlerde puanlama yapmadım.Neye göre, Crt'ye göre mi, hızlı veya pahalı bir Lcd ye göre mi, puanlama yapılacağı meçhul çünkü.Kafanızda puanı siz belirleyin.

Ürünün görüş açıları oldukça geniş.Uzaktan ailecek sorunsuz film izleyebilirsiniz.

Ürünü aldığımda ilk iş teknik servise girip ölü pixel araştırması yapmak oldu, çıkmadı.Çıksada dert değildi ürünün 2 yıl pixel garantisi mevcut ki, bu çok önemli bir unsur.

Ürünün resmi sitesi:
    http://www.mirai.eu/Europe/ProductDetails&product_id=43&cat_id=50

Ürünle ilgili bilgiler bulabileceğiniz linkler:
    http://www.donanimhaber.com/Mirai_DML-522W100_-_Bu_fiyata_22/4074/haber.htm
    http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/09/08/Mirai-DML-522W100-22in-LCD-monitor/p1

Lcd alacakların bu yazıyı dikkatle okuyup karar vermeden önce tekrar düşünmelerini öneririm.Niye 19" fiyatına, Dvi'lı bir 22" Lcd'niz olmasın, hem de aynı fiyata.

Saygılarımla...

Not:Daha önce yaptığım AGNeovo F419 incelemesi: http://forum.donanimhaber.com/m_4632556/mpage_1/key_neovo/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaVa -- 10 Ekim 2007; 20:10:17 >

• eline,emeğine sağlık inceleme için teşekkürler.

Bende sizin bu monitörü almadan önceki duygularınızı şimdi yaşıyoruz. Ancak size ekstradan kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum.

Ben fotoğraf ile ilgilenen biriyim. Amatör ama ekipmanım profesyönel konumda sayılmaktadır. Çektiğim fotoğraf boyutları oldukça büyük ve fotoğraflarda oynama yapmak için, fotoğrafta yakışlaşma yaptığım zaman, 19" wd bir anda gözümde küçülüveriyor, karşımda sadece bir çene oluveriyor. Bu benim için çok kötü.

Ayrıca ben her gün mutlaka bir aksilik olmaz ise, bir divx izlerim. Örneğin dün akşam 1408 izledim. (gerçi o kadar iyi değildi.) Film için artık monitörüm karşımda küçük gelmeye başladı.

Son olarak ve son önemsediğim düşünce. 19" den direk 22" geçmek aradaki fiyat farkını haketmiyor. Ben 26" veya 28" çıkmasını bekliyorum. En kötü ihtimal, 24" almak istiyorum. Yani bir monitörü eskitmeden yenisi peşine düşmemiz, insanoğlunun vazgeçemediği özelliğidir.

Şimdilik fikrim, 19" den 26" geçmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 1 Ekim 2007; 13:21:05 >

• Bu kadar yerinde zamanlı bir inceleme olamaz. Dün karar verdim değiştirmeye, araştırırken bu monitörü gördüm, ancak sitede düzgün bir şey bulamadım hakkında. Az önce ise kesin kararımı vermiş bulunuyorum. Teşekkürler.

MIRAI marka olarak büyük bir marka olmasa da, arkasında CHIMEI gibi büyük bir üretici var.
    Kendi markalarının üstüne yeni yeni gitmeye başladılar. Aslında ağırlıklı başka markalara üretim yapan bir firma.

Tayvanda iyi bir noktada olsalar da, henüz global pazarda çok zayıflar. Bakalım ülkemizde neler yapacaklar, nasıl modeller getirecekler. Rekabet hepimize daha iyi ürünü, daha ucuza sağlayacaktır sonuçta...
    HT : Denon AVR3400 / Mission M71 Set
  • Bir bilgi:
    22" widescreen Lcdler, 19" normal lcdler ile hemen hemen aynı yüksekliğe sahiptir.
    22" için optimum çözünürlük; enine 1680 pixel, boyuna 1050 pixel.
    19" wide olmayan lcdler için bu değerler; enine 1280 pixel, boyuna 1024 pixel.
    Burada pixelleri uzunluk ölçüsü olarak ele alabiliriz.
    Yani;
    22" wide bir lcd, 19" e göre 1680-1280=400 pixel enine uzun; 1050-1024=26pixel boyuna uzun(hemen hemen aynı)
    Benim gibi 19" kullananlar, 22" wide!a geçince, boyuna kayıp yaşamayacaklardır.
    Ende ise oldukça geniş ve verimli bir alana sahip olacaklar.
  • go global 388 milyon peşin 396 6 tasitle e-turuncuda bundan daha kaliteli bi alet.
  • Zaten lcd ekranların boyutları büyüdükçe izleme mesafesi artar. Bu büyüklükte bir monitörü 1 metre civarı bir mesafeden izlerseni görüntü fevkalade gelecektir. Yakından baktığınızda oluşan piksel akmaları da bundan dolayıdır. Görüntü büyüyor fakat piksellerin hareketleri artmıyor. 5 ms 2 ms farkı burada ortaya çıkar. 5 ms de gördüğünüz akma oranını 2 ms de bu kadar yoğun görmezsiniz(belli olur fakat daha az) Onun dışında kasanın sağlamlığı ve ekranın kontrastı ise gündüz ışık yansımasında farkedersiniz. Kapalı ortamlarda 1300:1 olsa da 700:1 olsa da pek birşey hissetmezsiniz. Markalı monitörler burada ortaya çıkıyor. Akıllı kontrast olayını bu tür yeni piyasaya girmeye çalışan markalar kullanmıyor. Oysa benim kullandığım Samsung monitör de özel bir yazılımla istediğiniz uygulamaya göre ( film, oyun, internet) kontrastı kendisi ayarlıyor. Böylelikle gözünüz hareket yoğunluğuna göre fazla yorulmuyor. Onun dışında tasarımı gayet sadece ve özelliklerine göre fiyatı iyi bir monitör.

Ayrıca Goglobal leri ben almanızı tavsiye etmem. Çin malı oyuncaklar gibi. Çok adi kasaları var. Arka kapağını sökülebilir yapmışlar. Tuttunuzmu elinizde kalır bir gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 2 Ekim 2007; 8:50:19 >

• arkadaşlar bu monitörü analog çıkştan laptopa bağladığımızda dvi dan bağlanmaya göre kalite farkı yaşarmıyım? yardımcı olan herkese teşekkürler, iyi forumlar...
  • selamlar bende bugün 22 mirai aldım maviden daha önce samsung 17 vardı bu dev gibi geldi renkler çok canlı ve başarılı fakat bunun sürücüsünü bulamadım ekran kartımda 64 o/b daha iyi verim alabilmem için ekran kartımı degiştirmem lazımmı mesela 256mb çok fark edermi yardımlarınızı bekliyorum birde sürücüsünü nerden bulabilirim selamlar
  • Güzel monitör güzel inceleme

Orjinalden alıntı: kaptan69

selamlar bende bugün 22 mirai aldım maviden daha önce samsung 17 vardı bu dev gibi geldi renkler çok canlı ve başarılı fakat bunun sürücüsünü bulamadım ekran kartımda 64 o/b daha iyi verim alabilmem için ekran kartımı degiştirmem lazımmı mesela 256mb çok fark edermi yardımlarınızı bekliyorum birde sürücüsünü nerden bulabilirim selamlar

hayırlı olsun öncelikle,
    monitörün sürücüsü yok.
    1680*1050 çözünürlüğü 64mb ob bir işlemci kaldırmaz.
    incelmede de dediğim gibi; iyi bir ekran kartı mutlaka şart.
    bende 256mb 7600gt var.Oyunlarda o bile beni tatmin etmiyor.
    Hepiniz yüklediğim anlam kadarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

incelemeye teşekkürler ancak bana özellikle görünümü çok kaba geldi.

Görünüm konusunda yanılıyorsunuz bence.
    Tam aksine oldukça ince, zarif ve narin bir duruşu var monitörün.
    DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ
    13 Mayıs 2005
    Tarihinde Katıldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaptan69

sagol TAVA kardeşim verdigin bilgiler için bugün gidip ekran kartı alıcagım birde hangi cözünürlük ve kaç hz de kullanacagım daha iyi bir verim için selemlar

Ekran kartı olarak Ati 1950 veya Nvidia 7600gt altı bir kart tavsiye etmem.
    Masaüstü için kullanman gereken çözünürlük 1680*1050, oyunlar için değişir ama 1440*900 uygun olabilir.
    60hz de kullanman yeterlidir.

ekran kartını 512 mb olması şart.

önceki kartım x1950pro 256 mb idi. Ben oyunlarda full+full hastası olduğum için önceki monitörümde (19" lcd) gayet iyi iken 22" lcd de yetmemeye başladı.

Yani 22" lcd alacak ve ounlarda full lük arayanlar 512 mb lere baksın diyorum.

Orjinalden alıntı: ıspanak

22" lcd tecrübelerime ve ondan öncede forumdan öğrendiklerime dayanarak.

ekran kartını 512 mb olması şart.

önceki kartım x1950pro 256 mb idi. Ben oyunlarda full+full hastası olduğum için önceki monitörümde (19" lcd) gayet iyi iken 22" lcd de yetmemeye başladı.

Yani 22" lcd alacak ve ounlarda full lük arayanlar 512 mb lere baksın diyorum.

şart diye bir durum yok ıspanak.
    max. ayarlarla oyun oynayacaksan, oyuna başlı olarak 19" için de aynı ekran kartı gerekli.
    %15 civarında bir yavaşlamadan bahsedebiliriz ancak ki o da gözrdı edilebilir.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.