Şimdi Ara

İngilizce Çalışma Yöntemleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
27.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ingilizceyi nasıl çalışabilirim çalışma teknikleri en iyi şekilde akılda kalıcı bir şekilde nasıl çalışşıp öğrenebilirim bu meleti bileniniz varmı lise hazırlığa gidiyorum günlük işlediğimiz konuları tekrarlıyorum çalışıyorum ama yine geri kalıyorum lütfen yardım



  • öncelikle şunları sorucam , Hangi şehirdensin ? gerçekten ingilizceyi öğrenmek istiyomusun ? bunların yanıtını ver ilk
  • hiç çalışmıyorum ama hepsi aklımda kalıyo sen yazarak çalış faydası olur eminim.bir de günlük hayatta ingilizce konuşabileceğin birileri varsa onunla konuş pratik yapmış olursun ve unutmazsın tecrübeyle sabittir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Necessa®i

    öncelikle şunları sorucam , Hangi şehirdensin ? gerçekten ingilizceyi öğrenmek istiyomusun ? bunların yanıtını ver ilk


    Ankaradayım ingilizce öğrenmek için lise hazırlık okuyorum istiyorumda ama nedense beceremiyorum bir
  • ne kadar içli dışlı olursan o kadar kalıcı olur. yoksa unutursun.

    eğer ciddi anlamda bir şeyler yapmak istiyorsan cnbc'de dizileri falan seyret. yabancı gazeteleri oku. zaten güncel şeyler olduğu için gündemi de takip ediyorsan konuyu biliyor olacaksın. tabi kelimelerde falan zorluk çıkabilir. her kelieye bakma. sık sık karşına çıkanları bir yere not al. cümleden çıkarabiliyorsan çıkar. sonra sözlükten bak.


    benim en çok kullandığım yöntem, sürekli orjinal romanlar okuyorum (ing öğretmenliğinde okuyorum, sen orjinal değil de başlangıç seviyesi şeyler okuyabilirsin) bunlarda çıkan yeni kelimeleri bir yere not alıyorum. okurken bakarak zaman harcamıyorum. öyle olunca sıkıyor insanı.

    okuma bitince bilgisayardan ingilizce anlamlarına bakıyorum, anlamlarını yazıyorum, örnek cümlelerini yazıyorum beğendiğim.

    bunun dışında kitaplarda, gazetelerde hoşuma giden yapıları not alıyorum. bazen basit bir kelimenin bile farklı bir anlamda kullanıldığını görüyorum, bunu not alıyorum.

    bunların hepsini bir ajandaya yazıyorum. bu ajanda sürekli benimle. dolmuşta, otobüste vs açıp öylesine karıştırıyorum. arada bir kompozisyon yazmaya çalıştığımda kendindeki gelişmeyi hissediyorsun. bu da sana daha fazla heves veriyor.


    kitap okumanı kesinlikle öneririm. ben ilk başlarda oxford'un bookworms kitaplarını okumaya başladım, stage 1'den 6'ya kadar seviye seviye gidiyor. gayet yararlı olduğunu düşünüyorum bunun.

    konuşma pratiği büyük ihtimalle en büyük eksiğin olacak, bunu da imkanın varsa turistlerle konuşarak bir nebze giderebilirsin. fakat en iyi yol dili yerinde öğrenmektir. yabancı bir ülkeye gidip orada bir süre yaşayabilirsen (wat, dil okulu vs) çok daha iyi olur.




  • neyse senin sorduğum soruları cevaplıyacağın yok

    bende Lise 1 Hazırlık Sınıfında İngilizceye Merak saldım..
    sadece okulda öğrendiklerin yetmeyecek , fakat asıl öğrenmen gerekenleri orda öğreneceksin , şöyle ki; cümlenin neresinden başlıyarak okuyacağını , Zamanları (geçmiş zaman , gelecek zaman , geniş zaman ) , fiilleri , kelimeleri soru cümlesi yapmayı , kelimeleri olumlu cümle yapmayı aynı şekilde olumsuz yapmayı vs..... bunlar kolay...tabi bilen için valla asıl bileceğin şu; öğrenmek istiyosan Kimse duramaz önünde , ABD Bush Bile

    ilk önce google'dan şunu indir ; turing download gezginler (kopyala yapıştır bunu indir)
    bu çeviri programı gerçekten tam anlamında herşeyi kılı kılına çeviremez fakat çook işine yarıyacaktır... ( kendimden biliyorum )

    sanırım lise 1'e daha yeni başladın , o zaman sen en alt seviyeden başlamalısın , öyle uçup Ask (sor ) ' u sordu nasıl yapılır bunu öğrenmeye kalkışma! çünkü daha yenisin , en altlardan başla ki yükseklere zıpladığında erişebilmen kolay olsun. yoksa temel olmadan en alçaktan en yükseğe zıplayamazsın , bunun için sana tranbolin lazım oda bilgi

    okulun ilk yarısı hoca ne öğrettiyse onlarla yetin! fazla dan öğrenicem diyip kafanı Allah bullah etme! ilk 4 ay iice bi temeli sağlamlaştır!

    sonra yabancı şarkılar dinle , CNBC-E deki filmleri izle , ben hep izlerim.

    msn'e yabancı gacılar ekle bende bir sürü var maksadım kötü deil sadece konuşma pratiğimi ilerletiyorum

    şurda küçük bi ders ' yapalım

    bak konulara çalışacaksan böyle çalışabilirsin

    mesela , work - iş , çalışmak vb. anlama gelir

    i work dersen - çalışırım
    i working dersen - çalışıyorum
    i worked dersen - çalıştım
    i will work - çalışacağım
    i have been working - çalışmıştım

    bunları örnek olsun diye verdim.


    inglizce çok zor bi dil deil , sen iste yeter ki , bu dili öğrenirken Türkçe'nin zor bi dil olduğunu , Türkçenin Çok zengin bi dil olduğunuda öğreneceksin! bak bu dediğimi unutma ingilizceyi öğrenmeye başladıktan sonra anlayaacaksın sende ,
    beni hatırlarsın o zaman



    bak istersen msn'm ekle , elimden geldiğince kafana takılanlara yardımcı olurum

    everythingforwin@hotmail.com

    bye for now... Take care




  • @löpçük hocama %100 katılıyorum ve dğyorumki okumak okumak okumak!!! ne kadar çok okursan öğrendiğin tensleri o kadar çok pekiştirir, öğrendiğin kelimeleri unutmaz ve üzerinede kullanılışlarıyla beraber yeni kelimeler öğrenirsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: löpçük

    ne kadar içli dışlı olursan o kadar kalıcı olur. yoksa unutursun.

    tabi kelimelerde falan zorluk çıkabilir. her kelieye bakma. sık sık karşına çıkanları bir yere not al. cümleden çıkarabiliyorsan çıkar. sonra sözlükten bak.


    benim en çok kullandığım yöntem, sürekli orjinal romanlar okuyorum (ing öğretmenliğinde okuyorum, sen orjinal değil de başlangıç seviyesi şeyler okuyabilirsin) bunlarda çıkan yeni kelimeleri bir yere not alıyorum. okurken bakarak zaman harcamıyorum. öyle olunca sıkıyor insanı.

    okuma bitince bilgisayardan ingilizce anlamlarına bakıyorum, anlamlarını yazıyorum, örnek cümlelerini yazıyorum beğendiğim.






    evet bu 2 şeyi kesinlikle uygulamalısın , löpçük arkadaşımızında dediği gibi , her kelimeyi aklınta tutmaya çalışma sadece en çok sıklıkla çıkanları ingilizce defterinin arka sayfasına yaz ( hem türkçesi hem ingilizcesini) , ( böylece her derste yanında bulunur)

    löpçük ing. romanlar önermiş ama bunlar senin için ağır olur. sen ilk 3-4 ay hoca ne öğretirse onlarla yetin! sonra git kitapçıya ingilizce seviye 1 için kolay anlaşılır bi kitap istiyorum de satın al...


    en çok sıklıkla karşına çıkan kelimeleri defterinin arkasına anlamıyla beraber not etmen çok yararlı olacaktır! bunu sakın aksatma!

    nedir bu kelimeler ?

    e.g ( örnek demek )

    - Stay - kal - Kalmak ( sınıfta deil bi mekanda )
    - win - kazan - kazanmak
    - write - yaz - yazmak
    - stady - çalış - çalışmak ( ders falan )
    - look - bak - bakmak
    - tooth - diş
    - tech öğrenmek learn ' da öyle
    - find - bul - bulmak
    - age - çağ - yaş anlamında
    - ice - buz
    - eyes - göz
    - good evening - iyi geceler
    - good days - iyi günler
    - dinner - akşam yemeği
    - lunch - öğle yemeği

    vs... böyle günlük hayatta karşına çıkabilecek kelimeleri öğrenmeye bak


    ben şimdi gidiyorum , bana bi soru sorup cevabını bekleme diye söyledim

    msn eklersin istersen elimden geldiğinece yardımcı olurum everythingforwin@hotmail.com




  • madem başladık, aklımıza gelenleri yazmaya devam edelim

    eksik hissettiğin konulara düzgünce çalış, sonra onu bir arkadaşına anlat. anlatırken de çok şey öğreneceksin. eğer anlatabiliyorsan, basit de olsa örnek cümleler yazabiliyorsan sen de anlamışsın demektir. ve bunu bir kez yaptığında tamam bitti deme, aradan birkaç gün geçsin, aynı konuyu tekrar anlat. her anlatışında daha rahat, daha kendinden emin olacaksın. ilk başlarda verdiğin örnekler sana basit gelmeye başlayacak. farklı örnekler arayacaksın. yeni örnekler buldukça yeni kelimelerle karşılaşacaksın.

    kelimeler için de değişik yöntemler var, kimisi bir liste çıkarır, karşısına anlamını yazar, kimisi örnek cümlesi ile yazar, kimisi küçük kartonların bir tarafına ing bir tarafına Türkçe yazar. sen en iyi aklında kalan yöntemi seçip onu uygula. kelime öğrenme konusunda "en iyi yöntem" diyemeyiz. her kişinin farklı bir algılaması vardır.

    mesela lisede bir arkadaşım liste halinde yazardı.sonra o listenin gözünün önüne geldiğini, o şekilde kelimeyi hatırladığını söylerdi. öyle bir şeydi ki, kelimenin sayfanın neresinde yazdığını, çoğu zaman altında ve üstünde hangi kelimeler olduğunu bile söyleyebilirdi.

    ben liste halinde hiç ezberleyemezdim. her kelime için örnek cümle yazardım. (bu senin için de biraz erken olabilir. önce birkaç ay çalışman gerekecek) örnek cümleler ile kelimenin anlamını hatırlardım. bu şekilde örnek cümleyi hatırlayarak anlamını ingilizce olarak yazabilirdim.

    daha aklıma gelirse yazarım.www.englishforums.com adresinde kelimelerle ilgili bölüm var. mesela nasıl kullanıldığını bilmediğin bir kelimeyi sorarsın, native speaker dediğimiz ana dili ing. olan kullanıcılardan cvplar alabilirsin. tartışmalar bölümünde değişik konular oluyor. oradaki yorumları okuyabilirsin. tanışma gibi bir bölümü var, orada msn adresini vererek yeni arkadaşlar edinebilirsin.




  • quote:


    - Stay - kal - Kalmak ( sınıfta deil bi mekanda )
    - win - kazan - kazanmak
    - write - yaz - yazmak
    - stady - çalış - çalışmak ( ders falan )
    - look - bak - bakmak
    - tooth - diş
    - tech öğrenmek learn ' da öyle
    - find - bul - bulmak
    - age - çağ - yaş anlamında
    - ice - buz
    - eyes - göz
    - good evening - iyi geceler
    - good days - iyi günler
    - dinner - akşam yemeği
    - lunch - öğle yemeği

    vs... böyle günlük hayatta karşına çıkabilecek kelimeleri öğrenmeye bak


    ben şimdi gidiyorum , bana bi soru sorup cevabını bekleme diye söyledim

    msn eklersin istersen elimden geldiğinece yardımcı olurum everythingforwin@hotmail.com



    Şurda bi yanlış war sanki 1. si tech değil teach 2. si teach öğrenmek değil öğretmektir. teacher dan aklında kalsın öğretmen




  • herscher doğru demiş

    Yabancı müzik dinliyorsan sözlerini bul internetten (google'da şarkının adını yazıp "lyrics" diye sonuna eklemen yeter) hem dinlediğin şarkıyı öğrenmiş olursun hem de bilmediğin kelimelere bakar öğrenirsin hem de telafuzun gelişir
  • altyazısız film izle, kitap oku, müzik dinle, netten ingilizcesi iyi arkadaş bul chat yap, ingiltereye git. grammer kitaplarıyla çok vakit harcama şöyle bi bak kabasını bil yeter.
  • yukarıda anlatılanlara tamamen katılıyorum.. ve ekleyecegim sey;

    ingilizce en son nokta KELİME dir.. hergun duzenli kelime ögrenmeye bak.. ingilizcen ilerler zamanı gelince( hazırlık ı bitirince) ama kelime ögrenmek hiç bir zaman bitmez..

    kısacası işin aslı kelime ögrenmekte. ne kadar cok kelime o kadar cok puan( toefl, üds,kpds vb.)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Necessa®i

    neyse senin sorduğum soruları cevaplıyacağın yok

    bende Lise 1 Hazırlık Sınıfında İngilizceye Merak saldım..
    sadece okulda öğrendiklerin yetmeyecek , fakat asıl öğrenmen gerekenleri orda öğreneceksin , şöyle ki; cümlenin neresinden başlıyarak okuyacağını , Zamanları (geçmiş zaman , gelecek zaman , geniş zaman ) , fiilleri , kelimeleri soru cümlesi yapmayı , kelimeleri olumlu cümle yapmayı aynı şekilde olumsuz yapmayı vs..... bunlar kolay...tabi bilen için valla asıl bileceğin şu; öğrenmek istiyosan Kimse duramaz önünde , ABD Bush Bile

    ilk önce google'dan şunu indir ; turing download gezginler (kopyala yapıştır bunu indir)
    bu çeviri programı gerçekten tam anlamında herşeyi kılı kılına çeviremez fakat çook işine yarıyacaktır... ( kendimden biliyorum )

    sanırım lise 1'e daha yeni başladın , o zaman sen en alt seviyeden başlamalısın , öyle uçup Ask (sor ) ' u sordu nasıl yapılır bunu öğrenmeye kalkışma! çünkü daha yenisin , en altlardan başla ki yükseklere zıpladığında erişebilmen kolay olsun. yoksa temel olmadan en alçaktan en yükseğe zıplayamazsın , bunun için sana tranbolin lazım oda bilgi

    okulun ilk yarısı hoca ne öğrettiyse onlarla yetin! fazla dan öğrenicem diyip kafanı Allah bullah etme! ilk 4 ay iice bi temeli sağlamlaştır!

    sonra yabancı şarkılar dinle , CNBC-E deki filmleri izle , ben hep izlerim.

    msn'e yabancı gacılar ekle bende bir sürü var maksadım kötü deil sadece konuşma pratiğimi ilerletiyorum

    şurda küçük bi ders ' yapalım

    bak konulara çalışacaksan böyle çalışabilirsin

    mesela , work - iş , çalışmak vb. anlama gelir

    i work dersen - çalışırım
    i working dersen - çalışıyorum
    i worked dersen - çalıştım
    i will work - çalışacağım
    i have been working - çalışmıştım

    bunları örnek olsun diye verdim.


    inglizce çok zor bi dil deil , sen iste yeter ki , bu dili öğrenirken Türkçe'nin zor bi dil olduğunu , Türkçenin Çok zengin bi dil olduğunuda öğreneceksin! bak bu dediğimi unutma ingilizceyi öğrenmeye başladıktan sonra anlayaacaksın sende ,
    beni hatırlarsın o zaman



    bak istersen msn'm ekle , elimden geldiğince kafana takılanlara yardımcı olurum

    everythingforwin@hotmail.com

    bye for now... Take care



    i working diye bişi olmaz, i'm working olur :p




  • Öncelikle bana göre ingilizce biraz yetenek işi konuşma tarzı bakımından öyle.. Onların konuştuğu gibi biraz yayvan bi ağızla konuşmalısınız. Şahsen ben oynadığım oyunlardan ve bolbol cbce izleyerek( orda kalıplar,konuşma tarzarını çok rahat öğrenirsiniz)
    öğrendim ve çokda rahat konuşabiliyorum,geriye kalan grammer leri felan herke yapar
  • 1 - yukarıda arkadaşların yazdığı gibi ingilizce dili olan TV izle ,

    2 - yabancı forumlarda takıl ve ordaki muabbetleri kavramaya çalış

    DİKKAT EN ÖNEMLİ MADDEYE GELİYORUZ !!

    3 - Yabancı birini bul msn'den muhabbet et hergün ingilizce olarak(pc'de hızlı başlat menünde herzaman bir sözlük programı dursun , chat esnasında anlamadığın kelimeleri oradan bakıp öğren ve karşı tarafla konuşurken kullan)

    95 yılında irc'de yabancılarla sohbetler ediyordum , yaşım 10'du :)

    Orta hazırlık okudum , hocaların hatalarını düzeltiyordum (ve bu nedenden dolayı ingilizceden kalacaktım)

    tabi lise bittiğinden beri pek ilgi duymuyorum ingilizceye , öylece kaldı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 1 Ekim 2007; 9:19:16 >
  • Ben uzun süreler İng.'de yaşamış biri olarak size şunların öneririm. Birincisi eğer gramer bilginiz tam oturmadıysa, kesinlikle ama kesinlikle bunu alıştırmalar çözerek oturtunuz. Bunun için İngilizce kitaplarının workbook eklentileri şimdilik yeterli olur. İngilizce okurken sıkılmayınız çünkü İngilizce'de diğer dersler gibi konu sıkıntısı yoktur. Sevdiğiniz ya da ilgilendiğiniz bir konuyla ilgili alıştırma yapmak daha zevkli gelecektir. Emin olmadıklarınızı mutlaka birine danışınız. İngilizce gramer öğrenimi sırasında zaten yabancı kelimelerle karşılaşacaksınız, -ki workbook içinde de alıştırmalar esnasında bu yabancı kelimelere bol bol rastlayacaksınız. Oturun ve bunların anlamlarını, alıştırmalar bittikten sonra çıkartın. Daha sonra bu yabancı kelimelerle mutlaka cümleler kurun. Özellikle hoşunuza giden yeni fiillerle yeni şeyler ifade edebileceğiniz için (-ki gramer öğrenimi esnasında en son öğrendiğiniz konuyla alakalı bu kelimenin içinde bulunduğu cümleler kurun) bol bola yazarak pratik yapın. Ufak çapta konularla alakalı makaleler yazın. Ama asla sıkılmayın. Sıkıldığınızı hissettiğiniz zaman ara verin öyle devam edersiniz.

    Şimdilik bu kadar kolay gelsin.




  • Valla arkadaşlar çok teşekkür ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Necessa®i

    neyse senin sorduğum soruları cevaplıyacağın yok

    bende Lise 1 Hazırlık Sınıfında İngilizceye Merak saldım..
    sadece okulda öğrendiklerin yetmeyecek , fakat asıl öğrenmen gerekenleri orda öğreneceksin , şöyle ki; cümlenin neresinden başlıyarak okuyacağını , Zamanları (geçmiş zaman , gelecek zaman , geniş zaman ) , fiilleri , kelimeleri soru cümlesi yapmayı , kelimeleri olumlu cümle yapmayı aynı şekilde olumsuz yapmayı vs..... bunlar kolay...tabi bilen için valla asıl bileceğin şu; öğrenmek istiyosan Kimse duramaz önünde , ABD Bush Bile

    ilk önce google'dan şunu indir ; turing download gezginler (kopyala yapıştır bunu indir)
    bu çeviri programı gerçekten tam anlamında herşeyi kılı kılına çeviremez fakat çook işine yarıyacaktır... ( kendimden biliyorum )

    sanırım lise 1'e daha yeni başladın , o zaman sen en alt seviyeden başlamalısın , öyle uçup Ask (sor ) ' u sordu nasıl yapılır bunu öğrenmeye kalkışma! çünkü daha yenisin , en altlardan başla ki yükseklere zıpladığında erişebilmen kolay olsun. yoksa temel olmadan en alçaktan en yükseğe zıplayamazsın , bunun için sana tranbolin lazım oda bilgi

    okulun ilk yarısı hoca ne öğrettiyse onlarla yetin! fazla dan öğrenicem diyip kafanı Allah bullah etme! ilk 4 ay iice bi temeli sağlamlaştır!

    sonra yabancı şarkılar dinle , CNBC-E deki filmleri izle , ben hep izlerim.

    msn'e yabancı gacılar ekle bende bir sürü var maksadım kötü deil sadece konuşma pratiğimi ilerletiyorum

    şurda küçük bi ders ' yapalım

    bak konulara çalışacaksan böyle çalışabilirsin

    mesela , work - iş , çalışmak vb. anlama gelir

    i work dersen - çalışırım
    i working dersen - çalışıyorum
    i worked dersen - çalıştım
    i will work - çalışacağım
    i have been working - çalışmıştım

    bunları örnek olsun diye verdim.


    inglizce çok zor bi dil deil , sen iste yeter ki , bu dili öğrenirken Türkçe'nin zor bi dil olduğunu , Türkçenin Çok zengin bi dil olduğunuda öğreneceksin! bak bu dediğimi unutma ingilizceyi öğrenmeye başladıktan sonra anlayaacaksın sende ,
    beni hatırlarsın o zaman



    bak istersen msn'm ekle , elimden geldiğince kafana takılanlara yardımcı olurum

    everythingforwin@hotmail.com

    bye for now... Take care

    Sen birine git I working de, Kafana kül tablası atsın. i diye birşey yoktur. I her zaman büyük yazılır.
    I am working dersen çalışıyorum olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Purdew -- 1 Ekim 2007; 20:34:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EredLithui

    quote:

    Orjinalden alıntı: Necessa®i

    neyse senin sorduğum soruları cevaplıyacağın yok

    bende Lise 1 Hazırlık Sınıfında İngilizceye Merak saldım..
    sadece okulda öğrendiklerin yetmeyecek , fakat asıl öğrenmen gerekenleri orda öğreneceksin , şöyle ki; cümlenin neresinden başlıyarak okuyacağını , Zamanları (geçmiş zaman , gelecek zaman , geniş zaman ) , fiilleri , kelimeleri soru cümlesi yapmayı , kelimeleri olumlu cümle yapmayı aynı şekilde olumsuz yapmayı vs..... bunlar kolay...tabi bilen için valla asıl bileceğin şu; öğrenmek istiyosan Kimse duramaz önünde , ABD Bush Bile

    ilk önce google'dan şunu indir ; turing download gezginler (kopyala yapıştır bunu indir)
    bu çeviri programı gerçekten tam anlamında herşeyi kılı kılına çeviremez fakat çook işine yarıyacaktır... ( kendimden biliyorum )

    sanırım lise 1'e daha yeni başladın , o zaman sen en alt seviyeden başlamalısın , öyle uçup Ask (sor ) ' u sordu nasıl yapılır bunu öğrenmeye kalkışma! çünkü daha yenisin , en altlardan başla ki yükseklere zıpladığında erişebilmen kolay olsun. yoksa temel olmadan en alçaktan en yükseğe zıplayamazsın , bunun için sana tranbolin lazım oda bilgi

    okulun ilk yarısı hoca ne öğrettiyse onlarla yetin! fazla dan öğrenicem diyip kafanı Allah bullah etme! ilk 4 ay iice bi temeli sağlamlaştır!

    sonra yabancı şarkılar dinle , CNBC-E deki filmleri izle , ben hep izlerim.

    msn'e yabancı gacılar ekle bende bir sürü var maksadım kötü deil sadece konuşma pratiğimi ilerletiyorum

    şurda küçük bi ders ' yapalım

    bak konulara çalışacaksan böyle çalışabilirsin

    mesela , work - iş , çalışmak vb. anlama gelir

    i work dersen - çalışırım
    i working dersen - çalışıyorum
    i worked dersen - çalıştım
    i will work - çalışacağım
    i have been working - çalışmıştım

    bunları örnek olsun diye verdim.


    inglizce çok zor bi dil deil , sen iste yeter ki , bu dili öğrenirken Türkçe'nin zor bi dil olduğunu , Türkçenin Çok zengin bi dil olduğunuda öğreneceksin! bak bu dediğimi unutma ingilizceyi öğrenmeye başladıktan sonra anlayaacaksın sende ,
    beni hatırlarsın o zaman



    bak istersen msn'm ekle , elimden geldiğince kafana takılanlara yardımcı olurum

    everythingforwin@hotmail.com

    bye for now... Take care

    Sen birine git I working de, Kafana kül tablası atsın. i diye birşey yoktur. I her zaman büyük yazılır.
    I am working dersen çalışıyorum olur...







  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.