Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ## Su soğutma hakkında merak edilenler ve satın alma Rehberi##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Cevap: ## Su soğutma hakkında merak edilenler ve satın alma Rehberi## Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Kasım 2007; 16:21:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Cok guzel ve ayrintili bir yazi olmus.

Zalman WB5 ide ekleyebilirsiniz sanirim bu yaziya;

http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=284&code=021

kaeln

Sisteme Gözat

8 Kasım 2007; 16:22:16 

cok guzel inceleme ama bazı katılmadığım noktalar var.

rekorlar konusunda kelepçeliler kesinlikle belirli bi yerden sonra kaçırıyor. siz pc dışında sistemi deneyin 2 gün kaçırmaz. ama bilgisayara taşıdığınızda kullandığınız yumuşak hortumu pc dışındaki gibi rekora oturtamazsınız. çünkü o hortum rekorun şeklini almıştır bile. kelepçeli sistemlerde eğer tesisatçı fln değilseni su kaçırma ihtimali açık ve net %80 diyebilirim.
vidalı sistem ise allaha havale zaten. hiç girmeyin.

çözüm: aynı fiyatta olan takmatik rekorların kullanılması. (gidin hidrolikçilerden alın bunları, bilgisayar firmaları takmatik rekorları abuk fiyatlara satabiliyor) diş kısmında kendinden contası var.T ve Y şeklinde tipleri ve bilmediğim bir sürü anahtarlı somunlu versiyonları var. ama sert hortum kullanmanız gerekir. tek sorun hortumları takarken biraz güç uygulamanız gerekir. takmatik rekorların dişleri bi geçtiği zaman hortuma kesinlikle kaçırmaz ve çıkmaz.

su kabı buyuk olursa sistem denge sıcaklıgına daha gec surede gelecektir. iyi birşey bence. tabi abartmamak kaydıyla :)

Q6600 / Abit IX-38 Quat GT / Zotac 8800GT Amp 3p / 1GB*2 Kingston HyperX 1066Mhz / 160GB seagate sata2 x2 RAID 0 / Cm stacker stc-101 / Philips 190x6fb-dvi / Asus 2014L1T dvd-rw / enermax liberty 500w / a4 x710 / a4 usb kb-8

Iphone 8gb 1.1.1

Liquid Cooling: Hand Make Cpu - Gpu Block / Aqua 360 Airplex Pro / Eheim Compact 1000 / 12mm hose / Hand Make Reservoir / 3xSilverStone Fm123

Liquid Cooling Project

killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Kasım 2007; 2:29:27 

Demekki kisiden kisiye gore degisiyor bana gore en guvenlisi SIKMA rakorlardir ornek vermek gerekirse TT BW735/745 oldugu gibi yaklasik 1 senedir hic dokunmadim 735 ime herhangi bir gevseme veya sizinti yok.SIKMA dan sonrada kelepce gelir ve son olarakta takmatik geliyor benim icin.

kaeln

Sisteme Gözat

9 Kasım 2007; 18:11:22 

evet oyle :) kişinin becerisine göre sanırım :) eğer benim elimde de sıkmalı rakor olsa duzgun bir şekilde sistemimi çalıştırsam benimde bir numaram belki o olurdu.

Q6600 / Abit IX-38 Quat GT / Zotac 8800GT Amp 3p / 1GB*2 Kingston HyperX 1066Mhz / 160GB seagate sata2 x2 RAID 0 / Cm stacker stc-101 / Philips 190x6fb-dvi / Asus 2014L1T dvd-rw / enermax liberty 500w / a4 x710 / a4 usb kb-8

Iphone 8gb 1.1.1

Liquid Cooling: Hand Make Cpu - Gpu Block / Aqua 360 Airplex Pro / Eheim Compact 1000 / 12mm hose / Hand Make Reservoir / 3xSilverStone Fm123

Liquid Cooling Project

selim356000

10 Kasım 2007; 13:28:59 

ALACAĞIMIZ SAF SU HAVAYLA BİRLEŞTİĞİ ZAMAN SAFLIĞINI YİTİRSE DE İNANIN ÇEŞMEDEN AKAN SUDAN DAHA SAF
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YAZILARINIZ İÇİN.BİRŞEYLERİ ÖĞRENMEYE BAŞLIYORUM GALİBA

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ForeverHuman

26 Kasım 2007; 22:12:42 

ARKADSLAR ANLADIGIM KADARIYLA HERKES PARADAN YAKINMIS

DAHA UCUZA COK DAHA PERFORMANSLI BIR SISTEM ELDE ETMEK MUMKUN

ONCELIKLE SU KABI VE POMPADAN BASLIYALIM

PLEXIDEN YAPTIRABILECEK BI SU KABI VE SU KABININ ICINE KONULACAK
5-10 YTLLIK BI AKVARYUM MOTORU

1 TANE MURAT 131 240LIK RADYATOR
VE NETTEN ALACAGNIZ CPU BLOGU ( BUNUDA EL YAPIMI OLANLARI VAR AMA GUVENLIK ACISINDAN BU PARCANIN HAZIR ALINMASI DAHA DOGRU )

KABA BI HESAPLA 100 150 YTL YE MAL EDEBILIRSINIZ !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeverHuman -- 26 Kasım 2007; 22:14:03 >

ZORDAYIM

8 Aralık 2007; 10:34:26 

cok gusel bende yapmak ıstıyorum en kısa surede yapacagım

SET BY ZORDAYIM
Birol_12

Sisteme Gözat

13 Aralık 2007; 2:26:27 

Çok teşekkürler bu bilgiler çok işime yaradı.Bende bu sene içinde su soğutmaya geçmeyi planlıyorum fakat ondan önce kasa ve kasanın içindeki parçaların bu soğutmaya değmesi lazım

meteor_xxx

19 Aralık 2007; 23:34:36 

arkadaşlar millet nerde buralar sessiz sedasız. hazır bokmu almalıyım yoksa netten el yapımımı bi cevap lütfen?

///////////////////////(o_o)\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

TuRk_OyUnCu

Sisteme Gözat

29 Aralık 2007; 2:22:42 

Arkadaşlar sadece cpu'yu soğutmak için sıvı soğuta sistemi taksam,feel2 kasaya sığarmı birde bana ne kadara patlar

XTremeGamer
Hayat kısa,yaşananlar hiç olmadığı kadar gerçekken kim olduğumu sahaya indiğim zaman anladım ve oyuna başladığımda ise gerçekler canımı hiç olmadığı kadar çok yaktı...
İnandığım değer verdiğim herkes ve herşey aslında sadece yalandan ibaretmiş...
Bazen gurur'landığımız şeyler bir hayal gibi gözümüzün önünden kayan yıldız gibi olur!!!
Sevmek şuçmuş.Her sevdiğimde canım yandı.Artık kimseyi sevecek kadar ne sabrım kaldı ne de ömrümden ayıracak vaktim kaldı...
Bazen bir kere susmak,bin kere konuşmaktan daha iyidir!!!
StrangerXT

29 Aralık 2007; 14:36:36 

ne kadara mal olacağını kolayca hesaplayabilirsin. önce kullanacağın komponentleri belirle.

sıvı soğutmalar artık htpc kasalara bile sığabiliyorlar tabii performans/boyut ters orantılı, birinden fedakarlık etmeniz gerekecek.

örneğin aquanın 120 mm lik radyatörlerinden, hydror l20 pompa ve 1 işlemci bloğu kullanırsan, kasaya sığan şirin bir sıvı soğutman olur, sessiz de olur, taşıyabilirsin de.
ancak tabii ki 360 lık radyatör kullanımı kadar performans alamazsın vs vs..

tamamen sana kalmış

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..
carman1tr

Sisteme Gözat

9 Ocak 2008; 2:38:26 

çok güzel çalışma olmuşi ellerine sağlık arkadaşım.
bende su soğutmaya geçme niyetindeyim ama bu yazıdan aklımı karıştıran bir sonuca vardım.
Thermaltake armor+ kasını ve 760 soğutmayı alıp kullanmayı düşünüyordum ama cpu blok yapısı kafamı karıştırdı.sizin tavsiyeniz nedir?

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
boss85

10 Ocak 2008; 0:11:49 

sadece ekran kartı + CPU için 240 lık radyatör kullansam radyatörüde silverstone SilverStone FM121 120lik fanlarla soğutsam, bu sistem için 2 tane 5.25lik sürücü yuvası kadar bir hazne kullansam (yaklaşık 1lt) bunun için harici pompa olarak ne tavsiye edersiniz.

Yani radyatör olarak Alphacool 240 lık radyatör, CPU içinse ZM-WB3 GOLD kullanmayı düşünüyorum. Ekran kartı içinse yakın zamanda değiştirmeyi düşündüğüm için sonradan sisteme ekliyicem... Ama sitemi baştan ona göre kurucam. OC yapmayı düşünmüyorum zaten sistem benim beklentimi karşılıyor ama genede aynı gürültü seviyesinde daha düşük sıcaklık değerleri yakalamak daha mantıklı geliyor ve ilerde OC daha açık olması sebebiyle geçicem su soğutmaya... Bide görsellik tabiki... Ayrıca sistemi kasa içine kurmayı düşünüyorum bu sebeple pomanın çok büyük ebatlı olmaması tercihimdir... Kasan Aopen H600 içinde sistemi kuracak kadar yer ayarladım modlayarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss85 -- 10 Ocak 2008; 0:15:25 >

ata326

13 Ocak 2008; 16:51:17 

güzel çalışma olmuş ellerine sağlık

ata326

23 Ocak 2008; 20:05:11 

bi de benim kuaracğım sisteme bi el atsanız (sıvı soğutma alacağım yardım)

ckukner

26 Ocak 2008; 1:25:27 

Daha önce hiç su soğutmayla çalışan bir pcnin başında durmadım o yüzden; 400-500 ytl vermeye değer bir sistem mi günde 5-6 saat pc başında geçiriyorum oyuncu olduğumdan ekran kartlarnın ve cpu'nun fanından gına geldi.
Ayrıca Kasa'daki ezgoz fanlardan 1 tane bırakılmalı mı diğer parçalardaki ısıyı dışarı atsın diye?

meteor_xxx