Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Derneği...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Acer >> Cevap: ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Derneği... Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
crkoglu

18 Kasım 2007; 11:51:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

bluetooth yok demişsiniz..yani ben internet erişimi veren bir kafeye gittigimde notebooka bir alet bağlamadan internete giremyecekmiyim?yoksa bu sadece cep telefonlarında dosya gönderirken bluetooth aleti takmam mı gerek demek?

@RccP bluetooth yok ama kablosuz internet erişimini sağlayan wireless var. Yani merak etme kafeye gidince internete girebilirsin. DFediğin gibi cep telefonlarına dosya gönderirken usb den bluetoth aygıtı bağlayarak halledebilirsin bu durumu..

quote:

Orjinalden alıntı: slowly

arkadaşlar bu hdd den tık tık diye ses geliyo daha bugün aldım bilgisyarcıya sordum harddisk kafa atıyodur dedi doğrumudur sizce lütfen yardımcı olun

@slowly hdd den ses bende de geliyordu ilk başlarda. Alalı iki hafta oldu. Şu an kesildi herhangi bir ses duymuyorum. Nedendir bilmem.

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

bir arkadaşıma bu modelden alıcam da ama sanırım bluetooth yokmuş..

acaba PCMCIA olarak bluetooth aparatı alan var mı burda?

@Quentin Evet bluetooth yok aynı zamanda PCMCIA de yok. Express kart yuvası var onun yerine. Ben usb den bağlanan küçük bluetooth aygıtlarından kullanıyorum. Problem yok.

marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

18 Kasım 2007; 13:54:16 

Arkadaşların sorularına @crkoglu cevap vermiş. Ancak şimdi bakınca bende gördüm ki acer ftp sitesinden Xp driverlerini kaldırmış, ama ihtiyacı olan arkadaşlar için elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
Reyhani_60

18 Kasım 2007; 14:35:55 

Neden kaldırmışlar driverleri anlamak mümkün değil.. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz.

Acer 5520G
Reyhani_60

18 Kasım 2007; 14:38:13 

Önceden sorduğum bir soru vardı. Ben xp kurup devamlı xp kullanacam. bu recorvry i yedeklemesem ne olur? o 9gb lik alanıda katsam hdd ye ne olur?
Arkadaşlar birde şu sorunları bir toparlasak diyorum. karma karışık oldu bütünm yazılar.

Acer 5520G
ahmetcostanza

18 Kasım 2007; 16:04:44 

Arkadaşlar biz notebook alana kadar bir sürü kişi çekti bu driverları FTP'DEN. Şimdi ise kaldırmışlar ne hikmetse. İnanılır gibi değil! Daha önce çeken arkadaşlardan rapide veya başka bir yere yüklemelerini rica ediyorum. bu ürünü yeni alıp da XP kuramayan kardeşlerinize de yardımcı olun lütfen :)

turkeril

18 Kasım 2007; 16:11:51 

Ben de hepisiburada'dan 5520G (1gb ram) aldım. 1 Kasım'da siparişi verdim ve 16'sında stoklara girdi, 17'sinde geldi. Siteye ilk koyulduğunda ilk 50 müşteriye 1 GB ram hediye yazıyordu. Daha sonra müşteri hizmetleri ile yazıştım. İlk 2 gün sipariş vermişseniz ilk 50'ye girmişsinizdir şeklinde cevap verdiler. Ben ilk gün sipariş vermiştim. Ama 1 GB ram gelmedi. Durumu yazdım, muhtemelen ptesi günü cevap gelir bakalım...

Makina 1 GB ve Vista ile doğal olarak kasıyor. Tez zamanda 2'ye çıkacağım ama hediye ram gelse bile şöyle bi sorun var, ram'lerim 512+512. Yani önce bunları satmam gerekecek. Ama satarım gibi geliyor. Ardından 2 x 1 GB çakacağım inşaallah.

XP driverları bu topic'te verilen ftp sitesinden kaldırılmış maalesef...

Şöyle bir önerim var. Daha önceden indirmiş bi arkadaşımız driverların topunu rar'layıp bi adrese atabilir mi acaba? Yapan olursa muazzam sevaba girecek zira şu an XP driverlarını bulamayan arkadaşların sayısı artmakta maalesef.

Tez zamanda xp'ye geçebilmek dileğiyle...

Acer Aspire 5520 GTI AMD Turion 64 TL-58 1.9 GHz, NVidia GeForce 8400 M G TurboCache, 2 GB DDR2 , 160 GB HDD
marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış

18 Kasım 2007; 16:19:38 

@Reyhani_60
İstersen yine de yedekle köşede bulunsun ancak çok ihtiyaç değil. Çünkü elinde lisans var, vistayı her yerde bulabilirsin ve epowering yazılımları da nette var. O halde yedekleme yapmak zorunda değilsin. Ben de bir sonraki formatta o 9 GB'lık bölümü C'ye katmayı düşünüyorum. Boş yere durmasın değil mi, işimize yarasın.

@ahmetcostanza
Bendeki driverleri yüklemeye başlayacağım birazdan, yalnız bir kaç çeşit wireless ve web cam var. Ben atheros wireless modem driverini ve web cam için de suyin driverini yükleyeceğim. Kendi modelinizi öğrenmek için Bilgisayarım sağ tık, özellikler, donanım kartından aygıt yöneticisi buradan da ağ bağdaştırıcıları kısmından wireless modeminizi, görüntü aygıtlarından da webcam modelinizi öğrenebilirsiniz. Arkadaşlar driverlerin toplam boyutu 300 MB civarı başlıyorum yüklemeye...
turkeril

18 Kasım 2007; 16:22:48 

Valla çok iyi olacak, sabırla bekliyoruz sayın marmaralıterbiyeci.

Şimdiden teşekkürler...

Acer Aspire 5520 GTI AMD Turion 64 TL-58 1.9 GHz, NVidia GeForce 8400 M G TurboCache, 2 GB DDR2 , 160 GB HDD
falco_love

18 Kasım 2007; 17:07:53 

şu 9gb lık recorvy bölümünü silmek lazım diskmaneger la yapılabilirmi yada silen varmı nasıl silinir.

¡§¡§¡§¬¿¬Á¥ÂA¥Â-¥é yaln©¥zlar©¥ yutan kentler biliyorum¡§¡§¡§
marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış

18 Kasım 2007; 17:11:53 

Arkadaşlar şu ana kadar;
01.Chipset_NVIDIA_v1313_XP
02.CPU_MAD_v1.3.2.0_XP
05.Cardreader_Ricoh_v3.51_XP32
06.Modem_Foxconn_T60M955.02_v7.62.0.0_XP
08.Launch Manager_Dirtek_v2.0.01_XP
09.Wireless_Atheros_V5.3.0.56_XP_XB63_XB62(WHQL)
10.(Suyin_app)_Acer Crystal Eye webcam V1.0.10
10.(Suyin_driver)_Acer CrystalEye webcam 5.7.28.500-1.0_WHQL

Yukarıdaki driverleri yükledim. Şu an ekran kartı yükleniyor. Bu da bitince ses kartı ve touch ped kalıyor. Elinizdeki wireless ve web cam aynı modelse sorunsuz çalışacak inşallah. Ayrıca empoering technology yazılımlarının elimde olanları da yükleyeceğim ama hepsi Xp de çalışmayabilir. Bende ePower ve ePresentation ve eRecovery yazılımları yüklü ve çalışıyor.

Yukarıdaki driverleri buradan indirebilirsiniz. (!!!Aradaki noktayı kaldırmayı unutmayın!!!)

Ekran kartı driveri

Ses kartı driveri

Touch ped driveri

empowering technology yazılımları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmaralıterbiyeci -- 18 Kasım 2007; 20:56:12 >
ahmetcostanza

18 Kasım 2007; 19:42:13 

@marmaralıterbiyeci

ÇOK TEŞEKKÜRLER

takipteyiz valla diğer driverlar da gelsin kurtuluyorum vistadan..

bir de notebooktan bahsetmek gerekirse, ben şimdilik açıkçası memnunum performansından ama hepsi burada.com un ram göndereceğiz diyip göndermemesi midemi bulandırdı. kutunun içinden boş bir kutu çıktı dalga geçer gibi bir de.. Bunun haricinde ramlarin 2x512 olması da hemen hemen sıfır ramle gelmesi kadar kötü bir durum, bunları satamayacağımıza göre gidip 2 gb ram alacaz mecburen... hizli al.com dan almak daha mantıklıydı galiba, ama hala mutluyum totalde yani :)

marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış

18 Kasım 2007; 20:57:32 

Arkadaşlar elimdekilerin hepsini üstteki mesajın devamına ekledim...
slowly

18 Kasım 2007; 21:04:15 

arkadaşlar benden size kıyak www.acerpanam.com xp tüm driverlar burda ama benim de size bi sorum var sağ taraftaki usbler çalışmıyo birden oldu mouse takılıydı sonra imleç teklemeye başladı sonra mouse hiç çalışmadı başka usb flash diskte taktım tık yok nedendir acaba

turkeril

18 Kasım 2007; 22:39:38 

www.acerpanam.com'a ben de bakmıştım, oradaki modelde 5520'nin sonunda G yok diye kıllandım. 5520'lerde anakart ekran kartı falan farklı olabiliyor galiba.

Bu arada marmaralıterbiyeci'ye teşekkürü borç biliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 18 Kasım 2007; 22:40:58 >

bela_18

18 Kasım 2007; 22:42:10 

slm arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay oldu alalı ben vista kulanıyorum benim bir sorunum var
yardımcı olursanız sevinirim
aldığımda kablosuz bağlantı yaptığımda garanti bankasına girip rahatlıkla işlem yapabiliyordum ama şimdi kablosuz bağlantıda giriş yapamıyorum exp hata veriyor ama eternet balantısı yaptığımda girebiliyorum
başka notbuklarda denedim girebiliyorum garanti bankasına ne yaptıysam olmadı bana yardımcı olursanız sevinirim

slowly

18 Kasım 2007; 23:24:46 

arkadaşlar yardımcı olun lütfen usb girişleri mi yandı acaba format attım gene düzelmedi diğer ikisi çalışıyor ama birden nolmuş olabilir laptop bide garantili içine açıp bakamıyorum da kafayı yicem

ahmetcostanza