Giriş | |
|
|
|
3 Kasım 2007; 16:47:24
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: colleger26 Oyunları fişe takılıyken mi bu şekilde oynatıyor yoksa batarya ile mi? Çünkü batarya kullanırken kasması normal? Eğer fişe takılı halde full performans modunda böyleyse kötü ya... Güzel kardeşim bu fiyata intel 950 sadece desktop gösteren ekran kartlı laptop alabilirsin sadece. Geri kalan conf. da bunun kadar olmaz. Bu cihaz 1900mhz işlemci 2 gb ram 160 hdd ve 8400m g ekran kartlı bir makine ve bu paraya şu an alınabilecek en iyi cihaz. Kötü demeye kötü dedinde iyi oynamak istiyorsan o zaman 5920 alacaksın yaklaşık 400+kdv fazladan ödeyerek. Bence değmez. Bu cihazı Vatan kampanyasından aldım ben ve 1250 ytl ödedim....Önce parasına bak sonra kötüle.... Nvidia'nın 8400 adı altında 3 ürünü var g, gs ve gt...Bu cihazda g yani en düşük olan model var. Ama en kral intel grafik kartlı bir cihazın 3d performansına da 10 basar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 3 Kasım 2007; 16:48:50 >
|
|
|
3 Kasım 2007; 16:51:54
|
|
|
Ben siparişimi iptal ettim nedeni ise bekleyip beklememe sorunu değil müşteri hizmetlerine üç kere mesaj yazdım hala geri dönen olmadı bu vurdumduymaz ve duyarsız tavırlarından ötürü siparişimi iptal ettim ve mesajımdada bunları aynen belirttim. Bakalım ayın 19 unun bekleyip göreceğiz ne olur ne olmaz bunlar bu laptobu bu fiyattan satabiliyosa diğerleri niye satamasın. Yine hevesimiz kursağımızda kaldı ama nasip sabredip göreceğiz... Eğer sana gönderirlerse haber edersin artık. quote:
Orjinalden alıntı: crkoglu tekrar merhaba maalesef hepsi burada.com yanlışlık yapmış. Siparişleri firmaya geçtiğimizde 19.11.2007 tarihinde elimizde olacağını söylediler diyorlar. İsterseniz o tarihe kadar bekleyin, fiyat farkı ödemezsiniz, fiyat düşerse de bu fiyat düşüşünü yansıtırız diyorlar. Sizce ne yapayım, ürünü iptal edip h ızlıal.com dan 1.475 ytl ye mi alayım, yoksa 17 gün bekleyip 1.255 ytl ye mi alayuım? Ne dersiniz?
|
|
3 Kasım 2007; 17:38:37
|
|
|
Ben cihazı kötülemek istemedim ki... 8500GT'li bilgisayar bile fişe takılı değilken oyunda yavaşlama yapabiliyor. Onun için söyledim. Kredi kartım çıkar çıkmaz alacağım laptopta budur. Peki şunu öğrenebilirmiyim Ati HD2300'den iyi performans verir mi bu kart?
|
|
|
3 Kasım 2007; 17:58:26
|
|
|
quote:
quote: Orjinalden alıntı: colleger26 Oyunları fişe takılıyken mi bu şekilde oynatıyor yoksa batarya ile mi? Çünkü batarya kullanırken kasması normal? Eğer fişe takılı halde full performans modunda böyleyse kötü ya.. oyunu fişe takılıyken oynadım. bence 2006 ve öncesi oyunlarda idare eder. zaten bu fiyata bu oyunları oynatması benim için yeterli. medal of honor airborne masaüstü pc mi de bile kasmıştı. core2duo 2ghz 512 mb ekran kartı ve 1 gb ram i var. oyun işini çok abartmadıktan sonra bu laptop bu fiyata bence piyasanın en iyilerinden. ama paran çoksa 5920g modeli o çok daha güzel. onu da ağabeyim kullanıyor. benim laptopum(5520g) pc wizard 2008 skoru az önce 2527.99 çıktı. daha önce 1636.31 i geçememiştim peşpeşe test yapmama rağmen. beni de şaşırttı. bu laptopu kallananlar da skorlarını yazarlarsa karşılatırmak için iyi olurdu.
|
|
3 Kasım 2007; 18:22:37
|
|
|
quote:
Ben cihazı kötülemek istemedim ki... 8500GT'li bilgisayar bile fişe takılı değilken oyunda yavaşlama yapabiliyor. Onun için söyledim. Kredi kartım çıkar çıkmaz alacağım laptopta budur. Peki şunu öğrenebilirmiyim Ati HD2300'den iyi performans verir mi bu kart? bende laptopu yeni aldım ve almadan önce bütceme uygun laptopları araştırıp karşılaştırıp durdum. ekran kartı soruna gelince notebookcheck.com da karşılaştırmalar var. Ati HD2300 3Dmark06 dan 896 almış. Nvidia 8400m g ise 1116 almış. sitenin ingilizceye çevrilmiş kısmına ati hd2300 eklenmedi o yüzden almancayı koydum. ayrıca bildiğim kadarıyla ati de directx 10 desteklemesi hd2400 modelinde başlıyor ama 8400m g directx 10 destekliyor. http://www.notebookcheck.com/ATI-Mobility-Radeon-X2300.2923.0.html http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-8400M-G.3500.0.html
|
|
3 Kasım 2007; 18:32:37
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: fyilmaz Ben siparişimi iptal ettim nedeni ise bekleyip beklememe sorunu değil müşteri hizmetlerine üç kere mesaj yazdım hala geri dönen olmadı bu vurdumduymaz ve duyarsız tavırlarından ötürü siparişimi iptal ettim ve mesajımdada bunları aynen belirttim. Bakalım ayın 19 unun bekleyip göreceğiz ne olur ne olmaz bunlar bu laptobu bu fiyattan satabiliyosa diğerleri niye satamasın. Yine hevesimiz kursağımızda kaldı ama nasip sabredip göreceğiz... Eğer sana gönderirlerse haber edersin artık. quote:
Orjinalden alıntı: crkoglu tekrar merhaba maalesef hepsi burada.com yanlışlık yapmış. Siparişleri firmaya geçtiğimizde 19.11.2007 tarihinde elimizde olacağını söylediler diyorlar. İsterseniz o tarihe kadar bekleyin, fiyat farkı ödemezsiniz, fiyat düşerse de bu fiyat düşüşünü yansıtırız diyorlar. Sizce ne yapayım, ürünü iptal edip h ızlıal.com dan 1.475 ytl ye mi alayım, yoksa 17 gün bekleyip 1.255 ytl ye mi alayuım? Ne dersiniz? yalnız hepsi burada da 999 $ kdv gözüküyor normal fiyatı indirimle 899$ kdv ye satışa çıkmıştı. Ben de düşündüm iptal etmeyi ama 1 gb ram kampanyasına girmişsiniz dedi telefonla aradığımda yani alacağımız fiyata iyi bence. Sonuçta şu anda piyasada 5520g yok hiç bir yerde. Ben teknosadan sordum erzincan ve mersinde 2 şer tane gözüküyor isterseniz isteyelim dediler. Fiyatı ise 1540 ytl dediler. Yani arada çok fark var. Onun için ben beklemeyi düşünüyorum Hevesimizin kursağımızda kalma işine gelince valla onda haklısın. O kadar çok hazırlamıştımki kendimi bi anda 17 gün sonraya atıverdi. neyse artık şafak sayıyorum, o zamana kadar başka yerden uygun fiyata bulursak bende iptal ederim. Eğer ürün gelirse seni de haberdar ederim merak etme.. ŞAFAK 16
|
|
3 Kasım 2007; 19:49:42
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo Arkadaşlar ben de artık 5520g üyesiyim bundan 3 hafta kadar önce vatan'dan %20 indirim + 6 taksit kampanyasıyla almıştım. İşletim sistemini ben de başlarda değiştirmeyi düşünüyordum ama vista'ya alıştım artık sorun yaratmıyor. Daha tam olarak test etme imkanım olmadı ama genel itibariyle memnunum diyebilirim... Aşağıda sorunsuz bir şekilde oynayabildiğim oyunların listesi var değerlendirme yapmak isteyenler için; 1- Quake 4 2- Company of Heroes 3- Prince of Percia 4- Fifa 08 (ilk kurduğumda oynadım ama menü geçişleri çok ağırdı anlamadım sebebini daha sonra da tekrar oynama fırsatı bulamadım) 5- Medal of Honor Pasific Assault 6- NFS Carbon 7- Diablo 2 (en baba oyun :) ) Bunların hepsini full özelliklerde oynadım ve hiçbir kasma ya da zorlanma yaşanmadı. Ayrıca amd performansı da gayet ii bence 15 saat boyunca açık kaldı ve birçok işlem yaptım notebook'da (oyunlar da dahil) çok ama çok az bir ısınma söz konusuydu.. İlerleyen zamanlarda daha ayrıntılı incelediğimde izlenimlerimi belirtirim... Benim anlamadığım nokta bazı kişiler oyunlarda iyi performans verdiğini yazmış. E birisi low'a düşürüp anca oynarken birisi full özelliklerde kasmadan oynuyor. Kullanmadım ama ben 8400'ün eski seri ekran kartlarının full özelliklerde oynattığını, oynatamaması garip değil mi? Ya kasarak oynayanların ekran kartı driverları fln eski, yada akıcı oynayanlar atıyor? Bu çelişki neden?
|
|
|
4 Kasım 2007; 0:16:57
|
|
|
arkadaşlar bende bu aletten alıcam bi sitede indirime girmiş ama indirimde olanında 1 gb ram war 2 gb değil bende kararsız kaldım 1gb olanı alıp sonra 1 gb daha üstünemi atsam yada 2gb olanımı alıyım die.yalnız bi sorun war sizin aletlerinizde 2x1024 olarak 2 tanemi ram taklı yani ben şimdi bu 1 gb olan makinayı alırsam onda 2x512 olarak 2 tane ram olursa ben 2 tane 1024 lük ram almak zorunda kalıcam we diğer 512 lik ramlar bi işime yaramıycak.yani bunun 1 gb ram olanda 1x1024 lük rammı takılı yoksa 2x512 mi bileniniz warmı ona göre ikisinden birini alıcam. bu arada indirimde olanı 1.262 küsür(1gb olan) diğer 2gb olanda 1350 ytl ne dersiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCCe -- 4 Kasım 2007; 0:18:26 >
|
|
|
4 Kasım 2007; 1:42:22
|
|
|
Bu indirimli fiyat ayın 11 ine kadar geçerli zaten yani o güne kadar aynı fiyattan tekrar sipariş vermekte mümkün 1 gb ram hediyesi konusunda ben mesaj atıp sordum ilk 50 içinde olup olmadığımı bana cevap veren olmadı o konu ile ilgili aslında bu fiyata alabilirsem ram olmasada razıyım birde ben siparişi iptal ettim ama hala kredi kartı dönem içi işlemlerinde hepsiburadanın birinci taksiti alışveriş olarak görünüyor; bu ayın 6 sıda hesap kesim tarihi, bu tarihe kadar bakiyeyi iade etmezlerse almadığım şeyin taksitinin ekstreye yansıması gibi saçma bir durumla karşılaşabilirim.... Umarım böyle olmaz. quote:
Orjinalden alıntı: crkoglu yalnız hepsi burada da 999 $ kdv gözüküyor normal fiyatı indirimle 899$ kdv ye satışa çıkmıştı. Ben de düşündüm iptal etmeyi ama 1 gb ram kampanyasına girmişsiniz dedi telefonla aradığımda yani alacağımız fiyata iyi bence. Sonuçta şu anda piyasada 5520g yok hiç bir yerde. Ben teknosadan sordum erzincan ve mersinde 2 şer tane gözüküyor isterseniz isteyelim dediler. Fiyatı ise 1540 ytl dediler. Yani arada çok fark var. Onun için ben beklemeyi düşünüyorum Hevesimizin kursağımızda kalma işine gelince valla onda haklısın. O kadar çok hazırlamıştımki kendimi bi anda 17 gün sonraya atıverdi. neyse artık şafak sayıyorum, o zamana kadar başka yerden uygun fiyata bulursak bende iptal ederim. Eğer ürün gelirse seni de haberdar ederim merak etme.. ŞAFAK 16
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 4 Kasım 2007; 1:43:36 >
|
|
4 Kasım 2007; 18:48:29
|
|
|
arkadaşlar bu 5520G nin 1 gb olan modelinde wiress bu: Wireless Acer Invilink IEEE 802.11g bu gigabit ethernet mi oluo yoksa dierinden farklımı 1gb olnın etherneti:Wireless Acer Invilink IEEE 802.11g 2gbolann etherneti:Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN bunların farkı ne bilen warmı?
|
|
|
5 Kasım 2007; 9:01:35
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: colleger26 quote:
Orjinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo Arkadaşlar ben de artık 5520g üyesiyim bundan 3 hafta kadar önce vatan'dan %20 indirim + 6 taksit kampanyasıyla almıştım. İşletim sistemini ben de başlarda değiştirmeyi düşünüyordum ama vista'ya alıştım artık sorun yaratmıyor. Daha tam olarak test etme imkanım olmadı ama genel itibariyle memnunum diyebilirim... Aşağıda sorunsuz bir şekilde oynayabildiğim oyunların listesi var değerlendirme yapmak isteyenler için; 1- Quake 4 2- Company of Heroes 3- Prince of Percia 4- Fifa 08 (ilk kurduğumda oynadım ama menü geçişleri çok ağırdı anlamadım sebebini daha sonra da tekrar oynama fırsatı bulamadım) 5- Medal of Honor Pasific Assault 6- NFS Carbon 7- Diablo 2 (en baba oyun :) ) Bunların hepsini full özelliklerde oynadım ve hiçbir kasma ya da zorlanma yaşanmadı. Ayrıca amd performansı da gayet ii bence 15 saat boyunca açık kaldı ve birçok işlem yaptım notebook'da (oyunlar da dahil) çok ama çok az bir ısınma söz konusuydu.. İlerleyen zamanlarda daha ayrıntılı incelediğimde izlenimlerimi belirtirim... Benim anlamadığım nokta bazı kişiler oyunlarda iyi performans verdiğini yazmış. E birisi low'a düşürüp anca oynarken birisi full özelliklerde kasmadan oynuyor. Kullanmadım ama ben 8400'ün eski seri ekran kartlarının full özelliklerde oynattığını, oynatamaması garip değil mi? Ya kasarak oynayanların ekran kartı driverları fln eski, yada akıcı oynayanlar atıyor? Bu çelişki neden? Bu arkadaş biraz heyacan yaptı herhalde. Bu cihaz bırakın 2007 oyunlarını, 2006 oyunlarında bile tüm ayarlar high iken çakılıyor. Görende üzerinde 8800gtx var sanacak. World in Coflict : 1280x800 de tüm ayarlar low da akıcılık anca saglandı. Hatta sanki 1024 olsa daha iyi olacak gibi. NFS Carbon: 1280x800 tüm ayarlar low da, akıcı, fulledinmi çakıyor. COH: 1280x800 lowda akıcı. Fulledinmi çakıyor. Fantasy wars: 1280x800 detaylar medium oynanabilir. Lowda çok akıcı. Quake4: 1280x800 Lowda akıcı ama çatışma sahnelerinde iyi değil. 3dmark 2006 skoru 1000 civarında bu makinenin. Ne bekliyorsunuz ki? 3 fps den yukarı hiç çıkmadı 3d mark da:) Bu cihaz notebook ve bu paraya çok iyi. heleki dolar yerlerde sürünürken...Başka markalarda 1 gb ram+120 hdd+intel 950 ekran kartı var bu paralarda...İntel ya da AMD olması benim için hiç sorun değil. AMD yavaş filan da değil. Notebookda Vista Home Premium u zerre kasılmadan dertsiz hatasız çalıştırdıktan sonra AMD olsa ne Intel olsa ne. XP ye gecsen daha da ucacak eminim.
|
|
|
6 Kasım 2007; 8:42:43
|
|
|
arkadaşlar bende 5520G aldım. fakat bir sorunum var. birşey yazarken bir bakıyorum kendi kendine tıklamıs cümlenin en basına gitmiş . yardımlarınızı bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix20 -- 6 Kasım 2007; 11:34:32 >
|
|
6 Kasım 2007; 11:51:54
|
| | | |