AMD geçtiğimiz günlerde RD790 yonga seti ile hem 3 kartlı Crossfire hemde 4 kartllı Crossfire yapılabileceğini açıklamış üstelik sistemerlin çalışabilir ilk demolarını da sergilemişti. Bu konuda Nvidia'nın da çalışmaları olduğunu biliniyordu ki firmanın üzerinde çalıştığı Ultimate Gaming Platformu yada Müthiş Oyun Platformu olarak ta ifad edebileceğimiz yeni teknolojisinin üzerindeki sis perdesi dağılmaya başladı.
Anlaşılan Nvidia da çok kartlı SLI teknolojisini devreye almak istiyor. Zira firma yeni platformu ile özellikle 3 adet GeForce 8800 Ultra ile kurulacak muazzam güçlü sistemin altını çiziyor. 3 yollu SLI teknolojisinin özellikle firmanın üzerinde çalıştıüı nForce 780i/780a yonga setleri ile geleceği fakat nForce 680i SLI yonga seti bazı anakart veya anakartlarda da aktfileştirilebileceği söz konusu. Tabi yeni SLI teknolojisi için hazırlanan SLI köprüsü de gözlerden kaçmıyor.
AMD-ATi ve Nvidia arasındaki mücedele çok kartlı sistemlere kayar mı bilinmez ama firmalar biribirlerini karşı hiçbir açık bırakmak istemiyorlar.
150watt çekiyor ortalam 1 tanesi 150x3=450watt :) pc'de su soğutma sistemi olduğunu düşünsek 5-6 fan da olursa işlemcimiz quadcore ise vede heleki +2 hdd varsa yaklaşık thermaltake'in 1200w psu'su var ve %100 yeticektir ama önemli olan elektirik faturasıda
Eğer çift çekirdekse 700-800 civarıda yeterli olacaktir psu zaten o ekran kartından 3 tane alan adam için psu elinin kiri
Ya hava almaz diye birşey yok arkadaşlar sistem üflemeli değil hava çekmeli ve kasa dışına aktarımlı eğer siz kasa kapağına ona göre 250mm lik yer açarsanız
Biraz normale indirgiyim 2 tane 120 fan koyarsak taza hava sağlamış oluruz bu şekilde taze havayı çektikleri için ısınma sorunu yaşamazlar ama emin olun çok rahat çalışırlar
Ayrıca kim istemezki Unreal gibi grafik manyağı bir oyunu full detay oynamak Onuda geçtim Cod2 oynuyan varsa cevap versin Dx7 görüntü ile Dx9 görüntüsü ve zevki arasındaki farkı vede kaç kişi onlineda Dx9 kullanıyo sorarim size
Tamam bu biraz abartı orasını savunmuyorum ama
Crossfire zaten daha mantıklı her kartı farklı olabilir bu ne demek ben şimdi 2400 alirim sonra yetmez 2600 alirim sonra param olur 2900 alirim sonra yeni bi tane çıkar onu alirim alin size 4 ekran kartı Crossfire daha avantajlı bence Nvidia şimdi piyasa oyalıyo böyle asıl bomba şimdi yeni seri ile atiden gelicek zaten AMD'nin başı dolu 3 çekirdek işlemci çıkarcaz diye tutturdular 4 den daha avantajlı diyerek zaten AMD fiyat performans üstünü bir şirket olarak her insana hitap edebilecek 3 ve 4 çekirdekli işlemcileri bir anda piyasaya sürüp inteli batıracak
Bu arada resime dikkatli baktım ekran kartları ile anakart uyumuna dikkat edin
Anakarta USB kablolarini bile bağlıyamazsın Onu geçtim eee ekran kartları anakarttan büyük ona görede bir kasa lazım Sonra mecbur ses kartı onboard kullancan bu mu yani oyun performası sadece 3tane ultradan mı ibaret Birde ona titan amanda'ki sığarmı bilmem ama gibi bir soğutucu koysak ortadan kırılır herhalde kart
Bence anakart üreticileri pci slotlarına yeni yer bulmalı yada farklı çözüm olarak anakartları büyütmeli buna bağlı olarak kasalar büyümeli e eski zamanlara dönüyoruz gittikçe ya
Kocaman işlemciler kasalar sıcaklık sorunları tek fark çok hızlı olmarı Ama ben anlamıyorum halen niye hava soğutmada ısrar ediyolar kendiliğinden su soğutmali tarzda birşeye geçemezlermi madem bu kartı üretiyosun bu kadar ısındığını söylüyosun buna stock bir çözüm sunmalısın diye düşünüyorum zaten eşşek gibi kart su soğutma bloğu koyuyosun yamuluyo kart (Bir topicde görmüştüm)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StummScream -- 28 Eylül 2007; 13:16:32 >
gerçek görüntü kalitesine mi ulaştıracak GTA gerçek şehir mi olacak, oda yok
biri bana bunun mesela 8800 ultradan ne gibi bri üstünlüğü olacak söyleyebilir mi?
fuzuli bir iş yapmışlar bence
ben bu arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. ne olacak... dünyamız mı değişecek... bu kartın birtanesi bile bizim için fazla. şurada ay sonunu getiremeyen bir sürü insan var. uluslararası firmalar kapitalist sömürülerini devam ettirip cabimizde olamayan parayı da almak için her türlü yola başvuruyorlar... madem o kadar teknolojileri ileri, yok nano yok 4, 8, 16, 32.... çekirdek işlemciler yok her saat başı çıkan gpu lar yapsalar ya şöyle adam gibi birşey hem ucuz hem güçlü de herkes alsa da dünya teknoloji anlamında çağ atlasa. afrikada hala bazı insanlar yemek bulamıyor yemeğe, ayakkabı bulamıyor giymeye, ayağına pet şişeden kendilerinin yaptıkları terlikimsi ne olduğu belirsiz şeyler giyiyorlar.
son olarak da bu sistemi şimdi alın, 6 bilemediniz 12 ay sonra bu da mazide kalacak... herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. böle bir sistem alacak olan varsa bunun yarısı değerinde bir sistem alıp diğer yarısıyla ciddi anlamda başkalarının ihtiyaçlarını gidermelerini öneririm. saygılar...
gerçek görüntü kalitesine mi ulaştıracak GTA gerçek şehir mi olacak, oda yok
biri bana bunun mesela 8800 ultradan ne gibi bri üstünlüğü olacak söyleyebilir mi?
fuzuli bir iş yapmışlar bence
ben bu arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. ne olacak... dünyamız mı değişecek... bu kartın birtanesi bile bizim için fazla. şurada ay sonunu getiremeyen bir sürü insan var. uluslararası firmalar kapitalist sömürülerini devam ettirip cabimizde olamayan parayı da almak için her türlü yola başvuruyorlar... madem o kadar teknolojileri ileri, yok nano yok 4, 8, 16, 32.... çekirdek işlemciler yok her saat başı çıkan gpu lar yapsalar ya şöyle adam gibi birşey hem ucuz hem güçlü de herkes alsa da dünya teknoloji anlamında çağ atlasa. afrikada hala bazı insanlar yemek bulamıyor yemeğe, ayakkabı bulamıyor giymeye, ayağına pet şişeden kendilerinin yaptıkları terlikimsi ne olduğu belirsiz şeyler giyiyorlar.
son olarak da bu sistemi şimdi alın, 6 bilemediniz 12 ay sonra bu da mazide kalacak... herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. böle bir sistem alacak olan varsa bunun yarısı değerinde bir sistem alıp diğer yarısıyla ciddi anlamda başkalarının ihtiyaçlarını gidermelerini öneririm. saygılar...
zevkler ve renkler... insanlari bu sistemleri kullandıkları icin yargılayamayız.
(-kızma hemen ben de bole bir sistem kurmam, daha hayırlı bir iş için kullanırım )
Maşallah süper bir sistemmiş.Ama bence çok gereksiz 3 tane n8800 ultra ve de çok pahalı olur.;Ben 700 lük ocz psu almayı düşünüyordum :) 1 tanede n8800 gtx yeter bana.Fazlası zarar
Maşallah süper bir sistemmiş.Ama bence çok gereksiz 3 tane n8800 ultra ve de çok pahalı olur.;Ben 700 lük ocz psu almayı düşünüyordum :) 1 tanede n8800 gtx yeter bana.Fazlası zarar
eğer su soğutma vede quadcore işlemcin ve 4gb ramin yoksa 700 watt boşa arkadaşım 600 watt sana çok rahat yetecektir
şöyle söyliyeyim
düşük sistem için 300w orta düzey tek çekirdek 400w orta düzey çift çekirdek 450w sıvı soğutmalı orta düzey 500w quadcore üst düzey yani sıvı soğutmalı 600w-700w
ama bende 2-3 hdd fln var dersen bide oda değişir
sırf quad core ile tek çekirdek arasında yaklaşık 200w fark var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StummScream -- 28 Eylül 2007; 14:39:49 >
yuh be... adamlar abartmışlar olayı... bu kadar şeye para verilirmiki... zaten şuanki ve gelecek oyunları 1 tane gtx zaten açar... ayrıca kartların boyutunu küçültmek yerine daha da büyütüyolar ben calibre 8800 gts imle çok mesudum... böle şeyler aşar beni...
sırf 3 kartın fiyatı 3220ytl sistemin diğer parçalarınıda hesaba katarsak 2.el bir araba yada yine 2.el güzel bir motor alabilirsiniz. aslında bunlar firmaların prestij için yaptıkları çalışmalar. hernekadar bize saçma ve gereksiz gelsede john,micheal,brad,tom için sorun değil. haber için teşekkürler. bu arada haberi olmayanlar ve almayı düşünenler için söyliyeyim; gigatekte XFX - 8800 ULTRA EXTREME üye fiyatı: 749$+KDV=1076,49 YTL
eğer su soğutma vede quadcore işlemcin ve 4gb ramin yoksa 700 watt boşa arkadaşım 600 watt sana çok rahat yetecektir
şöyle söyliyeyim
düşük sistem için 300w orta düzey tek çekirdek 400w orta düzey çift çekirdek 450w sıvı soğutmalı orta düzey 500w quadcore üst düzey yani sıvı soğutmalı 600w-700w
ama bende 2-3 hdd fln var dersen bide oda değişir
sırf quad core ile tek çekirdek arasında yaklaşık 200w fark var
quad core ve tek cekırdek arasında 200w var lafını neye dayanarak soyledın acıklarsan ıyı olur ınsanları yanlıs yonlendırıyorsun normal bır cıft cekırdek 65 w tuketıyor senin lafına bakarsak quadlar en az +200w tuketıyor kı boyle bırsey olmadıgını hepımız bılıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 28 Eylül 2007; 14:10:17 >
bu bilgisayarı al gösterişi olsun. arada bi internete gir msn de sohbet et. sıkılırsan oyuna gir takıl bikaç saat. Aynı amerikadaki joni amcaların yaptığı gibi son model 4x4 hummer jipi al garajda dursun. Arada bi gaza gelirsen jiple şehrin biraz dışındaki markete kadar git gel gösterişin olsun.
Fiyatı dehşet olur ya PS3 fiyatını bile 2 ya katlar O ekran kartını hangi güç kaynağı çalıştıracak?? Ülkede elektrik sıkıntısı var zaten bunu kullanırsan tam enerji darboğazı olur... Santraller, barajlar kaldırmaz bunu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 28 Eylül 2007; 15:02:15 >
İyide zaten bunlar son kullanıcı düşünülere yapılan ürünler değilki, neden hepiniz celallendiniz?Ati nin crossfire veya nvidanın üst düzey sli savaşları bizi hiç alakadar etmez zaten, çünkü içimizde cf veya sli yapan bile çok az.Bırakın firmalar istedikleri kadar gövde gösterisi yapsın, umut fakirin ekmeğidir
orda bişeyin üzerine fazla durmamışlar. tek slı köprüsü kullanılmış ve kartlar arasında hiç boşluk yok. kısacası o kartlar nasıl hava alcak? power da cabası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sero34 -- 28 Eylül 2007; 16:24:12 >
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
amd quad cf duyurdugunda neden bu kadar muhalıf yoktu merak ettım
quote:
Orjinalden alıntı: contempt
merak ettiğim bikaç olay var : 1: bu anakart 4 ram slotuyla ne yapacak ? 4gb lık ramler piyasaya çıksa bile 16 gb neye yarar ... 2: bu anakarta 4 tane çift slot ekran kartını nasıl takıcaz 3: hadi taktık diyelim, 2 tane işlemcisi, 4 tane ekran kartı olan bir sistemi neyle çalıştırıcaz ? 3000 watt power ? 4: kontrolünü de bir şekilde sağladık diyelim bu bilgisayarı nasıl soğutucaz, overclock altında ortalama 70 derecede çalışacak olan bu kartın fırından ne farkı olucak ? demem o ki 4 tane 2900xt(x) 2 tane phenom 16 gm ram 3000 watt power ı olan bir minifırın almak yerine gidip arçelik falan ocaklı fırın alsak daha iyi olmaz mı :D
geyik bi yana bu sistem saçma geliyor bana ... eğer extreme bişeyler yapacaklarsa bilinen normlardan çıkmaları lazım, atx formatında anakart falan olmaz komple yeni bir tasarım lazım, kısacası anakar anlayışını yeniden oluşturmaları lazım, simetrik bir kart fena olmazdı. yine de sarf edilen emek için saygı duymak lazım .
olan bana oluyor. En iyisi dandik bir pc ile NET e girip . - Konsol ile oyun oynamak . he Playstation 4 çıkarsa veya XBox 3 çıkarsa derseniz . Bunların çıkması en az 5 yıl sürüyor. Buda bana yeter.. saygılarla...
yine 4'lu sli olmadi.. yada ben bir haber kacirdim..
Hocam Quad SLI var zaten aylar önce tanıtımı yapıldı
bahsettiğiniz Quad SLİ 7950 X2 nin (cift gpulu) yan yana gelmesiyle oluşmaktadır.. ve driver sorunu yüzünden tutmadı...
Olur mu arkadaşım Adamlar QUAD 7950GX2 (8 grafik işlemci ediyor) bile yapmışlar AYRICA BU KARTLARI GÜNÜMÜZÜN HİÇ BİR İŞLEMCİSİ DESTEKLEYEMEZ. Sanırım.. Yüzde 50 daha az performans vereceği kanaatindeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 28 Eylül 2007; 20:57:32 >
Çok gereksiz olmuş abartıdan başka bir şey değil ama zevkler ve renkler meselesi. İleride 3 veya 4 ekran kartı kullanımı yaygınlaşır bende kullanırım diyen varsa hayırlı olsun diyorum kardeşim.
Orjinalden alıntı: ***CoNDoR*** Olur mu arkadaşım Adamlar QUAD 7950GX2 (8 grafik işlemci ediyor) bile yapmışlar AYRICA BU KARTLARI GÜNÜMÜZÜN HİÇ BİR İŞLEMCİSİ DESTEKLEYEMEZ. Sanırım.. Yüzde 50 daha az performans vereceği kanaatindeyim
Olur mu arkadaşım Adamlar QUAD 7950GX2 (8 grafik işlemci ediyor) bile yapmışlar AYRICA BU KARTLARI GÜNÜMÜZÜN HİÇ BİR İŞLEMCİSİ DESTEKLEYEMEZ. Sanırım.. Yüzde 50 daha az performans vereceği kanaatindeyim
bu resimi daha öncede görmüştüm ama ne bu sisterme ait test sonucu nede uygun driver hiç olmadı galiba hayal gibim bişey
Bunlar işlemcilerde olduğu gibi çekirdek sayısını falan artırmak varken olduğu gibi ekran kartlarını artırıp duruyorlar.Bİrde o resimlerde nereden hava alcak o kartlar.Yazın oda sıcaklığını değiştiriyor birtanesi 3 tanesi ne yapar kim bilir.
Arkadaşlar gereksiz diyorsunuz ama, büyük monitörde oyun oynayan ve AA+AF hastası olan insanlar için tek 8800Ultra yetmez ki Mesela FULL HD bi televizyona bağlantı yapmış 1920*1080 çözünürlükte oyun oynayıp 4xAA 16xAF Adaptive(Temporal) AA ve Vertical Sync açmış birine bence 3 tane Ultra anca yetecektir Tabi o ekran kartlarını beslemek için Core 2 Xtreme QX6850 @ 4 GHz anca keser Hatta kesmez bile
yeni çıkan bir oyunu full grafik oynamak için sırf ekran kartına 2000 $para vermektense 2 sene bekler aynı oyunu 500 $ a çok daha üstün özelliklere sahip bi kartla oynarım ^^