Şimdi Ara

otomobil power amfi şeması nerden bulabilirim..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,otomobilimde kullanmak için amfi yapmayı tasarlıyorum.
    bu tip anfilerin şemalarını nerden,hangi sitelerden bulabilirim?
    yardım eden,bilgisini,emeğini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• bence araba için en ideal 12V ile çalışan tda 1554 entegresiyle yapılan uygulamalar. ayrıntılı bilgiyihttp://www.aaroncake.net adresinden edinebilirsin
  • abi en guzeli TDA 7560 la yapilan 4x55W cikis verebilen entegredir...
    bu tip tek entegreli devreler sony ve pionner teyplerin icinde bulunur...

• Arkadaş haklı.. Kesinlikle rüyanızda görürsünüz..oto amfilerinin devreleri o kadar basit değil bu tip amfilerde swich mode güç kaynakları kullanılırki bu güç kaynakları 12v.u 50-80 v. civarlarına kadar yükseltir daha sonra power amfi katına uygular ve daha sonra o muazzam wooferler sürülebilir..
    quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

4 x 55 Wattı rüyanızda ancak görürsünüz.O güç değerleri sınırlı koşullar altında 2 ohm yük ve thd %10 gibi distorsiyon değerleri ile elde edilmiş değerlerdir.Dolayısıyla pratikte bir değeri yoktur.Üstelik herhangi bir head unit in içinde( cdplayer veya teyp) zaten var böyle bir entegre.İş subwoofer beslemeye gelince yahut bırak wooferı 50 Watt RMS i gücü olan pioneer 6985 hoparlör beslemeye gelince ihtiyaç duyulan kaliteli ( thd max. %1 veya daha düşük) ve kararlı gücü elde edebileceğiniz yegane anfi yüksek besleme voltajları ile çalışan transistörlü ( Class-D gibi bazı özel durumlarda entegreli ) anfilerdir.Bu tür bir devrenin altından kalkamam derseniz tamam ancak örnek verdiğiniz anfilerin bir getirisi olmayacaktır.

• Selamlar... Kaç Watt lık bir amplifikatör gerekiyor... Profesyonel olarak üretilip satılan türden bir şey mi yoksa malzemelerini piyasadan bulabileceğiniz bir cihaz mı? Sorma sebebim , özel ferrit trafolarda sorun yaşama ihtimalinize karşı öneride bulunabilmek için... Yukarıda bahsedilen entegre ve türevi malzemeler , tamamen oto teyb uygulamaları içindir... Yani hiçbir zaman bir power amplifikatör klasmanına girmezler !!!!! Onun 4x55 Watt dediği güç , gerçek ( RMS ) gücün yaklaşık % 25 üzerine tekabül eden % 10 THD ( distorsiyon ) lu bir sinüs sinyali için , 2 Ohm yükte ve ilk şarj olmuş durumdaki ( 14.4 VDC ) bir akü ile çalıştığı takdirdeki verebileceği güçtür. Data sheet in alt sayfalarındaki grafik incelenirse , 12VDC altında ve 4Ohm yüke %1 distorsiyon ile 4x15Watt verebilen bir amplifikatör olduğunu ve şayet evde çalıştırmayı düşünen arkadaşlarımız varsa da 18VDC de cihazın korumaya geçip , çıkış vermeyeceği için regüleli bir de sağlam güç kaynağı yapmak zorunda kalmalarının gerekeceğini hatırlatmak isterim... nietzche arkadaşım... Bu ampli sub-woofer veya woofer veya aktif 3 yollu vs vs vs ... Nasıl birşey istediğini tarif edebilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz... Saygılarımla...

• herşeyden önce bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
    1.ilk olarak: anfiyi besleyecek 2x30 V gibi bir gerilim elde edecek konverter olması gerekli."nitro"doğru yazmış.
    2. untayk:sub-woofer ve 3way,tasarlıyorum,fakat kolay değil,ilk denemem
    istediğim gibi olmadı,hüsrana uğradım,ama yılmak yok.
    şimdi bir elektronik mühendisinin gözetiminde işlem adımlarını yapacağımdan,ilk yaptığım hataları yapmam herhalde.
    bu işler hiçte kolay değil.
  • daha bu gün yaptım tda 7560 ı. ev için düşük seslerde yüksek kalitede ses üretebiliyor. kullanılan kolonlarda önemli tabi. ama tatmin edici.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet oto amfi devresi yokmu kimsede. amficiler nerdesiniz...untayk beyy bi zahmet
  • anfi ve subwoofer devre şeması buldugunda banada haber verirmisin
  • kardeş sen çok geri kalmışsın ya son mesaj 3 şubat 2005 de

yeniden arama yaparsan birçok devre bulacaksın sub filtresi oto amfisi dahil hatta taka8604 ün yaptığı bir oto amfisi var onun ev için olanını yaptım tek kelimeyle süperdi.şimdi oto için olanını yapacağım forum geçmişini ara bulamazsan tamlinkini koyarım
  • neyse linki varmış elimde

http://rapid-share.com/files/5777187/smps___subwoofer___330_watt_amfi_-_taka8604.LYT

not : rapid-share yazısındaki - yi kaldır sonra site açılacaktır

devre smpsli sub filtreli 330 watt mosfet amfidir proteus areste çizilmiş şeması mevcuttur kolay gelsin
  • merhaba arkadaşım senden bır rıcam olacak bana 50 60 70 watlık bır oto anfısı lazım dırek olarak devreyı arabaya takacam yanı akuden drek sekılde beslene bılcek 12v işte ortalama kaç amperse araba akulerı yardımcı olabılrısenız sevınırım yada tavsıye edebılcenız bır devre varsa emaılıme ata bılrısınız emaıl :mesut_mesut-33@hotmail.com
  • sen yenisin galiba
    horttlakk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.