45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini piyasaya sürmek için artık gün saymaya başlayan Intel cephesinde sürprizlerin ardı arkası kesilmiyor. Firma masaüstü işlemcilerden sonra 45nm üretim teknolojisine sahip bir iddialı modeli de dizüstü bilgisayar kullanıcılarının emrine verecek.
Bilindiği gibi Intel, geçtiğimiz günlerde dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak Core 2 Extreme 7800 ve 7900 modelleri ile yüksek performanslı ve çarpanı açık işlemcileri özellikle yüksek performans kategorisinde yer alan dizsütü bilgisayara yönelik olarak duyurmuştu. Firma yeni yeni oluşmaya başlayan "mobil extreme" işlemci geleneğini 45nm üretim teknolojisi ile de sürdürecek gibi gözüküyor.
Intel'in dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak hazırladığı yeni 45nm extreme işlemcisi X9000'in detayları da belirdi. 45nm üretim teknolojisine sahip olan işlemci 2.8GHz'de çalışmakta. Santa Rosa platformuna yönelik olarak hazırlanan işlemci 800MHz hızında çalışan FSB'ye sahip olacak. 45nm üretim teknolojisinin de verdiği avantaj ile 6MB seviye 2 ön belleğe sahip olacak X9000'in önümüzdeki Ocak ayında anons edilmesi bekleniren fiyatının ise 850$ civarında olacağı ifade ediliyor.
Anlaşılan Intel, 45nm ile hayli iddialı. Rakip AMD'nin masaüstünde olduğu kadar dizüstünde de işi sıkı tutması gerekiyor. Zira uzun süre önce duyurulan Puma platformu ve Griffin işlemcilerinden hala somut bir haber gelmiş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 27 Eylül 2007; 22:46:10 >
intel de abarttı iyice. Bugün aldığınız son model işlemcinin ömrü 3 ay ancak dayanıyor
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
Haberde yine AMD yi yerin dibine sokma maksadı var. Her seferinde AMD geç kaldı veya AMD den ses yok mesajı eksik olmuyor. Anlaşılan İntel sıkı reklam veriyor size. AMD şu an diriliş aşamasında Server pazarında iyi durumdaydı barcelona ile daha iyi olacak. Masaüstünde zaten belirli bir payı var core 2 duo ile düşsede çok kötü değil. Çok iyi çipsetler yapıyor. Grafik alanında zaten kendine has cross fire sistemi var Laptop pazarında pek tutulmamasının sebebi büyük üreticilerin İntel tarafından baskı altına alınması ve Çok lazımmış gibi herkesin en performanslısı olsun 100$ fazla olsun demesi. sanki diğer bileşenler işlemciye yetişiyor. Gömülü sistemlerde via intel amd pazarı bölüşüyor. Durum böyleyken neden İntel şakşakçılığı yapılır hayret! İntel çok büyük çok iyi ama bazı handikapları mevcut... Lütfen bilinçsiz tüketiciyi yanlış yönlendirmeyelim
ASUS M3A78 - AMD ATHLON X2 7850 BE @ 2700 mhz- HIS 4830 - KINGSTON 2GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE Honda Civic Performas Açık hava filtresi + Clarion DXZ 785 + hpmininote + M audio fasttrack pro+ RCF W300 +Vifa XT25TG30 + scanspeak discovery R2604 8320 +Hertz HV 200 + Helix A4 + DLS A7 + DLS A3 Dual Mono + Techlink Interconnect . Audison sigorta ve şase dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
bir ara nokia telefonlar böyle zırt pırt yeni modeller çıkarıyorlardı aynı ona benzedi intel ama güzel tabi ki , bu arada 3 ay alınan işlemcinin yerine yeni işlemci alma gibi bir zorunluluğunuz yok arkadaşlar ben geçen seneki işlemciyi kullanıyorum ama hiç yarı yolda bırakmadı beni ,sonuçta istediğim her işi yapabiliyorum , onlar çıkarıyor diye alacak olursak işimiz var , işimize yarayanı almak önemli olan ve onu sınırlarını zorlayana kadar kullanabilmek
Haberde yine AMD yi yerin dibine sokma maksadı var. Her seferinde AMD geç kaldı veya AMD den ses yok mesajı eksik olmuyor. Anlaşılan İntel sıkı reklam veriyor size. AMD şu an diriliş aşamasında Server pazarında iyi durumdaydı barcelona ile daha iyi olacak. Masaüstünde zaten belirli bir payı var core 2 duo ile düşsede çok kötü değil. Çok iyi çipsetler yapıyor. Grafik alanında zaten kendine has cross fire sistemi var Laptop pazarında pek tutulmamasının sebebi büyük üreticilerin İntel tarafından baskı altına alınması ve Çok lazımmış gibi herkesin en performanslısı olsun 100$ fazla olsun demesi. sanki diğer bileşenler işlemciye yetişiyor. Gömülü sistemlerde via intel amd pazarı bölüşüyor. Durum böyleyken neden İntel şakşakçılığı yapılır hayret! İntel çok büyük çok iyi ama bazı handikapları mevcut... Lütfen bilinçsiz tüketiciyi yanlış yönlendirmeyelim
bana doğru yolu gösterdin artık bende amd ciyim haberde amd yi yerin dibine sokmamıslar olanı soylemısler masaustunde evet belırlı bır payı var %12-&18 arası gidip geliyor grafık alanında kendıne has cf sıstemı olmasıda bır ısımıze yaramıyor cunku cf kullanan cok cok az ınsan var. 100 dolar fazla olsun hızlı benım olsun dıyenlere cevabı sen degıl amd vermelı o zaman 100 dolar ucuza ıyısını cıkarsın yada oda 100 dolar fazla paraya satsın ıyısını satsın fıyat kırıp tutmayan urunlerı satıyor hala 90nm ıslemcı cıkarıp bunu fıyat kırarak mıllete kakalayan amd ıntel degıl sıstem satıcıları gerızekalı mı ıntele boyun egıyorlar ? hayr onlar nerde kar ederse orada olurlar bılıncsız tuketıcı bılınclensın ayrıca ben pc satsam amd satarım ucuza toplar fazla para alırım aynı hızda dıye zaten cogu ınsan ıslemcısını bıle sormuyor gıdıyor ve pc aldım dıyor
bende intelciyim ama tekele girerse bu iş kimseye acımıcak bunlar :) amd ye yardım fonu acalım
amd ye yardım edecegımızı vıa ya yardım edelım adamlar 1w guc harcayan ıslemcı yapıyor 2ghz cıft cekırdek yerıne 4 adet 1w harcayan 500 mhz ıslemcı kullanmayı tercıh ederım ısteseler yaparlar ama somurmek daha zevklı
Arkadaşım hadi masaüstünde desen neyse de diz üstünde AMD demek sence bilinçli tüketici olmak mı?
İntel in diz üstünde tutmasının nedeni saydıkların değil. Kendi platformunu üretmesi, kablosuz bağlanabilirliği ve daha bir çok şeyi platformunda gömülü olarak sunması ve ayrıca pil ömrünün yüksek olması.
AMD nin diz üstü işlemcileri aslında sadece düşük gerilimde çalışabilen masaüstü işlemcileri. Gene AMD çipset üretmediği için diz üstünde yer edinemedi.
Sen AMD nin ATİ yi satın alma nedenini ekran kartı pazarına girmek mi sandın? Adamlar istediği çipset üretmekti.
Bunun dışında FX57 arkadaşımıza dediysen bu lafları görmemiş olalım, silmeni tavsiye ederim o zaman mesajını. FX57 ye de benim gibi yeri geldiğinde AMD, yeri geldiğinde İntel işlemcileri savunuyor diye intelci AMD ve o cu bu cu dendi.
Ayrıca şu kısımda da durum açık. "Anlaşılan Intel, 45nm ile hayli iddialı. Rakip AMD'nin masaüstünde olduğu kadar dizüstünde de işi sıkı tutması gerekiyor. Zira uzun süre önce duyurulan Puma platformu ve Griffin işlemcilerinden hala somut bir haber gelmiş değil." Yani başka ne denebilir. AMD koptu geliyor mu? Hem de daha adam gibi tek bir test yokken.
quote:
Orjinalden alıntı: MegaWolt38
ya ne diyo bunlar millet daha nerelerde sürünüyo celeronda p4lerde bunlar neyden bahsediyo
Eeeeee ne olmuş. Adamlar yapmasın mı? Valla insanlar da bir ilginç.
İntele dedik ve dediğimizin arkasındayım bunu belirteyim; "Adam gibi işlemci yapmıyor", "Hala Pentiumlar ile milleti kandırıyor" vb vb. Şimdi çıkarınca da niye çıkarıyor gibisinden laflar oluyor. (Sana demiyorum bir çok kişi var bu ne ya her gün işlemci diyen.)
Şimdi AMD için yok öyle yok böyle deniyor, 4 ay sonra da AMD şak şak şak sürmeye başlayınca da ne ya her gün yeni işlemci çıkarıyor, ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor diyecekler. Hep böyle oluyor.
Nasreddin hoca fıkrası misali (yaz gelir sıcak, kış gelir soğuk). Aranızda bahardan hoşlanmayan var mı?
Ben de bir yıl önce sempron vardı, sonra P3 e mecburi geçişim olmuştu kardeşim nedeniyle. (Çok kötü komuştu. Allah kimseye bir şeyi tattırıp sonra elinden almasın.)
@Digitalworld , neden her yazılan mesaja uzun uzadıya cevaplar verme gereği duyuyorsunuz?. Okuyum diyorum üşeniyorum da; hani iyi yazılarınızda var eleştirdiğim yönlerinizde var ama siz sanki haberleri değil de haberlere verilen mesajları irdeliyormuşsunuz gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Neredeyse her mesajdan birer alıntının olduğu koca bir yazı; bakıyorum digitalworld
@Digitalworld , neden her yazılan mesaja uzun uzadıya cevaplar verme gereği duyuyorsunuz?. Okuyum diyorum üşeniyorum da; hani iyi yazılarınızda var eleştirdiğim yönlerinizde var ama siz sanki haberleri değil de haberlere verilen mesajları irdeliyormuşsunuz gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Neredeyse her mesajdan birer alıntının olduğu koca bir yazı; bakıyorum digitalworld
Burası tartışma forumu herkes istediğine cevap yazabilir benimde FX57 veya başkasına eleştiride bulunma hakkım var. Ben Amd ye dokundurma maksatlı yazılar sezdiğim için Bunu yazdım. Sizin yazdığınız bir çok kısma cevap verirdim ama sadece birine yazayım konu uzamasın İntelin laptop pazarındaki yaygınlığının sebebi saydıklarınız değil. Tamam başarılı bir platform ama kablosuz bağlantı Amd de var çipset desen alası var pil ömrü desen arada uçurum yok intel direk 7 saat olarak satılıyor ama 3 saat gideni duymadım daha. Direk ramlere yüklenen uygulamalarda AMD iyi bile sayılır ancak İntel bir şekilde yaygınlaşmış bu saatten sonra böyle gider. Bu gün Kamudaki bütün PC lerin işlemcisi İntel bu bile çok büyük avantaj. Bütün ihalelerde intel işlemci şart olarak koşulmuş öyle gidiyor çok az ülkede ayrıca belirtiliyor.
Ayrıca yazdığım hiç bir mesajı silmem.
ASUS M3A78 - AMD ATHLON X2 7850 BE @ 2700 mhz- HIS 4830 - KINGSTON 2GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE Honda Civic Performas Açık hava filtresi + Clarion DXZ 785 + hpmininote + M audio fasttrack pro+ RCF W300 +Vifa XT25TG30 + scanspeak discovery R2604 8320 +Hertz HV 200 + Helix A4 + DLS A7 + DLS A3 Dual Mono + Techlink Interconnect . Audison sigorta ve şase dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
Haberi sonuna kadar okurken "aha içinde Zira kelimesi geçmeyen bir FX57 haberi" dedim. Derken son paragrafta Zira kelimesini görerek geleneğin bozulmadığını gördüm:)
Mehmet Ali Birand tan haber dinler gibi.. Zira şöyle oldu, zira böyle oldu:))
Orjinalden alıntı: ilkercom Bu gün Kamudaki bütün PC lerin işlemcisi İntel bu bile çok büyük avantaj. Bütün ihalelerde intel işlemci şart olarak koşulmuş öyle gidiyor çok az ülkede ayrıca belirtiliyor.
Malesef bu söylediklerinize katımlamayacağım zira daha yeni hp marka AMD athlon X2 4600+ işlemcili masaüstü bilgisayar alımı yapıldı benim çalıştığım bakanlıkta. Alım tarihleride şubat ayıydı yanılmıyorsam. Şimdi bu bilgisayarları kullanıyoruz.
"Açıkçası" Da pek geçmiyor Ama pek kolay değil bu tip yazıları yazmak dediğin gibi yılların m. ali birand ı bile tıkanıyor
bir ara nokia telefonlar böyle zırt pırt yeni modeller çıkarıyorlardı aynı ona benzedi intel ama güzel tabi ki , bu arada 3 ay alınan işlemcinin yerine yeni işlemci alma gibi bir zorunluluğunuz yok arkadaşlar ben geçen seneki işlemciyi kullanıyorum ama hiç yarı yolda bırakmadı beni ,sonuçta istediğim her işi yapabiliyorum , onlar çıkarıyor diye alacak olursak işimiz var , işimize yarayanı almak önemli olan ve onu sınırlarını zorlayana kadar kullanabilmek
Bugun Satın Alabildiğiniz İşlemci Gerçek Anlamda Son Model İşlemci Olmadığı için siz 3 Ay ömrü olduğunu zannediyorsunuz. Hele ki Bu süreç Mobil işlemciler ve mobil ekipmanlarda daha uzun. Yani aslında bugun aldığın işlemci gerçekten bugune ait değil.
intel de abarttı iyice. Bugün aldığınız son model işlemcinin ömrü 3 ay ancak dayanıyor
Bugun Satın Alabildiğiniz İşlemci Gerçek Anlamda Son Model İşlemci Olmadığı için siz 3 Ay ömrü olduğunu zannediyorsunuz. Hele ki Bu süreç Mobil işlemciler ve mobil ekipmanlarda daha uzun. Yani aslında bugun aldığın işlemci gerçekten bugune ait değil.
Ne olursa olsun gerçekten çok model var son 1-2 senedir hele
İşlemci süpermi bilmem ama intel iyi reklam yapıyor.Hoş 850 dolarlık bu işlemciye herkes bakıp ağız sulandıracak ama alan 1000 kişiden biri olacak ve akılda kalan sloganda belli İntel leap ahead (Türkçeye çevirirsek intel süper baba :) ) Geriye kalan 999 kişide bu işlemci ile aldıkları gaz neticesi ,performans canavarı olmayan! diğer işlemcilerden bütçelerinin el verdiği en yüksek fiyatlı işlemciyi alacak. Sonuç İntel yine leap ahead yapacak
Orjinalden alıntı: ilkercom Bu gün Kamudaki bütün PC lerin işlemcisi İntel bu bile çok büyük avantaj. Bütün ihalelerde intel işlemci şart olarak koşulmuş öyle gidiyor çok az ülkede ayrıca belirtiliyor.
Malesef bu söylediklerinize katımlamayacağım zira daha yeni hp marka AMD athlon X2 4600+ işlemcili masaüstü bilgisayar alımı yapıldı benim çalıştığım bakanlıkta. Alım tarihleride şubat ayıydı yanılmıyorsam. Şimdi bu bilgisayarları kullanıyoruz.
bakanlikta 4600+ islemciyi gerektirecek ne yapiliyor merak ettim.
Sta4cad, Netcad, 3dsmax,autocad, probina, idecad gibi programlar kullanılıyor. Tabi bunların çizimleri hesaplamaları ve render özellikleriyle birlikte.
insanlar P3 islemcilere talim ederken.. yanina X9000 gelipte hadi lan parti yapalim mi diyecek..? Geocide ler bile 0,75watt islemci ile Via mantiginda calsiyor.. Bunun laptopu mu kalmis.. ayrica Turion laptoplar da gayet guzel calisiyor... ha tamam core 2duo laptop islemcileri ile yarismiyoruz..
hayir yani X9000 alip overclock yapacak olursaniz, ben o asamada nekadar tuketimci bir millet olacagimiza bakarim..
bir aklinizi basiniza devsirin.. adamlar phenom icin kabul edilen performans degerini %40 daha iyi olarak tanimladiklarindan bu yana cikan islemcilerin hepsi penryn..(benim dusuncem) ne oldu, onu da core 2 duo'ya dahil ettiler..(buda tezim)
hah simdi Intel rekabetcisi haksiz mi oldu ...? hayir.."Intelcilerin yeni islemcileri cikarmadan onceki islemciler icin konustular.."
q6800'den sonra cikan islemciler icin "AMD"'nin bir maruzati yok szaten... ha ilerde olabilir.. bazi testlerde gecebilir... bu tam bir muammadir..
AMD %40 daha iyiyiz dedigi zamana bakacaksın.. yeni cikan Intel islemciler test disinda..
bu da dogru ve mantikli olan bir yaklasimdir... ve o mantikli yaklasimda da su konu hakimdir.. yeni cikacak Phenom'lari kac dolarlik anakartla kullanabiliyorsunuz..?
X9000'i kim alacak... cumhurbaşkanı ogluna mi alacak..? hala quadlar 300-500 dolar giderken X9000'i hangi hedef kitleye sokacaz...
artık yuh.. kardesim biraz insafli olun ya..
insanlar P3 islemcilere talim ederken.. yanina X9000 gelipte hadi lan parti yapalim mi diyecek..? Geocide ler bile 0,75watt islemci ile Via mantiginda calsiyor.. Bunun laptopu mu kalmis.. ayrica Turion laptoplar da gayet guzel calisiyor... ha tamam core 2duo laptop islemcileri ile yarismiyoruz..
hayir yani X9000 alip overclock yapacak olursaniz, ben o asamada nekadar tuketimci bir millet olacagimiza bakarim..
bir aklinizi basiniza devsirin.. adamlar phenom icin kabul edilen performans degerini %40 daha iyi olarak tanimladiklarindan bu yana cikan islemcilerin hepsi penryn..(benim dusuncem) ne oldu, onu da core 2 duo'ya dahil ettiler..(buda tezim)
hah simdi Intel rekabetcisi haksiz mi oldu ...? hayir.."Intelcilerin yeni islemcileri cikarmadan onceki islemciler icin konustular.."
q6800'den sonra cikan islemciler icin "AMD"'nin bir maruzati yok szaten... ha ilerde olabilir.. bazi testlerde gecebilir... bu tam bir muammadir..
AMD %40 daha iyiyiz dedigi zamana bakacaksın.. yeni cikan Intel islemciler test disinda..
bu da dogru ve mantikli olan bir yaklasimdir... ve o mantikli yaklasimda da su konu hakimdir.. yeni cikacak Phenom'lari kac dolarlik anakartla kullanabiliyorsunuz..?
Aynı şeyleri yazıp aynı şekilde İntel i taşlamandan benim gibi okurlar sıkıldı sen hala yazmaktan sıkılmadın
X9000 "Dünyanın en perfotmanslı mobil işlemcisi üretiyoruz" demek için çıkmıştır.Adı üstünde Extreme işlemcidir. Alacak insanlarda bellidir ki eleştirilere nazaran Amerikan pazarında (özellikle MacPro) az da olsa yeri vardır. İlgili firmanın bolca işlemci alternatifleri varken"Hedef kitle, Cumhurbaşkanını oğlu, dramatik P3 lan partyleri, Turion yorumları komediye kaçmış, alakasız şeyler, düşük seviye fanatizm.
Burası tartışma forumu herkes istediğine cevap yazabilir benimde FX57 veya başkasına eleştiride bulunma hakkım var. Ben Amd ye dokundurma maksatlı yazılar sezdiğim için Bunu yazdım. Sizin yazdığınız bir çok kısma cevap verirdim ama sadece birine yazayım konu uzamasın İntelin laptop pazarındaki yaygınlığının sebebi saydıklarınız değil. Tamam başarılı bir platform ama kablosuz bağlantı Amd de var çipset desen alası var pil ömrü desen arada uçurum yok intel direk 7 saat olarak satılıyor ama 3 saat gideni duymadım daha. Direk ramlere yüklenen uygulamalarda AMD iyi bile sayılır ancak İntel bir şekilde yaygınlaşmış bu saatten sonra böyle gider. Bu gün Kamudaki bütün PC lerin işlemcisi İntel bu bile çok büyük avantaj. Bütün ihalelerde intel işlemci şart olarak koşulmuş öyle gidiyor çok az ülkede ayrıca belirtiliyor.
Ayrıca yazdığım hiç bir mesajı silmem.
Ben hakkı olmadığını söylemedim ki Hatta kızmadım da, bir nebze eleştirdim, madem eleştiri hakkımız
Sta4cad, Netcad, 3dsmax,autocad, probina, idecad gibi programlar kullanılıyor. Tabi bunların çizimleri hesaplamaları ve render özellikleriyle birlikte.
muhendis-mimarlar icinse sorun yok tabi. bakanlik deyince aklima burokratlar ve sekreterler yigini geliyor, pardon
ne kadar extreme olursa olsun sonuçta laptop işlemcisi .. işimize yaramaz .. en azından büyük çoğunluğumuzun... forever desktop... kullanacağım laptopta işlemci benim için farketmez çünkü bir laptopum olsaydı sadece ofis ve internet için kullanırdım büyük ihtimalle..