Şimdi Ara

2008'de İNTERNET 8 KAT DAHA HIZLI OLACAK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
5.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknoloji tepki görmüyor.
    neden görsün ki?
    kurum tepki görüyor.
    geçmişte ve şu andaki kötü hizmetleri yüzünden.

    yoksa insanlar neden daha hızlı internet istemesin????
  • VDSL2+ dada bol bol kopma ve hiz dusmesi olursa farkli bir alternatif olmadigi icin TT de kalmaya mecburuz ama kabloda hic farkli degil butun teknolojilerin altyapilari icleracisihalde ne yazikki
  • yalnız Chip deki resme dikkat ettinizmi.
    DL 30 bin küsür UL 700..
    çok düşük değil mi UL?
  • valla şu pes2008 de 4 kat sıkıştırmalı teknoloji ile online oynanacak denıyor eger oyle olursa 1 mb baglantı ile 4 mb baglantı gibi oynayacaz ole olursa hiç umrumda degıl 40 yıl 1 mb ile oynamaya razıyım
  • yeni gelismeler iyidir, bundan korkmayalim.
    Kimse bu haberi kotu bir seymis gibi elestirmesin..

    Samki mevcut aksamalarin sebebi VDSL mis gibi saldirmayin
  • 256 kb kalkıp 1024 olcak dendiğinde de hayal diyordunuz ben gayet memnunum şu anda ttnet ten.Avrupa ülkesi yunanistan bile hız konusunda ülkemizden geri daha ne istiyorsunuz.Azerbeycanda bile 56 dial-up ile nete bağlanmak bilmem kaç dolar.Ben vdsl2 ninde gelceğini inanıyorum ister 2008 sonu ister 2008 başı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drakin

    256 kb kalkıp 1024 olcak dendiğinde de hayal diyordunuz ben gayet memnunum şu anda ttnet ten.Avrupa ülkesi yunanistan bile hız konusunda ülkemizden geri daha ne istiyorsunuz.Azerbeycanda bile 56 dial-up ile nete bağlanmak bilmem kaç dolar.Ben vdsl2 ninde gelceğini inanıyorum ister 2008 sonu ister 2008 başı.

    internet hız ülke sıralama sonucları acıklanınca yunanistan bizden daha düşükti.ve bazı yorumlarda senin gibilerin yunanistanı gectiğimizi belirterek yorumlar yapacağını sölemişlerdi doru valla onu kim dediyse tebrikler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: refqref


    quote:

    Orjinalden alıntı: Zwandar

    30 megabit herkese tabi çok zor? Sonuçta avrupanın en hızlı interneti en yüksek yeri 300 metre olan 5 milyonluk finlandiyada ki orda bile ortalama hız 27 megabit. 30 megabit yurtiçi bağlantı olursa ve insanlar seed etmeyi öğrenirse bundan sonra aradığımız herşeyi nette bulabiliriz

    ben bu ülkeye 100mb gelecegine inanırım ama milletin seed etmeyi ögrenecegine inanmam

    Seed etmek ne demek, bir söyleyinde öğrenelim.




  • AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: narayan


    Yeni bir teknolojinin bu kadar tepki gördüğü bir ülke daha yoktur heralde. Ama tepkilerin temel kaynağının, ülkemizde internet kullanımının (en azından bu forumda) yoğunluklu olarak p2p olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Hepimiz verilen ve verilecek internet hizmetinin emule performansı üzerinden değerlendiriyoruz. Halbuki çok daha çeşitli yöntemler var ve VDSL2 ile getirilmek istenen iptv buna en iyi örnek.

    Kurulan bir altyapının bir maliyeti var ve altyapıyı kuran kuruluş bu maliyeti çıkarıp üstüne kar etme amacı güder. Bu gayet normal. Sorun bu maliyetin nasıl çıkarılıp üstüne nasıl kar edileceği. Ülkemizde adsl altyapısı var (muhakkak maliyeti çıkmıştır şimdiye kadar.) ve bu altyapıdan sadece aylık olarak abonelik ücreti alarak gelir elde ediliyor. Böyle olunca fiyatlar ister istemez yükseliyor. Ama IPTV gibi, görüntülü konuşma gibi katma değerli hizmetler gelince abonelik ücretlerinin ağırlığı azalacak ve daha ucuza erişim imkanları bulacağız.

    Herkesin söylediği bir şey var altyapı yetersiz olduğu, VDSL gibi yüksek hızlar verilmeye başlandığında bunun kaldırmayacağı. Şu anki durum gerçekten öyle çünkü kaybettikleri birşey yok. forumda çok kişi hızının normalden yavaş olduğunu, kopmalar yaşadığını söylüyor. ama bu nedenle internetini kapatan yok veya çok az (pek tabii ki de rakip olmaması bunda tek etken). ama katma değerli hizmetler vermeye başladıklarında böyle bir lüksleri olmayacak. düşünün evinizde oturdunuz, tv de film satın aldınız izlerken kare atlıyor, kesilmeler yaşanıyor. o dakika diğer alternatiflere yönelirsiniz. bu nedenle mecruben altyapıya gerekli yatırımları yapacaklar.

    Yurtdışı çıkışları konusuna gelince bence ne yazık ki telekomu bu konuya daha fazla yatırım yapmaya yöneltecek bir durum yok. şu anda 1mb ye 50 ytl verip kullanıyoruz. yurtdışı hızları iki katına çıkarsada biz 50 ytl vericez. yani telekomu bu konuda zorlayan bir durum yok. ve korkarım olmayacak ta.

    Not : Bu arada şunu belirtmek isterim: eğer bir müşteri 4mb sınırsız bağlantı için imza atıyorsa ve ücretini her ay ödüyorsa kesinlikle sonuna kadar kullanma hakkı vardır. İstediği gibi download yapar veya hiç kullanmaz sadece msn ye girer. Yazdıklarım kesinlikle telekomu savunmak amaçlı değildir.



    Bunları yazarken TTNET in ne şekil bir yurtdışı altyapısının olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Sorun zaten yurtiçinde değil. Hız artışı yada azalmasıda değil. Sadece 8 milyona yakın kullanıcının ihtiyacı olan kapasite 250 gb/s iken bunun 60 küsür gb/s ile geçiştiriliyor olması. Ve yaptığı anlaşmalardaki tutarsızlıklardan ötürü yurtiçindeki ISS lerle ters düşmesi.

    Telia, Seabone gibi firmaların altyapılarını kullanıyor TTNET. Belli noktalarda kendisine ait tesislerde var fakat yükün çoğunu bu firmalardan yararlanarak gideriyor. Telia bildiğim kadarıyla Frankfurt ta bulunan TTNET tesisinden sonra devreve giriyor. Frankfurttan ileri bir bölgeye bağlantı sağlayacaksanız, bu paris, londra, abd gibi yerlere gidiyo. Ordaki merkezlerden de sizin ulaşmak istediğiniz yere. Sorunun büyük kısmı bu noktada başgösteriyor zaten. Çünkü Telia ile TTNET arasındaki anlaşmaya göre TTNET ihtiyaç duyulan miktardan 7-8 kat daha az olanaktan faydalanıyo. Atıyorum Telia üzerindeki trafiğe göre 20 gb/s bir ihtiyaç var. Fakat TTNET 4-5 gb/s ile bunu geçiştiriyo. Bakıldığı zaman bağlantı varmı ? gayet tabiki var. Ama %30 packet loss ta beraberinde var. Bu noktadan sonra ping uçuyo. Çünkü resmen TEM otoyolunda 448 aracın birbirine girdiği bir trafik kazası yaşanıyor ve yolladığımız/aldığımız verinin %30 u yok olup gidiyor. Bu ÇAĞDIŞI bir durum. %1 packet loss bile büyük bir olayken bizim ülkemizde bu %30 dur. Ve hız arttırımı gerçekleşmeden önce böyle bir durum ortada yoktur. Şayet 30 mb/s bağlantı satışa sunulursa 448 araç 700 araca çıkacak packet loss %40 olacak belkide. Tabi bunu yapmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırmazlarsa.

    Kimin ne indirdiği indirmediği beni ilgilendirmiyor. Ayrıca ben herhangi bir download programı kullanmıyorum. Kaçla indirdi kaçla yolladı buda beni ilgilendirmiyo. ben ping i düzgün, aldıkları paranın hakkını veren hizmet bekliyorum. Sürekli kopan kablolar, bitmek bilmeyen altyapı çalışmaları, artık bıktık.

    bir açıklama da yok. Çıksınlar desinler 1 sene kablo döşicez düzgün internet beklemeyin desinler. Ticari kaygılar engel olur bunu demelerine illaki ama bir cewap wersinler. 8 milyon insan sömürüyolar. SÖMÜRÜYOLAR lafını söylerken çok ciddiyim çünkü aldıkları paranın karşılığı kesinlikle bu değil. Sadece daha fazla yatırım yapmalılar. Olay bu kadar basit...

    Saygılar....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drakin

    256 kb kalkıp 1024 olcak dendiğinde de hayal diyordunuz ben gayet memnunum şu anda ttnet ten.Avrupa ülkesi yunanistan bile hız konusunda ülkemizden geri daha ne istiyorsunuz.Azerbeycanda bile 56 dial-up ile nete bağlanmak bilmem kaç dolar.Ben vdsl2 ninde gelceğini inanıyorum ister 2008 sonu ister 2008 başı.


    6 japon tüm türkiyenin internetini kullanıyor ama onuda biliyo musun
  • quote:

    bir açıklama da yok. Çıksınlar desinler 1 sene kablo döşicez düzgün internet beklemeyin desinler. Ticari kaygılar engel olur bunu demelerine illaki ama bir cewap wersinler. 8 milyon insan sömürüyolar. SÖMÜRÜYOLAR lafını söylerken çok ciddiyim çünkü aldıkları paranın karşılığı kesinlikle bu değil. Sadece daha fazla yatırım yapmalılar. Olay bu kadar basit...


    evet aynen öyle gerçekten bir sömürü var .. Adsl için sabit telefon abonesi olmayı şart koşmak bunun en acı örneği... Bizim evde hiç sabit tel kullanılmıyodu cep telden görüşüyoruz kendi aramızda ve dışarı aramak için . fakat internet için aylık ADSL ücreti 29 (kotalı 1mb) + alo demezseniz 15-16 ytl yi bulan bi para veriyosunuz telekom a ki bu da et ti 45 bi de 1mb olunca hız her ay kota aşımyla bu 50 yi buluyo ....
    Bu yüzden Türksat Kablo İnternet 'in ücretsiz kurulum kampanyasında adsl ve telefonun kapattım kablo ya geçtim he onda da 7 ytl kablo tv var denilebilir ama uydu anten almayı düşünüyoduk onun yerine de bu oldu ...En azından sabit ücretin karşılığını alıyosunuz .. He hızlara gelince şu an resmi tarife yayınlanmamış olmakta ama uzun bi zamandır hızlar iki katına artmış durumda ... 256 kotasız 19 ytl oluyo bu durumda +7 etti 26... telekomda kaçtı 50 civarı... İki katı ... Şimdi bu sömürü değil de nedir ? ( 256 işimi gayet görüyo )




  • Herkesde alt yapı sismsarı internet simsarı olmuş maşallah adamlar yapacak işte tşk etmek geregi hizmet daha gelmeden başlamışlar felaket tellallıgına eskiden yoktu isyan ediliyordu şimdi geldiğine şükür etmek lazım.Bu işler bir anda olmuyor farkındaysanız son 2 yılda telekom özelleştikten sonra atılımlar olmaya basladı devletin elinden cıktıktan sornada kullanıcılar ferahladılar ileride daha iyi olacagını düşünüyorum.Bunlar benim görüşümdür katılan katılır,katılmayan katılmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suhaksk

    Herkesde alt yapı sismsarı internet simsarı olmuş maşallah adamlar yapacak işte tşk etmek geregi hizmet daha gelmeden başlamışlar felaket tellallıgına eskiden yoktu isyan ediliyordu şimdi geldiğine şükür etmek lazım.Bu işler bir anda olmuyor farkındaysanız son 2 yılda telekom özelleştikten sonra atılımlar olmaya basladı devletin elinden cıktıktan sornada kullanıcılar ferahladılar ileride daha iyi olacagını düşünüyorum.Bunlar benim görüşümdür katılan katılır,katılmayan katılmaz.


    Sonunda birisi bi anti-tez sürdü ortaya. Kalbura dönmüştü TTNet...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M@VZER

    Bu olayı TCDD yapmıyordur inşallah.Hızlandırılmış tren vakası gibi olacak.Tofaş-Şahine 300km hız yaptırmaya çalışıyorlar.


    Yapan kafa aynı kafa. Hatırlatırım o hızlandırılmış tren garabeti ilk sefere çıktığında kondüktör kıyafeti giyen bir Şovmen vardı. İşte o şovmen ve babalar gibi satan arkadaşları verdi bu telekomu 2 senelik karına (babalar gibi peşkeş), alan kafa da aynı kafa...

    İnternet sürünüyor. Downloadlar yerlerde sürünüyor, 256k ile daha hızlıydı downloadum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: suhaksk

    Herkesde alt yapı sismsarı internet simsarı olmuş maşallah adamlar yapacak işte tşk etmek geregi hizmet daha gelmeden başlamışlar felaket tellallıgına eskiden yoktu isyan ediliyordu şimdi geldiğine şükür etmek lazım.Bu işler bir anda olmuyor farkındaysanız son 2 yılda telekom özelleştikten sonra atılımlar olmaya basladı devletin elinden cıktıktan sornada kullanıcılar ferahladılar ileride daha iyi olacagını düşünüyorum.Bunlar benim görüşümdür katılan katılır,katılmayan katılmaz.


    Ne demezsin, zevk alıyoruz burada böyle simsarlık yapmaktan!!! 4 kat artış yalan oldu önce onu düzeltsinler diyor herkes genelde.

    Telekomda neler oluyor başka haberiniz var mı bilmiyorum. Telekom müşterileri 4 kat artış adı altında süründürülüyor, öte yandan personeline zam olarak %13 maaş düşüşü öneriyor Telekom ve başındaki Ürdünlü çakal. Sizin memnun olduğunuz aç gözlü özelleştirme, peşkeş çekme süreci mevcut altyapıyı büyütmeden müşteriyi, zam adı altında %13 daha az maaş personeline önererek emeği sömürüyor....

    Doğru teşekkür ETMELİYİZ !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 2 Ekim 2007; 22:44:37 >




  • Çoğu arkadaş hız probleminden bahsetmiş, 1mb bile doğru düzgün değil demiş.

    Bu sadece TT kaynaklı mıdır? ben rapidden 24 saat 100-105 kb download yapıyorum, demek ki TT hattı sağlam, full kapasite çalışıyor.

    Bence bağlandığınız,dosya indirdiğiniz serverlar yavaş, herşeyi TT'ye yıkmayalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan1984

    Çoğu arkadaş hız probleminden bahsetmiş, 1mb bile doğru düzgün değil demiş.

    Bu sadece TT kaynaklı mıdır? ben rapidden 24 saat 100-105 kb download yapıyorum, demek ki TT hattı sağlam, full kapasite çalışıyor.

    Bence bağlandığınız,dosya indirdiğiniz serverlar yavaş, herşeyi TT'ye yıkmayalım.


    Sorun sizin o Rapid dediğiniz yerden değil 100-105, o siteyi yavaşlıktan açamayan kullanıcıların var olduğudur.
  • avrupaya geçiş köprüleri dar arkadaşlar(yurtdışı bantgenişliğimiz) yurtiçinde uçsakda kaçsakta (4mbit) yurtdışına hepimiz aynı köprüden geçiyoruz o yüzden trafik oluyor... Çaresi kapasite arttırımı....
  • Harika Olur Valla Olursa
  • Sevgili @Pesis,

    Türk Telekomun (TTnet değil) yurtdışı çıkış altyapısını bilmeme imkan yok. Ama anlatmak istediklerimi doğru anlatamamışım diye düşünüyorum. Tabii ki yurtdışı çıkışları yetersiz, arttırılması lazım ama Telekom tarafından baktığımızda buna zorlayacak bir mekanizma maalesef mevcut değil. bunu anlatmaya çalışıyorum. %30 paket kayıpları ve uçan pingleri söylemişsiniz. ama bu durumda dahi 8milyon (8 milyon mu bilmiyorum, sizin söylediğinize göre öyle ama sanırım doğrudur) abonesi kullanmaya devam ediyor tekel olma durumlarından dolayı.

    Yani demek istediğim, biz istediğimiz kadar yırtınalım, şu an ki yurtdışı çıkışları ile telekomun bir problemi yok, onlar bu halinden memnun nasıl olsa arttırmadan da her ay para akıyor. İşte bu durumun bir şekilde değişmesi gerekiyor. Sömürdükleri konusuna kesinlikle katılıyorum. 2007 nin Ağustos ayına kadardır verlinen 50 ytl ye 256Kb lik hizmette bu sömürünün büyük kanıtıdır.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.