Şimdi Ara

Hitachi Deskstar 1TB disk 7K1000 video incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son bir kaç senedir sabit disklerdeki kapasite artışı ivme kazanmış durumda. Perpendicular dikey kayıt teknolojisinin bu ivmedeki katkısı büyük, zira üreticiler bu teknoloji sayesinde aynı alana daha fazla bilgi sığdırabiliyorlar. Bu da aynı maliyetle daha yüksek kapasiteli disklerin üretilmesinin önünü açıyor.

    Bu videomuzda, perpendicular dikey kayıt teknolojisinin öncülerinden olan Hitachi'nin yine bu teknolojiden yararlanan dünyanın ilk 1TB (1000GB) depolama alanına sahip 3.5" lik sabit diskini inceliyoruz. Bakalım bu küçük dev, kapasitesine yaraşır bir performans sunuyor mu?

    7K1000, az alanda olabilecek en fazla bilgiyi depolamak isteyenlerin şu anki tek seçeneği olma özelliği taşıyor. Diskin büyük kapasitesi yanında tatmin edici performansı ise kullanıcıları memnun edecektir. Fakat unutmamak gerekli ki ne kadar büyük bir diskiniz varsa bu disk bozulduğunda kaybettiğiniz bilgi de o kadar büyük olacaktır :)

    Fiyat bilgisi


    Sayfanın Linki : http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100223&productid=bd95133








  • sayenizde bilgilenmeye devam ediyoruz
  • umarım bu diski alanın diski bozulmaz,yoksa 1TB veri uçar
  • 32 mb lık tampon bellek var..Maşaallah
  • bu kapasite ne ya bana 80 gb yetiyoda artıyo bile 1000 gbvay bee
  • alan kişinin cok dikkatli olması lazım o kadar bilgiyi depolamak kolay degil hele kaybetmek cok zor maddi anlamda degilde manevi anlamda insanda çöker hdd ile birlikte bagrı yanar
    kimsenin başına gelmesin hdd bozulması inş.
  • Teşekkürler. 5 adet plaka, 200 gb plaka başına. Sanırım Samsung'un 1 tblik ürününde 3 plaka vardı,bu durumda 1.5 tbye en yakın Samsung gibi,tabi önemi nedir bilmiyorum Hitachi favori hd markam.
  • animasyon süper

    ağız sulandıran bir hdd olmuş, bende 80GB ile sürünüyorum

    ayrıca raptor a

    edit: @WinteR önemi nekadar plaka o kadar ses



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 27 Eylül 2007; 8:50:42 >
  • Herşey iyi güzelde, 2x500GB diskleri 400-450 YTL ye temin etmek mümkün, Hitachi yaklaşık 650 YTL den satılıyordu en son gördüğümde. Yani daha düşük maliyet sağlayan Perpendicular dikey kayıt teknolojisi sadece teknoloji olarak yansımış, fiyat olarak değil.

    Video için teşekkürler.
  • formatlı 931,5 GB diyor neden düşüyor kapasitesi, ayriyeten fiyatıda baya tuzlu
  • @Quake58

    Bütün sabit disklerde format ardından kapasite düşer. Bunun 2 nedeni vardır;

    1.si Sabit disk üreticileri 1000MB 1GB olarak kabul ederlerken yazılımcılar 1024MB 1GB olarak kabul ederler. Yani windows a göre zaten bu diskin kapasitesi daha formatlanmadan 976GB dır.

    2.si ise format ardından sabit disk içerisinde klasör bilgileri ve sektör bilgileri için görmediğimiz ve erişemediğimiz ayrı bir yer açılır. Bu yer de boyutun azalmasında etkilidir.
  • hitachinin sitesinde Ultrastar A7K1000 modelini gördüm erişim süresi 8,2ms okuma ve yazmada eğer ki fırsatınız olursa hitachinin Ultrastar A7K1000 modeli, Western Digital'in WD10EACS ile Seagate ST31000340AS modelini test ederseniz çok sevineceğim hemde tam bir hdd performans testi olurdu

    iyi çalışmalar kolay gelsin
  • 4-5 hardisk bozmuş biri olarak kesinlikle söylebilirim ki , bu hd yi alıp dolduruktan sonra bozulan birinin intihar etme olasığı baya yüksektir
  • Birde, SATA birimli Hitachi disklerdeki ek power girişi (molex) bazen çok işe yarıyor.
  • Ben bu küsürattan geçinen zihniyeti kınıyorum Bu 1TB değil nerede benim 68.5 gb ım?
  • Mesut hocam yine döktürmişsün yalnız arada sesinde grip belirtisi gözledim . C vitamini tavsiye edilir

    Bu harddiskin hızı 3 plaka ile olsaydı daha iyi olurdu. Bir de 32mb cache in hiçbir etkisi olmuyor. 16mb bile fazla. Bir de artık hard disklerin hızlarını 10000 rpm gibi değerlere standart olarak çıkması gerekiyor. Şuanda en yavaş çalışan mekanik parçalardan biri.
  • artık hafıza artışı değil de hddlerin kafa okuyucu teknolojisinin değişmesi lazım.mekanik olarak çok az çalışan daha fazla veriyi en gürültüsüz şekilde okuyabilen solid diskler üretilmeli.

    hddleri bozan en önemli faktör aşırı ısı ve parçalara ayrılmış dosyalar çekmektir.özellikle torrent hdd katili olabilir. sıklıkla hdd defragmantasyon yapmak hddimizin daha düzenli erişebilmesini bu da okum sesini ve ulaşma süresini düşürecektir.

    artık internetin de hızlanmasıyla daha çok şeyi indirir hale geldik.bu ay dün itibariyle 115gb yüklemişim.2 tane hdd var.2side seagate 320gb 7200.10 ncqlu 16mb lıdır.ve sessiz çalışıyorlar.yani yakında hddimin dolması an meselesi.2cisi doldu.1.sini kullanıyorum şu an.insan nasıl dolduğunu anlamıyor.oysaki herşeyi indirmem.fragmanlar tabi hd.1080p olanları indiriyorum .

    fakat 1TB lık tek disk yerine 500lük 2 disk daha az ısınma ve yük sağlar.hem de daha ucuz olur.

    ilerde pclerde blueray film kaydetmek istediğimizde yüksek kapasite öne çıkacak




  • insallah 1 seneye kalmaz bunun 2.5" versiyonunu görürüz. fiyatlarıda ucuzlasa hiç fena olmaz. yavas yavas ssd hddler piyasadaki yerlerini alıyor nasıl olsa.
  • Üreticinin verdiği gürültü değerlerine bakın...özelliklede yük altındayken...

    BU DİSK PSU'DAN DAHA ÇOK SES ÇIKARIR BE ARKİDİŞLER
  • O bu değilde bu HDD'yi full arşiv yaparım eğer HDD'de uçarsa ben HİTACHi'ye şahsen dava açarım.Kolay değil 1tb.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.