Arkadaşlar bende A200-1AH kullnıcısıyın, benim sorunum Toshiba sitesinden son güncellemeleri yaptım ama, Fn fonksiyon tuşlarım artık çalışmıyor eskiden gayet güzel çaşıyordu. Ayrıca makinem yavaşladı yardımcı olabilirmisiniz. Benzer problem yaşayan veya konuyu bilen arkadaşların dikkatine.
Merhaba arkadaşlar, en sonunda birazcıkta şansımın yardımıyla ben de son anda acerlıların grubuna katılmak yerine sizin aranıza geldim:) Yaklaşık 2-3 haftadır bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyordum, bir ara bu foruma da özelliklerini yazdığım Toshiba Sattelite A200-23X modelini almak istiyordum ama hem fiyatı hem de stoklarda kalmayışı nedeniyle başka seçeneklere yönelmiştim. En son Acerın AS5920-933… model T9300 işlemcili modelinde karar kılmıştım. Geçen gün Vatan Bilgisayarın Bonus Karta 28% indirim+5 taksit kampanyasına rastlayınca geceleyin vatan bilgisayarın stoklarında bana uygun olan birkaç bilgisayar arasından deminde bahsettiğim acer modelini almaya karar vermiştim. Hesaplarım sonucunda bu bilgisayar bana 1780(KDV Dahil) YTLye gelecekti. Fakat bilgisayarı almaya gittiğimde Toshiba Satellite A200-23X modelinden olup olmadığını sordum ve ordaki yetkili ilk başta olmadığını söyledi daha sonra stoklarına bakıp bir tane olduğunu belirtti. İndirimli fiyatı 1450Dolar+Kdv (2080 Kdv dahil) idi. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi bilmiyorum ama Toshibanın bu modelini aldım…
Kabaca özellikleri şunlar:
- Intel® Core™2 Duo T7500 2.2Ghz İşlemci - 3,072 (2,048 + 1,024) MB DDR-2 667Mhz Ramler - 400 (200 + 200) GB (5400 Rpm – Kutusunda öyle yazıyor) - ATI Mobility Radeon™ HD 2600 512MB Ekran Kartı (Max. 1.279 MB) - 15.4” Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness Ekran - Ağ Desteği: 802.11a/b/g/Draft-N - Intel Turbo Bellek (1GB) - HD DVD-ROM drive - HDMI Çıkışı - Uzaktan Kumanda - Windows Vista® Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
Ve tabi bilgisayarı almamla birlikte bazı sorular oluştu kafamda… Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim…
1-) Toshibanın internet sitesinde bu modelin PM965 chipsetine sahip olduğu yazıyor. Fakat “PC Wizard 2008” ve “CPU-Z” adlı iki farklı program ile elde ettiğim sistem bilgilerine dair dökümde anakart GM965 chipsetli gözüküyor. Belki programlardan kaynaklanan birşeydir veya pm’yi de gm gibi görüyorlardır diye abimin 4-5 ay önce aldığı A200-1AH modelinde de çalıştırdım programları ve onunda anakartını GM965 olarak gördüler… Sizde anakart ne olarak gözüküyor ve nasıl baktınız yazar mısınız? PM ile GM arasında ki fark nedir?
2-) Abimin bilgisayarı ile yani 1ah ile karşılaştırdığımda bazen hiç bir işlem yapmasam bile fanın daha düşük aralıklarla (5-10sn kadar) çalışıp durduğunu farkettim. Bunun sebebi 1ah’ın işlemcisinin 2.0Ghz, 23x’in ise 2.2Ghz olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Bu normal bir şey mi?
3-) Ayrıca fanın olduğu kısımdan ya da sabit diskten den ince tiz bir ses geliyor bazen. Bu normal bir şey mi?
4-) Yine 1ah ile hoparlörleri karşılaştırdım. Gerçektende Harman Kardon çok daha kaliteli ve yüksek ses veriyor. Yani 1ah’ta son seviyedeki ses yüksekliğini 23x’te yarım seviye ile yani seviye 50’de iken yakalayabiliyorsunuz. Fakat burada da şöyle bir şey soracaktım. Mesela vista ile gelen şarkılardan “I ka Barra” gibi şarkıları dinlerken hiçbir sorun yok iken, içinde daha çok bas ve gitar geçen yine vistanın şarkılarından “I guess you are right” gibi daha rock tarzı şarkılarda cızırtı oluyor galiba. Bende tam anlayamadım nedenini. Siz ne diyorsunuz bu konuda? Özellikle harman kardon kullanan arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum.
5-) Yine lcd ekranını 1ah ile karşılaştırdığımda daha kaliteli gibi geldi. Yukarıda bahsettiğim programlar ile monitörün markasının LGPhilipsLCD LP154WX4-TLD2 olduğunu anladım. Heralde kalitelidir diye düşündüm, siz ne düşünüyorsunuz:)
6-) Yine yukarıda bahsettiğim programlar ile elde ettiğim dökümün ekran kartı bilgileri kısmında Memory Type:GDDR4 diyor!!! Cevaplarınızı heyecenla bekliyorum:)
Ve tabi bilgisayarı almamla birlikte bazı sorular oluştu kafamda… Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim…
1-) Toshibanın internet sitesinde bu modelin PM965 chipsetine sahip olduğu yazıyor. Fakat “PC Wizard 2008” ve “CPU-Z” adlı iki farklı program ile elde ettiğim sistem bilgilerine dair dökümde anakart GM965 chipsetli gözüküyor. Belki programlardan kaynaklanan birşeydir veya pm’yi de gm gibi görüyorlardır diye abimin 4-5 ay önce aldığı A200-1AH modelinde de çalıştırdım programları ve onunda anakartını GM965 olarak gördüler… Sizde anakart ne olarak gözüküyor ve nasıl baktınız yazar mısınız? PM ile GM arasında ki fark nedir?
2-) Abimin bilgisayarı ile yani 1ah ile karşılaştırdığımda bazen hiç bir işlem yapmasam bile fanın daha düşük aralıklarla (5-10sn kadar) çalışıp durduğunu farkettim. Bunun sebebi 1ah’ın işlemcisinin 2.0Ghz, 23x’in ise 2.2Ghz olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Bu normal bir şey mi?
3-) Ayrıca fanın olduğu kısımdan ya da sabit diskten den ince tiz bir ses geliyor bazen. Bu normal bir şey mi?
4-) Yine 1ah ile hoparlörleri karşılaştırdım. Gerçektende Harman Kardon çok daha kaliteli ve yüksek ses veriyor. Yani 1ah’ta son seviyedeki ses yüksekliğini 23x’te yarım seviye ile yani seviye 50’de iken yakalayabiliyorsunuz. Fakat burada da şöyle bir şey soracaktım. Mesela vista ile gelen şarkılardan “I ka Barra” gibi şarkıları dinlerken hiçbir sorun yok iken, içinde daha çok bas ve gitar geçen yine vistanın şarkılarından “I guess you are right” gibi daha rock tarzı şarkılarda cızırtı oluyor galiba. Bende tam anlayamadım nedenini. Siz ne diyorsunuz bu konuda? Özellikle harman kardon kullanan arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum.
5-) Yine lcd ekranını 1ah ile karşılaştırdığımda daha kaliteli gibi geldi. Yukarıda bahsettiğim programlar ile monitörün markasının LGPhilipsLCD LP154WX4-TLD2 olduğunu anladım. Heralde kalitelidir diye düşündüm, siz ne düşünüyorsunuz:)
6-) Yine yukarıda bahsettiğim programlar ile elde ettiğim dökümün ekran kartı bilgileri kısmında Memory Type:GDDR4 diyor!!! Cevaplarınızı heyecenla bekliyorum:)
Öncelikle hayırlı olsun.Bende 1-2 gün önce aynı bilgisayarı vatan bilgisayardan aldım. Özellikleri aynı senin dediğin gibi.Malesef ben pek anlamıyorum bu işlerden o yüzden sana yardımcı olamayacağım. Bende sunu sorayım :DDR2-SDRAM PC2-5300 (333 MHz) - [DDR2-666] şimdi bu ramler 667 mi 333mhz mi ?
Selam arkadaşlar ben de bir Toshiba A200 1VL kullanıcısıyım xp yüklemeyi düşünüp de vistanın cazibesinden vazgeçemeyenlerdenim. Ancak oyunlarla ilgili birkaç sorunum var ve yardımlarınızı bekliyorum: 1-Crysis yükledim ancak çok uğraşmama rağmen "could not launch aplication" uyarısından başka bişey elde edemedim. 2-Beowulf yükledim ki zaten tak çalıştır bir oyun, bunda da "uygulama yanyana yapılandırması doğru olmadığından çalıştırılamadı..." gibi bir uyarı geldi. Daha doğrusu olay günlüğündeki tam uyarı şu şekilde ""E:\Games\Beowulf\Game\Beowulf.exe" için etkinleştirme içeriği oluşturulamadı. Microsoft.VC80.CRT,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="8.0.50727.762" Bağımlı Derlemesi bulunamadı. Lütfen ayrıntılı tanılama için sxstrace.exe programını kullanın." [/font Bilgisayarımdan çok memnunum ama henüz Hitman Dışında bir oyun oynayamadım. Directx runtime 9.0c yükledim yine de bir faydası olmadı. Acil yardım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promuser -- 9 Mart 2008; 16:00:47 >
selam arkadaslar ben de A200-1Ah kullanıcısıyım ama yaklasık 4 ay once sağlık bakanlığı kampanyasından aldım,sonra 3 aydır da askerdeydim ve şimdi usta birliğime goturmek istiyorum bilgisayarımı,meselem 1Gb olan Ram'i 2gb yapmak istiyorum..sizden 1gb'lık uyumlu calısabilecek bir model rica ediyorum,şimdiden herkese cok teşekkürler...
bugün bnde toshiba A200 1 VL aldım vistayı desktopumda da kullandığımdan hiç zorluk çekmedim xpyi ise hayatta yüklemem tüm güncelleştirmeleri tamamladım makine süper hızlı çalışıyor şimdilik fan sesi gibi sorunlarla karşılaşmadım kalite olarakta bnce burada okuduklarımın aksine çok daha iyi gözüküyor almak isteyenler bence hemen gidip alsın kampanya bitmeden(bimeksten aldm 2062 YTL+çanta+2gb creative muvo) bu arada kur farkından da 1978 olan laptop 2062 ye geldi sağlık olsun...
Bi sorum olcak Cyrsis nasıl çalışıyor makinede ona göre orjinalini alıcamda boşu boşuna almıyım...
bir ay toshiba satellite a210 16g peşinde koşup onlarca aksilik sonucunda alamayınca tesadufen bir gazetede rastladığım bimeks sevgililer gunu kampanyası sonucu bende satellite a200 1vl ailesine katılmış bulunuyorum. kampanyasız fiyat o sıralar 2450 iken kampanya ile 1990 ytle almış oldum. ve su an toshibamdan son derece memnunum. (16 g de 4200 rpmlik hddden endişe ediyordum bunu alınca o da kaybolmuş oldu) gunubirlik bir cok laptop kullanmıştım. o kısa sureli deneyimlerime dayanarak 1vl yi kullanmanın harika olduğunu soyleyebilirim (donanımsal acıdsan değil, tasarım, kullanılabilirlik) donanımsal performansı arkadaslar yukarılarda geçmişlerdir zaten. özellikle de dual mod touch pad harika ::
(bu urunun fiyatı fazla gelen arkadaslara su sıralarda gozume carpan a210 1ap yi onerebilirim. ekran kartı ve hdd mukemmel onda da :)
10gb lık alanına da xp kurmus durumdayım klasik oyunlarım vardı (f1 rally gibi) vista onları acmayınca... tum driverları sorunsuz calışıyor... bu konuda 1vl kuluplerine tesekkurler...
TOSHIBA Satellite A200-1VL: Intel® Core™2 Duo T7500 (2.20 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB) / 2,048 MB DDR2 Ram / 160 GB (5.400 rpm) SATA HDD / 15.4" TruBrite® WXGA TFT ekran / ATI MOBILITY RADEON™ HD2600 HyperMemory™ 256 MB yerleşik, 1,023 MB grafik belleği, 16x PCI Express SONY ERICSSON W810i: NEXT 5000 XFTA Dijital Receiver: PC: Intel Pentium 2.4 / 512 MB DDR Ram / 8o GB Samsung IDE HDD + 200 GB Samsung SATA HDD / 17" Philips Flat CRT / Nvidia Fx5200 128 MB Ekran Kartı / LG 16X DVD RW X2 / ASUS TA-211 USB ATX KASA / A4 Tech Multimedia Klavye + WOP 35 5 Tuşlu Optik Mouse
selam arkadaslar ben de A200-1Ah kullanıcısıyım ama yaklasık 4 ay once sağlık bakanlığı kampanyasından aldım,sonra 3 aydır da askerdeydim ve şimdi usta birliğime goturmek istiyorum bilgisayarımı,meselem 1Gb olan Ram'i 2gb yapmak istiyorum..sizden 1gb'lık uyumlu calısabilecek bir model rica ediyorum,şimdiden herkese cok teşekkürler...
Bende kampanyadan almıştım 1gb Kingston ekledim (DDR2 667 Mhz 1gb Notebook Ram) Şu linkteki ürün (Fiyat;43 ytl)
OCZ yi tercih edenlerde çok memnun(ddr2 667 Mhz 1gb Notebook Ram) Birazdaha ucuz ama kesinlikle kaliteli endişeniz olmasın OCZ için tıklayın (Fiyat:37 ytl)
İkisinde de sorun yaşamazsınız Bence 6 ytlyi çöpe atmayın OCZ alın..Tercih sizin, 2side tam uyumlu
Bahsettiğin forum da bilgi paylaşımından ziyade malesef kişisel tartışmalara dönmüş! Galiba bizde millete önce forum kültürünü öğretmek lazım zira forumlar zamanla bilgi paylaşım yeri olmaktan çıkarak geyik muhabbet yada kişisel tartışma platformlarına dönüşüyor? Tabi bu noktada moderatörlere çok iş düşüyor. Sapla samanı iyi ayırmak lazım!...