ya arkadaşlar benim bu kamera msndeyken açılmıyo ya . daha doğrusu bazen açılıyo bazen açılmıyo . şöyle bi hata veriyo
Kameranız şu anda kullanımda olduğundan veya takılı olmadığından konuşmanız başlatılamıyor. Kameranızın kullanılabilir durumda olmasını sağlayın ve yeniden deneyin.
başına böyle bi durum gelen var mı ???
benim bi sorunum var ; dvdwriterım çok yavaş yazıo bu donanımsal bişimi 4x(5.400kb/s) hızla yazıyo dvdleri ve takriben 15-20 dk arası sürüyo. kullandığım yakma programı nero 8 ultra edition.. yardımcı olursanız sevinirim..
abi bende 2 aydır A200-1VL ye kafayı taktım evdekileri ikna ettim şu öğrenimleri bi versinler ilk işim gidip almak. acaba bu fiyatlarda tavsiye edeceğiniz toshibanın başka modeli varmı?
öncelikle herkese selamlar. benim sorum readyboost özelliğini kullanan arkadaş olup olmadığı, vistanın bu özelliği hakkında bir kaç gündür araştırma yapıyorum ama çok sağlıklı bilgilere ulaşamadım. herkes kendince bir şeyler yazmış. mesela oyunlarda bir etkisi olmuyor demişler. sadece hdd ye dayalı uygulamalarda işe yarıyor demişler. şimdi zaten bizde 2 gb ram var ne gerek var readyboosta diyen arkadaşlarda olabilir ama crysis isimli oyunu en düşük grafik ayarları ile a200-1ah'de zar zor bitirdim. işin özü bu readyboost ram gibi bir katkımı sunuyor yoksa hdd nin yükünümü hafifletiyor. bir bilgisi olan, özellikle deneyen arkadaşlar birkaç satır yazarlarsa sevinirim. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci 4.9 bellek 5.7 Grafikler 4.8 oyun grafikleri 4.9 birincil sabit disk 4.8
Aero temasını kapatıp bilgisayarın kaynaklarını sonuna kadar kullanacak programların hepsini açtım bir süre hepsi çalışacak şekilde kullandım. Görev yöneticisinden grafiklerele kullanımı izlediğimde tavanı buldu bilgisayar.Bu halde hiç takılma yapmadı. Aero açıkken yaptığım denemede ise çok az bir takılma ile karşılaştım fakat asla sorun teşkil etmez sonuçta kaynakların hepsi çalışıyorsdu.
Peki bunu neden anlattım? Bellek puanım bu işlemden sonra tavan yaptı.
benim bi sorunum var ; dvdwriterım çok yavaş yazıo bu donanımsal bişimi 4x(5.400kb/s) hızla yazıyo dvdleri ve takriben 15-20 dk arası sürüyo. kullandığım yakma programı nero 8 ultra edition.. yardımcı olursanız sevinirim..
aygıt yöneticisinde Ide ata/atapi denetleyicilier var, orda birinci ve ikinci ide kanalları vardır, birinci olana tıkla iki kere açılan pencerede gelişmiş ayarlara gel, alt tarafta DMA modu açık gibi bişey yazması lazım yazmıyorsa sürücüyü güncelle veya recovery yap, bazı anlamadığım sebeplerden kapanabiliyor DMA modu. Dma modu hakkında daha fazla bilgi için google'da araştırabilirsin bi mantığı var yani, Dma'nın daha hızlı olmasının
quote:
abi bende 2 aydır A200-1VL ye kafayı taktım evdekileri ikna ettim şu öğrenimleri bi versinler ilk işim gidip almak. acaba bu fiyatlarda tavsiye edeceğiniz toshibanın başka modeli varmı?
evet aynı fiyata var, ancak Vl ile farkı işlemcisinin 2.0 olması ama hard diski 200gb, başka da farkı yok, Vl'yi alırken toshiba shop'da görmüştüm tam modelini hatırlamıyorum kusura bakma, ama paran varsa düşünmeden al VL yi ya, alet uçuyo, aero fln da kapatmana gerek yok, windows vistanın kaymağı aero ya...
ne yani simdi aero teması vista puannını mı etkiliyo?
quote:
Orjinalden alıntı: hsnonur
Benim Puanlar
İşlemci 4.9 bellek 5.7 Grafikler 4.8 oyun grafikleri 4.9 birincil sabit disk 4.8
Aero temasını kapatıp bilgisayarın kaynaklarını sonuna kadar kullanacak programların hepsini açtım bir süre hepsi çalışacak şekilde kullandım. Görev yöneticisinden grafiklerele kullanımı izlediğimde tavanı buldu bilgisayar.Bu halde hiç takılma yapmadı. Aero açıkken yaptığım denemede ise çok az bir takılma ile karşılaştım fakat asla sorun teşkil etmez sonuçta kaynakların hepsi çalışıyorsdu.
Peki bunu neden anlattım? Bellek puanım bu işlemden sonra tavan yaptı.
NE YAPARSAM YAPAYIM A200 1 VL NOTEBOOK'UMUN PİLİ EN FAZLA 1.5 SAAT GİDİYOR SİZCE NEDEN?
Ben ilk günden beri tam şarj yapıp cihaz kendisi kapanana kadar pili kullandım. Şu sıralar pil kapasitesi biraz daha arttı, dengeli modda(orta güçte) 1saat 55dk gidiyor. Ama şu var; ekranın ışığı en kısıkta, laptopu 2 kitap arasında kullanıyorum yani altı açık, çünkü fanı devamlı dönmesin diye vs.. sizin bataryanızın da düzenli şarjlarla gelişeceğini tahmin ediyorum..