US Robotics 9100 marka modem kullanıyorum. Hiç sorun yoktu 2 gündür adsl ışığı yanıp sönüyor ve bağlantım düşüyor, tekrar geliyor biraz sabitlenip yine gidiyor Kafayı yemek üzereyim Sizce sorun ne olabilir? firmwire? bide bu ayrlar yapılırken türktelekom ppoa mı? ppoe mi? seçmem lazım. Şimdiden teşekkürler...
son 1-1,5 haftadır bende aynı problemi yaşıyorum bu modemle. 1-2 güne kadar bende de bağlantı kopmaları vardı. daha onceden PPPOA VC/MUX ile bağlanıyordum ayarlardan PPPOE LLC ye geçtim bağlantı kuruldu bundan sonra da bağlantı problemi yaşamadım. ancak son günlerde voltaj ile mi alakalı bilemiyorum modem kendini resetliyor sürekli. adaptör de soğuk lehim mi var diye baktım o da değil. 2 hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu. yazın birkaç kez yaşamıştım ama geçiciydi şimdi günde 2 kez bağlantı kopuyor. sanırım bu modemi değiştireceğim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overseas -- 27 Eylül 2007; 9:50:10 >
dün ben kafayaı yedim bu U.S robotics ile. Ya modemde bi sorun vardı ya telekomda bir türlü bağlanamadım. Benim Adsl ışığım yanıyodu. Zaten ayarlardan baktığımda adsl bağlantısnı görüyodum. Fakat wn ip ışığı yanmıyordu. Bir türlü wan ip alamadım. Akaşama anca aldım. işin en garip yani aldıktan sonra bağlantım 832kbps olarak gözüktü sonrada bu 832den 512ye indi. Hala 512. anlamadım gitti yani. Ben valla günah keçisi olarak türk telekomu suçluyorum.
USR kablosuz kullanıyorum ben de. Aynı sorunları 6 aydır yaşıyorum. ADSL ışığı özellikle kablosuz bağlantı yapılıp bittikten sonra gidip geliyor. Ben de DNS server değiştiriyorum ya da modemi kapatıp açıyorum düzeliyor.
Modemde sadece setting wizard kısmından adsl kullanıcı adı ve parolamı giriyorum ve türk telekom ppoe LLC seçiyorum kaydediyorum bunun dışında yapılması gerekn bir ayar falan var mı? DNS falan ne oluyor? pek anlamıyorum şu modem ayarlarından. Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer. Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overseas -- 28 Eylül 2007; 18:34:04 >
Arkadaşlar süpersiniz.Birkaç gündür ben de aynı sorunu yaşıyordum. Yapmadığım şey kalmadı format bile attım pc'ye .Ama hiçbiri kar etmemişti.PPOE LLC'yi seçtim ve problem ortadan kalktı. Size çok minnettarım :)
Arkadaşlar süpersiniz.Birkaç gündür ben de aynı sorunu yaşıyordum. Yapmadığım şey kalmadı format bile attım pc'ye .Ama hiçbiri kar etmemişti.PPOE LLC'yi seçtim ve problem ortadan kalktı. Size çok minnettarım :)
bendede usrobotic var 3 tane led ışığı var power hariç 2 tanesi gidip geliyo PPOE LLC'i seçicem istiyorm nasıl nasıl ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaintSmiLe -- 2 Temmuz 2008; 1:51:23 >