LC Waikiki veya benetton tüm renkleriyle kıyafetlerinizde önemli markalar olduysa...
SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV
Önce hüplet sonra gümlet' hayat felsefeniz olmuşsa
Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa
Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)
Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız
Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız
Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız
Okulda coca-cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)
Apartmanin altindaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa
Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa
Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse
Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa
Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız
Işıklı spor aykkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa
Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)
Clementine sizde derin izler bırakmışsa
Kasete kayit yapilabilmesi icin alt tarafinda bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız
Anne saat kaç, simiiit, birdir bir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa ________________________________
"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa
Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız
Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız
Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız
Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...)
Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız
Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa
Pazar geceleri yıkanma günüyse
Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız
Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa
Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,
Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,
MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsa(a/s/l ne demek biliyorrsanız)
ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız.
Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,
Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz
Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.
Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, Bonibon, Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa
Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa
Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız
Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız
"Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız
Macarena dansını yapabiliyorsanız
TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa
Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız
İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz
Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.
Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.
Annenizin mavi ped torbalarını şişirip patlattıysanız.
Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız
Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız
Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.
Katkılarınızla o günleri daha iyi hatırlayacağız. Lütfen bulduğunuz fotolarını, nostalji Youtube videolarını, hatırlamak istediğiniz her şeyi paylaşın.
Valla bunları yazana helal olsun Hemen hemen hepsini yapmışımdır
harbi süper olmuş
Şimdinin çocukları birçok şeyden mahrum büyüyorlar.
Evet arkadaşlar bunları okuyunca birden üzünleniverdim.. Ama daha da iyi olabilir,, mesela bu maddelerin videolarnı bulup 3-5 'er sn. lik kesitlerle birleştirip güzel bir video ortaya koymak.. ya ağlıcam ağlıyamıyom..
quote:
Orjinalden alıntı: POWER64
Şimdinin çocukları birçok şeyden mahrum büyüyorlar.
aynen, benim çocukluğumda boş zamanlarımı arkadaşlarla yeni maceralarda geçiriyordum,, şimdiki çocuklar paso pc başında büyüyor, ne biliyim,, en son gazoz kapağı-misket oynayan nesil bizdik galiba,,
pehh,, hy gidi günler,,
hele ''paliament pazar gecesi'' , şu stard çıkan müziği bi anımsadım,, vayy bee dedim, cidden yaşlanmışız..
her insan geçmiyle yaşar birşey unutulmuş iki bisküvinin rasındaki kremayı yemek birde eticinin üstündeki marmelaatı kurabiyesinden ayırmaya çalışmak
yaptk tabi bi ayrıcalıktı sabah kalkıp tsubasayı izlemek
Ben atarı olayını çok merak ediyodum hala ediyom tabancayla nasıl vurma olayını
herşey tamam da ugurlu sayı 6 neydı
hocam gerçekten mükemmel şeyler var bazıları gerçi pek yakın bir zaman ama çok güzel zamanlardı. şimdiye bir bakıyorum da bu zamanda çocuk olmanın zevki bile yok diye düşünüyorum. her çocukta bir bilgisayar akşama kadar onun başında.
ne günlerdi ama sabah 8de çıkardık akşam 9da girerdik eve elimizde salçalı ekmek 14lü, japon kale oynardık. annemin sesini 100 metre öteden duyardım gelmiyom banane yaa diyince bak babana söylerim derdide koşa koşa eve giderdim. seyyar dondurmacı geçerdi wink wink kornasıyla vanilyalı ve kakaolu dondurmanın en tatlısı ondaydı. altın çikolatalar vardı üstü altın renginde kağıt kaplı içinde de çikolata onu yer içine para koyar bakkal amca al sana altın ver bize çikolata derdik. ne günlerdi ama.. caddenin kaldırımına oturup giden taraf ve gelen taraf diye otobüsleri sayardık kiminki fazla geçerse o kazanırdı. kaldırım üstüne tuğla ile dama çizip oynardık. çukur kazıp misket oynardık oyunun adı guguş du. 80ler 90lar bi başkaydı. anlatmakla bitmez yaşamak lazım. tekrar çocuk olsam bu teknolojik hayat yerine aynı çocukluğumu yaşamak isterdim.. o zaman sevgi, duygu vardı şimdi sadece mantık var..
harika ya, hepsini hatırlamaktayım, ne güzel günlerdi be
bende ekleyim
ataride tabancayla ördek vurmayı yine ataride saatlerce tsubasa oynamayı hergün yenilen cipsleri ve içinden çıkan tasoları yüzlerce biriktirilen futbolcu kartlarını ve onunla oynanılan oyunları gece geç yayınlanan görevimiz tehlike dizisini babalara rağmen izleme çabalarını hergün ayrı bir zevk haline gelen süperman ve a takımı dizilerini kaçırmak izlemeyi
unutmak mümkün değil
en sevdıgımız oyunlar çivi : yagmur yagdıktan sonra top oynayamadıgımız için (yada adam bulamadıgımız ) zamanlar gazoz kapagı: tasoların ilham kaynagı kahvehanelerin önune gidildiginde para bulmus gıbı sevınmek kibrit kutuları:bunlarda kagıttan futbolcu oyunlarının baska versıyonu misket : kuyu mors
Yaşlanıyoruz. 80'lerin sonu, 90'ların başında Dünya'ya geldim
hey gidi beee
zamanında chucky puştundan az tırsmıyordumm
ve tabi tuttu frutti
quote:
Orjinalden alıntı: uguRnB
hocam gerçekten mükemmel şeyler var bazıları gerçi pek yakın bir zaman ama çok güzel zamanlardı. şimdiye bir bakıyorum da bu zamanda çocuk olmanın zevki bile yok diye düşünüyorum. her çocukta bir bilgisayar akşama kadar onun başında.
ne günlerdi ama sabah 8de çıkardık akşam 9da girerdik eve elimizde salçalı ekmek 14lü, japon kale oynardık. annemin sesini 100 metre öteden duyardım gelmiyom banane yaa diyince bak babana söylerim derdide koşa koşa eve giderdim. seyyar dondurmacı geçerdi wink wink kornasıyla vanilyalı ve kakaolu dondurmanın en tatlısı ondaydı. altın çikolatalar vardı üstü altın renginde kağıt kaplı içinde de çikolata onu yer içine para koyar bakkal amca al sana altın ver bize çikolata derdik. ne günlerdi ama.. caddenin kaldırımına oturup giden taraf ve gelen taraf diye otobüsleri sayardık kiminki fazla geçerse o kazanırdı. kaldırım üstüne tuğla ile dama çizip oynardık. çukur kazıp misket oynardık oyunun adı guguş du. 80ler 90lar bi başkaydı. anlatmakla bitmez yaşamak lazım. tekrar çocuk olsam bu teknolojik hayat yerine aynı çocukluğumu yaşamak isterdim.. o zaman sevgi, duygu vardı şimdi sadece mantık var..
bana hic bisi ifade etmedi , cunki bunlarin hepsi olurken ben 20 li yaslarda universitede didismekte idim ne yazik ki. aman allahim yaslanmanin da otesine gecmisim galiba
quote:
Orjinalden alıntı: mcyavuz
bana hic bisi ifade etmedi , cunki bunlarin hepsi olurken ben 20 li yaslarda universitede didismekte idim ne yazik ki. aman allahim yaslanmanin da otesine gecmisim galiba
bi parlament gecesi sinemaları, bi tele on kanalı felanda mı bişey ifade etmedi. kaseti kalemle geriye sarmalar felan züürt geçmişsin sen o zaman o yılları.. 80lerde 90larda yaşamadın mı hiç bu tarz bişeyler. şu an yaş kaç senin merak ettim? cidden?