Şimdi Ara

Vistada ilginç problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar açıkken 15 20 dakikada bir sanki bilgisayar kapanıp açılmış gibi psudan ateşleme sesi geliyor sizce sebebi ne olabilir . not : bilgisayarımın xpdeki kilitlenme problemini çözdüm
    İşlemci : pentium D945
    Anakart : Gigabyte p965 ds3
    ram : 2*512 ddr2 533 kingston
    ekran kartı : asus n6600
    psu : LcPower 550 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KabesTr -- 19 Ekim 2007; 1:00:52 >

• Dostum şimdi tek bi yerde odaklanmak olmaz.Ama tahminimce ekran kartın ısınıyor da olabilir.Tafsiyem başka ekran kartını takıp denemen.Sistemin iyi çünkü nerde sorun olduğu daha iyi anlaşılabilir.
    hayırlısı o zaman
  • ekran kartı sıcaklık baya yüksek gibi. ama ondan olduğunu sanmam. güzelce bi format at sorunun düzelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

ekran kartı sıcaklık baya yüksek gibi. ama ondan olduğunu sanmam. güzelce bi format at sorunun düzelir.

yeni format attım daha 2 gün oldu :S

bu başlıkta anlattığım problemden dolayı yeni format atmıştım :s

http://resim.donanimhaber.com/m_17836809/tm.htm
    hayırlısı o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: KabesTr

up

14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartından kaynaklanabilir. Benim kart sıcaklığım 40-42 seviyelerindeki , 3-4 saat oyun sonrasında kart sıcaklığın 60 a vuruyordur.

Sanırım buda sistemi bir süre sonra kararsız hale getiriyor. Başka bir ekran kartı ile deneme şansın varsa , denemeni öneririm.

eğrer praoblem ısı değilse hdd de bad sector olabilir. oda bad li sectore gelince kilitlenme yapar.

tabi bunlar varsayım sebebi sen bulacaksın.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
    İnsanlar başaklara benzer, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
    Montaigne

• Teşekkür ederim hepsini deneyeceğim

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Dostum eğer yukarıdaki ısı değerlerini pc boşta çalışırken aldıysan.pc grafik olarak yük altındayken kilitlenmelere yol açabilir.
    Bu durumda çözüm: kart pasif soğuymalıysa bi fan takmak. aktif soğutmaysa temizlemek işe yarar.

eğrer praoblem ısı değilse hdd de bad sector olabilir. oda bad li sectore gelince kilitlenme yapar.

tabi bunlar varsayım sebebi sen bulacaksın.

bu arada hdd de bad sector olup olmadığını nasıl anlarım , herhangi bir program var mı bunu kontrol etmek için
    hayırlısı o zaman
  • ramlerin markasi ve modeli.? nedir..?
    ben bir el atayim olaya..

hımmm simdi sen vista'mi kullaniyorsun..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 28 Eylül 2007; 13:31:08 >
  • saçma olabilir ama Live messenger dan dolayıda olabilir. live messenger yokken herşey rahattı Live Messenger i yükledik çok kasmaya başladı
  • arkadaşlar sanırım yüklediğim bir programdan kaynaklanan bir kilitlenmeymiş bunu anladım çünkü arkadaşımda da aynısı olmaya başladı ve formatla çözdük bu sefer her önüme gelen programı yüklemedim sadece çok kullandıklarımı yükledim diğerlerinden bir tanesi buna sebep oluyor bunu anladım

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

ramlerin markasi ve modeli.? nedir..?
    ben bir el atayim olaya..

hımmm simdi sen vista'mi kullaniyorsun..?

kingston ddr2 512*2 533MHz dual ramlerim
    ramler cuma günü değişecek veritech ddr2 2*1gb 800mhz sipariş ettim

şimdi gelelim diğer soruna yani vistada 15 20 dakikada bir psu'nun ateşleme sesine , 3 farklı psu ile deneme yaptım hala aynı şekilde , esasında crackten şüpheleniyorum sonuçta bios ile ilgili bir crack fakat arkadaşımada aynı crackten yapıyoruz donanımı daha eski olmasına rağmen hiç bir sorun olmadan çalıştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KabesTr -- 18 Ekim 2007; 3:36:45 >

• up
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.