Şimdi Ara

Intel'den yeni nesil vPro platformu ile donanım tabanlı şifreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci devi Intel, X38 varyasyonu merakla beklenen Bearlake yonga seti ailesinin başarısını gelecek sene içerisinde anons edilecek olan geliştirilmiş Eaglelake yonga seti ailesiyle devam ettirecek. Genel hatları itibariyle Bearlake yonga seti ailesiyle benzer özelliklere sahip olacak Eaglelake serisi doğal olarak zenginelştirilmiş özellik listesi ve yeni güney köprüsünün yanı sıra arttırılmış güvenlik seviyesi ile de dikkat çekecek gibi gözüküyor. İlk gelen resmi verilere göre, Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli işlemcileri için optimize edilecek Eaglelake yonga seti ailesi şimdilik 1333MHz (DDR-3) olduğu ifade edilse dahi çok daha yüksek bellek saat hızlarını da destekleyecek gibi gözüküyor. Zira aynı bellek saat hızı desteği X38 yonga setinde de bulunurken Kasım ayında çıkması beklenen X48 yonga setinin 1600MHz'e kadar DDR-3 bellek desteğini resmi olarak sunması bekleniyor.

    Tabi yeni nesil ICH10 (kod adı Boazman / gelişmiş ağ özellikleri) güney köprüsü ile gelmesi beklenen Eaglelake yonga seti ailesinin IGP'li modelleri geliştirilmiş entegre grafik işlemcisi ile gelecek gibi gözüküyor. DirectX 10 desteği de olması muhtemel yeni IGP (ler), HD DVD ve Blu Ray gibi yüksek çözünürlüklü video uygulamalarına da tam destek verecek. Bu desteğe paralel olara yonga seti HDMI ve HDCP desteğine hatta gelen bilgilere göre, gelişiminde AMD ve Dell'in ciddi katkı da bulunduğu DisplayProt arabirimi de yeni yonga seti ailesi tarafından desteklenebilir. Eaglelake yonga seti ailesinin bir diğer ve açıkçası en dikkat çekici özelliklerinden biri diğeri ise Danbury adı verilen şifreleme teknolojisi. Dünyanın en büyük X86 tabanlı işlemci üreticisi Intel, vPro adını verdiği kurumsal platformu dahilinde özellikle veri güvenliğine son derece önem vermekte. İşte bu çerçeve ekseninde firma gelecek sene anons edeceği Eaglelake yonga seti ailesine Danbury adı verilen yeni bir teknolojiyi entegre ediyor. Peki bu teknoloji nedir, ne işe yarar gelin birlikte bakalım.

    TPM (Trusted Platform Module) adı verilen teknoloji şu an pek çok dizüstü bilgisayarda ve bazı masaüstü bilgisayarlarda kullanılamakta. Özellikle Windows Vista'nın BitLocker teknolojisi ile desteklendiğinde ciddi veri güvenliği sağlayabildiği IT uzmanları tarafından dile getirilen bu teknoloji kullanılan özel bir TPM yongası sayesinde üst düzey veri güvenliğini gelişmiş şifreleme teknolojisi ile destekleyerek daha güvenli bir kullanım alanı sağlar ve veri güvenliğini ciddi şekilde ön planda tutma iddiasında. Kod adı "McCreary" olan 3.jenerasyon vPro platformu ile Intel başta Advanced Management Technology (AMT) 5.0 olmak üzere pek çok yeni teknolojiyi de ilgili profesyonellerin beğenisine sunacak. Konumuz olan Danbury teknolojisine geri dönersek Intel bu teknoloji ile donanım tabanlı şifreleme yaparak kritik verilerin güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

    Danbury teknolojisi ile donanımsal hard disk şifreleme gelecek

    Intel bunu nasıl yapacak derseniz firma Eaglake yonga seti paketine TPM modülü yerleştirmeyi hedefliyor. Evet şu an destek verilen PC'lere ayrı olarak entegre edilen TPM yongası Eaglelake yonga seti içerisinde gömülerek aynı paket dahilinde sunulacak ki bu adım hem sistemin yaygınlaşması hemde ayrı çözümlere göre fiyat avantajı sağlayacak. Tabi şifreleme için gerekli anahtaların yaratılmasından yonga seti setinin sorumlu olması zararlı yazılımların yapması muhtemel etkileri de en aza indirgeyecek. Yonga seti ile aynı paket dahilinde yer alacak TPM modülü ve dolayısı ile donanım tabanlı şifreleme motoru verilerin şifrelenerek korunmasından sorumlu olacak.

    Uzaktan yönetilebilirlik ve enerji verimliliği konusunda firmalara vPro platformu ile avantaj sağlama iddiasında olan Intel, 3. nesil vPro platform teknolojisi ve yeni yonga seti ailesi ile üzerinde sıkı sıkıya durduğu veri güvenliği konusuna da kağıt üzerinde son derece etkin güvenlik sağlayacağı özellikle vurgulanan donanımsal destek getiriyor. Intel'in Eaglelake yonga setini ve kod adı McCreary olan 3.jenerasyon vPro teknolojisini gelecek yılın ikinci yarısına doğru duyurması bekleniyor.


    Sayfanın Linki : http://www.reghardware.co.uk/2007/09/21/intel_vpro_danbury/








  • şimdi x48 lerin saltanatı gelecek yılın ikinci yarısına kadar mı sürecek???
  • yetişene aşk olsun bu ne yaa!!!!
  • Demekki amd bomba gibi geliyor yoksa intel bu kadar ezmez amd'yi.
  • nedense hep yeniikler 2008 in ikinci yarısına yığılmaya başladı. dikkatimi çeken bu oldu. bekleyip göreceğiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asonket

    nedense hep yeniikler 2008 in ikinci yarısına yığılmaya başladı. dikkatimi çeken bu oldu. bekleyip göreceğiz

    adamların elinde olsa bugün çıkaracaklar ama bu öyle ha deyince olmuyor ki ancak yetiştirebiliyorlar ki oda en iyimser tahminleri ertelenmeler filan da cabası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.