Şimdi Ara

Vista 64 Bit Kullanlar Buraya! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.274
Cevap
2
Favori
139.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün vista x64 yükledim ve sormak istediğim bikaç soru var.

Bilgisayar otomatik iki dosya oluşturmuş birisi "Program Files" diğeri ise "Program Files (x86)" bunların varsayılanı seçilebiliyor mu ben program yüklemek istedigimde otomatik x86 olanını seçiyor neden seçiyor ben x64 vista kullanıyorum 32bit degil ki bu iki dosya neden oluşmuş ve x64 ün özelliği nedir. Ayrıca bu vista bana 5.5 puan vermiş nasıl oluyorda bu sisteme bu kadar az puan verebiliyor sistemim imzamda, ilgilenirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msw

Merhaba arkadaşlar bugün vista x64 yükledim ve sormak istediğim bikaç soru var.

Bilgisayar otomatik iki dosya oluşturmuş birisi "Program Files" diğeri ise "Program Files (x86)" bunların varsayılanı seçilebiliyor mu ben program yüklemek istedigimde otomatik x86 olanını seçiyor neden seçiyor ben x64 vista kullanıyorum 32bit degil ki bu iki dosya neden oluşmuş ve x64 ün özelliği nedir. Ayrıca bu vista bana 5.5 puan vermiş nasıl oluyorda bu sisteme bu kadar az puan verebiliyor sistemim imzamda, ilgilenirseniz sevinirim.

Sistem kuracağın programı otomatik olarak tanıyor ve iki "Program Files"tan birine kendisi atıyor. Genelde programlar 32 Bit olduğu için (x86) klasörüne kuruluyorlar. 64 bit destekliyor gözükebilirler ama yapıları 32 Bit olduğu için (x86) klasöründeler. Mesela Comodo Firewall kurarsanız onunda otamatik olarak "Program Files"a kurulduğunu göreceksiniz. Çünkü program tamamen 64 bit yapılı. Siz programın kurulum yolunu değiştirip sadece "Program files" yapsanız bile eğer tam olarak 64 bit yapılı bir program değilse "Program Files (x86)"ya kuruluyor.

Ayrıca Vista puan olarak sistemdeki bileşenlerinizden birisinin aldığı en düşük puanı sistem puanı diye veriyor. Mesela RAM haricindeki tüm bileşenleriniz 5.9 olan en yüksek puanı alsalar bile eğer RAM 5.5 aldıysa, size sistem puanınız 5.5 diyor.
    Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin! İşte, o an her şey (0) dan başlayacak.

• Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. 5.5i hangisinin aldığını buldum Hard Disk almış ((: ,

Vista 64 Bit Kullanlar Buraya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 16 Temmuz 2008; 15:20:22 >

Orjinalden alıntı: msw

Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. 5.5i hangisinin aldığını buldum Hard Disk almış ((: ,

Rica ederim. Vista 64 Bitle ilgili aklınıza takılan başka sorular olursa bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışırım.
    Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin! İşte, o an her şey (0) dan başlayacak.
  • dün itibari le vista 64 bit e geçmiş bulunmaktayım.hem vista hem 64 bit korkum vardı ama xp den vista 64 e geçince bayagı

fark oldugunu anlıyorsunuz.aero olsun,hız artışı olsun bir sürü degişiklik var.şu an akadar online oyun oynamadım ama explorer

ve download daha stabil ve yüksek hızda çalışıyor xp ye göre.counter strike ıda denerim yakında bakalım sonuç ne olacak.

sistemimin puanı 5.9 bundan yukarı kaça kadar var acaba

M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop
  • hocam bende çalışıyor şimdi denedim.Sistem defaultta mı ?Overclock varsa hata verebilir.

Bu programdan neden Yardım alamıyorum?

Bu programın Yardımı, Windows'un eski sürümlerinde kullanılan Windows Yardım biçiminde oluşturulmuştur ve Windows Vista tarafından desteklenmez.

Daha fazla bilgi için Microsoft destek web sitesinde Windows Yardım programının (WinHlp32.exe) artık Windows'da bulunmamasıyla ilgili makaleye bakın.

hem 1.5 hemde 1.1 versiyonunu denedim.

Düzeltme:Yönetici olarak çalıştır dedim ve artık çalışıyor sorun halloldu teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwalker_arc -- 17 Temmuz 2008; 0:33:27 >

M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop
  • Ya arkadaşlar ben 3d mark yükledim fakat program açılırken şu ekran bir türlü gitmiyor sorun nerde olabilir ?

Sistem 1: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 / AMD Ryzen 5 7600X / Asus Prime B650M-R / GSkill Ripjaws S5 2x16 GB DDR5 6000 MHz / Samsung SSD 980 PRO 1 TB / Asus Prime LC 360 ARGB / FSP Vita GM 850W 80+ Gold ATX 3.1 / Asus A21 Plus Case / Samsung Odyssey G5 27" 165 Hz 1440P / Windows 11 Home
    Sistem 2: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 / Intel Core i5 12400F / Gigabyte B660M DS3H AX DDR4 / XPG Gammix D30 2x8 GB DDR4 3600 MHz / Samsung SSD 990 PRO 1 TB / High Power Element BR 750W / Asus A21 Case / Windows 11 Pro
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Bu arada arkadaşlar, 64 bitte oyun kurulum hızları çok daha iyi geldi bana. 64 bit çok daha hızlı bence, normalde 14-15 dakika kurulumu olan oyunu 7-8 dakikada kurdum.

Evet bende de hızlı yükleniyor vista x64 daha performanslı

sistemim,
    amd phonem quad core x4 am2+
    asus amd 790fx deluxe
    crosfire 2*2*2=8 gb 1066 mhz ddr2 ram
    samsung 500 gb*2 16 mb cash hdd
    asus kasa

sistemi ilk toplatığımızda kinston (800 mhz) ram kullanmış ve xp64 kurmuştuk ancak bir hafta gibi bir denemeden sonra makinada bir takım tuhaflıklar olduğunu fark ettim. ayrıca ramlar de içime sinmemişti. Sistemi satın aldığım yer ve etrafımdak bir çok kişi
    vista için kötü sözler söylesede bir inat ve sonsuz umutla :=) vista64 ultimad aldım. ayrıca işletim sistemimi aldığım yerden crosfire ramlar da aldım (bu ramları almasanızda görmenizi mutlaka tavsiye ederim.) sistemi kurduk bütün driverleri ni yükledik. kendi kullandığım programları yükledim. (cs2+corel x4, converdxdvd, nero8, mpg-dvd dönüştürü) hiçbirinde bir tek sorun bile yaşamadım. xp64 bit kurulu iken yapılan convert ile vista64 bit de yapılan convertin arasında hız açısından akıl almaz bir fark var. xp64 (4,3 gb veri) 1s10 dk conver ederken vista64 sadece 28 dakika da gerçekleştirdi. imkanı olanlar için mutlaka denemeleri gereken bir işletim sistemi diyorum. Cryses xp64 bitte çalışmamıştı vista da henüz denemedim. Kullandığım webcam (prinha) üzerinde vista ile uyumludur diye yazıyor ama malesef çalışmıyor :) firefox 64 bit uyumlu ancak ben henüz kurmadım. onun dışında tek eksiğim 64 bitte çalışan bir antivirus programı.

Herkese kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: Rakkate

Uzunca bir okudamadan sonra herkese merhaba. Bu rada vista64 ile ilgili deneyimlerimi anlatmak istiyorum.

sistemim,
    amd phonem quad core x4 am2+
    asus amd 790fx deluxe
    crosfire 2*2*2=8 gb 1066 mhz ddr2 ram
    samsung 500 gb*2 16 mb cash hdd
    asus kasa

sistemi ilk toplatığımızda kinston (800 mhz) ram kullanmış ve xp64 kurmuştuk ancak bir hafta gibi bir denemeden sonra makinada bir takım tuhaflıklar olduğunu fark ettim. ayrıca ramlar de içime sinmemişti. Sistemi satın aldığım yer ve etrafımdak bir çok kişi
    vista için kötü sözler söylesede bir inat ve sonsuz umutla :=) vista64 ultimad aldım. ayrıca işletim sistemimi aldığım yerden crosfire ramlar da aldım (bu ramları almasanızda görmenizi mutlaka tavsiye ederim.) sistemi kurduk bütün driverleri ni yükledik. kendi kullandığım programları yükledim. (cs2+corel x4, converdxdvd, nero8, mpg-dvd dönüştürü) hiçbirinde bir tek sorun bile yaşamadım. xp64 bit kurulu iken yapılan convert ile vista64 bit de yapılan convertin arasında hız açısından akıl almaz bir fark var. xp64 (4,3 gb veri) 1s10 dk conver ederken vista64 sadece 28 dakika da gerçekleştirdi. imkanı olanlar için mutlaka denemeleri gereken bir işletim sistemi diyorum. Cryses xp64 bitte çalışmamıştı vista da henüz denemedim. Kullandığım webcam (prinha) üzerinde vista ile uyumludur diye yazıyor ama malesef çalışmıyor :) firefox 64 bit uyumlu ancak ben henüz kurmadım. onun dışında tek eksiğim 64 bitte çalışan bir antivirus programı.

Herkese kolay gelsin...

Ben Avira Antivir kullanıyorum. Yapısal olarak 64 Bit olmasada 64 Bit'te sorunsuz çalışıyor.

• Bende kaspersky kullanıyorum sorunsuz.
    Asus Rog Strix x570 F - Ryzen 5 3600 @4.1ghz 1.1v(Noctua nh-u12s SE)- Sapphire RX 5600XT Pulse - Corsair Vengeance Lpx 3000 Mhz 2x8 GB DDR 4 - Corsair RM 750 80 Plus - Corsair 480GB Force MP510 m.2 SSD - Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 - Dark Guardian RGB Kasa - AOC G2460PF 144hz -Hyper X Cloud II - Corsair K68 Red Switch - Benq Zowie EC2
  • Arkadaşlar benim imzamda yazılı olan notebook a vista ultimate 64bit kurmayı düşünüyorum. Ram in 2gb olması 64bit için bir sıkıntı yaratır mı? 32bite göre daha fazla ram ihtiyacı mı gerekiyor 64bit sistemde? cevaplarsanız sevinirim....

Orjinalden alıntı: hakmel

Arkadaşlar benim imzamda yazılı olan notebook a vista ultimate 64bit kurmayı düşünüyorum. Ram in 2gb olması 64bit için bir sıkıntı yaratır mı? 32bite göre daha fazla ram ihtiyacı mı gerekiyor 64bit sistemde? cevaplarsanız sevinirim....

ben de f3sg kullanıyorum, ikimizin de bilgisayarı aynı dönemde piyasaya sürülmüş ürünler, daha 64 bit driverları yok o yüzden yüklemek sıkıntılı gibi olur, hele bir 64 bit sürücüler çıksın

Orjinalden alıntı: achfighter

quote:

Arkadaşlar benim imzamda yazılı olan notebook a vista ultimate 64bit kurmayı düşünüyorum. Ram in 2gb olması 64bit için bir sıkıntı yaratır mı? 32bite göre daha fazla ram ihtiyacı mı gerekiyor 64bit sistemde? cevaplarsanız sevinirim....

ben de f3sg kullanıyorum, ikimizin de bilgisayarı aynı dönemde piyasaya sürülmüş ürünler, daha 64 bit driverları yok o yüzden yüklemek sıkıntılı gibi olur, hele bir 64 bit sürücüler çıksın

Asus M51 başlığı alıtında vista64 bit yükleyen arkadaşlar var, asus un kendi forumlarında da driver sıkıntısı yaşanmadığını okudum. Tek endişem ram dan dolayı sıkıntı yaşar mıyım?

• quote:

Asus M51 başlığı alıtında vista64 bit yükleyen arkadaşlar var, asus un kendi forumlarında da driver sıkıntısı yaşanmadığını okudum. Tek endişem ram dan dolayı sıkıntı yaşar mıyım?

sürücüler bakımından sorun yoksa, ram bakımından da sorun yaşayacağını düşünmüyorum, tabi kullananlara sormak lazım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.