Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
%%%%%100__TüKeTiCi şİkAyeTLerİ ÇöZüM ToPiği

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> %%%%%100__TüKeTiCi şİkAyeTLerİ ÇöZüM ToPiği Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ferhat zorlu

Mesaj: 2107


 23 Eylül 2007; 20:47:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ARKADAŞLAR BU FORUMDA DİKKATİMİ ÇEKEN BİRŞEY OLDU VE BU YÜZDEN BÖYLE BİR KONUNUN YARARLI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM... BİRÇOK TÜKETİCİ ŞİKAYETİ VAR VE AYRI AYRI BAŞLIKLARLA SÜREKLİ AYNI SORULAR SORULUP DURUYOR. AYNI CEVAPLAR VERİLİYOR VE AYNI ŞEYLER TEMCİT PİLAVI GİBİ PİŞİRİLİP PİŞİRİLİP ÖNÜMÜZE SUNULUYOR... BUNUN ÇÖNÜNE GEÇMEK VE FAYDALI BİR TARTIŞMA ORTAMI İÇİN BİLEN VE BİLMEYE ADAY HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ... DESTEKLERİNİZLE ZAMANLA BU SAYFAYA YARARLI LİNKLER VS EKLEYEREK FAYDALI OLMASINA ÇALIŞACAĞIM...

ŞİKAYETLERDE İZLENECEK YOL
* Her şeyden önce satın almadan önce iyi düşününüz, tam ihtiyacınızı tespit ediniz, araştırınız, karşılaştırınız ve nereden, nasıl alacağınızı öğreniniz.Aç ve yorgunken alışveriş yapmayınız.
AYIPSIZ BİR ÜRÜNÜ DEĞİŞTİRMEK VE GERİ VERMEK GİBİ YASAL BİR HAKKINIZ OLMADIĞINI UNUTMAYINIZ!Satın alınan bir mal ve hizmetin belgesi ( fiş, fatura, kredi kartı ekstresi, senet vb. ) ibraz edilmek koşuluyla, otuz gün içerisinde satıcıya bildirilmek kaydıyla ayıplı mal veya hizmette tüketici; bedel iadesini içeren sözleşmeden dönme,malın ayıpsız misliyle değiştirme,ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz tamir isteme haklarına sahiptir. Satıcı;tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmekle yükümlüdür.Satıcı yükümlülüğünü yerine getirmediğinde uğradığınız mağduriyetin giderilmesi için önce TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ’ ne başvurarak “Ne yapmanız, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğreniniz”. Aldığınız cevaplar doğrultusunda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına giren uyuşmazlıkların çözümü için; illerde “Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü”, ilçelerde “Kaymakamlık” bünyesinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne bir dilekçe ile başvurunuz. Ayrıca her il ve ilçede Tüketici Mahkemeleri oluşturulmuştur. Hakem Heyetleri’nden alınan kararlardan sonra yine Tüketici örgütlerine danışınız. Tüketici mahkemelerine dava açmak gerekebilir.Davalar her türlü resim ve harçtan muaftır. Buna göre; ikamet ettiğiniz veya uyuşmazlık konusu mal veya hizmeti aldığınız yerde bulunan bu mercilere başvurmadan önce, aşağıdaki açıklamalar ışığında hareket etmeniz gerekmektedir. a) Değeri 724.99 YTL'nın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetine başvuru zorunludur. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlar. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. b) Değeri 724.99 YTL.sı ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici sorunları hakem heyetine başvurulabileceği gibi doğrudan tüketici mahkemesine de başvurulabilir. Hakem heyetinin vereceği karar bağlayıcı olmayıp delil niteliğinde olduğundan, uyuşmazlığın çözümlenmemesi halinde yine tüketici mahkemesine başvurmak gerekecektir.

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=32

İL HAKEM HEYETİ
HAK NASIL ARANIR (2.067.89 YTL üzeri şikayetler için) Yaşadığınız sorunla ilgili olarak Valilik veya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde bulunan "TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ"ne bir dilekçe ile başvurunuz ve satış belgenizi (fiş, fatura, senet, kredi kartı ekstresi vb.) ekleyerek şu dört tercihten birini yazınız. - Ücretsiz tamir. - Bedelden indirim - Değişim - Para iadesi. NOT: Herhangi bir nedenden ötürü Hakem heyetlerine kabul edilmeyen şikayetlerinizi durumu anlatarak "TÜKETİCİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞI'na"faksla ( 0 212 543 72 57) bildiriniz.

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=33

İLÇE HAKEM HEYETİ
İlçe Hakem Heyeti (2.067.89 YTL altındaki şikayetler için) Yaşadığınız sorunla ilgili olarak ürün aldığınız veya oturduğunuz ilçenin Kaymakamlığında bulunan bulunan "TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ"ne bir dilekçe ile başvurunuz ve satış belgenizi (fiş, fatura, senet, kredi kartı ekstresi vb.) ekleyerek şu dört tercihten birini yazınız. - Ücretsiz tamir. - Bedelden indirim - değişim - Para iadesi. NOT: Herhangi bir nedenden ötürü Hakem heyetlerine kabul edilmeyen şikayetlerinizi durumu anlatarak "TÜKETİCİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞI'na"faksla ( 0 212 543 72 57) bildiriniz.

NOT: İlçe hakem heyetlerinde bağlayıcı karar 792.12 YTL'dir

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=34

BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ
Satın almadan önce iyice düşünerek, gezerek, araştırarak ve kalite-fiyat karşılaştırması yaparak satın alınız. Satın aldıktan sonra "eşim beğenmedi, dar geldi, rengini beğenmiyorum" gibi nedenlerle para iadesi ve değişim gibi bir yasal hakkınız bulunmuyor. Ancak müşteri memnuniyeti açısından güvenilir müşterilerin bu taleplerini yerine getirmek etik olarak doğru davranıştır.

ALIŞVERIŞLERİMİZİ NASIL YAPALIM


A. Alışverişten önce:

1. Bir mal veya hizmete yönelmeden önce tespit yapınız.İhtiyaçlarınızı sıraya koyunuz ve en çok ihtiyacınız olan mal veya hizmeti belirleyiniz.

2. Bir mal veya hizmeti talep etmeden önce piyasa araştirmasi yapiniz.Serbest piyasa ekonomisi düzeninde ayni mali ayri mekanlarda farkli fiyatlarla bulmak mümkün olmaktadir.

3. Markaları karşılaştırınız.Broşür ve reklamların belirttikleriyle yetinmeyiniz.Eş,dost ve tanıdıkların da önerilerine kulak veriniz.


B. Alışveriş sırasında:

1. Asla fişsiz veya faturasiz alişveriş yapmayiniz. Etiketsiz ürünleri asla almayiniz.Etiket üzerindeki bilgileri dikkatle okuyunuz.Örnegin:Etikette bulaşik makinasinda yikanmaz diye belirtilen ürünün yikanmasi halinde, ugrayacagi zarardan siz sorumlusunuz .

2. Alacağınız ürünün etiketindeki katkı maddelerini dikkate alınız.

3. Özellikle dayanıklı tüketim mallarında garanti belgesi ve kolay ulaşabileceğiniz servis hizmetlerini arayınız.Garanti belgesini yetkili firmaya imzalatınız.Bu tip ürünlerde CE, TSE veya TSEK damgalarını arayınız.

4. Malın üstünde yazan fiyatın dışında nakliye ve servis ücreti adı altında,ek ödemeler yapıp yapmayacağınızı araştırınız,

5. Satış sözleşmelerini,özellikle ince ve küçük yazıları,imzalamadan önce dikkatlice okuyunuz.

6. Özellikle gıda,ilaç ve kozmetik ürünlerinde son kullanım - üretim tarihlerini arayınız.

7. Dışarıdan ithal yoluyla gelen ve üzerinde Türkçe açıklaması bulunmayan ürünler risk taşırlar.İtibar etmeyiniz. Garanti belgesini mutlaka mühürletiniz.

8. Performansı sonradan ortaya çıkacak durumlarda,paranın tamamını ödemeyiniz.(Plastik pencere, Mobilya, Tamir vb.)

9. Satıcının her önerdiğini kabul etmeyiniz ve kararı satıcıya bırakmayınız. Size verilen vaadleri yazılı isteyiniz.

10. Satıcılara gereksiz yaşam bilgileri (Meslek,eğitim, ekonomik durum)vermeyiniz.

11. Bayram öncesi,bayram günleri ve turistik bölgelerde alışveriş en aza indirilmelidir.

12. Eşdeger mallar arasindan yerli mallari tercih ediniz,her tür indirimden yararlanmaya çalişiniz.

14. Büyük mağazalara girdiğinizde,promosyon yapılan malların listesini görmeden alışverişe başlamayınız.


C. Alışverişten sonra:

1. Alınan malı,kullanım kılavuzunu iyice okuduktan sonra kullanınız.Hele dayanıklı tüketim mallarında mümkünse ambalajı serviste açıp kullanım şeklini öğreniniz. Kırık, ezik ambalajlı ürünleri kabul etmeyiniz. Eve getirilen ürünleri mutlaka ambalajında isteyiniz. Ambalajlarıyetkili servise açtırarak kurdurunuz. Bir sorun var ise karşılıklı lmzalayarak bir "Tutanak"tutunuz.

2. Alınan mal veya hizmet bozuk,eksik veya kusurlu ise hakkınızı önce nezaketle arayınız.Sonuç değişmiyorsa aşağıdaki adreslere başvurunuz.


HAKLARIMIZIN ARANACAĞI ADRESLER:


1. Her şeyden önce örgütlenelim.Çevremizdeki "Tüketici örgütlerine üye olalim.Gerektigi yerde binlerce yürek "Tek bir yürek" gibi en üst makamlarda hakkini arayabilsin.


2. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri, Belediyeler,Ticaret Odaları, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda haklarımızı arayabiliriz.


Şikayetlerinizi iletebileceginiz yerler:


- Tüketiciler Derneği (Merkez: BAKIRKÖY/ist. İncirli Cad. Akbulut İş Merkezi 3/45-46 212 543 72 57 - Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü:

Eski şehir Yolu 7.Km. K:3 06520 Ankara Tel: 0 312 286 03 65 - 2330 -2331- 2340

- Reklam Kurulu (Reklamlarla ilgili şikayetler) " "

- İstanbul Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü-Sirkeci Tel : 212 514 10 80 - 84

- İL HAKEM HEYETİ (İstanbul)(Aşirefendi Cad. Hoca Kasim Köprüsü Sok. Şeker Han- Sirkeci)

2,067.89 YTL üzerindeki şikayetler: Tel: 0 212 511 54 11 Faks:514 10 94

ALO 175 Tüketici Şikayetleri Hattı

- İLÇE HAKEM HEYETLERİ (Her İlçe Kaymakamlığında)

2.067.89 YTL 'ye kadar olan şikayetler:

- TÜKETİCİ MAHKEMELERİ: Levent/İst.

- İstanbul Ticaret Odası Reşadiye Cad. 34378 Eminönü Tel: 0 212 455 61 48

- Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Kartaltepe Mah. Alpay İzer Sok. No:12 İncirli -Bakırköy Tel: 0 212 660 60 20

- Türk Standartları Enstitüsü Kalite Kampüsü Gebze- Kocaeli (TSE veya TSEK damgalı ürünlerde)

Tel: 0 262 653 07 51

- İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Saraçhane Tel: 0 212 512 55 00

ALO 189 Fiş ve Fatura şikayetleri

ALO 178 RTÜK Hattı

ALO 153 Belediye(Sağlık ve Hijyen Hattı)

ALO 184 Sağlık Hattı

TURSAB:Dikilitaş Mah. Akiş Kerem Sok.48/50 Beşiktaş (Gezi ile ilgili Şikayetler)


SATICILARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ


1- Her satıcı perakende satışa sunulan malların menşeini,cinsini ve fiyatını gösteren etiket koymak zorundadır.

2- Satıcılar imal veya ithal olsun her malın Türkçe Tanıtım ve Kullanım kılavuzu ile garanti belgesini vermek ve kullanım ömrü boyunca yedek parça bulundurmak zorundadır.

3- Satılan her özürlü malın üzerine, bu mala tahsis edilmiş bir reyon yok ise,üzerine görülür bir şekilde "ÖZÜRLÜDÜR" yazısı yazılmak ve fiyat etiketinde de belirtilmek zorundadır.

4- Açık ayıplı her mal, 30 gün içinde değiştirilmek veya ücreti geri verilmek zorundadır.

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=34

HAKLARIMIZI BİLİYOR MUYUZ ?
Elektronik araçlarda garanti süresi en az iki yıldır. Kredi Kartlarından hiç bir ad altında komisyon alınamaz. Bozulan elektronik aletlerinizi mutlaka yetkili servislere götürünüz. Aletleri yetkili servise bırakırken de alırken de belge isteyiniz. Sözleşmeleri dikkatlice okuyunuz. Okuyup anlamadığınız hiçbir şeyi imzalamayınız. Dilekçe verirken sayı ve tarih isteyiniz. Satın alınan her ürünün fiş veya faturasını mutlaka alınız ve saklayınız. Bir sorun yaşadığınızda ancak o belgelerle tüketici haklarından yararlanabilirsiniz. Kredi Kartı borçlarınızın tamamını son ödeme tarihinde ödeyiniz. Kredi Kartı numaranızı kimseye vermeyiniz. Onarımlı siparişlerde mutlaka sözleşme yapınız ve en ince ayrıntılarına kadar yazınız. Onarımlı işlerde paranın tamamını önceden vermeyiniz.Gezip görmeden fiyat ve kalite karşılaştırması yapmadan alışveriş yapmayınız. Hemen ilk gördüğünüzü satın almayınız; aç ve yorgunken alışveriş yapmayınız. Alışverişe çıkmadan bir ihtiyaç listesi yapınız. Çocuklarınıza bütçe yapmasını ve tasarrufu öğretiniz. Doğal beslenmeye dikkat ediniz.

Dondurulmuş gıdalar yerine taze sebzeyi; gazlı, konsantre içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını ve en az katkı maddesi olan ürünleri seçiniz. Cep telefonu konuşmalarınızı en aza indiriniz. Geceleri kapayarak oda dışında bırakınız.Televizyonunuzu kırmızı ‘stand’ tuşunda bırakmayınız.

* TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNUN KREDİ KARTLARI İLE İLGİLİ HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE AŞAĞIDAKİ BİLGİLERDEN HABERDAR OLMAK GEREKİR:
* KREDİ KARTI; BEDELİNİ SONRADAN ÖDEMEK ÜZERE PARA YERİNE KULLANILAN BİR ALIŞVERİŞ ARACIDIR.
* DOĞRU KULLANILDIĞINDA YARARLI, DOĞRU KULLANILMADIĞINDA ÇOK ZARARLI BİR ALIŞVERİŞ ARACI.

1. GELİRE UYGUN SAYIDA KREDİ KARTI ALINMALI,; KREDİ KARTI SAYISI ARTTIKÇA, HARCAMALARIN DA ARTACAĞI UNUTULMAMALI.
2. BÜYÜK HARCAMALAR, HESAP KESİM TARİHİNDEN SONRA YAPILDIĞINDA KARLI ÇIKILACAKTIR.
3. BORÇLARIN TAMAMI SON ÖDEME TARİHİNDE ÖDENMELİ - HESAP EKTRESİ ELİNİZE GEÇMESE DAHİ- AKSİ TAKDİRDE BORÇLAR FAİZİYLE BİRLİKTE KATLANARAK ÇOĞALACAKTIR.
4. KREDİ KARTI ALIRKEN YAPILAN SÖZLEŞMENİN BİR KOPYASI MUTLAKA ALINMALI VE BOŞLUK KALMAMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR. SÖZLEŞMEDE ALEYHE HÜKÜMLER OLDUĞU TAKDİRDE

* TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİNE VEYA TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE BİLDİRİLMELİDİR.
* ARTTIRILAN FAİZ ORANLARI GERİYE DOĞRU İŞLEMEZ.
* KREDİ KARTLARINDA FAİZ ARTTIRIMLARI 30 GÜN ÖNCEDEN TÜKETİCİYE BİLDİRİLMEK
ZORUNDADIR.
* KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEMESİ ZAMANINDA YAPILMADIĞINDA, AKDİ FAİZİN YÜZDE OTUZUNU-GEÇMEMEK ÜZERE GECİKME FAİZİ ALINIR.
* KRDEİ KARTIYLA SATIN ALIMLARDA HİÇBİR AD ALTINDA KOMİSYON ALINAMAZ.
* KAYIP VE ÇALINTI DURUMLARINDA; EN KISA ZAMANDA İPTAL İŞLEMİ YAPILMALIDIR.
* KREDİ KARTI NUMARASI VE ŞİFRESİ GİZLİ TUTULMALIDIR.
* KARTLAR ATM'YE SIKIŞTIĞINDA KİMSEDEN YARDIM ALINMAMALI, BULUNULAN MAHAL TERKEDİLMEMELİ ŞİFRE ASLA KİMSEYE SÖYLENMEMELİ VE HEMEN İPTAL ETTİRİLMELİDİR.

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=31&Itemid=50




yavaş yavaş bazı linkler ekleyeceğim..

tüketicinin korunması hakkında kanun: http:/****.com/files/57744511/tueketici_kanunu.doc.html

not: **** yerine boşluk bırakmadan "ra pidsha re" yazın...

bazı linkler:

http://www.tuketicimerkezi.org/
http://www.sikayetvar.com/
http://www.tuder.net/tuder/
http://www.ttkd.org.tr/
http://www.tukoder.org.tr/
http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Tuketici_sikayetleri_Acik.htm
http://www.tubider.com/
http://www.sanayi.gov.tr/
http://www.tuketicihaklari.com/
http://www.tuketiciler.org/
http://www.tuketici.gen.tr/
http://www.hukuki.net/forum.asp?FORUM_ID=19




< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat zorlu -- 14 Nisan 2008; 13:26:50 >


_____________________________

"hayat 3.5 ile 4 arasındadır. ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın."
not: atasözü değildir. bana aittir. :)
ferhat zorlu

Mesaj: 2107


 23 Eylül 2007; 20:56:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İLK HİKAYE BENİM HİKAYEM OLSUN. BURADA HER AŞAMA SONUÇLANDIKÇA VE FARKLI SORUNLAR ÇIKTIKÇA YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM VE BURASI BELKİ DE HİKAYE TADINDA OLACAK.. EVET...

BU DA BENİM HİKAYEM...



BUNDAN YAKLAŞIK 13-14 GÜN ÖNCE TEKNOSA YKM MAĞAZASINDAN TEŞHİR ÜRÜNÜ OLAN BİR E61 ALMIŞTIM. AMA 3-4 GÜN SONRA KULLANILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEM VE HOŞUMA GİTMEMESİ ÜZERİNE AYNI MAĞAZAYA GİTTİM VE İADE ETMEK İSTEDİM. BANA VERDİKLERİ CEVAP "TEKNOSA MEMNUNİYET GARANTİSİ BU MAĞAZADA GEÇERLİ DEĞİL, ANCAK ARIZA OLURSA DEĞİŞTİRİRİZ" idi. BUNUN ÜZERİNE ÜRÜNÜ 1-2 DEFA KAPANMA AÇILMA OLMASI NEDENİYLE KVK BAYİSİNE GÖTÜRÜP TAMİRE VERDİM. TYAMİRİN 3. GÜNÜ ARADIĞIMDA ÜRÜNÜN TAMİRİNİN ADANA DA MÜMKÜN OLMADIĞI İÇİN İSTANBULA YOLLANDIĞINI VE ELEKTRİKSEL BİR ARIZA DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM. HİKAYE BÖYLE...

ŞİMDİ BAZI SORULARIM OLACAK...

1. TEŞHİR ÜRÜNLERİ DE AYIPLI MAL STATÜSÜNDE DEĞERLENDİRİLİP DEĞİŞİM VEYA PARA İADESİ ŞANSINA SAHİP Mİ?

2.TEKNOSANIN BAZI MAĞAZALARINI BU MEMNUNİYET GARANTİSİ İŞİNE DAHİL ETMEMESİ SONUCU BENİM ÜRÜNÜ İADE EDEMEMEM KARŞISINDA YAPABİLECEĞİM ŞEYLER VAR MI?

3.KVK BAYİSİ BANA SORMADAN ÜRÜNÜ İSTANBULA YOLLAYABİLİR Mİ?

4.BENİM "KVK BAYİSİNDEN TAMİRİNİ İSTEMİYORUM. TEKNOSAYA GÖTÜRÜP PARAMI ALACAĞIM" DEME ŞANSIM VAR MI?

TEŞEKKÜRLER...



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat zorlu -- 9 Aralık 2007; 22:33:13 >


_____________________________

"hayat 3.5 ile 4 arasındadır. ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın."
not: atasözü değildir. bana aittir. :)
ferhat zorlu

Mesaj: 2107


 23 Eylül 2007; 21:17:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

SAĞLIK VE GÜVENLİK RİSKİ NEDENİYLE AŞAĞIDAKİ ÜRÜNLER TOPLATILIYORLAR!..
AŞAĞIDA ADI GEÇEN ÜRÜNLERİ satın alan tüketiciler, 4822 Sayılı Tüketicinin Korunması Yasasından doğan haklarla, SATIN ALINAN YERLERE GÖTÜREREK;
1. Para geri istenebilir.

2. Değiştirilebilir.

3. Bir zarar görülmüşse “TAZMİN ETTİRİLEBİLİR”.

* 46 milyon BL-5C cep telefonu bataryasında aşırı ısınma söz konusu olduğu ve cihazların şarj edilirken kısa devre yaparak, bataryanın yerinden oynamasına sebep olduğu için tüm dünyada toplatılıyorlar.


Bunun için;
Bataryayı cihazdan çıkarmak gerekiyor. Bataryanın ön yüzünde 'Nokia' ve 'BL-5C' yazısı bulunuyor. Arka yüzünde ise, üst tarafta Nokia logosu, alt tarafta da 26 karakterden oluşan batarya numarası yer alıyor. Aralık 2005-Kasım 2006 döneminde Matsushita tarafından üretilmiş bataryalardan olup olmadığını anlamak için bu numarayı kullanmak gerekiyor
BL-5C, Nokia ürünlerinde kullanılan 14 farklı batarya modelinden biri. BL-5C bataryaların kullanıldığı telefon modelleri ise şunlar: Nokia 1100, 1100c, 1101, 1108, 1110, 1112, 1255, 1315, 1600, 2112, 2118, 2255, 2272, 2275, 2300, 2300c, 2310, 2355, 2600, 2610, 2610b, 2626, 3100, 3105, 3120, 3125, 6030, 6085, 6086, 6108, 6175i, 6178i, 6230, 6230i, 6270, 6600, 6620, 6630, 6631, 6670, 6680, 6681, 6682, 6820, 6822, 7610, N70, N71, N72, N91, E50, E60.

Ayrıca, ABD oyuncak devi Mattel’in Çin’de ürettiği;

* 18 milyon 200 bin adet “CARS” die-cast araba serisinden “SARGE” adlı oyuncak cipte ( H 6405 ve H 6418 kodlu) küçük mıknatıs parçacıkları nedeniyle,

* BARBİ ve TANNER” adlı oyuncak bebeklerde ( J 9472 kodlu) sağlığı riske edecek ölçüde kurşun bulunmuştur ve tüm dünyada toplatılmaktadır.

http://www.tuder.net/tuder/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=1

_____________________________

"hayat 3.5 ile 4 arasındadır. ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın."
not: atasözü değildir. bana aittir. :)
ferhat zorlu

Mesaj: 2107


 24 Eylül 2007; 2:35:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bi sorum daha olacak.. bir dostumdaki d900i model cep telin metalik görünümlüsü 2 defa kapağın siminin soyulması üzerine değişti. 3. defa olursa iade şansı oluşur mu?

_____________________________

"hayat 3.5 ile 4 arasındadır. ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın."
not: atasözü değildir. bana aittir. :)
BlackF!Re

Mesaj: 4371


Sisteme Gözat

 24 Eylül 2007; 11:03:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

walla hocam tam bilmiyorum ama bu kapak soyulma işlerinde heralde değişmiyolar diye biliyorum

_____________________________



Playing: Half life 1, Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Race Driver Grid

Waiting: Half Life 2 episode Three
ferhat zorlu

Mesaj: 2107


 24 Eylül 2007; 19:12:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.


quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu

İLK SORUYU DA BEN SORAYIM...

BUNDAN YAKLAŞIK 13-14 GÜN ÖNCE TEKNOSA YKM MAĞAZASINDAN TEŞHİR ÜRÜNÜ OLAN BİR E61 ALMIŞTIM. AMA 3-4 GÜN SONRA KULLANILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEM VE HOŞUMA GİTMEMESİ ÜZERİNE AYNI MAĞAZAYA GİTTİM VE İADE ETMEK İSTEDİM. BANA VERDİKLERİ CEVAP "TEKNOSA MEMNUNİYET GARANTİSİ BU MAĞAZADA GEÇERLİ DEĞİL, ANCAK ARIZA OLURSA DEĞİŞTİRİRİZ" idi. BUNUN ÜZERİNE ÜRÜNÜ 1-2 DEFA KAPANMA AÇILMA OLMASI NEDENİYLE KVK BAYİSİNE GÖTÜRÜP TAMİRE VERDİM. TYAMİRİN 3. GÜNÜ ARADIĞIMDA ÜRÜNÜN TAMİRİNİN ADANA DA MÜMKÜN OLMADIĞI İÇİN İSTANBULA YOLLANDIĞINI VE ELEKTRİKSEL BİR ARIZA DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM. HİKAYE BÖYLE...

ŞİMDİ BAZI SORULARIM OLACAK...

1. TEŞHİR ÜRÜNLERİ DE AYIPLI MAL STATÜSÜNDE DEĞERLENDİRİLİP DEĞİŞİM VEYA PARA İADESİ ŞANSINA SAHİP Mİ?

2.TEKNOSANIN BAZI MAĞAZALARINI BU MEMNUNİYET GARANTİSİ İŞİNE DAHİL ETMEMESİ SONUCU BENİM ÜRÜNÜ İADE EDEMEMEM KARŞISINDA YAPABİLECEĞİM ŞEYLER VAR MI?

3.KVK BAYİSİ BANA SORMADAN ÜRÜNÜ İSTANBULA YOLLAYABİLİR Mİ?

4.BENİM "KVK BAYİSİNDEN TAMİRİNİ İSTEMİYORUM. TEKNOSAYA GÖTÜRÜP PARAMI ALACAĞIM" DEME ŞANSIM VAR MI?

TEŞEKKÜRLER...



4. sorunun cevabını bugün aldım. aletimi istiyorum tamir olmadan getirsinler dedim. getiriyorlar aleti...

_____________________________

"hayat 3.5 ile 4 arasındadır. ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın."
not: atasözü değildir. bana aittir. :)
kahve

Mesaj: 2209


Sisteme Gözat

 24 Eylül 2007; 20:22:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu
İLK SORUYU DA BEN SORAYIM...

BUNDAN YAKLAŞIK 13-14 GÜN ÖNCE TEKNOSA YKM MAĞAZASINDAN TEŞHİR ÜRÜNÜ OLAN BİR E61 ALMIŞTIM. AMA 3-4 GÜN SONRA KULLANILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEM VE HOŞUMA GİTMEMESİ ÜZERİNE AYNI MAĞAZAYA GİTTİM VE İADE ETMEK İSTEDİM. BANA VERDİKLERİ CEVAP "TEKNOSA MEMNUNİYET GARANTİSİ BU MAĞAZADA GEÇERLİ DEĞİL, ANCAK ARIZA OLURSA DEĞİŞTİRİRİZ" idi. BUNUN ÜZERİNE ÜRÜNÜ 1-2 DEFA KAPANMA AÇILMA OLMASI NEDENİYLE KVK BAYİSİNE GÖTÜRÜP TAMİRE VERDİM. TYAMİRİN 3. GÜNÜ ARADIĞIMDA ÜRÜNÜN TAMİRİNİN ADANA DA MÜMKÜN OLMADIĞI İÇİN İSTANBULA YOLLANDIĞINI VE ELEKTRİKSEL BİR ARIZA DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM. HİKAYE BÖYLE...

ŞİMDİ BAZI SORULARIM OLACAK...

1. TEŞHİR ÜRÜNLERİ DE AYIPLI MAL STATÜSÜNDE DEĞERLENDİRİLİP DEĞİŞİM VEYA PARA İADESİ ŞANSINA SAHİP Mİ?

2.TEKNOSANIN BAZI MAĞAZALARINI BU MEMNUNİYET GARANTİSİ İŞİNE DAHİL ETMEMESİ SONUCU BENİM ÜRÜNÜ İADE EDEMEMEM KARŞISINDA YAPABİLECEĞİM ŞEYLER VAR MI?

3.KVK BAYİSİ BANA SORMADAN ÜRÜNÜ İSTANBULA YOLLAYABİLİR Mİ?

4.BENİM "KVK BAYİSİNDEN TAMİRİNİ İSTEMİYORUM. TEKNOSAYA GÖTÜRÜP PARAMI ALACAĞIM" DEME ŞANSIM VAR MI?

TEŞEKKÜRLER...

1. teşhir ürünlerinde ve ykm nin içindeki mağazada teknosanın müşteri memnuniyeti hakları yoktur. sadece garanti belgesindeki haklar mevcuttur. yani cihazın arızalanması durumunda değişim olabilir. o da şöyledir. cihazı aldıktan sonraki 30 takvim günü içinde cihaz başarı servisi tarafından mekanik bir onarım görmüşse // cihaz 1 yıl içinde aynı arızalardan 4 kez servise gitmiş ve onarım görmüşse // cihaz 1 yıl içinde farklı arızalardan 6 kez serviste onarım görmüşse // cihaz 2 yıl içinde farklı arızalardan 8 kez servise gitmişse // koşullarından herhangi biri sağlandığında cihazınla ilgili değişim, ücret iadesi, bedel oranında indirim veya ücretsiz onarım haklarından herhangi birini talep edebilirsin.
2. hiç bir şey yok. her cep teknosa mağazasında kasanın arkasında kırmızı başlığıyla bilgilendirme yazılı uyarı vardır. buradan alacağınız ürünlerde teknosa memnuniyet garantisi olmadığı açıkca beyan edilmiştir. ayrıca almış olduğun ürün teşhir ürünüdür. eğer faturada teşhir ürünü yazıyorsa 4822 sayılı tüketici kanunu gereği firmaların ek memnuniyet hizmetlerinden yararlanamazsın.
3. evet yollayabilir. servislerin küçük şubelerinde cihaz onarılamadığı takdirde servisler cihazı onarabilmek için daha üst düzey laboratuvarlara cihazı gönderebilir. bu konuda herhangi bir hak talep edemezsin.
4.hayır yok. çünkü teknosa cep mağazalarından alınan ürünlerde ve teşhir ürünlerinde cihazda ilk maddede anlattığım durumlar olmasında ancak farklı işlem yapılabilir. ki eğer sen 1. maddemdeki koşulları sağlıyorsan senin teknosayla değil, cihaza garanti hizmetini sağlayan benq-siemens firmasıyla görüşmen gerekir.



quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu
bi sorum daha olacak.. bir dostumdaki d900i model cep telin metalik görünümlüsü 2 defa kapağın siminin soyulması üzerine değişti. 3. defa olursa iade şansı oluşur mu?

yasal olarak hayır. minimum 4 kez mekanik onarım görmesinden sonra ancak değişim veya iade olabilir. ayrıca herhangi bir servis girişinde kullanıcı hatası saptanmamış olmalıdır. ama samsung müşteri hizmetleriyle görüşün eğer onların müşteri memnuniyeti adına 3. kerede değişim gibi ayrıca uygulamaları varsa ancak değişim olabilir.


< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 24 Eylül 2007; 20:25:40 >


_____________________________

kingcobra33

Mesaj: 1076


 24 Eylül 2007; 20:55:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle böyle bir başlık açtığınız için teşekkürler.Hemen soruya geçelim.Telefonuma en son göndermem de dahil olmak üzere 5.kez servise verdim.3.kez servise götürdüğümde cihaz değişimi talep etmiştim ve yaklaşık aradan 10 gün geçtikten sonra beni arayıp değişim talebiniz onaylandı 6-8 hafta arasında değişir dediler.Bende bunun üzerine : Şimdi askere gidiyorum benim yerime ailem telefonu alır dedim.Evet dediler ve ben bu arada askere gittim.Yemin törenime ailem telefonu getirdiğinde telefonun değişmemiş olduğunu ve arızasının devam ettiğini gördüm.Bunun üzerine babama, tekrar servise göndermesini söyledim.Bu kezde (4.kez) ekranını değiştirip genel bakımını yapmışlar.En son cumartesi günü tekrar götürdüm ve yeniden değişim talep ettim.Serviste bana değişim için Müşteri hizmetlerini aramamı söyledi.Şu durumda ben ne hak iddia edebilirim?Parasını isteme veya değişim yaptırma hakkım var mı?Ayrıca telefonumun garantisi yakında dolmak üzere.

_____________________________

Acer ASPIRE AS5520G-503G25MI
AMD Turion X2 TL-60 2.0GHz
3GB RAM - 250GB HDD
128MB Nvidia® GeForce 8400M G up to 896 MB

LG C 3400,ROKR E2

Adam

Mesaj: 88