Giriş | |
|
|
|
6 Mart 2008; 1:38:09
|
|
|
Ölü piksel ve ses yok Vatan Bilgisayar Bursa dan aldım.
|
|
|
6 Mart 2008; 2:35:09
|
|
|
samsunglara has olan bu vızıldama sesinin sebebini tüm Samsung forumlarında belirtmiştim ve bu yazımı copy paste yaparak sizin foruma aktarayım dedim. sonuçta endişelenecek bir sorun yok o ses ekran panelinin arkasında ekran aydınlatmak için kullanılan plorasan lambanın balance motorundan geliyor ve o sesin gelmesinin tek sebebi fabrika üretiminde balance motoru yerine tam sabitlenmemiş yada desteklenmemiş olmasıdır ilk açılışta titreşim yaparak o sesi çıkartması normal ve bu durum Çoğu samsung modeller için geçerlidir ve dikkat ederseniz belli saniye zaman diliminden sonra panel ısındıkca o ses kaybolabiliyor hatta kaybolmasa bile ekranın arkasına işaret parmağınla cok hafifce tıklayarak o sesi kaybedebilirsiniz + endişe edilcek bir durum yok şahsım olarak ve ben dahilinde o kadar kişi kulanıyor lcd monitörün o ses yüzünden patladığını yada bozulduğunu duymadım görmedim .. o sesin bazı seri üretimlerde çıkması sadece samsung'un basit fabrika hatası ve panel aydınlatma lambasının kulandığı balance motorunun yerine tam sabitlenmemesinden veya altında titreşim emen desteklerin olmamasından kaynaklanıyor 100%99 ama o ses yüzünden miğdeniz bulanıyorsa karar gene sizin ama görüntü kalitesi ve sağlamlık istiyorsanız kesinlikle Samsung herzaman gene Samsung derim. sonuçta o sesi belki 3 - 5 gün duyarsın bilemedin 1 hafta 10 gün eğer bu sesden kurtulmayı istiyorsanız parmağınla hafif tıklayarak o sesi kaybedebilirsiniz ve ilerleyen günlerde monitörü kullandıkcada o sesi duymassınız birdaha.. bende ilk 206bw yi aldığım gün o sesi bir kaç gün duydum sessiz bir ortamda ama ekranın arka üst sağ köşesine 1 parmağımla hafifçe tıkladığımda o sesden kurtuldum ve o ses çok belli belirsiz duyuluyor oda kulağınızı iyice ekranın arkasına dayarsanız sanırım bazı pinpirikli arkadaşlarmız galiba o sesi duymak için pc ile uğraşmayı bırakarak kulağını ekranın arkasına dayayıp acaba o vınlama sesi duyuluyormu duyulmuyormu diye takıntı haline getirmişler gecenin bir köründe ortalık sepsessizken o sesi duymak için kulağınızımı dayıyorsunuz ekranın arkasına merak ediyorum bence çok gereksiz bir takıntı oldu bu konu ha şu var o vizildama sesi çok ama çok az duyulabilir.. bazı elektronik eşyalarda olduğu gibi örneğin Sony veya başka marka lcd , plazma TV lerde de kulağınızı arkaya dayayarak o sesleri duymak mümkün.. hatta benim evimdeki 3 bin ytl lik Bosh buzdolabındada motordan vizildama sesi geliyor hatta eski crt tv lerde o seside duymak mümkün ! kısacası fazla kafaya takılmaması gereken bir konudur bu. --------------------------------------------- son 4 yıldır samsung 940 n 940 bw 226 bw şimdi ise 206bw kullanıyorum ve ikinci sistemime 932gw kullanacağım bu modellerde ne ölü pixele rastladım nede başka bir probleme.. 1 hafta içindede ikinci sistemime samsung 932gw alıyorum bu eder 5 inci Samsung monitörüm şahsım olarak yıllardır Samsung tercih ettim halada tercihimdir! çünkü gerçekden çok sağlam ve kaliteli oldukları için yada Samsungdan yana çok şanslı birisi olduğum içindir herhalde şunlara dikkat ederseniz iyi olur bir lcd ekranı beğenip alırken çok dikkatlice yakından ö.p kontrolünü yaparak alın backlight hangi seviyede.. bunu test etmek içinde karanlık ortamda DVD seyrederken flimin alt ve üst bölümündeki siyah boşluklardan aşırı ışık sızıyorsa o modelden uzak durun! ekrandaki görüntünün daha canlı keskin ve net olması içinde doth pich yani nokta aralığının 0.28 den yukarı olmamasına dikkat edin.. ben şuan 206bw olan modeli kullanıyorum doth pich 0.25 ve görüntü cam gibi ------------ A dan Z ye renk testi ve ö.p testi için bunu öneririm >>> TIREAL TFT Test 1.1 http://www.softpedia.com/progDownload/TIREAL-TFT-Test-Download-33297.html ö.p testleri temiz çıktığında sevinçten ekranı koltugunuzun altında kıstırıp hemen evinize koşturmayın ve ekranın 15 dkk soğumasını bekleyin + evinizin yolunu tuttuğunuzda kutuyuda fazla sarsmayın! ne olur olmaz hesabı aldığın firmada ö.p çıkmaz ama evde kutusundan çıkarıp ilk gün ekranı çalıştırdığınızda ö.p çıkabilir bu şans işi birazda! ama şu var ki eğer aldığınız gün ö.p ile karşılaşmassanız ve kullanım aşamasında 1 hafta süreç içinde ö.p çıkarsa bunun devamı gelebiliyor.. ama bu süre zarfında ö.p çıkmazsa bir hafta kullanımdan sonra ö.p çıkma riski çok azdır bakınız benim 5 adet kullandığım samsunglar kendilerinde 1 tane ö.p ye rastlamadım sonradanda çıkmadı çok şükür ama kullanma aşamasında mümkünse rica ediyorum monitörü iyi bir topraklı prizle ve ups ile besleyerek kullanın... ekran çalışırken kesinlikle azda olsa sarsmayın dokunmayın yada sağa sola oynatmayın! bu işlemleri monitör kapalı iken yapın! + ekranın panel temizliğine gelince ise sadece pamuk ve temiz içme suyu kullanmanızı tavsiye ederim ----------- bunlara çok dikkat ettiğim için son 4 yıldır kullandığım belki 5 inci Samsung lcd ekran olucak asla ama asla ö.p miş bilmem neymiş vs vs problemi ile karşılaşmadım aksine çok memnun kalıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 6 Mart 2008; 2:59:40 >
|
|
6 Mart 2008; 2:49:32
|
|
|
bende öyle tahmin etmiştim az bi ses olduğunda gündüzleri zaten duyulmuyor. Bende aldığımda ölü piksel yoktu bu gün farkettim yani 5ci gün şu an için 1 tane ekran siyahken beyaz olan bi ölü piksel var oda ekrana yapışıp şaşı bakmadan (şaşı bak şaşır) görmek mümkün değil. Dediğin gibi devamı gelirse ki inşallah gelmez artık samsungla yada aldığım yerle iletişime geçicem, bildiğim kadarıyla firmalar ölü piksel garantisi vermese bile belli bir ölü pikselin üstündeki lcdler değiştirilebiliniyor, yanlış biliyorsam düzeltin.
|
X2
|
 |
|
6 Mart 2008; 13:45:50
|
|
|
Yakın geçmişte PENTA'dan 2232BW alan oldu mu arkadaşlar? Varsa ses problemi yaşayanlar oldu mu?
|
|
11 Mart 2008; 3:54:56
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: alitopal Siz ölü pikselleri görmüyorsunuz kardeşlerim Daha dikkatli bakın bunlar çok küçük.Siyahta belli oluyorlar.Masaüstünü simsiyah yapın ve dibine girip bakın. Mutlaka çıkar.Yaw benim 5 monitörde çıktı diyorum selam arkadaşım .... 3 sene önce vatandan topluca bilgisayar ve çevre birimi aldım ... monitörde almıştım lcd 3 kere değiştim ölü pixel yüzünden 1 sene sonra 1 kaç arkadaşıma başka yerden ve aileme aldık lcd ne ölü pixel nede bir başka sorun...vatanda teknik destek sorunu var madem ölü pizel garantisi veriyor neden 1 ay yada herneyse şunu söylemek istiyorum hiçbir firma sanırsam phillips dışında ölü pixel garantisi vermiyor phillipste fiyat olarak uygun sayılmaz ayrıca altı-üstü mönitör ölü pixel i dibine kadar girip bakarsan zaten yoktan bile var olur bi süre sonra :))) 1 kaç güne bende alıcam bu monitörü ve çevremdeki birçok insan bu ve samsung dan bir modeli öneriyor umarım bir aksilik yaşamam bu aksilikler bir markaya özel değil kimse unutmasın en kaliteli markalardada sorunlar yaşabiliyoruz ama vatan başlıbaşına sorun bende o topkapı şubesinden almıştım :)))
Vista ultimate (R) 64-bit & linux ubuntu / intel E6600 core2d @ 3.2 ghz / Gigabyte P35C - DS3R rev 2.1 / Sparkle Nvidia 8800GT + zerotherm hc 92 cu / GEIL Ultra ddr2 800 mhz @900 mhz 1GB * 4 dual / Samsung 16mb 320 Gb sata2 + Seagate 250Gb 16mb sata2/ samsung 2232BW / creative sb live 24 bit /phillips 5.1 / TT Armor + 550 W / LG E500 C2DUO-T7700 santa rosa dizüstü
|
|
|
|
|
12 Mart 2008; 0:45:17
|
|
|
aldım bugün güzel bir monitör ama sanırsam 1 ölü pixel var aynen dibine girip bakınca rahatsız ediyor bunada şükür :) memnunum güzel dizaynı var ayağı oturtmak biraz güç istior alacak olanlara söyleyeyim
Vista ultimate (R) 64-bit & linux ubuntu / intel E6600 core2d @ 3.2 ghz / Gigabyte P35C - DS3R rev 2.1 / Sparkle Nvidia 8800GT + zerotherm hc 92 cu / GEIL Ultra ddr2 800 mhz @900 mhz 1GB * 4 dual / Samsung 16mb 320 Gb sata2 + Seagate 250Gb 16mb sata2/ samsung 2232BW / creative sb live 24 bit /phillips 5.1 / TT Armor + 550 W / LG E500 C2DUO-T7700 santa rosa dizüstü
|
|
|
|
|
17 Mart 2008; 8:37:44
|
|
|
cumartesi eksenden aldım gerçekten çok güzel monitör şimdilik piksel problemi yok yalnız vızıldama var özellikle parlaklığı düşürdükçe artıyor ama o kadar da rahatsız etmedi beni şunu da ekleyeyim ısındıkça ses azalıyor sanki, belkide insanın kulağı alışıyordur ama bunun dışında harika görüntü veriyor ev sinema sistemine hdmı---dvi kablo ile bağladım dvd izlemek gerçekten büyük keyif..
|
|
|
17 Mart 2008; 9:47:33
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: anktotti Arkadaşlar monitörün altındaki soldan 2. düğme ile kişisel ve metin seçtiğimde monitörden ses geliyor bu nedir acaba? Ve enteresandır diğer modlara alınca mesela film, dinamik ve oyun vs. ses kayboluyor. bu bahsedilen düğmedeki ayarlar parlaklık vs ayarların çeşitli kombinasyonları metin seçeneğinin muhtemelen parlaklık ayarı 20 nin altında olduğu için ses geliyordur kişiselde ki ayarda bahsettiğim şekilde sizin tarafınızdan ayarlanınca ( 20 nin altındaysa) ses geliyordur. ama bu ses bende ısınınca baya azalıyor çok kafaya takmamak lazım kısaca monitör 10 numara
|
|
|
17 Mart 2008; 20:33:12
|
|
|
quote:
Haftasonu mavibilgisayarın kampanyasından kardeşime 2232BW modelini aldık. Kasası 10/10, işçilik , malzeme kalitesi çok iyi. Görüntü kalitesi mükemmel. F/P lideri, 22" 'te alınabilecek en güzel monitör şu anda. ( 2232GW'den sonra :) ) Brightness/Contrast oranları o kadar yüksek ki o değerlerle kullanmanıza imkan yok. Ekran çok parlak, gözlerinizi rahatsız ediyor. Mutlaka kısıyorsunuz ayarlarını. Ek olarak o güzel ve zarif ayaklığı takmak ne kadar zor! Daha doğrusu bir türlü tam olarak yapıp yapmadığınıza güvenemiyorsunuz. Hala tam olarak yerine oturtup oturmadığımızı bilmiyoruz. Öyle tak diye bir ses filan gelmiyor... Masa filan oynayın monitörün hafiften sallanmasıda biraz kötü durmuş ama böyle zarif ve güzel bir görüntü için olması gerekenler.
HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam! Teyze: Dee get! "Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik. "Life's too short for chess." :) Henry James Byron "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz) Türkiye, İnternet kullanıcılarının nüfusa dağılım oranı sıralamasında 79 ülkeden 54'üncü! Sondan 25'inci! İran bile fark atmış durumda!
|
|
|
|
|
17 Mart 2008; 20:50:25
|
|
|
arkadaşlar vınlama sorunu oluştuğu zaman oyun oynarken ve normal kullanım uzaklığında da o sesi duyar ve rahatsız olur muyuz yoksa sadece sessiz ortamda ve monitöre yaklaşınca mı duyuluyor
|
|
17 Mart 2008; 21:42:47
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: cesarcan arkadaşlar vınlama sorunu oluştuğu zaman oyun oynarken ve normal kullanım uzaklığında da o sesi duyar ve rahatsız olur muyuz yoksa sadece sessiz ortamda ve monitöre yaklaşınca mı duyuluyor Gecenin sessizliğinde ancak duyabilirsiniz. Kesinlikle problem değil. Şansımıza hiç ölü piksel çıkmadı fakat çok ufak bir problemde bizde var. Sol üst köşeye yakın kenarda, ekranın kasayla birleştiği yerde ufacık beyaz plastik gibi bir parça var. Çıkartamadık , çokta önemli değil gerçi dikkatli bakınca görebiliyorsunuz.
HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam! Teyze: Dee get! "Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik. "Life's too short for chess." :) Henry James Byron "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz) Türkiye, İnternet kullanıcılarının nüfusa dağılım oranı sıralamasında 79 ülkeden 54'üncü! Sondan 25'inci! İran bile fark atmış durumda!
|
|
|
|
|
17 Mart 2008; 21:55:29
|
|
|
arkadaşlar iyi akşamlar dilerim, monitörümü satıyorum, ilgilenen arkadaşlar 2. elden ulaşabilirler.
Core 2 Duo E8400@3.6Ghz -- Gigabyte P35 DS3L -- Kingston 1Gb DDR2 800Mhz*4@800Mhz 5-5-5-15 -- Samsung 320Gb 16Mb Sata2+750Gb 32Mb Sata2 ZOTAC 8800GT Amp 512Mb -- Samsung 2232BW -- Asus 2014L1T -- Cooler Master RC-690 460W -- Logitech X-240 2+1
|
|
|
|
|
17 Mart 2008; 22:34:34
|
|
|
monitoru gecen persembere 475ytl/6 taksit aldım. hala hayran hayran bakıyorum monıtore. 4*4 lük gercekten...
|