Şimdi Ara

## Gigabyte'ın G35 Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Gigabyte'ın G35 Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##


    İşlemi devi Intel Ekim ayı içerisinde merakla beklenen X38 yonga seti ile birlikte 3 serisi dahilinde yer alan ve IGP'si bulunan en güçlü yonga seti G35'i de anons etmiş olacak. Serinin entegre grafik işlemciye sahip olan diğer modelleri G31 ve G33'ün kullandığı GMA X3100 entegre grafik işlemcisi yerine DirectX 10 desteği ve daha gelişmiş Clear Video teknolojisi sunması beklenen GMA X3500 IGP'sine sahip olacak G35 yonga setili anakartların ilk örneklerinden biri Gigabyte'dan gelecek.

    Öncelikle şunu belirtelim, G35 yonga seti muhtemelen çıktığı an itibariyle DirectX 10 desteği sunamayacak. Zira Intel uygun sürücüler üzerindeki çalışmalarına devam ediyor ve yol haritasına göre DirectX 10 desteği vermesi muhtemele sürücüler Aralık veya önümüdeki Ocak ayında hazır olacak. Gigabyte'ın anakartına geri dönersek gün yüzüne çıkan anakartın türünün ilk örneklerinden ve muhtemelen Early Enginering Sample olarak ifade edilen ilk örneklerden birisi. Anakart Intel'in Core tabanlı mevcut tüm işlemcileri ile birlikte Kasım ayında anons edilmeye başlanacak 45nm üretim teknolojisine sahip işlemciler ile de uyumlu olacak. Psif soğutmaya sahip olan anakart üzerinde harici ekran kartı kullanmak isteyenlere yönelik olarak bir adet PCIe X16 slotunun yanı sıra 1 adet PCI slotu ve sayısı hayli fazla (4 adet) PCIe X1 slotları da yer almakta.

    4 adet bellek slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR-800MHz bellek desteği sunan anakart üzerinde 8 adet SATA-II konnektörünün yanı sıra 12 adet USB 2.0 ve desteği ayrıca yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet özellikleri de yer alıyor. Bakalım Intel'in GMA X3500 çözümü hem Nvidia'nın hemde AMD'nin entegre grafik işlemcileri ile mücadele edebilecek mi hep birlikte göreceğiz.







  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Bakalım Intel'in GMA X3500 çözümü hem Nvidia'nın hemde AMD'nin entegre grafik işlemcileri ile mücadele edebilecek mi hep birlikte göreceğiz.


    Amd entegre grafikte hep üstündü. Şimdi Ati de yanında. Bu konuda İntel'in öne geçmesne müsade etmez bence.

    Kaldı ki Nvidia'da bu konuda ayrı bir yere sahip.
  • PCI lara ISA yuvası muamelesi yapılmış X1 lere ise neden bu kadar yükleniliyor anlamş değilim. Birde bu modelde anakart çarşaf gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    PCI lara ISA yuvası muamelesi yapılmış X1 lere ise neden bu kadar yükleniliyor anlamş değilim. Birde bu modelde anakart çarşaf gibi gözüküyor.


    harbi yaa... gören de bu PCI artık kullanılmıyor zannedecek.
    anakart bileşenlerine yer kalmamış, "abi şunları PCI X1 yapalım, anca öyle sığar başka türlü zor..." demişler sanki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muteber -- 21 Eylül 2007; 17:23:34 >
  • Tüketiciyi PCI-X1 e zorluyorlar.
  • o kadar çok x1 soltu ne olcakki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m@trix

    o kadar çok x1 soltu ne olcakki.

    X1 i kullanan bir ürünü bildiğim kadarıyla X-fi ses kartı olarak çıkartmıştı ama diğer bileşenler x1 e uyumlu üretimlerini artıracaklar gibi gözüküyor.
  • sistemi yenilemek bir dert buna birde pci destekli kartlarımızı pci-e1x yapmak için mi uğraşcaz.. pci bize yetiyodu.. en sevdiğim anakartların başında standart 3 klasik pci portu bulunanlar geliyor
  • Intel için onboard anakart istiyorsanız nvidia'nın çözümlerine bakın derim intel hiç bir zaman beceremedi bu onboard işini.Sadece crt monitörler için olan çıkışı veriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.