Giriş | |
|
|
|
2 Ekim 2008; 17:19:57
|
|
|
peki ifteri 61 aynen tuncay kardeşin dediklerini harfiyen uyguluyorum ama bu seferde error 262 geldi. bide buflsşlamayı hangi puroğramla yapacağımı söylersen cok sevinirim zira senin birkac proğram demiştin onları denedik olmadı.yane benim cihazda her romu kabul edecek şekle nasıl gelir. teşekkürler.
|
|
2 Ekim 2008; 20:04:06
|
|
|
evet arkadaşlar sonunda işlem tamamdır .tuncay kardeşin dediği romu atabildim hyper dragon ııı opal .herkese yardımlarından ötürü cok teşekkür ediyorum saolun
|
|
3 Ekim 2008; 10:13:30
|
|
|
GPS çalıştıramadım. uydu bulamıyor. bu cihaza anten mi takmak gerekiyor
|
|
3 Ekim 2008; 20:23:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: kurşuncu evet arkadaşlar sonunda işlem tamamdır .tuncay kardeşin dediği romu atabildim hyper dragon ııı opal .herkese yardımlarından ötürü cok teşekkür ediyorum saolun yaptıgın işlemleri burada yinelersen aynı sorunu yaşayan insanlara yardımcı olursunuz... saygılarımla.. Tytn II de yerleşik GPS vardır...
|
|
|
4 Ekim 2008; 13:49:40
|
|
|
harita lisanssızsa uyduyu bulamıyor olabilir mi?
|
|
4 Ekim 2008; 18:23:27
|
|
|
quote: Orjinalden alıntı: mehmet_75 quote: Orjinalden alıntı: ioerist telefona spl 3.29 dahil olmak üzere hiçbir şey kuramadım arkaşlar... rom update yapamıyorum error 262 : update erro verip duruyor.. cihaz kvk malı win 6.1 ingilizce kurmuştum kendi sitesinden rom version: 3.28.405.0 radio version: 1.65.16.25 nerede hata yapıyorum.... yardımlarınızı bekliyorum. Arkadaşım kendi yaptığım yöntemi orjinalinden türkçeleştirerek yazmaya çalıştım: SPL nasıl yüklenir : arkadaşlar bu adımlara kesinlikle uyulması tavsiye edilmektedir: 1.Bataryayı çıkartın, sim kart ve SD kartı çıkartın ve bataryayı tekrar takın. 2.USB kablosu ile cihazınızı PC'ye bağlayın. 3.SSPL-KAIS yani Soft SPL veya JumpSPL1.56-KAIS dosyasını cihazınıza kopyalayın (ben SSPL tercih ettim) ve cihazınızın dosya gezgini vasıtasıyla programı bulup çalıştırın (USB kablosu hala takılı olacaktır). Eğer beyaz bir ekran ile karşılaşırsanız (ki ben karşılaşmadım) cihazınızı resetleyin ve bu sefer JumpSPL1.93.exe dosyasını cihazınıza kopyalayın ve bu dosyayı çalıştırın. <<<<<SSPL-KAIS IN OLDGU ADRES http://www.4shared.com/file/50086099/a41f9be1/SSPL-KAIS.html >>>>>> 4.Cihazınızın üç renkli boot ekranı gelecek ve altta USB yazısı belirene kadar bekleyin. 5.USB yazısı ekrana gelince, Activesync programında connection settings (bağlantı ayarları) bölümüne geliyoruz ve “allow USB connections” ( USB bağlantılarına izin ver ) kutucuğundan işareti kaldırıyoruz. 6.Bundan sonra USB kablosunu bilgisayardan çıkartıyoruz, 5-20 saniye kadar bekliyoruz, USB kablosunu tekrar takıyoruz. 7.Yüklemek istediğimiz SPL dosyasının bulunduğu klasörden “KaiserCustomRUU.exe” dosyasını çalıştırıyoruz. 8.Birkaç dakika sonra SPL dosyamız yüklenmiş olacaktır. Bu aşamadan sonra cihazınızın rom yüklemede kısıtlaması kalkmış olduğundan istediğiniz bir romu usb kablonuz bilgisayara bağlı iken ve activesync açıkken sadece rom dosyasına tıklayarak kurabilirsiniz. NOTLAR: 1.SPL yüklemesinden sonra boot menüsüne girerek SPL sürümünü kontrol ediniz, yüklediğiniz SPL sürümünü göstermelidir. Boot menüsü için: kamera ve güç düğmelerini basılı tutarken kalemi reset deliğine 3-5 saniye sokuyoruz. 2.SSPL veya JumpSPL dosyaları cihazınıza yüklü iken onları çalıştırarark karşınıza gelen boot menüsünden sadece SPL değişimi için gerekli SPL dosyalarını çalıştırarak yükleyiniz. Kesinlikle herhengi bir rom veya radyo yüklemesi yapmayınız. 3.Bu uygulama sadece operatör tarafından cihaza kilit konulmayan telefonlar içindir. Aksi taktirde öncelikle sim kilidinin kırılması gerekli ki benim cihaz yurt içi KVK garantili alınmıştı sim kilidi yoktu dolayısıyla bu işlemin nasıl yapılacağını bilmiyorum. 4.SPL yükleme işlemi tamamlandıktan sonra activesync programından tekrar “usb bağlantılarına izin ver” seçeneğini seçili hale getirmeyi unutmayınız. 5.İstediğiniz romu yüklemeden önce uyumlu olduğu SPL sürümünü öğreniniz ve rom yüklemeden önce bu işlemi yaparak SPL sürümünü değiştiriniz. 6.SPL sürümünüz roma uygun ise sim kartınızı ve sd kartınızı çıkartmaya gerek kalmadan usb kablonuzla activesync bağlantısını kurup rom dosyanızı çalıştırıp gerekli tıklamaları yapıp kurulumun tamamlanmasını bekliyorsunuz. 7.Rom kurulumu tamamlandıktan sonra cihazınız tekrar başlayacaktır ekran hizalama bölümüne geldiğinizde cihazınıza hard reset atarak romun tekrar yüklenmesini sağlayınız ( bu uygulama genellikle rom yazarları tarafından tavsiye edilmektedir ) Hard reset işlemini daha sonra da yapabilirsiniz ancak yaptığınız ön ayarlar boşa gideceğinden tekrar aynı ön ayarları yapmak zorunda kalacaksınız. 8.Hard SPL 3.x versiyonları WM6.1 için, Hard SPL 1.x versiyonları WM6.0 için kullanılmalıdır. İlgili dosyaları XDA forum sitesinden bularak indirdiğinizi varsayıyorum. işlem aynen bu ben bunu uyguladım yanlız sycn deki kutu işaretini kaldır ibaresine cok dikkat edin spl olarakta unloc işlemi için 1.93 versiyonu okeydir.herkese kolay gelsin
|
|
4 Ekim 2008; 19:07:51
|
|
|
Selam, TYTN II'nin Yerel Saat Ayarları kendi kendine değişiyor. GMT +2 Atina İstanbul Seçiyorum fakat kendi kendine sürekli değişiyor. Nedenini bilen var mı? Teşekkürler...
|
|
5 Ekim 2008; 0:14:19
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: fbliyiz Selam, TYTN II'nin Yerel Saat Ayarları kendi kendine değişiyor. GMT +2 Atina İstanbul Seçiyorum fakat kendi kendine sürekli değişiyor. Nedenini bilen var mı? Teşekkürler... gps programı olarak igo vs kullanıyorsanız ve onda saat ayarları otomatik ayarla açık ama konuma göre ayarlama kapalı ise o sorun oluyor. bölgesel ayarlarda onu seçerseniz düzeliyor. (igo da bölgesel ayarlar, üstteki iki kutucuk) tabi igo kullandığınızı varsayarak bunu söyledim. ama genelde gps ile saat senkronizasyonunda çıkıyor bu sorun.
|
|
|
5 Ekim 2008; 0:32:49
|
|
|
arkadaşlar forum çok iyi sorum şu ben ilk kez rom yükleyeceğim.yükleyeceğim rom Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_5.2.19700_Hybrid_V2_1_64.08.21_No_CubeV2 romu yükledikten sonra dil olarak türkçe seçeneği mevcut mu yoksa cihaz ingilizce mi oluyor.birde bu rom içim hangi spl versiyonunu kullanmam lazım inanın siz dostlar yardımcı olmasanız bu cihaz sadece alo der o kadar.emeği geçen herkese çok teşekkürler
|
|
|
5 Ekim 2008; 0:43:50
|
|
|
bir de Mobile Shell olayını anlatmışsınız ancak tam olarak anlayamadım.şimdi o harika menüleri kullanmak için ne yapmam gerekiyor.birçok link verilmiş ama birbirine girdi çözemedim.linlerden bir kısmı hata veriyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız link ve nasıl yapılacağını tekrar hatırlatırsa ben ve benim gibi o menülere hasretle bakan birçok arkadaş faydalanır.Tekrar ediyorum daha önce anlatılmış ama inanın çorbaya döndü bir türlü yapamadım. emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.paylaşım süper.inşallah bende olayı çözebilirsem bende birşeyler paylaşmaya başlarım.
|
|
|
5 Ekim 2008; 13:40:33
|
|
|
sonunda uyduyu gördü
|
|
5 Ekim 2008; 18:07:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sekkin arkadaşlar forum çok iyi sorum şu ben ilk kez rom yükleyeceğim.yükleyeceğim rom Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_5.2.19700_Hybrid_V2_1_64.08.21_No_CubeV2 romu yükledikten sonra dil olarak türkçe seçeneği mevcut mu yoksa cihaz ingilizce mi oluyor.birde bu rom içim hangi spl versiyonunu kullanmam lazım inanın siz dostlar yardımcı olmasanız bu cihaz sadece alo der o kadar.emeği geçen herkese çok teşekkürler Bir çok rom ingilizcedir.Bu romda öyle.hardspl3.29 tavsiye ediliyor.kuracaksan l26 v12 kurmanı tavsiye ederim.duttys de kullandığım için söyleyebilirim ki l26 oldukça iyi...
|
|
|
5 Ekim 2008; 19:47:58
|
|
|
rom updatei için htc.com'dan rom download etmeye çalıştığımda cihazın seri nosunu girdikten sonra "bu yazılımı yüklemeniz aygıtınız için uygun değil" hatasını alıyorum bu normal midir ? ve de rom'lar için bir adres alabilir miyim ? tşk
|
|
5 Ekim 2008; 20:46:11
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ccaparli quote:
Orjinalden alıntı: fbliyiz Selam, TYTN II'nin Yerel Saat Ayarları kendi kendine değişiyor. GMT +2 Atina İstanbul Seçiyorum fakat kendi kendine sürekli değişiyor. Nedenini bilen var mı? Teşekkürler... gps programı olarak igo vs kullanıyorsanız ve onda saat ayarları otomatik ayarla açık ama konuma göre ayarlama kapalı ise o sorun oluyor. bölgesel ayarlarda onu seçerseniz düzeliyor. (igo da bölgesel ayarlar, üstteki iki kutucuk) tabi igo kullandığınızı varsayarak bunu söyledim. ama genelde gps ile saat senkronizasyonunda çıkıyor bu sorun. İki kutucuk ta seçiliydi. Ben ikisini de kapattım... :) Teşekkürler...
|
|
8 Ekim 2008; 14:52:28
|
|
|
Arkadaşlar, son 3 gündür Hyperdragon'un son romunu (HyperDragon III OPAL 6 October 08) kullanıyorum. Gerçekten çok hızlı ve stabil bir rom. Kullanımı oldukça zevkli ve hızlı bir rom. Benim gördüğüm eksikleri: Igo 2006 ve Igo 8'in eski versiyonları çalışmıyor, ayrıca voip ayarları da epeyce uğraştırdı beni. Daha önce kullandığım romlar içinde en iyisi diyebilirim (Generic HTC romu, L26 V12 ve Dutty's nocube). Tavsiye ederim. Romu indirmek isteyenler için: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=397121
|
|